Ako riešiť návštevy detí na prespanie?
Zdravím,už rok bývam s priateľom v byte (ale pracuje v rakúsku) čiže väčšinu času som sama.Minulý víkend som pozvala rodičov k sebe na dva dni s tým že brat sa ich pytal či nevezmu aj jeho dceru (3 ročnú) načo sme sa bavili že nie lebo máme proste nejaký program. Ja som bezdetná a akurát boli aj v našom meste trhy tak som chcela s rodičmi ísť.Svoju neterku mám rada ale na tak malé dieťa dva dni je dosť skrz toho že sme mali nejaký program a jej by sa trebalo venovať,brat sa trochu urazil ale ja som vravela že ja som nevolala aj malu..ale pozýváa rodičov tak mne to príde dosť neslušne že sa neopýta ani mňa keďže idú ku mne ale rodičov a pritom vedeli že máme program. Nepoviem len tak na návštevu zobrať dieťa to je niečo iné ale chcem si užiť rodičov a nie mať aj s mamou na rozume dieťa..Ako to máte vy? Tiež vám nevyhovuju návštevy na prespanie čo sa týka deti?
Nikdy by mi nenapadlo poslať-nanútiť moje dieťa so starými rodičmi na výlet s prespavačkou k švagrovi (alebo hocikde inde).. bez nás 🤦♀️
podľa mňa to bolo dosť egoistické z tvojej strany. a čo je na tom? prečo by nemohla ísť aj malá? je to tvoja rodina, preboha. ja osobne by som s ňou chcela tráviť čas a ani by som sa nad takým niečím nezamýšľala.
@vikafial ja s nou trávim veľa času aj mimo toho
uplne ta chapem , brat sa jej očividne chcel zbaviť
takže si konala správne a určite sa neobviňuj
podľa mňa to bolo dosť egoistické z tvojej strany. a čo je na tom? prečo by nemohla ísť aj malá? je to tvoja rodina, preboha. ja osobne by som s ňou chcela tráviť čas a ani by som sa nad takým niečím nezamýšľala.
@vikafial lebo si chce užiť víkend s rodičmi, možno si dať večer pohár vina, v kľude sa porozprávať, ísť na nejaký kultúrny program a nie robiť babysitting na celý víkend..
Ja ťa úplne chápem. Mám švagrinú ktorá sa detí zbavuje pri prvej možnej príležitosti, a vlastne aj nepríležitosti. Mám tie decká rada, venujem im dosť času, ale niekedy to proste nie je vhodné. Ty si pozvala rodičov, máš plány, predstavu a dieťa do toho nezapadá. Nemáš si čo vyčítať.
Vobec by som sa tym netrapil, uplne ti rozumiem. Program pre dospelych a program pre 3 rocnu su uplne odlisne veci.
@anonym_autor Priateľ mi raz urobil niečo podobné .Bez predchádzajúcej dohody k nám pozval na víkend svoju päťročnú neterku.Dieta bolo milé a vychované,len ja som mala pred nočnou v sobotu,v nedeľu po nočnej,a tak som navarila hrniec segedínu ešte v sobotu,aby som si po nočnej v nedeľu mohla pospať.Samozrejme, maličká segedín neľúbila,a tak som v sobotu narýchlo piekla pre ňu palacinky a v nedeľu miesto spánku robila rezne a zemiaky.Problem nie sú deti ,ale dospelí, ktorí si nepremyslia , že bez predchádzajúcej dohody sa návšteva dieťaťa môže skomplikovať.
@anonym_autor nechápem prečo sa brat pýtal rodičov, tvojej návštevy, či nezoberú ďalšieho človeka. Keby bolo dieťa aj dospelé mal sa opýtať teba a nie sa urážať za vlastnú blbosť.
Ved mu povedz, ze na buduce ano, teraz ale mate program bez deti.
@anonym_autor raz ked budes mama pochopis. Teraz uplne zbytocne vysvetlovat, rob ako to citis.
@anonym_autor raz ked budes mama pochopis. Teraz uplne zbytocne vysvetlovat, rob ako to citis.
@anonym_6360fd a čo má pochopiť podľa teba?
@anonym_autor To je teraz nová móda čo najviac sa zbaviť decka a nech je u starých rodičov vkuse a rodičia majú pokoj a ešte aj ušetria lebo dieťa sa prestravuje inde... V prvom rade by nemal tvoj brat zneužívať rodičov a ak majú program akceptovať to a nenútiť im svoje dieťa. Ja ťa chápem že si odmietla, dieťa so starými rodičmi-lebo proste zvyknuté že pri starkých môže všetko je ako odrhnuté z reťaze a celý víkend to mať doma s tým že ti možno niečo zničí a tak... Proste musí brat pochopiť že si chcela stráviť čas s rodičmi svojimi a nie aby rodičia a ty sa museli starať o jeho dieťa a nemali ste spoločný voľný čas, že ak chce nech s dcérkou príde niekedy na návštevu, budeš rada, ale proste vtedy si mala program len s rodičmi svojimi pripravený čo nebol vhodný pre malú...
