icon

Vadia vašim chlapom pokrčené pet fľaše?

30. dec 2022

Ahojte. dávam anonymný prispevok. Situácia: napijete sa z flase minerálky, tak že ju pri tom pokrčíte, stlačite ju, napijete sa a bez toho aby ste ju znova nevyrovnali a dáte na stôl, stolík, atď. Otázka: nie je to pre vás neprijemne na pohlad? nehneva vas to?

saxana000
31. dec 2022

Z flase doma nepijeme. Mame pohare. Ale u nas by to bolo asi naopak ze muz by ju skor pokrcil.a ja by som to predychavala..nie kvoli 15 centom ale ze by mi yo oci klalo na kuchynskom dreze

danica2711
31. dec 2022

čo preboha vedie normálneho človeka k tomu, aby krčil fľašu, z ktorej sa napije?

brembo
31. dec 2022

mne osobne na tom nezáleží,pokial nie je uplne preliačená,lebo vtedy už sa nedá normálne chytit bez toho,aby sa náhodou niečo nerolialo. I tak tie flaše idu pod lis. To len naša vláda zase chcela byt v niečom prvá

martul
31. dec 2022

Vytáča ma to strasne, robí to najmladší a furt to musím opravovať 😅

martul
31. dec 2022

Vidíš, nás vytacaju pokrčené fľaše, teba zase naše odpovede. prečo ťa to tak nahnevalo, pýtala si sa tak ti odpovedáme a keď nie je odpoveď podľa tvojich predstáv tak si sa takto vytočila?

katka700
31. dec 2022

PET-ky nosíme len na výlety a pokrcenie neriešime. Doma kupované vody nepijeme 😊

zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
svokrinjazykmonika
31. dec 2022

Súhlasím s manželom. To sa nevieš normálne napiť z fľaše ako človek? To ju necháš len tak dokrkvanú? Čo si to za ženu, nechápem... 😂

letfenixa
31. dec 2022

@autorka ale veď ty nediskutujes

mirka438
31. dec 2022

Ja som napriklad ani nevedela, ze je niekto schopny zavriet pokrcenu flasu a dat ju na stol 😂 dost by mi to vadilo

lujza123
31. dec 2022

😂 😂 😂 To je téma
No mne nevadí nič a pokrcenu fľašu by som si asi ani nevšimla keby sa z nej napijem rozospata.
Ale môj sa ani z fľaše nenapije, pekne si naleje do čistého sklenneho pohárika ktorý položí na korkovy podtacnicek úhladne umiestnený na kraji stola.

Našťastie my sme spolu už dosť dlho na to aby nás takéto blbosti navzájom nevytacali 😂

henka123123
31. dec 2022

Nevadi mu to absolutne..neviem co by mi malo na tom vadit a ano pijeme z flase vsetci ja muz aj deti

luscious
Autor odpoveď zmazal
luscious
Autor odpoveď zmazal
nikaeli
31. dec 2022

... a mne sa zas páči, že som podľa autorky princezná, lebo pijem z pohára a nie z fľaše 🙃 a robia to tak u nás všetci - hold, sme kráľovská rodina 👸🤴

Keď sa nad tým zamyslím, nikdy som neriešila, či je fľaša pokrčená 🤷🏻‍♀️ takže možno aj je a nevadí mi to.

sovica
31. dec 2022

My máme jednu fľašu na kuchynskej linke a kto chce, naleje si z tej fľaše do pohára. Pri posteli máme každý jeden svoju fľašu. Zdá sa mi nehygienické, aby sme celá rodina pili z jednej fľaše. U nás to nehrozí. Ale k Tvojej otázke. Neviem, či kupujeme fľaše, ktoré sa nekrčia, pijeme z nich tak, aby sa nepokrčili alebo ich silou pri pití nestláčame, ale nepamätám si, že by som u nás našla pokrčenú fľašu. Pokrčená fľaša by mi vadila asi len v tom prípade, že by sa nedala dobre chytiť do ruky a voda by sa z nej vylievala.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
memma
31. dec 2022

Nepijeme vodu z fľaše. Máme poháre. Mne by strasne vadilo mat flase v spálni. Mam rada poriadok. Nerozumiem tomu, ani moje deti si nenosia pitie do izieb. Keď som smädna, vstanem a idem sa napit

martul
31. dec 2022

Fľaša sa pokrčí a nemusí sa z nej piť. Môj ju stlačí, naleje a takú stlacenu zatvorí. Ono to potom praská, puká a zakaždým sa zlaknem.
A presne ako píšu ostatní, automat mi to neberie. Potom to tam nafukujem jak blbec.

