icon

Vnútorný boj v manželstve

volajmajanko
7. feb 2026

Ahojte.
Prišiel som sa viac menej len vyrozprávať.
Viem, že dostať tu nejakú úprimnú radu je ťažké, keďže väčšinou tu človek dostane naložené alebo zaručené rady typu na čo si v takom vzťahu už si mal dávno odísť....
Hľadám skôr nejakú debatu, úprimnú radu, vypočutie.

Sme spolu s manželkou 15 rokov, máme jedno školopovinné 10 ročne dieťa. Obaja 40 rokov. Na začiatku vzťahu tak ako všade bola iskra, mentálna, aj fyzická a všetko bolo ako to už býva ako v sne.

Po roku sme sa zasnúbili, po ďalšom vzali a po dlhšom sa nám narodila dieťa. Vtedy som si začal uvedomovať zmenu správania u manželky.
Pomáhal som jej maximálne ako som vedel, v noci robil mlieko a robil všetko preto aby som jej materskú uľahčil. Nikdy som to nebral ako jej dovolenku. Nočné vstavanie a hneď na to moje vstavanie o 5tej ma extrémne vyčerpávalo ale držal som. Pre rodinu urobím všetko.
Na oplátku som však nedostával možno nejaku vďaku (aj keď je to a ma to byt samozrejmosť zo strany muža) ale naopak často sme sa začali hádať.
Hádky boli pre poriadok, pre to ze trebalo variť, ze bola unavená lebo dieťa nespalo ale najviac ze moja rodina nám nepomáhala. Mala pravdu, ale každý človek vie ze muz/žena nemôže za to ako jeho rodicia pristupujú k hocičomu aj napriek vašej snahe to zmeniť.
Hádky boli takmer na dennom poriadku.

Neskor sme sa kúpili pozemok a začali stavať dom. Z prace som išiel na stavbu a bol tam do 9,10 vecer a tak sme tlak keď málo dieťa cca 4 roky a seba zväčšili este viac. Do domu chcela ísť manželka kedze som non stop počúval ze si nevie predstaviť zivot s dieťaťom v byte kedze je z dediny. Pristál som, robilo sa.

Presťahovali sme sa, no nenašli sme šťastie.
Neustála práca a dorabky na dome a nástup manželky do prace všetko opäť posunul na dlhšiu, žiaľ horšiu úroveň.

Začalo pomalé odlúčenie.

Život sa zmenil a pracu, dieťa, dorabanie domu a plnenie všedných povinností, ktoré sú súčasťou života a ja sa na to aj tak pozerám, žiaľ len sám.

Co sa týka vzťahu naše objatia, bozky, sex všetko pomaly začalo umierať. Túto bezmocnosť ešte umocnili moje rastúce problemy s predčasnom ejak. a tam to všetko dostalo nový rozmer.
Výčitky počas sexu, urážky, nechuť mat sex, boli zo strany manželky čím ďalej častejšie uz v tak strácajúcej sa intimite.
Casom sme spolu prestali spat úplne kedze sa do toho zapojila aj moja psychika a priblem čoskoro mat vôbec nejaky sex.

Vtedy som dostal po 2 rokoch ránu akú nechce nikto. Neprajem nikomu zažiť chvíľu keď zistíte, ze školenia na ktoré chodí vás partner aby si zlepšil miesto v práci sú len klamstvo. Klamstvo ako utiecť z domu pred komunikáciou a nutnosťou riesit vzťahové problemy.

Našiel sa Don Juan ktorý jej sľúbil všetko, co som jej ja dat nevedel. A žiaľ neostal len pri sluboch. Po konfrontácii s faktami sa psychicky zrútila. Týždne plakala, nespala, hovorila mi o samovražde, ze druhý krát by to uz nespravila, ale da sa ospravedlniť 2 ročná systematická nevera plná klamstvá a smutnej tváre keď odchádzala ako jej bude chýbať a pritom vám klame do očí aj dieťaťu?
Nedá.....

