icon

Vadilo by vám prerušenie kontaktu s rodinou?

Včera o 21:03

Možno má tú zhejtujete, ale tento problém má hlavne moja mama.
Brat sa rozviedol a pracuje v zahraničí domov chodí mála. Ex švagriná s dcérou sa odsťahovala domov k rodičom a teraz moju mamu a vnučku delí 250km. Až kým si exšvagriná niekoho nenašla chodili pravidelne k našim, zostala aj cez prázdniny. Potom sa vydal a odštahovali sa ešte ďalej, potom aj otehotnela a prestala chodiť. Prešlo šesť rokov a situácia sa nezlepšila. Naši už majú dosť zdravotných problém oni už cestovať nemožu, ja chodím domov tak 5x za rok. Neter má už 15 podľa mňa už ani o tieto návštevy nemá záujem,len mama to nepochopí. Posledné obdobie už ani fotky nemá. Ex švagriná dáva 30 fotiek syna a ani jedno dcérky
Neviem ako priblížiť ich názory k sebe

.

Strana
z3
cyberk
Včera o 21:06

Akoze tiez by som kaslala chodit na navstevu k ex rodicom. Ak chcu vnucku vidiet, tak nech si pan brat pride po dieta a dovedie ho k starym rodicom. Mamka nech si uprace syna a bude vidiet aj vnucku castejsie.

enmery
Včera o 21:09

Tvoj brat nevie poslať rodičom fotku?Alebo s ňou prísť na návštevu? Tam sa sťažuj a nie na švagrinú. Aj on je rodič. Asi šok, ale je to tak.

anonym_b41f4e
Včera o 21:10

V tomto veku už je dievča samostatná jednotka, ktorá asi nechce aby ju mama stále fotila, posielala, zdieľala a ako sama vravíš, o tie návštevy zrejme nemá ani sama záujem a dosť možno ani o častejší kontakt s otcom... nemyslím, že tu ti pomôže príblížiť ku sebe či spojiť ex švagrinú s mamou a dokonca si myslím, že ani otec už by veľa nedokázal narobiť so vzťahom vnučky s babkou

autor
Včera o 21:11

@cyberk brat pracuje v zahraničí má tam.novú známosť2-3000km nie je vzdialenosť na jedno poobedie

huxy
Včera o 21:12
@anonym_autor

@cyberk brat pracuje v zahraničí má tam.novú známosť2-3000km nie je vzdialenosť na jedno poobedie

@anonym_autor a??? Rodičom je stále. Ak on nemá záujem, prečo má mať jeho dcéra záujem o jeho rodičov?

anonym_d3a784
Včera o 21:12

Tak brat ma novu znamost takze je v poho ze kasle na to, aby vyhovel svojej mame a aby udrziaval ich vzajomny kontakt s vnuckou. Ale jeho exmanzelka to ma riesit.

enmery
Včera o 21:13
@anonym_autor

@anonym_autor 3000 km nemá ani on aktuálnu fotku dcéry? Zaujímavé...

viestta
Včera o 21:14

A co brat na to? Vsak je to jeho dieta a jeho rodicia. Bracek kasle aj na to aby bol v kontakte s dcerou, tak preco by mala vnucka chciet byt so starymi rodicmi? Uz vobec to nie je starost exsvagrinej.
Ja viem, prisla si okydat exsvagrinu, ale ten problem je vo vasej rodine.

anonym_1ee33e
Včera o 21:14

Tak toto je cele smiešne 😅👍 on nejaví záujem o dcéru možno roky rokúce a ex švagriná sa ma roztrhať pre jeho rodičov 😅

anonym_fc3798
Včera o 21:17

Ja tvoju mamu uplne chapem, neviem si predstavit ze by som ochudobnila dieta o starych rodicov len preto, ze som si pokaslala vlastny zivot. Navsteva raz-dvakrat za rok predsa nie je ziadny problem. Ale suhlasim aj s vyssieuvedenym, ze by ju tam mohol bravat brat ako otec. Ten sa s dcerou snad styka castejsie ci?

sissy27
Včera o 21:19

@anonym_autor ex svagrina nie je povinna zit tak, aby tvoji rodicia boli spokojni. Samozrejme, ze sa po rozvode prestahovala blizsie k svojim rodicom, ved tam mala lepsie zazemie, podporu. Ake boli vztahy medzi nimi kym bola vydata za tvojho brata? A co jej ponukli po rozvode s nim (myslim pomoc, podporu) ?
A co tvoj cteny brat, ich syn? To im nevadi, ze ten je 3000km daleko, jeho a jeho novu rodinu nepotrebuju vidat? A hlavne - on nema potrebu vidat svoju najstarsiu dceru? Vies, ze keby raz za cas za nou prisiel a zobral ju aj k babke na navstevu, tak by sa tie vztahy dali udrzat…
Kolkokrat boli tvoji rodicia pozriet vnucku? 300km su 3 hodiny cesty, to si ich ako dobra dcera mohla aj odviezt, spravili by ste si vylet na par dni a v ramci toho sa stretli aj s vnuckou / neterkou.
Ci vsetko stoji a pada na tom, ze exsvagrina mala vozit malu k vam cez pol republiky, to bolo jedine akceptovatelne riesenie?

autor
Včera o 21:19
@viestta

A co brat na to? Vsak je to jeho dieta a jeho rodicia. Bracek kasle aj na to aby bol v kontakte s dcerou, tak preco by mala vnucka chciet byt so starymi rodicmi? Uz vobec to nie je starost exsvagrinej.
Ja viem, prisla si okydat exsvagrinu, ale ten problem je vo vasej rodine.

