icon

Vie dať váš muž pozor na deti?

simcika
10. jún 2020

Mám otázku: keď sú vaše deti s mužom, stane sa, že ich nechtiac udrie... nedá pozor a spadnú? Podľa mna sa to môjmu stáva príliš často. Ja varím v kuchyni a on tam s malou je a spadne z postele ... alebo stojí pro nej a ona spadne a nezachytí ju ... veľa je takých veci, že je akoby spomalený Vo svojom svete. Nemôžem si energeticky ani oddýchnuť, lebo ... a pritom ho ani nekontrolujem, keby ste ste si mysleli, že na neho tlacim. Nestihne sa ano otočiť a mala je na gauči, pričom je to všakže reálne situaciu mat pod kontrolou a in sa ešte nude hádať, že veď nič sa nestalo ... a ti iste bolo je dbol maly syn. Aké máte skúsenosti alebo pripadne nejaké rady? Vďaka za každý vhlad

Strana
z2
simcika
autor
11. jún 2020

@elizabeth88 presne tak .. keď spadne a ublíži si, potom kto preberie zodpovednosť

simcika
autor
11. jún 2020

@lujza123 dieta môže predá vyliezť aj na nebezpečne miesto a môže sa ohroziť. Syna som sprevádzala vždy prítomne a dnes má 11 rokov, lyžuje, chodí do Álp, potápa sa v hlbokom mori, nemám pocit, že nevedel padať alebo niečo podobne. Naučil sa spoliehať na seba a nie na otca ... On zo tak cíti .. že je s ocom a sú šťastní ale oco prepne niekedy do módu nirvana alebo ja neviem už 😫

marcelatje
11. jún 2020

@simcika chapem co pises a zjavne sa takto kvoli tomu ze sa pri strazeni dietata venuje niecomu inemu opakuju zbytocne neprijemne situacie. Ak si on neda povedat, musis to vydrzat, cim bude vacsua, tym to bude lepsie, neboj 🙂

simcika
autor
11. jún 2020

@marcelatje nemám ani mamu, rodinu a jedine jeho a ešte nemôžem mat hodinu pre seba (šport alebo podobne) nejako to musíme poriešiť ... veď je takýto dlhodobo. Dnes mi už volal že mám ísť písať a pracovať ak chcem a vezme deti. Ach.

janickacrazy
11. jún 2020

@simcika mám 3 deti, ked som mala prvé, behala som za ním od narodenia furt mu bola za zadkom, lebo aby nespadol, atd. myslela som si, že tak to má byť, neskor som videla moju sestru, že deti nechala tak, behali si kade chceli, mala 2 po sebe, tak nestíhala na všetko dozrieť, áno, občas spadli alebo niečo, ale nikdy nič vážne sa nestalo, boli oveľa šikovnejšie a dávali si na seba pozor, zatiaľ čo moj prvý sa spoliehal na mna, že som tam a pozor si nedával, tak som túto metodu, že nechaj dieťa na pokoji a aj ty máš právo ísť sama na záchod a nie byť dieťaťu otrokom vyskúšala a zistila som, že dieťa je veľmi šikovný tvor a fakt mu nemusíš behať za zadkom, ja som vždy bola na všetko sama, muž od rána do večera v práci, takže mne nemal kto postrážiť dieťa, ked som potrebovala variť, upratať alebo niečo, malý sa plazil odkedy to vedel po celom dome, žiadne zábrany ani obmedzenia som nerobila, všetko ostalo na svojom mieste, akoby sme ani malé dieťa nemali, potom ked chodil, tak vobec som za ním nechodila ani nedávala pozor, kam ide a vieš čo? dieťa sa dokázalo pekne zahrať samé, chodilo si kam chcelo, ja som robila čo treba, samozrejme občas som nanho pozrela, či je ok, toľko času som nikdy nemala ako pri nom na materskej

simcika
autor
11. jún 2020

@janickacrazy diéta je malé a potrebuje ochrancu. Ja nepotrebujem veľa času na materskej. Ako som písala vyššie, mame aj 11 ročného syna a nespolieha sa na mna. A je velmi šikovný. Každý samozrejme nech robí ako ti vníma a cíti. Môj syn mal tri roky keď sa dusík s 50 centami. Sedel u mamy v kresle a kukla som na neho a on modry, oči prevrátené ..
Keď môžem rada na nich pozor dám . 💜