3 roky odvtedy žijeme ako cudzí ľudia.
Po 2 rokoch sme sa pokúsili cez leto o sex, virivka, bazén, sauna, romantika aká taka, išlo to. Od leta sme až na to ze sa mi "povenuje" su zas na bode mrazu.

Nemám chuť ju objat, ani jej klamať ked sa ma pýta ci ju ešte ľúbim. Ona cíti ze moja náklonnosť je preč. U psychologický sme boli 2 krst a nesadla nám. Tam z manželky vyliezli veci, ze viac menej sme sa odcudzili a preto došlo k jej nevere. Z nejakej ten logiky ze jej vlastné chýbal vzťah, dotyky, rozprávanie a podobne.

Lenže ako sa dotýkať človeka ktorý je neustále vyčerpaný z práce z ktorej nechce odísť pre výšku platu (cez 2000) a všetko prepočítavať len na peniaze? Objímete ju svojho času tak je vkuse a bola nervózna pre poriadok v dome, pre iné veci.
Dnes mam pocit ze som zbabelec. Ze sa len trápim vo vnútri a držím kvôli dieťaťu a domu na ktorom som sa odrel plamienok na silu a neviem ako ďalej.

Viem ze vela ľudí tak žije, viem ze veľa ludi za rozide a nevedia si roky nájsť partnera. Viem ze rozchod je rána pre dieťa a to naše je extrémne citlivé a uz neraz po našej hádke plakalo ze aby sme sa nehadali lebo sa bojí ze sa rozvedieme a nevie ku komu by išiel a podobne reči ktoré mi aj teraz keď to píšem trhajú srdce na kusy. Vsetko som sa snažil vysvetliť aby ďalej z toho nebolo deprimovane.

Ako žiť ďalej? Zaslúžil som si to, len preto ze sme nemali sex kvôli môjmu problému?
Zaslúžil som si to za to, ze ak som ju objal stále ma nejako odvrhla ze je unavena a ja som časom proste za ňou chodiť prestal kedže v 99% to tak končilo?

Stratil som sám seba aj svoje mužské ja.
Svoju chlapsku auru.
Časom som sa zmenil, zavrhol v srdci, začal opäť cvičiť a vyzerať dobre, trochu sa viac starať o seba ale to mi neprináša vnútorný kľud.

Stále nam v sebe hnev, stále by som jej chcel všetko vykričat, stále sám v sebe sa s ňou rozprávam a vyčítam jej co sa stalo.

Chýbajú mi bozky, láska druhého človeka, objatie, pekne slovo, úsmev.
Mnoho ľudí si neuvedomuje co ma doma kým to nestratí. Svoju lásku smerujem aspoň k dieťaťu. Pretože inde ju už dat neviem aj keď si ju jiekedy manzelka nejakým gestom alebo slovom opýta. Ale ja mam pocit ze som proste mŕtvy. Emócne mŕtvy ale len voči nej.....

Žijeme len zo spomienok a krutú realitu prebijame kazdodennymi povinnosťami.

Neviem si predstaviť ze odídem, ze opust8m všetko v co som veril a budoval na úkor svojho času, šťastia, zdravia. Zároveň si neviem predstaviť ako žiť takto ďalej.

Chodil som k psychokogičke par mesiacov, snažil sa to nejako v sebe zmeniť ale nejde to.

Nejde oživiť tu vášeň a radosť po tom všetkom.
Tu zradu vidím všade. V TV všade....

Neviem co mam zmeniť, asi sme tak silné osobnosti ze ani jeden znáš nedokáže svoj charakter posunúť inam...

Nas zivot sme zmenil na pracu, povinností voči majetku, dieťaťu a jej vecerne sedenie po práci s mobilom v ruke.
Keďže robi denna/nocna všetko je to o este náročnejšie a mesiace a zivot uteká ako voda.