@anonym_6360fd som mama a nepochopím. Príde mi to totálne od veci a dávam za pravdu autorke.
Iné by bolo, keby prišla ona, nech zoberú malú alebo ešte ak by rodičia povedali, či môže prísť malá, lebo si ju oni chceli zobrať na víkend. Ale nie že brat im nenominoval dieťa.
Neviem aké máte vzťahy s bratom ale opytala by som sa ho na rovinu prečo sa urazil
Lebo veď je normálne, že chces byt s rodičmi a máte niečo iné
@vikafial žeby preto,lebo si už nieco naplánovali a dohodli bez dieťaťa?
Ja mám sama dve deti a neprišlo by mi na um "pribaliť ich"rodičom na návštevu môjho súrodenca 🙈.Veď ak raz majú naplánovaný program,kde malé dieťa bude (hoci drzo povedané)na príťaž,tak je úplne pochopiteľne,že autorka to odmietla. Ísť na trhy s 3 ročným dieťaťom je slušne povedané, veľmi náročné. Však to si nic neužijú,lebo budú v kuse sledovať a kontrolovať dieťa,a prispôsobovat všetko jemu. Je iné,keby si dohodli vopred návštevu aj s malým dieťaťom,ale nie takto 🙈Ja úplne autorku chápem,tiež by som odmietla
@anonym_6360fd ja som tiež mama a nechápem toho brata. Naopak úplne chápem autorku.
@anonym_6360fd som mama a nechápem.
@anonym_6360fd čo ma preboha pochopiť? Keď mám chrbtovú kosť, nenabalim svoje decká rodičom. Tiež si chcú užiť svoje dieťa. Nie prispôsobivat program 3 ročnému dieťaťu. Ty budeš s tých mám, či sa idú z tých svojich detí posrať. Tak sa musia posrať aj všetci okolo.
@vikafial prečo by nemohla ísť aj malá? a ty si čítala úvodný príspevok? veď to tam jasne autorka píše. 🙄
Bolo by to normalne kebyze sa brat opyta najprv teba ci by ti vadilo, ze posle aj svoju dceru so starymi rodicmi. A je velmi spravne z tvojej strany takyto plan odmietnut ked ti to nevyhovuje. Ak sa to bratovi nepaci tak sa s tym bude musiet vysporiadat sam.
Tieto nechutne typy ludi, ktori si spravia decko a potom sa ho snazia kade tade natlacit, aby mali pokoj🙄🙄… Reagovala si uplne normalne, chcete si jednoducho spravit pokojovy vikend ako dospelaci a nie robit animatorov malemu dietatu, ved by ste si ani neoddychli, len skakali okolo malej. Brat nech sa odrazi, dospeje a nestrka plody svojich slabin druhym na starost.
@vikafial egoista je jej brat. On sa jednoducho chce zbavit malej aby si spravili vikend so zenou. Ale ona si chce spravit vikend s rodicmi podla svojho pragramu nie babysiting egoistickeho brata
@anonym_6360fd čo ma preboha pochopiť? Keď mám chrbtovú kosť, nenabalim svoje decká rodičom. Tiež si chcú užiť svoje dieťa. Nie prispôsobivat program 3 ročnému dieťaťu. Ty budeš s tých mám, či sa idú z tých svojich detí posrať. Tak sa musia posrať aj všetci okolo.
@koniarova srat sa mi chce akurat z tvojho prispevku.
Haha tak to je od brata dobry pokus takto sa zbavit dietata. Ty si ju nevolala, nemal sa ju co snazit pribalit starym rodicom - ak uz tak sa mal pytat teba. Vobec by som sa necitila zle na tvojom mieste. Este ked ide o 3 rocne dieta, ktore vyzaduje nonstop starostlivost… vtipalek. Nech si zaplati babysitterku
inac my sme mali podobnu situaciu so sestrou, nieco v podobnom duchu a slusne sme si to vysvetlili a nikto sa na nikoho neurazil.
Nechápem tvojho brata. Nie je dôvod na žiadne rozčarovanie. Je to jeho dieťa, tak nech si ho vychováva on. Ty si budeš vychovávať svoje deti, tvoji rodicia si svoje deti vychovali.🤷♀️
@anonym_autor mne nevadia, ale vadilo by mi to v tomto prípade, ktorý popisuješ. Brat sa mal primárne dohodnúť s tebou, pretože dieťa zásadné mení plány.
Program bol naplanovany pre dospelych, bodka. Nema sa vo urazat.
3r potrebuje po obede spat vecer skor ulozit.
Chete ist do galerie divadla....nie na detske ihrisko
@vikafial tak primárne je tá malá rodina svojmu otcovi a matke, že... Mohol sestre zavolať, spýtať sa jej, ak by súhlasila, dohodnúť sa s rodičmi (pretože prekvapivo ani oni by nemuseli byť z toho nápadu nadšení) a až potom niečo organizovať... Hovorí sa tomu ohľaduplnosť. Rešpekt. Poznáš?