icon

Vadilo by žene, ak muž nemá vodičský preukaz?

21. apr 2024

Mám takú otázku, vadilo by Vám keby muz s ktorým máte deti nemá vodičský preukaz?

mircalla
22. apr 2024

@viera3488 Ja som nepovedala, ze nikam. Neda sa dostat vsade, kam potrebujem.
Cize je to obmedzenie

tilly
22. apr 2024

My bývame tak, že ja auto používam minimálne. Aj som pred dvomi rokmi jedno predala, ale potom si urobil syn vodičák, tak dostal auto, muž potreboval dodávku, takže z dvoch áut máme zas 4 🤦‍♀️. Na nervy, aj tak chodím väčšinou pešo, auto vyťahujem z garáže len keď naozaj potrebujem, idem ďaleko alebo sa ponáhľam. Do centra nechodím vôbec autom. Mám zadarmo MHD, tak prečo by som platila parkoviská.
Do obchodu chodím tiež väčšinou pešo, lebo mi to kratšie trvá. Pešo viem ísť skratkou cez park, autom to mám cez tri semafory 🤦‍♀️. Robím väčšinou z domu.
Takže ja úplne chápem, keď niekto, kto má dobrú polohu, že auto nepotrebuje, ved vzdy sa dá kratkodobo si auto požičať, napr na vylety alebo tak, urcite sa to oplatí viac, ako auto vlastniť a nepoužívať.
A nemať vodičák a nemôcť si požičať auto napr na dovolenke a tým pádom nepreskúmať okolie, to by mi vadilo fakt dosť. My pomerne veľa cestujeme a často si požičiavam autá. Baví ma to, že vždy mám iné.

mircalla
22. apr 2024

@tilly Ja tiez, ale su situacie, ked auto treba. Hocikto sa mi tu snazi nakecat opak

tilly
22. apr 2024

@mircalla jasné. Minimálne jedno auto v rodine je taká nevyhnutnosť. Aj keď dá sa to riešiť tým požičaním v prípade nutnosti. Alebo taxi. Ja som si preratala, že mne sa viac oplatí nemať auto, ale muž, syn, otec, sestra majú a sú ochotní požičať.

mircalla
22. apr 2024

@tilly Cize ja chodim 95percent MHD a peso ale ze bez auta nie si obmedzena je blud

gabrm
22. apr 2024

@majlo1234
A to platí aj opačne? Vieš,v mojom veku si už myslím,že manželstvo je o nejakom kompromise. Vyžadovať od manželky, aby dokázala to čo ja,ako napr opraviť vodovodnú batériu,vymaľovať,alebo vymeniť olej v aute je trocha mimo.. či? Veď ona zas dokáže "iné" veci.

mmoni89
22. apr 2024

@mircalla ale nevidim na tom nic ze pre niekoho to obmedzujuce nieje .vsade sa da nejak dopravit,to ze si clovek prisposobi cas doprave nieje obmedzujuce.Ked sme byvali v Ba auto sme vobec nepouzivali len vynimocne.Teraz zijeme v meste pri Ba a ja fungujem bez auta s detmi uplne v pohode,ovela radsej cestujeme vlakom a autom.Ja uplne chapem za ak niekto nema deti tak auto ani nepotrebuje

radkaradix
22. apr 2024

@ka_ty2 tvoja situacia je uplne ina..

tilly
22. apr 2024

@mircalla pre mňa aspoň jedno auto v rodine, alebo možnosť rýchleho požičania musí byť, čiže bez vodičáku je to dosť obmedzujúce.

mircalla
22. apr 2024

@mmoni89 Uz tym, ze si pouzila slovo prisposobi....cize music odist o piatej nie o osmej, lebo uz nemam spoj

mmoni89
22. apr 2024

@mircalla ale tak chapes ,ide mi vlak 14:10 alebo 14:35 tak ano prisposobim si cas kedy odidem z domu ale tak zas aby clovek tvrdil ze je to obmedzujuce lebo som chcela vyrazit presne 14:15 lebo som chcela ,tak no co na to povedat