Mrzí ma ze tento príspevok je tak dlhý a ďakujem každému za radu a to, ze si to niekto precital možno aj celé. A ospravedlnujem sa za gram.chyby.
Pekný deň všetkým

tiezjedna
9. feb 2026

@volajmajanko to je mi ľúto... ale neviem, prečo by si mal odchádzať ty. Nech odíde ona, keď neudržala nohy pri sebe.

anonym_a4bc7b
9. feb 2026
@anonym_ea7c08

@volajmajanko poviem ti pravdu , teba by som doma nechcela . Ani sa nečudujem že si žena odskočila, celý vzťah si poňal jednoducho zle , ako žena a aj si v ženskej energii. Riešil si svoj zdravotný problém a bol si u lekára ? Alebo si len čakal a čakal že sa to " samo ". Dosrali ste to obaja , ale predovšetkým ty , pôsobíš ako mača a nie ako chlap, ufňukaný trto ktorý nevie či doprava alebo doľava. Ty normálne čakáš na jej rozhodnutie , kedy jej dôjdu nervy a ťa vyrazí , povie ti nech vypadneš keď sa nevieš rozhýbať.
Nie je umenie zutekať , utekať budeš potom celý život a keď zoberieš odchod formou opice a zavesíš sa na inú ženu , vzorce tvojho správania sa zopakujú, a zopakujú sa pri každom ďalšom vzťahu . Nezabudni si urobiť ešte dieťa s novou ženou a už to bude potom pre pôvodné dieťa úplne dokonalé .
Mal by si radšej o toto manželstvo riadne zabojovať , láska je rozhodnutie a chemický kotail aj tak v každom vzťahu časom vyprchá . Tak zdvihni telefón a objednaj sa na párovú terapiu a učte sa spolu znova žiť, krok po kroku , pomaly ale isto . Predstava, že odídeš a všetko bude fajn , nie nebude, to ešte len nastanú problémy .

@anonym_ea7c08 no hrozna krava si. Aj moj muž je taký nijaký, niekto by povedal možno trtko. Ale sa príkladne stará, miluje ma a aj ja jeho. Keď sa dvaja zladia, je to ok, ja ho milujem a to je podstatné. Ta žena si ho neváži, veď keď si niekoho beriem, tak asi viem, aký je. Nie každý je priebojný, to je v poriadku,len potrebuje partnera, ktorý to akceptuje. Môj aj zarába nadštandardne, len je proste uzavretý, ale to nerobí z neho zlého človeka.

anonym_a4bc7b
9. feb 2026
@bruno1

@anonym_ea7c08 Tak že z učebnicového príkladu si prešla na rodový stereotyp ...Žena podvádza ,len keď jej v manželstve niečo chýba...😆😆😆Práve tu na MK máš desiatky príkladov žien ,čo sa priznali k nevere a pritom v manželstve je všetko OK a manžel najlepší na svete.Len keby sa neobjavil ten 101%nový kolega ,sused,dávna láska z detstva atď...Vo svojom živote a to mi bude 56,som dávno zistil že ..Ženy nie sú v nočom horšie ,ako muži ,no ani lepšie.Autor tu nekňúra ,ale prosí o radu a že má strach?Ja ho chápem veď nechce prísť o deti ,pretože pri rozvode ich ,súd priklepne matke Striedavá starostlivosť je tak 15 %párov .Stačí ak sa matka zatne a odmietne komunikovať s manželom, dieťa je prisúdené jej.Mne by tiež vadilo byť otcom na 4 dní v mesiaci .Taká je na Slovensku prax.

@bruno1 my sme nemohli mať sex zo zdravotných dôvodov manžela a čuduj sa svete, frajera som si nehľadala. Teraz je to už v poriadku a nikdy by som ho nepodviedla. Všetko sú len výhovorky úbohých ľudí.

tiezjedna
9. feb 2026
@elizea

@bruno1 Súhlasím. A podvádzajú väčšinou tie, ktorým v manželstve nič nechýba a muž je dobrák.

