icon

Vadilo by žene, ak muž nemá vodičský preukaz?

21. apr 2024

Mám takú otázku, vadilo by Vám keby muz s ktorým máte deti nemá vodičský preukaz?

michaela16
22. apr 2024

Mne osobne by to vadilo a dosť, veď v dnešnej dobe je človek bez vodičského skoro "ako bez nôh" ja bez auta by som sa ani do práce nedostala. Mne príde taky muž nesamostatný a odkázaný na druhých.

mmoni89
22. apr 2024

@mircalla tak chapem,ale tak asi nebude niekto cestovat kazdy den Ba -Prievidza,pokial ano,tak by asi pouzival to auto.Davas stale take priklady ktore,ok chapem,ale proste stale je to o tom ze jednoducho niekomu pre bezne fungovanie to auto nieje potrebne.

mmoni89
22. apr 2024

@victory7897 no dnes je to podla mna celkom moderne a in prist na tej kolobezke 😁

zmrzlinka2021
22. apr 2024

Nevadilo. Pre mňa sú podstatne iné kvality u človeka.

marca12
22. apr 2024

Toto ja neznasam. Moj svokor nema vodicak,ale zato ma tolko reci a komentar,ze by sme ho velakrat najradsej vyhodili z auta

mircalla
22. apr 2024

@mmoni89 Uplne normalne priklady. Od jari do jesene podnikame vylety mimo mesto - krat mesacne

andrea1809
22. apr 2024

Ak nema vodicak zena, to sa este da....je ich viac...najma starsie rocniky. Chapem aj strach. Ale ak ho nema chlap ...proste to vo mne evokuje dojem totalneho dreva a neschopaka. Jedneho som poznala a presne taky bol, totalne lavy na uplne bezne cinnosti

mmoni89
22. apr 2024

@mircalla tak ale zas 18:15 je pre mna uplne v pohode v ramci vyletu,neskor by som ani nesla😀takze zase,hladas problem,komplikacie a obmedzenia tam kde niesu pre niekoho.Pre teba mozno ano.

mmoni89
22. apr 2024

@mircalla aj my podnikame vylety mimo mesta a prave hladame vela takych aby sme nemuseli autom-pre deti vacsi zazitok.Vidis,proste kazdy sme iny,tak sa nesnaz presviedcat ze len ty mas pravdu

mircalla
22. apr 2024

@mmoni89 No pokial si uzivas trmacanie sa x hodin vlakom ci busom a je to pre teba zazitok, tak asi mame ine predstavy o zazitkoch. Ja som radsej na mieste urcenia, mam tam viac casu, a ten si lepsie uzivam ako sediat v dialkovej doprave ci v taxiku. Ja dost poznam tie vlakove linky a okrem Tatier tam skutocne niet co pozerat, je to vsetko mimo nejakych zaujimavych tras...Autobus ako kde, do Ziliny a BB dialnica, takze miminalne potial tiez nezazivne....zaujimave to je az od Ziliny a BB. Prepac, fakt neviem o akych zazitkoch sa bavime...cesta po dialnici? Cize musis najprv od BA prejt 200 km, aby si sa dostala mimo dialnice a videla nieco zaujimave....Co sa da samozrejme aj autom a ovela flexibilnejsie, mozes aj zastat a pokochat sa vyhladom ci si tam urobit zastavku. Dost biedne argumenty

mircalla
22. apr 2024

@mmoni89 A teda ano, okolie BA idem v pohode aj busom, nedavno Cerveny kamen....ale teda zazitok?....Asi taky, ze mi ten bus zastane kazdych 5 minut a okolo sa tlacia nastupujuci a vystupujuci ludia, vonku je 30 stupnov a bez klimy. Nie som rozmaznana, chodim busom, ale za zazitok to rozhodne nepovazujem

