icon

Veríte na veštenie?

sisa1826
25. apr 2013

Ahojte dievčence veríte na veštenie?už som si dala 2x vyveštit čo som zo svojím chlapom a bojím sa toho čo mi povedala ☹

bestmommyever
Odpoveď bola odstránená
lenusk
22. dec 2020

@noelosopius dobrý večer dobre keď tak dobre veštite tak by ste mi mohli napísať niečo o mne z minulosti a ptm vás pošlem peniaze a môžte mi vyveštiť lebo by som to potrebovala veľmi moc teraz keďže moj veštec zomrel pred týždňom

noelosopius
Odpoveď bola odstránená
lenkaz357
Autor odpoveď zmazal
noelosopius
Odpoveď bola odstránená
noelosopius
Odpoveď bola odstránená
lenkaz357
10. jan 2021

@noelosopius mrzi ma to, ale som sama uz niekolko rokov a s nikym som sa na chodniku ani nehadala

noelosopius
Odpoveď bola odstránená
noelosopius
Odpoveď bola odstránená
noelosopius
Odpoveď bola odstránená
noelosopius
Odpoveď bola odstránená
noelosopius
Odpoveď bola odstránená
lenkaz357
Autor odpoveď zmazal
noelosopius
Odpoveď bola odstránená
noelosopius
Odpoveď bola odstránená
kkaattkkaa12345
27. feb 2021

Ahojte dievčence. Bol by mi tu niekto ochotný niečo pozrieť v kartách zdarma? Ďakujem

danakeselakova
2. okt 2021

@monika15 Dobrý deň prosím môžte mi dať kontakt na pani ktorá vám vestila? Ďakujem

tony128
Odpoveď bola odstránená
tony128
Odpoveď bola odstránená
tony128
Odpoveď bola odstránená
majkabambulik
10. okt 2021

Upozornenie - Varovanie! Ak si zacnete s vesticou ci magmi, pocitajte s tym, ze takato pomoc neskonci iba zaplatenim cca 50 euro. To, co ste si kupili su nasledujuce mnohorocne az dozivotne problemy, depresie, nestastie, trapenie, ktore teraz nevidite a ani o nich netusite. Ak vestica ci mag nie je podvodnik, co je ich dost velke %, tak si kupujete sluzby rovno diabla. On cez vesticu vydedukuje co vas asi tak moze cakat v buducnosti, pretoze diabol a zli duchovia si poskytnu navzajom informacie o vas a su naozaj velmi inteligentni. To, co vas caka su psychicke utlaky od diabla, ten, kto to zazil, vie, ze je to strasne a nevydostanete sa z pazurov diabla len tak lahko! On chce vasu dusu a pomaly postupne dostane ju, aj keby ste si mali zobrat zivot! lebo uz ste si od neho v JEHO supermarkete jeho sluzbu kupili, diabol chce aby ste mu za tu predpoved buducnosti aj zaplatili! Rodicia, ktori stratili deti, lebo im spachali samovrazdu, pripadne ti pod vlakom by vam vedeli rozpravat, ako bojovali a prehrali. Aj oni boli nestastni, zufali, hladali pomoc, ci predpoved ako sa rozhodnut, ale nehladali tam , kde im skutocne pomozu, poradia. Hladali tam, kde draho zaplatia - vlastnou dusou a zivotom. Cesta spat po takomto nakupe nie je nemozna, ale trva aj niekolko rokov a stoji velmi vela utrpenia.Ten, kto ju presiel, by vam najlepsie vedel dat osobne svedectvo. Hladajte alternativu a velmi dobre si rozmyslite ked hladate pomoc u u diabla! On existuje! On len chce, aby ste sa vysmievali a hovorili si, ze diabol predsa neexistuje a nic sa MNE nemoze stat. Tazky omyl-on je inteligentnejsia bytost, duch ako vy! Smutne statistiky nech Vam otvoria oci. Chcete neskor ukrutne trpiet? Tak nakupujte v JEHO supermarkete - vestenie, karty, magia cierna aj biela- velka pomuka tovaru kde je jednotna cena - Vase utrpenie.