@elizea väčšina podvádzajúcich mužov sa chová úplne rovnako 😉

bruno1
9. feb 2026
@anonym_a4bc7b

@bruno1 my sme nemohli mať sex zo zdravotných dôvodov manžela a čuduj sa svete, frajera som si nehľadala. Teraz je to už v poriadku a nikdy by som ho nepodviedla. Všetko sú len výhovorky úbohých ľudí.

@anonym_a4bc7b tak to klobúk dolu ,pred tebou.Mne sa podvádzanie tiež hnusí,preto že ...Kto miluje -nepodvádza.👍

anonym_15c1fd
9. feb 2026

A preco ona neostala s tym Donjuanom? Ked ako pises ze ste sa odcudzili? Preco sa rozhodla ostat pri Tebe? Ma ona zaujem napravit vase manzelstvo, vas vztah? Mas ho zaujem napravit Ty? Ak ano, co ste pre to urobili? Ak nie, naco sa navzajom trapite? 3 roky?

anonym_671d05
9. feb 2026

Stranu citame sice len jednu, ale vynimocne mam pri mk prispevku muza pocit, ze aspon nejako to vo vztahu uchopil spravne. Chlape, za neveru vzdy moze nevernik. Hoci si myslim, ze muzi su vo vseobecnosti menej stabilni a pri prvom zachveve vedia podviest, kym zeny casto podvedu az po rokoch nestastneho vztahu a po mnohych neuspesnych pokusoch vztah napravit. No su aj take, ze im je to jedno. Ze s pokusenim nebojuju, alebo iba povrchne. Akokolvek to je, za neveru moze nevernik. Za mna je to najvacsia zrada vo vztahu a konecna. K tvojej zene - co myslis tymi urazkami a vycitkami pocas sexu? Zeny vedia, aki su muzi na tuto oblast citlivi, teda vacsina sudnych zien, takze za mna red flag charakteru… Treba byt uprimny, ale zavisi od podania…

anonym_ea7c08
9. feb 2026
@anonym_a4bc7b

@anonym_ea7c08 no hrozna krava si. Aj moj muž je taký nijaký, niekto by povedal možno trtko. Ale sa príkladne stará, miluje ma a aj ja jeho. Keď sa dvaja zladia, je to ok, ja ho milujem a to je podstatné. Ta žena si ho neváži, veď keď si niekoho beriem, tak asi viem, aký je. Nie každý je priebojný, to je v poriadku,len potrebuje partnera, ktorý to akceptuje. Môj aj zarába nadštandardne, len je proste uzavretý, ale to nerobí z neho zlého človeka.

@anonym_a4bc7b no a toto je presne reakcia niekoho kto nevie spracovať iný názor. Ľudia sa menia časom , vplyvom okolností, nie že viem koho si beriem ,len odhadujem s určitou pravdepodobnosťou . A to že ty si zladená s mužom a akceptuješ jeho povahu , neznamená že to je tak aj u iných žien . U mňa by takýto muž napríklad neprešiel , u tvojej susedky tiež možno nie. Nie všetky chceme mužov čo nevedia čo a ako . Mňa by osobne z takého urvalo a zutekala by som aj bez nevery po pár rokoch takéhoto žitia. Ani doprava ani doľava, ani vpred ani vzad. Stáť na miest a čakať na pokyn alebo rozhodnutie ženy a na ňu prenášať zodpovednosť. To je ako keď žena pre muža robí prvé a posledné a aj tak ju podvedie, lebo je málo vyťažený , dostal príliš veľa priestoru, ostalo mu príliš veľa peňazí atď. Paradoxom je že najviac podvádzané sú tie najobetavejšie ženy.
Silní muži majú spokojné ženy a slabí muži majú silné ženy , lebo im nič nezostáva. Tu sa zišli slabý muž a silná žena, ktorá tu frustráciu riešila neverou , viem že nešťastne ale pre mňa osobne je to pochopiteľné hoci sama by som to tak neriešila. Odišla by som ja ako žena z niečoho takého . Ani autor nie je podľa mňa zlý človek , len je to jednoducho beta a gama samec a natrafil na ženu ktorá chcela od života viac ako on a nastali trenice . Všetci tu autorku idete zatratiť kvôli nevere, áno dvojročnej , aj mne to je že fuj , ale snažim sa na to pozrieť aj z jej uhlu . Doma ukňúraný nerozhodný chlap navyše so zdravotným problémom s ktorým nič možno nerobil , hoci sa dalo , nechcela by som žiť ani jej život .

