Vianoce doma verzus Vianoce u svokry
Ahojte mamičky. Ako by ste sa rozhodli na mojom mieste? 16.12. mám termín, takže bábo môže prísť na svet skôr, alebo neskôr. Ide o to, že na Vianoce bude v dome novorodenec. S manželom som sa rozprávala o tom, že by bolo fajn urobiť si konečne sviatky ako rodina. Máme doma už jedno dieťatko a odkedy sme svoji, čo je už 5 rokov, tak stále chodíme niekam na Vianoce. Striedame sa. Buď k našim do Rakúska, alebo k jeho rodičom tu v dedine. Minulý rok sme boli na sviatky s jeho rodinou, takže teraz by sme mali ísť k našim, ale s pár dňovým novorodencom cestovať nechcem. Preto sa toho hneď chytila manželova mamka a navrhuje, aby sme šli k nim. Jej argumenty sú, že nemusím nič chystať, všetko bude navarené, napečené atď. Moje argumenty, že ja pečiem rada a zvládnem to predsa aj pri bábätku a nechcem, aby mal malý hneď kontakt s veľkým množstvom ľudí. U svokry sa stretáva veľká rodina. Občas aj cudzí. Kamaráti, čo sa vrátili zo zahraničia a pod. Teraz sa už do toho pustila aj švagriná, že predsa musíme prísť. Veď sme neboli na Veľkú Noc. Pritom je to ozaj rodina v tej istej dedine. Vidíme sa takmer dennodenne.
Stoj si za svojim.. tesne po porode budes rada ze si vobec doma.. svokra nech ti pekne donesie tie kolace ked na tom tak trva. Vysvetlila by som im to raznejsie ze chces chranit babatko a hotovo! Mne by bolo uplne jedno ci sa urazia ci nie, zdravy rozum toto ani nenapadne a nie ze este tlacit na teba co mas a co nemas robit
@guiseppinka ale sme očividne menšina 🤭
Moje prvé dieťa (decembrové - pred koronou), sme všetko stihli, vianočné trhy a v januári na prvú kratšiu testovaciu cestu na Kanárske a keďže to bol skvelý zážitok, bookli sme potom rovno o 3 mesiace neskôr do Kórei. Teraz dávno po materskej mi ten čas celkom chýba, toľko sa toho dalo robiť, keď človek nepracuje, žiadne školopovinné dieťa... Ale ako čítam, dá sa ten čas brať aj ako tzv. domáca pohodička 🙃
Ostala by som doma.
@bluka2 to asi hej🤭 po vsetkych porodoch som sla zo saly po svojich, ziadne problemy, vykyvy nic... Doslova to bolo ako odskocenie si odrodit a ideme dalej. Starsia ako 2 tyzdnova sla na svk, co sme sli riesit rodny list, mladsia ako tyzdnova vieden vlakovka odprevadit nasich. Jedine prcek mal smolu, ze sa nikde nedalo... Ale pre nas je bezne otacat 400km za den a trasy do 200km hore dole ani neberieme ako cestovanie🤭
Doma a v kľude. Nejde iba o teba, ale aj novorodenec potrebuje kľud. Treba myslieť aj na to maličké.
Ostala by som doma a ani žiadne návštevy by som nepúšťala. S tým ich presviedčaním to riadne preháňajú a ja by som sa určite nedala tlačiť do niečoho čo nechcem. Mali by smolu...
ostala by som doma. My sme sa tiez striedali, kym sa narodila prva dcera, respektive este jej prvy rok, ale potom ma to uz nebavilo balit veci behat hore dole atd chcem byt doma. Takze stedry den sme doma a uz 25 alebo 26 svokrovci atd 🙂 na silvestra tiez chodime teraz tiez k svokrovcom, s tim nemam problem, s malymi detmi stejnak ziadno inak momentalne neoslavujeme novy rok :D
aj keby si nemala mat cerstve dietatko mozes travit vianoce ako ty chces. takze s manzelom sa dohodni, ze tieto sviatky ste doma a nezmeni sa to
Rodila som tiež pár dní pred Vianocami a boli sme doma vo štvorici. Boli to tie najkrajšie VIanoce aké som zažila ♥
Zostala by som doma, ked chce nech Vam nieco prinesie, pride pozriet ved ste v jednej dedine.
@mimi3008
Aha, tak potom máš podobný problém ako ja … žiaľ musia si naše mamy a svokry nájsť aj nejaké iné koníčky ako len svoje deti riešiť 😀
Skor si myslim ze to vobec nemusis riesit pravdepodobne budes akurat v nemocnici
Doma... S par dnovym mimcom by som urcite nikam nesla a hlavne nie medzi kvantum ludi
Asi by som sa nebranila pomoci. 16.12.termin to akurat den-dva pred vianocami dojdes domov.