kittykat22
11. jún 2020

@simcika moj manzel ma vela skvelych vlastnosti a je to perfektny manzel a otec, ale dat pozor na dieta, je jeho velmi slaba stranka. Syn mal s nim vela nehod, od 2x poriadne udretej hlavy kedy sme uvazovali ze pojdeme na pohotovost, padol z postele, preletel cez odrazadlo a kompletne si rozbil usta az po skazenu sunku ktoru mu skoro dal na desiatu. Ako pises, ked je s nim, bola som nonstop v strehu. Z toho dovodu som ho s malym nechavala len sporadicky a ked som bola vonku, vzdy som bola nervozna. Vo finale som chodila len ked spal. Manzel to nerobil naschval, ale akoby nemal predvidavost, co sa moze stat. Bolo to velmi frustrujuce. Nikdy nepochopil co po nom chcem v tomto smere. Teraz uz syn chodi do skoly a vie sam povedat, toto nie, tu staci, to je rychlo, a manzel posluchne. U nas nanastalo osvietenie otca, ale dietata 😐😐😐

simcika
autor
11. jún 2020

@kittykat22 no u nás tiež ... syn je v tomto taký že sa spolieha sám na seba

janickacrazy
11. jún 2020

@simcika no áno, každý to vníma inak, ja som prišla nato až pri treťom dieťatku, že dá sa to aj inak, ale chápem ťa, tiež to bolo predtým pre mna úplne nepredstaviteľné, že dieťa sa dokáže samé o seba postarať, no len tým by sa tvoja situácia vyriešila tak, že keby tvoj manžel na dieťa nedával pozor, ono by ten pozor dalo samo na seba lepšie, len ho treba nechať

blunka
11. jún 2020

@simcika Mam 14 mesačnú dceru a nie je tomu ani hodina dozadu čo spadla z gauča.
Vie zliezať, ale teraz stala na gauci a stupila na knizku a ta sa jej vyvrtla tak letela zo stoja na koberec.
Ja som bolana mobile prave asi 5 sekund vtedy lebo prave pipli 3 SMS naraz som isla pozret co prislo.
Porucala ... neda sa kazdu sekundu byt pri nej.
Ved som vlastne sedela vedla nej ... a aj tak spadla.
Mam aj 2 mesacneho syna. Ked jeho krmim, odgrgavam a venujem sa mu, tak co ju mam priviazat niekde ?
Nebezpecne veci v byte a zasuvky su zabezpecene a to staci.

simcika
autor
11. jún 2020

@blunka jasne veď tomu sa dá rozumieť, ale trochu o inom píšem.

dahra
11. jún 2020

@simcika - segra má takého syna. Už je prvák, ale čo sa ten napadá...Od malička, veľmi šikovný a rýchly. On dokázal spadnúť aj pri nej. Stála vedľa neho, pozrel sa hore a zanieslo ho a prásk horeznak na hlavu. Gauč, schody, čokoľvek...Keď bol vačší, bola s ním u psychologičky - potrebovala vedieť či je pravák alebo ľavák. Píše pravou, kope ľavou nohou a loptu hádže ľavou rukou. Zistilo sa, že je "obojstranný", ale mozog to nedokáže rýchlo riadiť, tak sa to prejavuje nemotornosťou v pohybe. Napríklad ako od tej psychologičky vychádzali, podával jej na chodníku čiapku a kým ju sestra odkladala do tašky, on sa potkol na výtlku a natiahol sa aký bol dlhý. Akurát išli okolo staršie decká, tak sa rehotali ako kone. A včera mi napr. mama volala, malý má už 7 rokov, že zasa je otlčený, lebo ako sa vyzúval pred domom, potkol sa o topánky a padol do zákvetinového záhonu a zároveň rozbil dva kvetináče....Takže nie vždy všetko ustriehneš.