brembo
31. dec 2022

@martul najlepšie na tom je,že tá sprostá flaša sa potom vyberie a stlačí,aby nezaberala tolko miesta. A potom putuje do lisovne. Toto bol naozaj skvelý nápad našej príliš iniciatívnej vlády.

zuzana76
31. dec 2022

vadia a aj mne

nnnuuunnn
31. dec 2022

Áno vadia mi pokrčené fľaše.

sovica
1. jan 2023

@brembo Čo myslíš tým, že to bol naozaj skvelý nápad našej príliš iniciatívnej vlády? Na západe to tak funguje už roky. A myslím si, že to bol veľmi dobrý nápad. Ľudia odhadzovali fľaše kdekoľvek v prírode a potom ten plast museli zbierať dobrovoľníci. Teraz si ľudia veľmi dobre rozmyslia, či plastovú fľašu odhodia alebo ju zanesú späť do obchodu a dostanú naspäť peniaze.

brembo
1. jan 2023

@sovica ja ti na to poviem len tolko,že lenivci tu flašu vyhodia rovnako von,ako pred tým. Jedna polovica bude separovat,druhá nie. Je nezmyselné,požadovat od odpadu tip top stav,aby sa potom tá flaša opat znehodnotila,lebo zaberá vela miesta. A čo sa odpadu týka,je záujem len o tvrdé plasty,PP. Polyetylén nikto nechce skupovat ani recyklovat.

daniela2202
1. jan 2023

Je to na hádku a poriadny záchvat 😂😂😂

sisaka
1. jan 2023

Keďže doma mame poháre, tak z fľaše nepijeme a keď sme niekde mimo, tak mame asi inú techniku pitia, ale pri pití fľaše nestláčame.

Ale začínam celkom chápať, ako sú v niektorých rodinách ľudia vkuse chorí a choroba vždy prebehne všetkými členmi. Dosť nechutné, keď celá rodina chodi a odpíja z jednej fľaše …. a potom sa ľudia čudujú, že deti sú vkuse choré, majú zubné kazy už za mlada, herpesy a kto vie akú ešte pliagu 🤢

sisaka
1. jan 2023

@sovica na západe to síce funguje dlhé roky, ale nikto nás nebuzeruje a nosíme v pohode stlačené aj plechovky, aj tetrapaky či plastové fľaše a je to bez problémov.

sovica
1. jan 2023

@sisaka Ja Ti budem trošku oponovať. Žijeme v DE a málokedy mi zoberie ten automat čo len mierne pokrčenú fľašu. V tých automatoch je totiž viac skenerov, ktoré skenujú rôzne kódy uvedené na fľaši a ak je fľaša pokrčená práve v mieste, ktoré potrebuje ten skener/kamera zachytiť, tak v tom prípade sa nepodarí fľašu oskenovať a automat ju vyhodí naspäť. Možno v Kanade máte automaty, ktoré fungujú ináč.
Súhlasím však s Tebou v tom, že je nehygienické (Ty si napísala nechutné), ak celá rodina pije z jednej fľaše. V tom s Tebou 100% súhlasím a nikdy sme to tak doma nepraktikovali. Ak už pijeme z fľaše (ak cestujeme alebo máme fľašu pri posteli), tak má každý člen domácnosti svoju. A ako som vyššie uviedla, jedna fľaša je vždy na kuchynskej linke a z tej si nalejeme do pohárov. Tiež si myslím, že pitím viacerých členov domácnosti z jednej fľaše sa prenášajú choroby, zubné kazy, herpesy atď.

sisaka
1. jan 2023

@sovica u nás nemáme automaty, recyklovateľné fľaše triedia ľudia, takže je jedno, aký tvar fľaša má

sovica
1. jan 2023

@sisaka Tak potom si ale neodpovedala na otázku resp. si trochu zavádzala, keďže v Kanade automaty nemáte, ako si teraz uviedla. Lebo v EU, keď si kúpiš nápoj v plaste, zaplatíš zálohu aj za fľašu. Ak fľašu vrátiš späť (do automatu), dostaneš za ňu späť peniaze (zálohu). Čiže u vás je naozaj úplne jedno, či je fľaša pokrčená, lebo ju len odhodíte so triedeného odpadu. Na SK tá recyklácia nebola zjavne úspešná, preto zaviedli zálohovanie plastových fliaš.