Prijala by som nech svokra navari aj pre vas, poobede donesu napr aj so svokrom, pobudne chvilu s vami, babatkom ...a potom sup kazdy vo svojom.
Ja by som sa dohodla na všetky možné scenáre s mužom. Ak neporodíš dovtedy a svokru máte kúsok, tak by som išla. Ak porodíš, tak by som bola doma. No a ak budeš vtedy v nemocnici tak poslať k svokre muža a staršie dieťa.
Svokra tinto moze len navrhnut a nie za vas rozhodovat detto svagrina. Ak sa rozhodnes byt len s manzelom a detmi doma vasa vec azda vies ake to je varit na Vianoce a mas manzela cize ti môže pomoct...
Odkedy máme deti vianoce už máme ako primárna rodina doma, k svokre ideme na prvy deň vianočný a k sestre sa s ostatnými súrodencami stretneme na druhý deň vianočný.. keď sa narodila druhá dcérka bola úplne bábätko na Vianoce a boli to krásne Vianoce.. variť človek aj tak bude, nemusíš mať vyluxovane do detailu, ide o to užiť si pohodu.. milujem Vianoce doma..
@jajanka31 jeziis ty si moj clovek..ja nechapem ze mna nechapu ze chcem byt na vianoce 24.-26.12 doma s rodinou (zatial sme 3)..co je na tom? Vsak PO vianociach sa mozeme postretavat ako chceme..ale určite nechcem travit sviatky v aute a presuvat sa hore dole jeden den k jednym a druhy k druhym..
@janage no toto mozem len potvrdit..ja mam 15 mesacneho teraz so soplom a kaslom a je to des..uz bojujeme tyzden :( byt ja na mieste autorky by som urcite nikam nechodila a ani neprijímala navstevy..bala by som sa ze by nás nakazili minimálne nejakym soplom..nejde len o nakazenie babatka ale hocikoho z rodiny ktory ho potom moze nakazit :(
Jednoznačne si urobte vianoce doma ak bude babetko na svete a ak aj nie, budú to vaše prvé vianoce len tak spolu. Žena v šestonedeli má byť doma s babetkom, zvykat si na seba, a návštevy aj rodina to majú tolerovať. Ja byt vami to neriešim a jednoznačne odmietnem. Keď by chcela môže napiect a priniesť k vám. My odkedy sme manželia máme vianove sami a teraz aj so synom a ďalším ba ceste. Potom sa stretávame s rodinou🙂
mňa by nikto nikam nedostal ja mám rada svoje pohodlie na sviatky a s malým bábom už vôbec nie potrebuješ domáce zázemie ešte sa nacestujete, radšej popros nech Ti napečú, prípadne aj navarené pošlú ak ich to nezaťaží
Nerozumiem prečo ste si doteraz nerobili Vianoce doma. Ako rodina. A navyše už máte jedno dieťa. Tak je najvyšší čas.
V sestnedeli by som sa veru nikam netrepala a este by som si rozmyslela ciby som prijala vobec nejaku navstevu ku sebe domov🤔
Oznamila by som neutralne, ze tieto vianoce neriadite ani vy, ani nikto iný, iba babatko, nakolko sa kludne moze stat, ze do porodnice pojdes 24.12. Takze ostavate doma a budete cakat ako sa situacia vyvinie sama a navstevy budete riesit najskor po mesiaci... Svet sa nezrúti. Nedaj sa sekírovat tesne pred porodom, nechapem taketo natlaky...
@jajanka31 presne..a najma tento rok sú vianoce cez víkend..muz si nemoze vziat dovcu ako po ine roky lebo ma novu pracu a budem rada ked aspon niekolko dni budeme spolu ako rodina venovat sa jeden druhemu a spolu malemu..toho casu v tyzdni nie je veľa..
Ja len verim a dufam ze sa nedotrepu svokrovci a akceptuju ze chceme byt sami..teda aspon ja chcem byt :D ..lebo moj muz je veeelmi spolocensky a urcite by nedbal keby sme na cele vianoce isli k jeho rodicom..co ja by som radsej do Dunaja skocila (obrazne povedane :D)
Doma
Odkedy mame deti tak nependlujeme na Stedry vecer. Vychutnavame si vianocnu atmosferu u nas doma. Nazor by som prehodnotila, ak by ostal niekto z rodicov, svokrovcov sam.
25.12. chodime k jednej rodine a 26.12. k druhej.
Šestonedelie - nikdy som to nejako neprežívala, ale použila by som ako argument, prečo zostať doma 🙂

Termín máš síce 16teho.. Ale ruku na srdce..máš obrovskú šancu porodiť po termíne. A možno budeš ešte v tom čase v nemocnici a máš po probléme 😂🤷🏻♀️