viera3488
22. apr 2024

@mircalla predstav si, ja chodím k dr normálne o 7:50 na autobus a nie o 5 🙂

vreckovka2
22. apr 2024

@mircalla kazdy z nas povazuje za obmedzujuce nieco ine. Kym pre jedneho je to cakanie na mhd, viazanie sa na odchody vlakov, pre ineho je to hladanie miesta na parkovanie, statie v zapche, peniaze navyse za prevadzku auta a cas navyse na jeho staroslivost. Keby ostaneme byvat v meste, tak my auto urcite nemame. Vobec som sa necitila byt obmedzovana. Dokonca manzel sa napr. prave na vyletoch citi autom dost obmedzovany, lebo turu musi prisposobit tak, aby sa vratil na to iste miesto odkial vyrazil.

mircalla
22. apr 2024

@mmoni89 Nechapeme sa...si niekde na vylete...chces ostat dlhsie, ale posledny spoj ti ide trebars o siestej (napriklad tie Bojnice),....musis ist domov, hoci by si rada este ostala, lebo bus...to akoze nie je obmedzujuce?....cize si svoj cas straveny tam si uz musis prisposobit

@viera3488 Ty ale nikam nechodis, bavim sa realne s tymi, co maju aj dake zaujmy, nielen busom do prace a domov

iwesska
22. apr 2024

Vadilo. Muz nemoze docasne soferovat zo zdrav.dovodov a vsetko je tym padom na mne,co sa jazdenia tyka. A mam uz niekedy fakt dost. Rada by som si len tak sadla a viezla sa,bez vypatia nervov v premavke. Nehovoriac o tom,ze niekedy na vysetrenie potrebujem odviezt,lebo nemozem soferovat,ale neda sa.

mmoni89
22. apr 2024

@mircalla no neviem pre mna nie😃odkedy mam deti stale sa niekomu a niecomu musim prisposobovat takze je to pre mna sucast zivota.ajked sme niekde autom,ja uz napriklad chcem ist ale decka nie,tiez sa niekto musi prisposobit bud ja alebo oni.taktiez sa mi nestalo ze by sme museli ist na posledny bus alebo vlak lebo uz dalsi nejde,nezazila som taku situaciu.Len chcem povedat ze ok chapem pre teba je to obmedzujuce ,ale nemozes stale tvrdit ze to musi byt pre kazdeho obmedzujuce lebo moze byt na to aj iny pohlad.

viera3488
22. apr 2024

@mircalla ty ale trepeš pičoviny bez prepáčenia. Každému vnucujes svoj názor a nevieš s tým zjavne prestať. Kde je písané že tí čo nemajú auto, musia vstávať o 5 aby mohli niekam ísť ? Vidno že nepoznáš spoje! Ja osobne mám super spoje keď mi treba niekam ísť a vždy mi to vyhovuje a nemusím sa ničomu prispôsobovať 🤦🏻‍♀️. Aj bez auta sa dá spraviť pekný výlet a kľudne aj kratší aj dlhší. Stále si ideš svoje. 🤦🏻‍♀️

viera3488
22. apr 2024

@mircalla už prestaň konečne vnucovať každému svoj názor. Nie každý s tebou musí súhlasiť nauč sa to

mmoni89
22. apr 2024

@vreckovka2 uplne suhlasim s tebou.napriklad cestovat od nas do Ba rano do prace je masaker,esteze ma manzel na vyber aj inu cestu,ale keby som ja mala pracovat v Bratislave tak urcite chodim vlakom a nie autom .

mmoni89
22. apr 2024

@viera3488 akoby vsetci zili na kraji hory kde idu spoje raz za dve hodiny a posledny pred zapadom slnka 😀

beronsche
22. apr 2024

@mircalla rozumiem, co sa snazis povedat a v podstate aj suhlasim..
Hrozne vela zalezi od miesta bydliska a zivotneho stylu... My by sme to bez aut davali len tazko a to zijem cca 15km od centra krajskeho mesta, cize ziadne lazy.. lenze autobusove spojenia hrozostrasne zle, k tomu kruzky deti kadetade, no neslo by to..

Mne to tiez pride tazke porozumiet, ze niekomu vyhovuje byt bez auta aj ked nezije v centre mesta - mesto s mhd je predsa len ine. Dochadzanie spojmi, kedze su, ake su, je pre mna strata casu..