guiseppinka
22. apr 2024

@mircalla nevysvetlis to... kym som bola decko, auto sme nemali. Byvali sme ale v meste, vsetko dostupne... k babke sme cestovali vlakom (mame bolo zle v busoch a na branisku pravidelne kecala s hajzlom). Pamatam si vsak, ze aj 200km bol celkom masaker, lebo vlak pomaly 45 min stal v ke (doteraz nechapem preco), potom v banovciach daslich 20 min, lebo sa prehadzovali lokomotivy a potkm sa uz len riesilo, ci sa vobec stihne bus. Aby sme sa tam dostali v normalnom case, tak vlaky chodievali tusim okolo 4 rano... doteraz nechapem ako mama s nami zvladala cestovat, lebo doteraz nalozi vsetky auta, ktore tam idu do uplne plna... ako decko si pamatam, ked sme mrzli na stanici, lebo vlaky mali vyse 4 hodin meskania... fakt uzasne... inak tato trasa k babke, je pre mna doteraz otrasna a to uz po ke je dialnica... pomaly rychlejsie som iceckom poprad vieden ako rychlik poprad michalovce...
Neviem si absolutne predstavit nas cestovat k nasim... priamo z nasho mesta by sme museli len do viedne prestupovat 3x a potom 1x do ba a tak do pp... a uzasne moznosti vyletov🙄 nie, dakujem... mame 3 auta, 2 maju spolocne znacky... a uz sa nam stalo, ze tie 3 auta nam bolo treba...

mircalla
22. apr 2024

@guiseppinka Ano viem, snazila som sa...Zbytocne vela casu, nepohodlie, obmedzovanie....Cely den zabijes cestovanim....Plus este prestoje, ked musis prestupovat....zazitok jak svina. Nehovoriac o bonusoch ako pachnuci ci neprijemni spolucestujuci, casto ziadny cerstvy vzduch.....Ale mne najma vadi ta obrovska strata casu a nemoznost sa dostat, kam potrebujes.
Minimalne nie vzdy, napriklad Rakusko Neusidler See kam chodime casto by bolo pre nas automaticky out.

mmoni89
22. apr 2024

@guiseppinka ale ved ok,pozri toto su dovody preco auto mat.to chapem.len sa snazim vysvetlit ze ked niekto nema za kym cestovat x kilometrov,nechodi na vylety kade tade tak nema dovod mat auto mu to vyhovuje tak preco nie.My auto mame,ani by som nechcela byt bez neho ,ale netreba presviedcat niekoho o opaku ked to tak neciti.Pise ze nema deti su len dvaja tak ich chapem,ziadnu traumu detom nesposobuju

guiseppinka
22. apr 2024

@mircalla byvame podla googlu 168km od family parku... uprimne si cestu tam vlakom od nas neviem a ani nechcem predstavit...
@mmoni89 ano, ale tiez je tu aj presadzovany nazkr, ze nemat auto je uzasne...

mmoni89
22. apr 2024

@mircalla hovorim pre deti vacsi zazitok ano si predstav,nehovorim o zazitkoch pre seba.Preco si furt melies svoje.Si predstav ze nase deti ked si maju vybrat ist vlakom alebo autom tak si vyberu vlak.Deti to vnimaju inak.Biedne argumenty mas ty,ides si len svoje a za kazdu cenu sa snazis presvedcit o svojom. A ano tomu verim ze kazda vnimame zazitky inak,tak isto ako je iny zazitok pre mna ,inu je pre deti.a momentalne kym mame male deti sa snazime prisposobit im,pre mna je predstava zazitku nieco uplne ine.ale to tu riesit nemusime.

mmoni89
22. apr 2024

@guiseppinka ja som toto nikde nepresadzovala,snazim sa len vysvetlit ze ked ma niekto iny nazor a vyhovuje mu to tak tak je to v poriadku a netreba ho presviedcat o opaku

victory7897
22. apr 2024

@mmoni89 jasné s frapuccinom v ruke a v legínach...👍 Proti gustu žiadny....

viera3488
22. apr 2024

@mmoni89 súhlasím s tvojim tvrdením. Aj moji synovcovia idú radšej na výlety vlakom ako autom. Zase sedieť príklad traja v zadu a tlačiť sa tiež nie je celkom ok.. ale jej to zjavne nevysvetlis, nechaj nech ma svoj názor a nech si píše čo chce, aj tak sa stále opakuje. Za mňa je obmedzujúce už len si sadnúť do auta kde sú 2-3 vzadu a tlačiť sa s nimi, stáť v kolónach 💁🏽‍♀️.

mircalla
22. apr 2024

@mmoni89 Vsak daj tip na zazitkovu cestu vlakom z Bratislavy - ktorykolvek smer...Akoze moje deti tiez bavila cesta vlakom, tak do 3 rokov, potom uz nie....

