Vadí vám, že svokra nakupuje veci pre bábätko bez porady?
Svokra nakupuje veci/príslušenstvo pre babo bez toho aby sa poradila so mnou... celkom ma to vytáča, lebo ja sama si chcem vybrať co potrebujem a co sa mi paci s čím budem spokojná, ... aký máte nato názor ???vadí vám keď sa s vami niekto neporadi ?
@lenka_vi1 nie kazda kupuje drahe oblecenie aby sa pretrcala.ja mam 3 deti,mame aj drahsie kusky,ktore su ozaj kvalitne a vsetky 3 deti ich vynosili.a kedze preferujem neutralne oblecenie bez kriklavych popisanych hovadin,tak bez problemov moze po najstarsej dcere nosit oblecko aktualne 6m syn.a oblecenie nevyzera ako z kosa vytiahnute.vsetky veci posuvam dalej po kamoskach.mame aj lacnejsie veci,napr.tu spominane sortky z Kik,na zodratie do skolky uplne super. Ale nemam rada,ak babky kupuju ruzovucke umelinove veci s obrazkami,napismi,trblietkami napr.z Pepca,uz ked to vidim,mam chut to spalit.a synovi-pokial tam nieje aspon 50cm bager cez pol chrbta tak to vraj ani chlapcenske nie je(podla mojej mami🙈). Preto radsej kupujem sama detom a babky maju zakaz.lebo kazda z nas ma iny vkus,oni by dievcata obliekali ako barbiny,a moje to neznasaju🤷♀️
@lenka_vi1 pozri... ja som téme a diskusii porozumela veľmi dobre. Sama a objektívne som dala príklad ako funguje kupovanie u nás v rodine. Nikto tu nepíše o značkách a prestíži. Lindex, H&M, Benneton, Zara, GAP, Next... je bežná konfekcia, možno v niekoho očiach "luxus". Lidl, Tchibo, Tesco tiež fajn, sekáče tiež... Luxusné značky pre deti sú Fendi, Monclear, Burberry, Chanel, Ralph Lauren, EGG New York,Jacadi Paris... o takých tu nepadlo jediné slovo. A keby aj, neznamená to, že deti odeté do luxus značiek sú rozmaznané a nevychované. Vždy boli rozdiely v spoločnosti a spoločenských vrstvách. Od počiatku sveta, aj v paleolite bol väčší frajer ten, kto mal väčšiu kožušinu 😄
Ak niekto má 💰💰💰 a nemá v hlave= vedie deti k sebectvu, nie je to chyba peňazí, ale charakteru 🤷♀️ Netreba zas z chudoby a nižšieho štandardu robiť príkladný charakter, cnosť a pozitívum.
Súhlasím, že dieťaťu je jedno či derie kolená v teplákoch z Pepca alebo Tomny Hilfiger. Mne osobne sa big brands logo fashion nepáči (aj na dospelom- čistá sedláčina a východný blok štýl 🤮) Napr. tetka z Bratislavy kúpila takýto "krásny setík" v Turecku na dovolenke pre vnučku. S takou pýchou a pompou, že to má od Hinflingera, to sa teraz nosí 🤦 No fakt radosť pre nevestu. Napr. ja nemám rada ak vidím dieťa od hlavy po päty ako Mimoňa, alebo Elzu, alebo Labkovú patrolu 😵💫😵💫😵💫 Tričko, šiltovka, mikina, ponožky, tenisky, ruksak, bunda.... Moja mama zase kupuje všetko ružové, volánikové 🤨 Nevesta je fakt happy. Tak sa potom niet čo čudovať, keď si svokry, tetky idú svoje a matka dieťaťa je v odpore. A o tom celá táto diskusia je. Ak niekto nerešpektuje moje hranice, nemôžem ani ja jeho, ako ľudskú, fair-play, priateľskú bytosť 😉
@jamimo Hinfliger. 🤣👍 To mi pripomenulo....
Nás v Turecku lákali do každého obchodu s oblečením a keďže som každému vravela že nemám záujem o oblečenie, tak mi išli ponúkať pre malého "košuľky" ... Si vravím veď ok, taká ľanová či bavlnená s dlhým rukávom nebude na škodu. A z tých košuliek sa vykľuli tričká s logami Gucci, Valentino, Prada,... a za tým môj smiech. 🤣
Ja mám s oblečením z Pepca dobrú skúsenosť, nič sa po 3 praniach neroztiahlo.
@letfenixa ty si moj clovek, lebo ja si pripadam ako z inej planety, ked toto poviem dakomu.
Sesternica mi dala bodycka, mikinky, teplacky z Pepca po dcere a nic im nie je...🤷♀️. Da sa tam najst aj cista bavlna, napriklad uz aj Lidl ma horsie veci, ako maval, a najma, tie vacsie cisla, uz si na zlozenie musis davat pozor, tam uz dost polyesteru je. A tenke tie latky.
@jamimo ale zas, v istom veku tu Elsu, McQueena, Labkovu, tie deti proste chcu a preco im neurobit radost?
Ja som tak sila neteri kruho u suknicku a taka bola stastna. A maminka ju donedavna obliekala velmi tak decentne, jemne pastelove farby a malinko vzorov. Ale proste to dieta si taketo vypytalo. Hlavne nech je tam Elsa a nech sa tociiii 🤩. Tak bola za hviezdu. A maly mi pili usi s McQueenom, mam doma latku a nestihla som starsiemu z toho usit tricko, tak vyuzijem teraz pre mladsieho.
Nemá si tvoja svokra pytat povolenie od teba aby mohla svojmu vnúčaťu niečo kupit ? Keby nič nekúpi zase je tu príspevok p tom, že sa svokra nezaujima
@michaela567y spytat by sa mohla predsa ci nieco ma a co chyba,co potrebuje,a nie bezhlavo kupovat,co je na tom?
@michaela567y kupovanie vecí, neznamená, že sa svokra zaujíma a nevyjadruje hodnotu láskavého vzťahu. Úprimne prejavený záujem o vnúča si predstavujem inak 😉
PS: Väčšinu prípadov čo poznám (babky kupovali ako divé...) nemajú taký ten úprimný vzťah s vnúčaťom.

@lenka_vi1 pretrčanie na selfie? Materializmus? Asi ťažko. Skôr to vidím tak že kúpim lindex za 15€, ktorý mi vydrží aj štyri mesiace, ako body z pepca, ktoré po troch praniach sú totálne nepoužiteľné