icon

Váš názor - švagriná

meduzzzka
Včera o 09:29

Ahojte, ako píšem v názve diskusie. Chcem vedieť váš názor. Môj priatel sa presťahoval ku mne do mesta ktoré je vzdialené asi 100 kilometrov od mesta kde býval predtým. Tam býva jeho brat so svojou ženou. Ja bývam v jedno izbovom byte. Byt mám rozdeleny na kuchynskú časť a druhá časť je spálňová. Nevyšiel priestor na klasickú obývačku rozumnej gauč a telka, čo je úplne bežné v takýchto malých bytoch a žila som tam dlhý čas sama. Po presťahovaní sa môjho priateľa jeho brat prišiel s návrhom že prídu nás pozrieť na návštevu. Spolu by sme boli štyria, stoličky mám dve ku kuchynskému stolu a vedľa manželskú posteľ, tym padom by som ich ani nemala kde usadiť, a aby sedeli niekde v spálni na našej posteli mi prišlo dosť čudné. Tak som automaticky myslela že keď prídu pozveme ich von na kávu samozrejme môj priateľ všetko platil. Prišli k nám do mesta išli sme na kávu. Všetko bolo úplne v poriadku pobudli sme spolu dve tri hodiny dali sme si prechádzku po meste poukazovala som im veľa pekného čo tu máme. To bolo ešte v lete. Teraz po pol roku je hriech v priatelovej rodine, že sa švagriná sťažovala svokre/priatelovej mame, že sme ich nepozvali k mám domov na návštevu, ale že sme ich zobrali von a jej to veľmi zle padlo, že sa citila ako nechcená. Dozvedeli sme sa to tak že svokra nám v nejakom jej amoku toto vykričala, a začala s otázkami že keď ona k nám príde na víkend na prespanie či ju tak isto vyhodíme von na ulicu. Nehovorila som k tomu nič nechcela som danom momente situáciu ešte zhoršiť vysvetľovaním videla som že by to nemalo význam. Moja svokra býva v inej krajine a jej návšteva nie je m omentálne možná my chodievame za ňou. Možno je to niekde hlúpe, že to riešim ale mne sa to veľmi dotklo pretože vždy v rodine chcem aby boli všetci spokojní. Samozrejme každý vie o našej situacii ako momentálne bývame a určite neplánujeme v tomto malom byte zostarnúť 😅 ale momentálna si tiež kôli ich návštevami kupovať väčší byt nebudem. Moj priateľ mamu slušne "upratal" vysvetlil situáciu a nebude sa už baviť o tom s ňou. Priateľov brat doteraz nechápe čo sa deje, pre neho je to absolútne hlúposť. Ale ja sa cítim zle, lebo chcem udržiavať dobrej vzťahy v rodine. Ja len chcem vedieť, mohla som niečo urobiť inak? Predsa len nie som dokonalá, rada sa poučím z chýb. Ale aj moja dobrota má hranice. Viem aj to že moja budúca švagriná miluje klebety a chcela vidieť v akom byte bývame čo všetko v ňom máme. Resp čo máme nové čo sme kúpili do bytu aby ďalej o tom mohla klebetiť napríklad svokre a svojím kamarátom. Mne sú takéto veci maximálne proti srsti, je to typ manipulátorky. Pre info moj priateľ má 30, jeho brat 35 jeho žena je o 15 rokov staršia, myslela som si že ženy v takom veku už maju troška rozumu aby nezmyslami rozhádavali celú rodinu. Žiaľ som sa mýlila. Ďakujem za precitanie môjho slohu, snažila som sa všetko objasniť keďže som žiadala o vás názor 😉

Strana
z2
terezia74
Včera o 13:02

@meduzzzka mám polovicu života dávno za sebou a celý život doplácam na svoju dobrotu a aby boli všetci v mojom okolí spokojní. To je súčasťou povahy ale učím sa na vlastnej sprostosti. Daj seba na prvé miesto, máš byt, môžeš byť na seba pyšná a madam nech si ustelie na budúce v pivnici.🙂

biba_18
Včera o 13:14

@anonym_50bd62 vieš čo - mne by nevadilo ani trepať sa do malinkého bytu - ani niekoho do malinkého zavolať - a nevadilo by mi ak by ma niekto do malinkého bytu nezavolal - bolo by mi to divné, ale nevadilo by mi to…

marca12
Včera o 13:41

@meduzzzka Ja by som rovno konfrontovala svagrinu. Nech sa citi ona trapne. Slusne by som jej povedala a dalej neriesila.

anonym_b627db
Včera o 14:43

@meduzzzka svokru ktorá ani nie je svokrou by mal tvoj priateľ usmerniť, že nepríde na návštevu k VÁM ale k TEBE. Kľudne môže jej syn kúpiť väčší byt, kde môžu potom prísť na návštevu. Ich názory by som mala v paži, nech im tvoj priateľ vysvetlí situáciu, to ste mohli urobiť aj na tej káve, povedať, že skrátka nemáte na to priestory.

anonym_cdc3e9
Včera o 16:57
@meduzzzka

Ďakujem veľmi pekne za Vaše názory. Čo sa týka toho, že jej syn by býval v pivnici, byt svokra videla bežne volajú cez videohovor, videla celý byt, ja sama som na tom trvala nech jej ukáže byt po telefóne nech vidí že som nej syna nepriviedla do nejakej diery 🙈 na druhú stranu na byt mám hypotéku, žila som v ňom sama 3 roky, platenie účtov a samotný život bol dosť o "hubu" z finančnej stránky. Nemám tu žiadne dizajnové drahé nábytky, ako sa dalo postupne som zariaďovala sama zo svojho platu. Každý mesiac niečo. Kým neprišiel muž nemala som mikrovlnku ani televízor, nakoľko mi neprišlo vhodné utrácať na to peniaze. Dôležité je aby som tu mala čisto a pohodlne pre mňa. Viem že by sa zamerala na lacné "značky" spotrebičov, nedoladený nadbytok a staršiu kuchynskú linku a pod. Bolo mi nepríjemne ju sem pozvať nakoľko viem aká je. Celý život som sa drala sama bez pomoci druhých . A nechcela som aby ma súdila nejaká pani ktorá ma ani vôbec nepozná. Na margo bývania mojej švagrinej býva v novostavbe, zariadenej štýlovým nábytkom, ale je to podnájom, a nič nie je jej. Nedovolím aby takýto človek ohŕňal nos nad tým čo mám. A chcela som pre nich pohodlie. Nie aby postávali pri kuchynskej linke s jednohubkami 😅
anonym_cdc3e9 ťažko sa to aj číta, ja absolútne nechápem načo sa k vám niekto hrabal v tejto situácii. Teraz potrebujete pomoc a podporu okolia nie diplomatické návštevy ktoré Vás aj tak ohovoria. Všetko dobré Vám, hlavne veľa zdravíčka ❤️

@meduzzzka ďakujem, stalo sa to pár rokov dozadu, dcérka je v poriadku. Švagor rozvedený, svokra už nežije

vilma7
Včera o 21:41

Keďže sa zastavili cestou...asi zaparkovali u vás pri dome a je slusne ich pozvať aj k vám...mohla si to urobiť štýlom, že či sa chcú pozrieť kde bývate a potom skočíme do mesta má kávu, kedze byt je malý na príjemné posedenie...vieš čo, mne bolo tiež divne ked som asi 8 rokov mala švagra a nikdy som nevidela kde zije. Bola tak maximálne pred domom...potom sa uz aj deti začali pýtať, že kedy uvidia kde býva ich ujo. A nešlo nám o to isté na kontrolu atď.

Strana
z2