@viestta mýliš sa, nechcem kydať na nikoho. Ja viem ju pochopiť komu by sa tehotnej chcelo trepať cez pol republiky k niekomu s kým si vôbec nevybudovala vzťah a potom kovid keď každý sa mal zdržiať vo svojej bubline. Neter je veľká keby chcela mohla by aj sama na návštevu

minenkaa
Včera o 21:22
@anonym_autor

@viestta mýliš sa, nechcem kydať na nikoho. Ja viem ju pochopiť komu by sa tehotnej chcelo trepať cez pol republiky k niekomu s kým si vôbec nevybudovala vzťah a potom kovid keď každý sa mal zdržiať vo svojej bubline. Neter je veľká keby chcela mohla by aj sama na návštevu

@anonym_autor tak práve si si poslednou vetou odpovedala

huxy
Včera o 21:23
@anonym_autor

@anonym_autor ako matka takmer 15-ročnej by som nebola nadšená, keby dcéra mala ísť sama nejakým spojom cez pol republiky. Stále neodpovedáš, čo jej otec??? To na svoju dcéru kašle, a tvoja mama očakáva, že za ňou bude chodiť? Tvoj brat si sám pokašlal vzťah s vlastnou dcérou a obviňuješ vsetkých okolo

autor
Včera o 21:25
@huxy

@anonym_autor ako matka takmer 15-ročnej by som nebola nadšená, keby dcéra mala ísť sama nejakým spojom cez pol republiky. Stále neodpovedáš, čo jej otec??? To na svoju dcéru kašle, a tvoja mama očakáva, že za ňou bude chodiť? Tvoj brat si sám pokašlal vzťah s vlastnou dcérou a obviňuješ vsetkých okolo

@huxy haló ukaž mi kde píšem že je na vine ex švagriná a pod?

viestta
Včera o 21:25
@anonym_autor

@anonym_autor keby chcela, ale asi nechce. A nechce preto, ze ocinko sa odstahoval na druhy koniec sveta a k babicke ju nevzal roky. Alebo vzal? Sest rokov babicku nevidela, ani sa jej necudujem, ze nechce k nej chodit. A 15 rocnu by som nepustila samu cestovat 250 km, to asi nikto.
Ale mam napad, ked ti na tom tak zalezi. Dohodni sa s exsvagrinou a neterou, ze pojdes pre nu, spolu pricestujete, navstivite babku, pobudne s nimi, s tebou a potom ju odvezies naspat k mame.

huxy
Včera o 21:26
@anonym_autor

@anonym_autor tak z opísaného to tak pôsobí: nedáva fotky...neter keby chcela, mohla by...

viestta
Včera o 21:27
@huxy

@anonym_autor tak z opísaného to tak pôsobí: nedáva fotky...neter keby chcela, mohla by...

@huxy aj ja mam pocit, ze za tie dokafrane vztahy moze exsvagrina. Ocinko nie, ten je ospravedlneny

anonym_0ec828
Včera o 21:28

Toto mi akosi pripomína našu situáciu, až na to že rozvedená nie som. No muž ma časovo náročnú prácu, niekoľko mesiacov v roku je v zahraničí a ja som prvé roky lietala sama s malými deťmi po navstenavach, gratuláciach, prázdninách. A vies čo? Asi po 2 rokoch som sa na to vykašľala a povedala som si, že to nie je moja povinnosť. Každý vie, kde bývame, môže hocikedy prísť. Návštevy u svokrovcov som obmedzila, navyše môj muž má toľko služobiek, že k mojej rodine už nestíha chodiť ani na gratulácie. Fotky posielam tiež len svojej rodine. Muž má so svojou rodinou whatsapp skupinu (bezo mňa) a tam si riešia svoje rodinné veci, posielanie fotiek atd.