blunka
11. jún 2020

@simcika ano k tomu zamysleniu som ti zabudla napisat. Aj ja som taka ze sa zamyslim a vypnem realitu. Teraz z toho stresu a nevyspatia este omnoho viac ako ked sme deti nemali.
A ideme stavat dom a bezne teraz som myslou na stavbe a nevnimam realitu okolo mna. Vcera napriklad syn spal v spalni a ja som sa hrala s dcerou v obyvackokuchyni a pocas hry som 2x zaspala 😂😂😂.
Mikrospanky ale som sa strhla ze kde som a hladala ju. Druhy raz bola tak zasita ze som ju 5 sekund nikde nevidela.
Ale ked porovnam s muzom, lebo to si sa pytala, tak nam pada tak rovnako casto.

maminuska
11. jún 2020

Ja mám 5 detí a stráženie som nikdy nejak extra neriešila. Áno , pády boli aj hrče, od maličkého mala som deti nechala pohybovať sa samé po celom dome . Ja som si zakladala na dvoch veciach ... lieky aby boli zamknuté a čistiace prostriedky , hnojivá vysoko a mimo dosah . Výsledok bol taký že v 18 mesiacoch mi deti behali bezpečne po schodoch v trojposchodovom dome , nebála som sa ked vyliezli na postele lebo boli ako mačence ktoré sa k okraju priblížia ale ďalej nejdú , stačila párkrát osobná skúsenosť. Nedávno 2,5 ročný syn spadol z otáčavého kresla, kde aj napriek upozorneniu vyliezol , možem sa spoľahnúť že viac tam nepojde, že už nebude otvárať šuflíky lebo tam nechal prsty, nebude sa šmýkať po záchodovej mise , lebo tam nechal vajka . Osobná skúsenosť primeranej intenzity po mojich skúsenostiach je dobrá investícia do spoločného života .

vilma7
11. jún 2020

Dáva pozor, u nás asi mne deti viac padnú, dávam im viac priestoru na voľný pohyb.

elementissa
11. jún 2020

Tak je roztrzity. Niektorí ľudia sú takí, netreba im to mat za zlé. Dieťa netreba držať v bublinkovej fólií. Skyda sa z gauca? Ved klud, tak sa udrie. Mam znamu, ktorej mladšie dieťa na seba už 3x zhodilo televízor a už 7x malo zasivanu hlavu. A decku nič nie je, videla som ho na vlastné oči, lieta ako šarkan. Potkne sa, rozrazi si ústa, krv jej tečie cicerkom a decko beha a smeje sa.. Proste nič sa nedeje. Privrie si prsty do zásuvky? Už ich tam nebude pchať. Hodí ninju na hlavu z gauča? No po pár razoch sa naučí, kde je ten kraj a ze keď sa posunie ďalej, tak zleti. Stiahne na seba horúcu kávu? Tak sa opali a druhy krát ten obrus chytať nebude... Alebo bude, až kým nepochopí, že mu to vždy ublíži. Treskne sa o roh dverí? Nabudúce si lepšie vypočíta trasu. Žiadne dieťa nebude poslúchať rodiča a neuverí mu, že sa nesmie hádzať pod tie autá, lebo je to nebezpečné, kým sa niekoľko krát neudrie, nenabije si poriadne zadok ci nohy... Ako chceš vysvetliť dieťaťu, nech nechytá tie horúce hrnce, lebo sa obari, ak to dieťa netuší, čo znamená obarit sa? Môžeš mu povedať, že bude mať bobo... Ale tak bobo z toho, že padne z odrazadla je iné, ako keď na seba zhodí vriacu polievku. Niektoré deti počúvnu, nechcú riskovat akékoľvek bobo. Ale iné deti si potrebujú zažiť na vlastnej koži. Keď na seba vyleje čaj či kávu, opali sa (nie nejako zavazne), ale najbližšie pochopí, že nemá ísť za tým hrncom s vriacou polievkou, lebo bude mať skúsenosť, že sa opalilo. Ja ako mala som sa opalila na žiarovke- starí rodičia mali posteľ, na ktorej mali lampu - ale bez tienidla- navrchu trčala žiarovka (veľmi bezpečná lampa vo všeobecnosti 🤷🏼‍♀️) a raz som sa nacahovala cez rám tej postele a oprela som sa o tú žiarovku. Dodnes mam veľkú jazvu kúsok pod ramenom na ruke. Odvtedy som sa nepopalila na ničom, vedela som, že to čo pali je nebezpečné. Ako som ale v piatich ci šiestich rokoch mohla vedieť, ako boli popalenina, keď som sa dovtedy na ničom nepopalila? Spadla som aj zo stromu (zlomil sa konár na ktorom som sa hojdala ako opica) a ten konár ma zavalil- a moja najväčšia starosť bola ako co najnenapadnejsie odpratat konár, aby si to mama nevšimla... Však by som dostala, keby vedela, že som kydla zo stromu.. A ešte aj ulomila zhruba 70 kilovy konár (bol nahnity pri pni)... Jasne, každý máme za sebou x úrazov a sme zdraví a nič nám nechýba. Stresovanie nad tým, že dieťa padne doma a má modrinu nemá zmysel. Deti sa učia ako funguje svet. Nikto ich za ručičku vodiť nebude celý život , obalit sa do bublinkovej fólie nemá úplne zmysel. Čím viac pádov a zranení zažijú deti v útlom veku, keď sa im v mozgu vytvárajú spojenia príčina - dôsledok, tým obozretnejsie budú neskôr, keď by už taký pád mohol bolieť oveľa viac. Deti sú z gumy, nič sa im nestane a keď aj stane, o chvíľu ani nevedia, že sa dačo stalo. Keď sa rovnaký úraz stane dospelemu, je odpisany na niekoľko týždňov a možno mu aj následky ostanu. Ako pisala @maminuska, osobná skúsenosť je naj.

