icon

Vlastná domácnosť

anajska
21. júl 2014

baby,ako ste vy prežívali "prechod" z rodičovského domu do vlastného? my bývame uz vyse pol roka vo vlastnom dome a akosi si neviem zvyknut. cela domácnosž na mne,dve male deti,cudzie prostredie(v novej dedine nikoho dobre nepoznam) a asi som pedant,kedze by som chcela,aby to vsetko fungovalo (napr. od nedelného obedu s kolácom,vzdy navarené,upratané..az po triedenie odpadu a eko cistiace prostriedky)a nie vzdy to ide a ma to trapi,mam pocit,ze nezvládam vlastnú domácnosť..
ako to bolo u vas? hned(ako dlho) ste mali vo vsetkom systém??s akými problémami ste sa stretli? ako ste to riesili?
je toho vela..nie zeby som predtym nerobila nic,ale predsa,teraz je na mne a manzelovi vsetko..a jednoducho niekedy nestiham..viem,ze nie vzdy sa to da(hlavne pri malých detoch)ale ja som taky organizacny typ a vlastnu domacnost si obcas "nezoganizujem" 😒

Strana
z2
adrioska
22. júl 2014

@rebeka7501 😀 Dakujem Ti za prispevok, velmi ma pobavil aj povzbudil...mas pravdu 😉

digysa
22. júl 2014

@mawka No s tym komentarom o psovi si ma povzbudila....Chceme kupit detom psa a ja sa hrozim toho, kolko roboty si na seba sijem ☹ Ale dufam, ze aj decka budu pomahat 😎

digysa
22. júl 2014

@rebeka7501prave som zachytila tvoj prispevok.... 😎 Moze byt

stellamaris
22. júl 2014

@anajska mam vlastnu domacnost 10rokov a poviem ti,ze na zaciatku ma stresovala kazda omrvinka a vsetko muselo byt perfektne.Ked som zacala chodit do prace,polavila som a nic strasne sa nestalo.Doma mam poriadok,ale ziadnu sterilitu.Kazdeho upozornim,ze mame male dieta a zatial nikto z navstev neocakaval byt ako z katalogu,sterilny a perfektny 😉

mawka
22. júl 2014

@digysa uprimne? nebudu. deti maju vacsinou psa na tahanie, mojkanie, kraviny. 😀 zelam ti, aby si mala tu mensinu z deti, ktora so psom pomaha. a zalezi na plemene. napriklad labrik je velky, tela doslova, ziadny strazny pes, necha si aj obocie pinzetou trhat /ano, synator sa raz realizoval a pes lezal a ani sa nehol 😀 / je to mojkac, ale strasne pazravy a ako stena je to energeticka bomba. stale vrti chvostom, cize ked zavrti u konferencneho stolika, tak mas ppovylievane a vysypane vsetko. ale. je to nenormalne empaticky a verny pes a po puberte strasny vegetak a miluje deti. na umretie miluje deti. myslim ze labrik a nemecky ovciak su najvsestrannejsi a najvychovatelnejsi psi. my sme nasich labrosov vycvicili po 10 minutach za pomoci piskotov 😀
po skusenosti s mensimi plemenami radsej absolutne rodinneho psa retrosa alebo labrosa. toho nemusia deti vencit. on ich vyvenci sam 😀 😀

svetluska82
22. júl 2014

@digysa no my mame zlateho retrievera a tak ako pisali kocky vyssie je to totalny flegmos 😀 Ked bol chlapec mensi, vozil sa na nej ( je to fenka) ako na ponikovi..... 😀 😀 Absolutne nesteká- to len pre pripad, žeby si byvala v panelaku ako my, totalna dobráčka, ked bola mensia- stena, tak energická, najradsej mala prechadzky po dazdi, porozhrýzala papuce, lodičky a otapetovala stenu- strhla tapetu zo steny, ked sme prisli po obede domov, sme mysleli, že nasnežilo u nas. Teraz v dospelosti totalny kludas, upustila od týchto praktík. Najradsej sa vozi v aute....A ked pridu male deti na navstevu k nam, tak si nechá robit cokolvek- od strihania pazurov, az po farbenia srsti temperkami.

digysa
22. júl 2014

@mawka
@svetluska82 Jednoznacne vsak citam, ze svet je pestrejsi so psom v rodine 😎

mawka
22. júl 2014

@svetluska82 hej, tieto plemena by aj zlodeja po baraku povodili 😀 a ako vidim, asi maju v povahe sa dobrovolne nechat skraslovat detmi 😀 nasi tiez chodili s nalakovanymi nechtami, ved coby nie. vytrhnute obocie. maly na nej aj spaval. teraz co si vzal ex k svokre labrosa, tak na nom zase spavaju macky aj sliepky 😀 ako toto su neskutocni psi. a miluju vodu, potapanie. a plave sa s nimi fajn. akurat na nejakej plazi, brehu je to trosku divoke, lebo bud ten pes zozerie vsetkym rekreantom jedlo, co maju na dekach alebo bezi zachranovat upistane decka, ktore sa hraju. pripadne ti donesie domov palicu dva metre hrubu o priemere bezneho stromu 😀

https://www.youtube.com/watch?v=QEK8LS_0Gqk

https://www.youtube.com/watch?v=S3OmEUGDDZE

to druhe video vyjadruje vsetko. golden retrieveri su rovnaki, akurat je to dlhosrsta verzia 😉
@digysa

svetluska82
22. júl 2014

@mawka no nasa sa vody , burok a ohnostrojov boji. 😒 Raz sme boli pri rieke s nou a vosla len na zaciatok do vody a celu hlavu strcila pod vodu....tak neviem,c i skusala snorchlovat, alebo co. Do vody vacsej ako po clenky nepojde ani za svet.

mawka
22. júl 2014

@svetluska82 prva bola blazon do vody, spavala dokonca vo vani. druhy je tiez poserutka. ked prsi, tak div nechodi po spickach nechtov, len aby sa nenamocil 😀

kiki68
22. júl 2014

nas sa neboji nicoho,to je potvora, ani ohnostroj, to s nami oslavuje v petrzke,kde to bucha,ze my skaceme z gauca a on na nas pozera,ze co robime paniku 😀 burku ignoruje, v podstate jedine co nemusi je,ked moc steka iny pes,to sa jezi a nevie co to chce s nim byt. A ze ciha na potencialne hlodavce kade tade,tak to sme zvyknuti 😀 hlavne,ze ziadne nie su a asi ani nebudu,ale tak sem tam to pripomina cakanie na godota 😀 nevieme kedy a ci pride,ale raz urcite pride 😀
nas je cviceny tak,ze viem co asi spravi, ako nie je agresivny, miluje deti,ludi, len nejake tie povely mimo podania mlsky moc nehrozia. Ako sadni a zostan ano,ale take,ze lahni a sprav mrtvolku a pod. to len za mlsku. Buldocky su strasne uplatne psy...sa divim,ze ten nas jelen este nesedi v parlamente 😀

Strana
z2