Váš názor - môj štedrý muž a jeho lakomá sestra
Ahojte baby, idem sa vás opýtať na názor.
Môj muž ma sestru, ktorá ma 5 deti. ZAKAŽDÝM, keď majú jej deti narodeniny, meniny alebo keď sú Vianoce tak môj muž Im kupuje darčeky+ dáva peniaze, deťom a aj jej a jej mužovi….cize Dá 30 eur + darcek do cca 20 eur. Krát 7. Lebo každému. Mne nevadi, že je takýto, on by sa aj rozdal. Pointa. Jeho sestra keď mame sviatok my, tak mne neblahozela vôbec 🤦♀️ Nemá ma rada a ani neviem prečo a mužovi dajú darcek do tých 5€. Nechcem aby ste si vysvetlili zle, že som na prachy a darčeky. To absolútne nie. Ale skôr ma škrie a dávam si otázku, že prečo je jeho sestra taká lakoma a skupa. Naposledy mu kúpila víno za 2€ bez akcie. To som už nevydržala a povedala som mu, že radšej nemala davat nič, zahanbil sa. Peniaze majú. No jednoducho som sa chcela len vyrozprávať. Pridu mi ako zraci peňazí. Jej syn mal minule narodeniny a volala mužovi, že nemá toto,toto,toto a ešte toto. Pozerala som len a nestačila som sa diviť. Dievčence aký máte názor? Máte to niektorá takto?
Presne ako by si písala o mojej švagrinej. Muž jej dá aj posledné, darčeky pre ňu a jej nepodareného muža vždy za vyše 100 eur. A milá sestrička mu nedá nič ani na 40-tku, čo už je fakt sila. Na Vianoce jeden kalendár. Ja som to hneď mužovi vravela, či je slepý aká je lakomá...samozrejme, že on dá, že jeho to nezaujíma, prečo ona nie. Tiež ma nemusí, v živote mi ani k deťom nezablahoželala keď sa narodili. Najhoršie je že robí ešte aj prieky, vedia o tom aj moji rodičia...Pred nimi samozrejme najúžasnejšia švagriná. Ja som ich už ale odhalila.Kamarátka, ktorá je psychologička mi to však krásne vysvetlila. Závidí mi lebo som lepšia v mnohých veciach. Akonáhle mám niečo lepšie ako ona, začne sa vysmievať...vysmieva sa aj svokra. Svokor, keď sme sadili ovocné stromy doma, povedal, že tu ovocie nikdy nebude. Čuduj sa svete ale je lepšie ako u nich doma. Proste neznesú keď je niekto lepší ako oni. Tá diagnoza sa volá narcistická porucha osobnosti. Dospelý človek je uvaznený v tele 5 ročného. Musí mať všetko lepšie ako druhí, byť prvý všade. Ja ich už iba ľutujem, lebo že takýto človek bude len stále závidieť druhým...nikdy nebude spokojný sám so sebou. A že sú to ublížení ľudia z detstva, takto si to kompenzujú na iných.
Ahoj autorka, diskusia uz je starsia, ale poviem ti skusenost, ja som toto iste mala, rozdala by som sa, mamzelovej sestre som vzdy kupovala darceky, na Vianoce, narodky vsetko, kupovala som kej veci, ktore ani sebe nekupim, len preto, ze som ju mala rada, chcela som jej urobit radost, dopriat nieco kvalitne pekne …. Po par rokoch som da dozvedela, ako ma ohovara kade tade, aka som ja hrozna osoba, ako sa cuduje ze jej milovany brat je s niekym ako ja a podobne reči … okrem toho zacala pracovat v super robote a zarabat dost dobre, ale stale to bolo o tom, ze ja som jej davala, ako keby je nejaka princezna a ona nic, na moje narodky mi max podala ruku …. A potom som si povedala dost, dala som najavo, ake reci ma, ze sa ku mne dostalo, zo dna na den som jej prestala davat darceky a riesit jej sviatky …. Cize ked sa pytas, ako by s tym manzel mal prestat?! Jednoducho nech nedava, ved nemozu mu rozkazovat, ze daj a keby mali tolko drzosti, tak nech povie, ja kupim, co ja uznam za vhodne a za kolko uznam za vhodne …. Ved je slobodny clovek, sestra mu neni ziadna nadriadena, aby bol povinny skakat podla nej ….
@sisi2212 presne toto iste sa stalo aj mne. Aj som jej pomohla, utekala za nou do nemocnice 3x z toho raz ked som bola na vysoko rizikovom tehotenstve. A ona len robila zle, materka s ocinkom na mna kydali vymyslene veci. Dozvedela som sa cez otcovu znamu, cez jej kadernicku.Takze tipujem ze ona tiez. Darceky vzdy za 100 eur aj tomu jej trulovi. Ale po case som si pomyslela ze ked za pomoc sa takto odvdacuje, pre mna je to viac nikto. Neviem ze ma narodeniny, meniny, vianoce, neexistuje...a cakam ze pride karma jedneho dna.

No aspoň jeden krásny koniec, teším sa s tebou, už som sa bála, že si pod papučou..ja som tiež synovcovi kupovala, či sme mali peniaze a či nemali, kolko razy za posledne peniaze a vdaky som sa nedožila, na Vianoce došiel medzi dvere a sypal to, akoby bol na súťaži, kto najrýchlejšie odbalí darček medzi dverami oblečený, druhy krat som im na Vianoce doniesla plnu kabelu, zbehol dole po schodoch, nepozdravil, schytil tašku, ozlomkrky utekal hore a hovorím, ťak toto stačí...tento rok panko nedostal nič a nech nad sebou porozmýšľa, ked školak sa nevie ani podakovat....mne tiež peniaze nepadaju z neba