A ten dospelý je tam na to, aby zabránil úrazu ohrozujucemu život - vid nenechám sa dieťa vyklanat z okna, keď bývam na deviatom poschodí, lebo taky pád by zrovna neprežilo. Ale 30 cm z gauča nie je zivotohrozujuca výška, aj keby rovno padlo zo stola, čo ma výšku 1,5m. Pripadne nenechám sa dieťa hrať s nožmi, nožnicami, keď je mi viac ako jasne, ze s tým bude sibrinkovat a ak sa aj neprebodne, tak oko si vypichnut môže... Cistiaky, prášky, otravy a neviem co dat do skrinky s detskou poistkou, nebezpečné veci do suflikov kam nedociahne... A to ze sa niekde skyda alebo na seba niečo zhodí (ideálne nie sklenenu vitrinu) zvyčajne vôbec nevadí. Známej mala sa raz vysplhala na dvojmetrovu skriňu...a spadla aj so skriňou 😑 mala ľahký otras mozgu, ale skôr sa vyplasila, lebo skriňa spravila hrozný rachot keď treskla na zem... Odvtedy sa samozrejme už nikam nestverala

simcika
autor
11. jún 2020

@elementissa ďakujem ďakujem ďakujem... Asi ba som sa mala viac stretavat aj s inymi mamamy nech mam aj skúsenosť inú...lebo moje kamarátky si tiež ako ja... Naozaj si vážim tvoj nadhľad 🙏🙏🙏

hapipa
11. jún 2020

Môj drahý dá pozor, ale stane sa, aj mne sa stáva, veď nemáme oči všade a tiež si myslím, že netreba robiť z komára somára. Netreba riešiť každý pád, každý menší úraz, deti skúšajú, je to normálne.

lujza123
12. jún 2020

@simcika tak okolo toho 1, 5 roka to je taky kaskadérsky vek, čo už. Chápem ze ti je malej ľúto, ale tie nehody co popisujes to sú také klasiky. Možno ty ich vieš predvídať lebo si s malou nonstop, ale jeho zrejme nenapadlo sledovať dieťa co a ako sedí na gauci, nevyhodnotil to ako riziko. .