mircalla
22. apr 2024

@mmoni89 Minule sme tu mali navstevu zo zahranicia a chceli sme ist sem. Problem, nakolko sme sa do auta nezmestili.
https://www.dvornassen.sk/

Ozaj kusok od Bratislavy, ale vlakom sa tam nedostanes, nakolko musis slapat asi hodinu od stanice po ceste, kde chodi velke mnozstvo aut...idealne to asi nie a ina pristupova cesta tam nie je. Keby bola, nemam problem

Ja skutocne nie som leniva, chodime na dlhe tury peso, hoci sa da aj autom (priklad Biofarma Stupava), ale nie vsade sa bez auta dostanes. Stale som od teba nepocula daky typ zazitkoveho cestovanie vlakom, myslim, ze som ti dala dost tipov, kam to bez auta ozaj nejde. Pre mna je to skoda tam neist len preto, ze nemame ako...
A teda sme dost akcni, nesedime doma na riti.

mmoni89
22. apr 2024

@victory7897 toto som nepochopila ale ok😀

mircalla
22. apr 2024

@guiseppinka Mama chodila odo mna prave do tych Gajar na Zahori 2 hod co inak trva 40 min, x razy sa stalo ze vlak meskal, nestihla bus a hodinu cakala v Malackach na stanicu na dalsi....fakt si to uzivala.

mmoni89
22. apr 2024

@mircalla ale ty stale nechapes co sa snazim povedat.nejdem ti davat tipy na vylety je to uplne zbytocne.tiez nikde netvrdim ze vsade chodime vlakom-reagovala som na Vierku ktora pisala ze im to vyhovuje ze su len dvaja a ze im auto vobec nechyba a ze to chapem,preco by malo.a vidis tvoje deti su ine,moje ine.Nasi zase odmalicka neznasali cestovanie autom.Raz sme isli 4hodiny so 4mesacnym a traumu sme mali vsetci traja,dlho sme nikam nesli.ale ano ,babatka miluju cestu autom a celu ju prespia.jasne ,lebo kazde decko je rovnake .

mmoni89
22. apr 2024

@mircalla zazitkova cesta vlakom je pre nich hocijaka,nejde o to co vidia ale miluju vlaky

mmoni89
22. apr 2024

@viera3488 mas pravdu nevysvetlim.To je presne to ako nas kazdy presviedcal ze nieje mozne ze babatka placu v aute.jasne,nase vrestali ako o zivot,fakt zazitok s nimi cestovat.a zas ked bol vacsi ze uz aj vydrzali ,zas zacali grcavat.ano ,toto je zazitkova cesta autom tiez🤣ale nevysvetlis niekomu kto si ide svoje a

mircalla
22. apr 2024

@mmoni89 Jej to nevyhovuje, snazili sa o vodicak a nemaju ho, tak si to nahovaraju, ze im to vyhovuje....Skor si na to zvykli a ine nepoznaju. Je zbytocne sa s tebou bavit, otocis to vzdy ako ti to vyhovuje a este budes tvrdit, ze bez auta sa vsade dostanes. No nie, nedostanes. Takze uz to nechajme tak.

blunka
22. apr 2024

@mircalla ja nemám vodičák ??? tak sa utešujem ??? mám vodičák, aj auto pred domom jasne som to písala a aj tak do Bojníc chodíme len bez auta. Si neschopná sa pohnúť bez auta, dospelá žena 😀 ktorú stresuje cesta BA - Bojnice 😀 a chceš aby sme boli ako ty ?

mmoni89
22. apr 2024

@mircalla nepresviedcaj ma co som povedala alebo budem tvrdit.To som nikde nepovedala ze sa dostanem vsade.Ale to ze niekto nepotrebuje k zivotu auto a vobec sa neciti obmedzovany ty to nevies priznat a este mne budes hovorit ze si to tu prevraciam.Ja som nikde nepisala ze by som bez auta byt chcela ,ze sa vsade dostanem,len pisem ze ked niekomu auto v zivote nechyba je to uplne v poriadku.tak si zas nevymyslaj

mmoni89
22. apr 2024

@blunka vsetky ktore nepouzivaju auto su klamarky lebo si nechcu priznat ako.su strasne obmedzovane