@mmoni89 zijes pri ba? Vies, ze nemusis zit panubohu za chrbtom, aby ti autobus isiel raz za 2 hod?
Zial, uz to nie je ako kedysi, obrovske mnozstvo spojov sa porusilo a na mnohych miestach, o ktorych by to ludia zijuci na mieste s vybornym spojenim (napr.hlavne mesto) ani nepovedali, je to realny problem.
Napr. moja susedka zacina v praci o 8:30, chodi rano busom o 6:40. Do prace to ma autom max. 20min! Musi chodit takto, Lebo nesoferuje a tym dalsim spojom nestiha. Parada, ze?

timilv
22. apr 2024

@zuzulka558 odpadnem 😂 ale aspoň sa poučil 🙈
Akože u nás je asi v 80% šofér muž keď niekam ideme. Ja mám aj tak len také mini auto na nákupy a vozenie do školy takže keby ideme celá rodina (čiže ja, môj 2m vysoký muž, dve autosedačky a kočík) tak by sme boli v mojom natlačení... Ale už naučil že pokiaľ sa ho sama neprosím o radu, tak nemá radiť 😂

mmoni89
22. apr 2024

@beronsche ako jasne,ja to chapem,viem ze je plno takych miest kde tie spoje nechodia,ale myslela som ze nie kazdy to tak ma a preto nemoze pani neustale si tvrdit svoje ze to musi byt obmedzujuce pre kazdeho automaticky.Urcite ze su miesta ,dediny kde sa to bez auta neda .S tym suhlasim.Ale niekde nie,niekomu moze byt skor auto na pritaz,financnu napriklad to chapem tiez.

mmoni89
22. apr 2024

@beronsche a sama som teda chodila do skoly(este na strednu )na 6.00.na bus aby som sa dostala na 8.00do skoly,co bezne trvala cesta 45minut no neskorsim busom som to nestihala kvoli rannej doprave.

mircalla
22. apr 2024

@mmoni89 Tak Prievidza nejaka diera nie je, ale ano posledny spoj do BA je 18.15, ked teda nechces cestovat dalsim skoro 5 hodin, co stoji vsade. A to sa bavime o BA, kebyze tam chcem ist z nejakej dediny, mozem rovno zabudnut, ze to za den otocim.
Moji rodicia byvali na Zahori 50 km od BA, dostat sa tam - najprv na vlakovu stanicu 15 min, nasledne 42 min vlak, potom cakas 15 min na bus a este busom 15 min a 15 zo zastavky. Spolu to mas skoro 2 hodiny, co je autom za 40 min. Pridaj cestu naspat a sme na 4 hod 2x50 km. Za mna neprakticke, zdlhave a plytvanie casom.

V BA sa autom nepresuvam

apolka77
22. apr 2024

Ano vadilo. Z čisto praktických dôvodov.
Ale ešte viac mi vadí, keď muž vie šoférovať, no jazdí arogantne k iným vodičom. .
U muža mi oveľa viac vadí, keď nie je zručný a nevie po dome nič spraviť nič opraviť. Proste ľavé ruky.
Takže keby si mám vybrať radšej muža čo opraví, vie porobiť je šikovný ako niekoho kto ma
Len vodičák..

Vodičák väčšinou ľudia nemajú iba zo strachu. .mnohí keď si ho spravili zistili že je to oveľa ľahšie ako si mysleli.

monvitka
22. apr 2024

Muž bez vodičaku je ako bez ruky. Za mňa je to hanba a ani hádam takého nepoznam

tiezjedna
22. apr 2024

ak je to zdravý chlap bez nejakého handicapu, tak pre mňa by bol totálny neandrtálec

victory7897
22. apr 2024

Áno antisexy pri zoznámení... prídeš po mňa na rande? Hm na kolobežke....🙃 Ale keď ste manželia viac rokov tak možno sa to dá pochopiť z určitých dôvodov...

snowflakenel
22. apr 2024

Aspom ti nekeca do soferovanoa ako mas.co robit.
Ale.vazne twraz....ak by.som mala.1 dieta, tak nevadilo. Pri rozvoze.voacerych by.uz.bol.asi problem pri kruzkoch.