Veľa problémov u 20 ročného chalana
Som 20 ročny chalan a mam ešte 16 ročnu sestru. Poslednou dobou sa toho vela udialo. No hlavne ma trapi rozchod mojich rodicov. Uz dlhsie si nerozumeli,hadali sa na dovolenkach,vyletoch,doma a podobne. Začalo to odvtedy čo otec 1x podviedol maminu (cca pred 5 rokmi)...Mama mu to vždy odpustila kvoli nam aby sa nerozpadla rodina,no začalo sa to opakovať. Neskoro chodil domov,stražil si svoj mobil a podobne. Rozviedli sa a mama sa dala dokopy s jednym kolegom aj nas zoznamila,poznaju sa už 5 rokov a je v podobnej situacii ako moji rodicia. Takze obaja niekoho maju. Z ocovej strany nikoho nepoznam. Ide o to že som z toho velmi smutny aj ked mne to už moze byt jedno, je to ich život. No ta atmosfera v tom dome je negativna,otrasna..do toho mam veľa inyvh veci (vysoka škola,robota,semestralka,frajerka s ktorou som pomaly 2 roky, vyčitala už viac x že jej davam malo pozornosti,no vyrozpravali sme si to lebo doposiaľ nevidela tie veci za tým.. už to začina chapať lebo sme si to vyrozpravali..no pride mi,že je pri mne smutna..a ja sa tak velmi snažim. Je to ten typ cloveka že vidno že ju niečo trapi no ona to akoby prekusne a usmieva sa. Bojim sa že to so mnou skonči..neraz padlo že sa chce so mnou rozisť. Skoro nikdy sa nehadame,uplne si rozumieme no problem som ja..že mam toho vela a nestiham. Ja ..neviem uz normalne rozmyslat,som plny negativity...okrem toho som strasne vychudol..som velmi maly a chudy jak 9 ročne dievča vo vyvoji :D..ja jedlo,na podnajom..a vsetmo si zarabam sam...ale nevychadza mi to. Co mam robit,ako si to mam rozdelit...chcem byt pozitivny,plny energie,rozvijat sa,cvičit,stihať robotu a zaroveň skolu,normalne sa stravovať a venkvať veľa času priatelke...da sa to vobec?
Na svojom živote môžeš zmeniť len to, čo zmeniť môžeš. Takže začni tým, čo zmeniť môžeš najviac a najskôr - to znamená životosprávu. Dostatok jedla, dostatok tekutín, dostatok spánku, dostatok pohybu na čerstvom vzduchu. Lebo to je tak, že keď si vyčerpaný buď z nedostatku spánku alebo zo zlého stravovania...skrátka keď si vyčerpaný, tak sa aj horšie sústredíš aj na prácu, aj na školu a všetko vidíš inak. Zle vnímaš aj okolie...reakcie okolia...reakcie priatelky.
S priateľkou vzťah - nuž je dobré ak partneri majú rovnaké záujmy a spolu trávia voľný čas...úplne prirodzene spolu oddychujú a je im spolu dobre, nenudia sa....nie sú spolu preto, aby si venovali pozornosť.
@caroline_ platim si byt s kamaratmi...raz som na byte v Bratislave a raz doma. Teraz ked je distančne tak som vacsinou doma a v bratislave chodim do roboty lebo je to tam viac platene
@evabb35 Ja sa snažim si tem čas na to nič nerobenie vynahradit. Len vkuse odomna niekto niečo chce. Raz chce niečo moja rodina,raz škola,..realne nemam snaď hodinku volna
Tiež som mala v tom veku rovnaký pocit a dnes viem, že som bola strašne vyčerpaná. Pritom som sa neustále pripôsobovala okoliu, nebola som sama sebou. Dnes viem, že som bola obklopená nesprávnymi ľudmi, s ktorými som sa príšerne nudila. Jednoducho tí ľudia mi do života neprinášali nič. Len ma vyciciavali a využívali a neustále mi len nakladali svoje požiadavky..a ja som si pripadala ako neschopná, nemožná, nič som nestíhala /pritom som stíhala toho dosť/. Stále odo mňa niekto niečo chcel. Jasné, bola som slobodná, bezdetná, ale to predsa neznamená, že nemôžem oddychovať. Ale mne to vtedy pripadalo ako niečo egoistické. Keď som niekomu povedala, že momentálne som zaneprázdnená inými povinnosťami, tak na mňa čumel/a/ akože čo hovorím za nezmysly. Akoby som nemala nárok na svoj čas. Naozaj som ani ja nemala reálne hodinku voľna. Dnes nechápem ako som tak vôbec mohla existovať. Vôbec som nemala čas na činnosti, ktoré ma strašne bavia.
Asi sa musíš naučiť povedať nie. Nie teraz sa mi to nehodí, už mám iný program. Nevysvetľovať nič bližšie /že potrebuješ jesť, spať.../a postupne sa zbavíš všetkých tých, ktorým teraz slúžiš...nájdu si iného sluhu či pomocníka.
Hlavne nerieš životy rodičov. Zrejme si zvykli zaťahovať Ťa do svojich problémov, ktoré si oni spôsobili...ale nenechaj sa takto zatiahnuť...nezaťažuj sa ich životnými peripetiami a ich vzťahmi...lebo to potom Ti neostane energia na vlastný život....rieš svoj život...len svoj...ostatných nezmeníš aj keby si neviemako chcel...to je zbytočné mrhanie energie..nie si tu na to, aby si menil životy iných...meň svoj život.
Ak mas denne studium a robi ti problem byvat s rodicmi pod jednou strechou, poziadaj rodicov o vyzivne, na ktore mas narok a byvaj a brigaduj v BA.

+čo sa tyka tych rodicov...su rozvedeny asi 2 mesiace no stale byvame spolu ako rodina v jednom dome...spia spolu (akoze v jednej posteli)..a obaja niekoho maju. Som zmateny z tehto situacie