Ináč nepoznám dieťa co by sa nikdy neskydalo z gauča, nepadlo do vody či neskúšalo sa smyknut na smykalke dolu hlavou... Akurát ze niektore sú prirodzene opatrnejšie a iné sú zas také tornáda co kazdu chvíľu niekde padnu

danielahamar
12. jún 2020

@simcika nie on sa ma spamätať, ale ty. Nekontroluj ho a nesleduje toľko, je to aj jeho dieta. Je chápem, že máme pocit, že vieme všetko naj, ale nevieme😉.

simcika
autor
13. jún 2020

@danielahamar no zase chápem, ale berme to tak, že sa môže udiať hocičo. Spadnúť môže dieťa aj škaredo. Nehovorím aby nespadlo, ale nevyjdem ako môže byt niekto pro decku a pozerať sa ako padá. A nie preto že má v hlave nastavené že veď nech spadne ale preto že je vo svojej hlavne a je úplne mimo. Je neprítomný. Ja som tiež rada aj je somnou niekto a nielen fyzicky.

danielahamar
13. jún 2020

@simcika ak máš jedno dieťa, tak chápem. Ale pri druhom by ta to preslo veľmi rychlo😉, nehovorím tým, že by ti ti bolo jedno, ale inak by si to vnimala

eliska13
13. jún 2020

@simcika práve pri dcére by mal vypnúť a nemyslieť na robotu nebyť na mobile a venovať sa jej

elenita
14. jún 2020

@simcika Ahoj, ja Ta chapem. Jasne, obcas sa kazdemu rodicovi stane, ze dieta neustriehne a dojde k urazu. Je to uplne normalne. Ak je to ale tak, ze ked ma dat Tvoj muz na dieta pozor, namiesto toho je na mobile, kuka telku, alebo je myslou inde, to by aj mne vadilo. Neda sa ustriehnut vsetko, ale zaklad je byt pritomny.

lolazmola
14. jún 2020

Ty ako by si písala o mojom manželovi..... A áno hádame sa preto. No napriek tomu si myslím ze dokážu dat chlapi pozor na deti, napr. Môj ocko je ta naj opatrovateľka nakrmi, prebrali, vymysli bezpečný program 😁 deti usadí na mäkký gauč oblóží vankúšmi (hoc už má mala rok a pol 😁) a robí program

simcika
autor
14. jún 2020

@lolazmola veď to že mám troch bratov a majú deti a môj oco bol veľmi starostlivý tak som už taká zhýčkaná že si myslím že to musí vedieť aj muž. Ono naozaj to vie ... ale koľko reči je okolo toho! On napríklad keď bol mala tak 100 krát som mu musela hovoriť drž ju za chrbát lebo sa prehne ... aj oco môj ho upozornil. Inak vie spraviť program, navaril aj všetko ale občas je neprítomný ... taký zasnívany. A bavil som sa s terapeutkou kamarátkou anoekne mi povedala tiež že sa mám sústrediť na dcéru a učiť ju či môže a nie ... že in je dospelý a má vedieť čo a ako.

gbgb
15. jún 2020

@simcika ano vie, ale je pravda ze pri nom sa syn viac blazni. Ked je unaveny vecer, je muz spomaleny a s tym nic nespravim. Kym bol syn mensi, tak presne podlozka na zemi a skoro vsade. Naucili sme ho bezpecne vyliezat aj zliezat z gauca aj nasich klzkych schodov. Vsetky nebezpecne hracky vratane drevenych kociek som dala mimo dosah, ked sme sa na neho nesustredili aj tak padal.. No a potom pridu take srandy ze svokru vidi tak 3h za 2 mesiace. Ked mal 13m ukazala mu chodit po schodoch na nohach normalne (ma 2, 5 roka a stale s nim chodim po schodoch 100x denne), usiel svokre na cestu!!! ('inak neuteka a vie sa pozret ci ide auto) a ukazala mu ako chodit do potoka.. Takze ked vidis ze muz nie je ostrazity, daj dieta na zem. Nechaj k dispozicii iba hravky ktore nie su tvrde a ostre a budes v klude.

simcika
autor
15. jún 2020

@gbgb bože to musí byt aký adrenalín! Moja švagriná je tiež taký snilko a syn jej vybehol na cestu!!! Ja som všetko videla ako trúbili autá a jenda pani vyzuls lodičky a utekala ho schmatbut!!! Od vtedy švagriná svoje deti držala za ruky, pričom mne sa smiala, že malého držím. Takze presne tak ostražitosť ... ale chápem že nie sme všetci rovnaki

Strana
z2