marko222
Odpoveď bola odstránená
danielkausmev
Odpoveď bola odstránená
majkabambulik
29. máj 2022

@danielkausmev TOTO je dôvod, prečo sa spoznávate v horoskopoch

Bez ohľadu na to, ako pevne stojíte nohami na zemi, určite sa vám už pri listovaní časopisu stalo, že ste si pozreli svoj horoskop a pomysleli si: Wow, naozaj by som mal venovať väčšiu pozornosť svojim financiám! Existuje vedecké vysvetlenie tohto javu, nazývaného Barnumov efekt.

Phineas Taylor Barnum bol uvádzač a neskôr majiteľ cirkusu v 19. storočí. Bol okrem iného známy tým, že chodil po krajine so slepou otrokyňou menom Joice Heth, o ktorej sa hovorilo, že je bývalou zdravotnou sestrou Georgea Washingtona a má 161 rokov. Barnum tiež rád oslňoval svoje publikum tým, že ich presne opisoval. Nerobilo mu to žiadne problémy, pretože si uvedomil, že ľudia sú príliš dôverčiví, takže ak bol opis dostatočne všeobecný, dotyčný sa v ňom zvyčajne spoznal.

Prvý vedecký experiment na tento jav uskutočnil psychológ Bertram R. Forer medzi vlastnými študentmi, s ktorými absolvoval psychologický test. Forer sľúbil svojim študentom, že dostanú podrobnú analýzu svojich osobností, ale namiesto toho dal všetkým rovnaké výsledky horoskopu s charakteristikami ako "Cítite veľkú potrebu byť milovaní a obdivovaní inými ľuďmi", alebo "Máte tendenciu byť k sebe kritickí".

Forer potom požiadal svojich študentov, aby ohodnotili, nakoľko pravdivé sú tieto charakteristiky a ohodnotili ich na stupnici od 1 do 5.
Konečné skóre bolo 4,3, čo znamená, že väčšina študentov sa dokonale našla v týchto všeobecných opisoch.

Experiment odvtedy opakovali stokrát, vždy s podobnými výsledkami.

Výskumníci zistili, že ak sú uvedené opisy dostatočne nepresné, ľudia mali tendenciu vidieť sa v charakterizáciách. V experimentoch sa tiež zistilo, že Barnumov efekt najlepšie potvrdzujú tri faktory:

posudzovanie na mieru, t. j. ak sa respondent domnieva, že výsledky sú konkrétne o ňom alebo o nej
spoľahlivosť a odbornosť hodnotiteľa
pomer pozitívnych a negatívnych vlastností. Čím pozitívnejšie veci o niekom hovoríme, tým viac sa prikláňa k tomu, aby im uveril.

Opačný účinok je vyvolaný ochrannou zaujatosťou, čo znamená, že ľudia považujú negatívne charakteristiky za oveľa menej pravdivé ako pozitívne či zmiešané.

Barnumov efekt sa používa v mnohých oblastiach, najmä v astrológii, ako aj vo veštení, čítania z rúk a koláčikoch šťastia, magii a pod. Využívajú to u naivných a hlavne hlúpych ľudí ochotných im zaplatiť. Existujú však aj iné, menej známe oblasti, v ktorých radi využívajú tento jav, ako je marketing, kde je reklama často navrhovaná tak, aby sa v nej ľudia spoznali.

danielkausmev
Odpoveď bola odstránená
tamarrr
5. jún 2022

Zdravím všetkých, viete niektorá poradiť overenú vešticu/veštca v okolí Martina ...
Vopred ďakujem za radu.

beatkastastna
Odpoveď bola odstránená
andrea2722
Odpoveď bola odstránená
andrea2722
Odpoveď bola odstránená
renatka08
Autor odpoveď zmazal