biba_18
Včera o 21:35

@cyberk dala som ti +, lenže ani to nie je veľmi dospelé - pre deti je dobré mať babku, pokiaľ má ona o deti záujem… naši sa rozviedli - a nie že nás mama nosila k babke, ale ona tam chodila aj sama, s celou otcovou rodinou je v kontakte, ja keď potrebujem číslo na niekoho z otcovej strany rodiny, pýtam číslo od mamy 😏
kamoška tiež neprerušila s exsvokrou kontakty, syn mal s babkou dobré vzťahy, už aj ako dospelý on s ňou chodil po doktoroch…
deti nemôžu za to akého majú otca. ale mama môže za to, akú majú mamu 🤷‍♀️

anonym_84140f
Včera o 21:43
@anonym_autor

@anonym_autor vyzera to, ze s neterou mas pekny vztah, tak jej skus vnuknut napad, nech pride povedzme na Velku noc, ze ju starki maju radi, chcu ju vidiet, ci by to mohla pre nich spravit, dokial su... Mozno o 10 rokov bude chciet a uz nebude ku komu. 👥 A mohol by aj bracho-otec a syn v rovnaky cas...

autor
Včera o 21:56
@anonym_84140f

@anonym_autor vyzera to, ze s neterou mas pekny vztah, tak jej skus vnuknut napad, nech pride povedzme na Velku noc, ze ju starki maju radi, chcu ju vidiet, ci by to mohla pre nich spravit, dokial su... Mozno o 10 rokov bude chciet a uz nebude ku komu. 👥 A mohol by aj bracho-otec a syn v rovnaky cas...

@anonym_84140f voľakedy to tak bolo, Oni ako sa pred pár rokmi presťahovali tak ju prepísali na inú školu a tam nezapadla do kolektívu. Asi o rok dva zas do novej školy ozaj nepripisujem vinu exšvagrinej ale jej pubertalne výstrelky zle zvadala. Možno ani šancu nemala...Neter sa učila dobre potom už samé 3-4 a aj horšie. Podľa všetkého pôjde na šou v mieste bydliska
Nežijem s nimi a nechcem tvrdiť že sa jej mohla viac nenovať ale inak riešiť.
No a brat, nemá autoritu u nej, neter mu odvrava tak potom nekomunikujú

huxy
Včera o 22:02
@anonym_autor

@anonym_84140f voľakedy to tak bolo, Oni ako sa pred pár rokmi presťahovali tak ju prepísali na inú školu a tam nezapadla do kolektívu. Asi o rok dva zas do novej školy ozaj nepripisujem vinu exšvagrinej ale jej pubertalne výstrelky zle zvadala. Možno ani šancu nemala...Neter sa učila dobre potom už samé 3-4 a aj horšie. Podľa všetkého pôjde na šou v mieste bydliska
Nežijem s nimi a nechcem tvrdiť že sa jej mohla viac nenovať ale inak riešiť.
No a brat, nemá autoritu u nej, neter mu odvrava tak potom nekomunikujú

@anonym_autor zas len kydáš na ex švagrinú: mohla to inak riešiť... A obhajuješ chudáka bračeka, lebo nemal autoritu, tak radšej nekomunikujú. Veeeľmi zodpovedné od rodiča. Ľahké súdiť, keď nevieš, ako to tam všetko bolo. Namiesto dohovorenia bratovi, že sa mal viac starať a zaujímať o vlastné dieťa, tu riešiš stretávanie sa so starými rodičmi.

autor
Včera o 22:04
@huxy

@anonym_autor zas len kydáš na ex švagrinú: mohla to inak riešiť... A obhajuješ chudáka bračeka, lebo nemal autoritu, tak radšej nekomunikujú. Veeeľmi zodpovedné od rodiča. Ľahké súdiť, keď nevieš, ako to tam všetko bolo. Namiesto dohovorenia bratovi, že sa mal viac starať a zaujímať o vlastné dieťa, tu riešiš stretávanie sa so starými rodičmi.

@huxy nekydam

huxy
Včera o 22:04
@anonym_autor

@huxy nekydam

@anonym_autor ale ano, však čítaj po sebe

autor
Včera o 22:05
@huxy

@anonym_autor ale ano, však čítaj po sebe

@huxy keď tvoje dieťa má problém v škole kašleš na to či
@huxy myslí si čo chces

enmery
Včera o 22:05
@anonym_autor

@huxy nekydam

@anonym_autor Kydáš. Prepáč💁‍♀️

huxy
Včera o 22:06
@anonym_autor

@huxy keď tvoje dieťa má problém v škole kašleš na to či
@huxy myslí si čo chces

@anonym_autor a otecko bol kde? On sa ako staral? Či všetko má zvládať sama matka???

A ako vieš, čo matka pre to robila, keď s nimi nežiješ???

autor
Včera o 22:08
@enmery

@anonym_autor Kydáš. Prepáč💁‍♀️

@enmery človek normálne napíše že nevie mi.co sa tam deje nežijem s nimi. Keby že píšem že si dcéru odstrčila na.úkor syna alebo jej zakazuje chodiť k našim tak.by som kydala ale nič z toho nie je pravda

autor
Včera o 22:08
@huxy

@anonym_autor a otecko bol kde? On sa ako staral? Či všetko má zvládať sama matka???

A ako vieš, čo matka pre to robila, keď s nimi nežiješ???

@huxy dala ju na inú školu

Strana
z3