anonym_15c1fd
9. feb 2026
@anonym_ea7c08

@anonym_a4bc7b no a toto je presne reakcia niekoho kto nevie spracovať iný názor. Ľudia sa menia časom , vplyvom okolností, nie že viem koho si beriem ,len odhadujem s určitou pravdepodobnosťou . A to že ty si zladená s mužom a akceptuješ jeho povahu , neznamená že to je tak aj u iných žien . U mňa by takýto muž napríklad neprešiel , u tvojej susedky tiež možno nie. Nie všetky chceme mužov čo nevedia čo a ako . Mňa by osobne z takého urvalo a zutekala by som aj bez nevery po pár rokoch takéhoto žitia. Ani doprava ani doľava, ani vpred ani vzad. Stáť na miest a čakať na pokyn alebo rozhodnutie ženy a na ňu prenášať zodpovednosť. To je ako keď žena pre muža robí prvé a posledné a aj tak ju podvedie, lebo je málo vyťažený , dostal príliš veľa priestoru, ostalo mu príliš veľa peňazí atď. Paradoxom je že najviac podvádzané sú tie najobetavejšie ženy.
Silní muži majú spokojné ženy a slabí muži majú silné ženy , lebo im nič nezostáva. Tu sa zišli slabý muž a silná žena, ktorá tu frustráciu riešila neverou , viem že nešťastne ale pre mňa osobne je to pochopiteľné hoci sama by som to tak neriešila. Odišla by som ja ako žena z niečoho takého . Ani autor nie je podľa mňa zlý človek , len je to jednoducho beta a gama samec a natrafil na ženu ktorá chcela od života viac ako on a nastali trenice . Všetci tu autorku idete zatratiť kvôli nevere, áno dvojročnej , aj mne to je že fuj , ale snažim sa na to pozrieť aj z jej uhlu . Doma ukňúraný nerozhodný chlap navyše so zdravotným problémom s ktorým nič možno nerobil , hoci sa dalo , nechcela by som žiť ani jej život .

@anonym_ea7c08 "Doma ukňúraný nerozhodný chlap navyše so zdravotným problémom s ktorým nič možno nerobil , hoci sa dalo , nechcela by som žiť ani jej život" zato on mal doma vecne so vsetkym nespokojnu zensku, ktora chcela riadit este aj jeho rodicov, nic jej nebolo dost, tak si zmyslela aby jej dom postavil. Dom a peniaze z prace (z ktorej bola furt nervozna) jej boli viac ako vztah, ako rodina, ako domaca pohoda. Tak si nasla milenca, ale ani s nim nebola dostatocne spokojna, lebo neostala s nim.
Stavila by som sa, ze s manzelom zostava hlavne kvoli peniazom a nema na to, aby vyplatila manzela z domu, ktory chcela.

bruno1
9. feb 2026
@anonym_ea7c08

@anonym_ea7c08 ty by si aj z Černáka slušného ,no nepochopeného človeka spravila.Veď taký to bol dobrý človek ,aj babky do Ríma na púť autobusom odviezol,aj rodinu zubami nohami bránil.Peniaze ľudom požičal ,keď hnusné banky nechceli za drobný úrok.Baby po ňom šaleli ,taký to bol alfa samčisko.Zvierata miloval ,hlavne tygrov.Deti a rodinu miloval ,aj by vraždil pre nich ...počkať veď aj vraždil.🙄🙄🙄

anonym_ea7c08
9. feb 2026
@anonym_15c1fd

@anonym_ea7c08 "Doma ukňúraný nerozhodný chlap navyše so zdravotným problémom s ktorým nič možno nerobil , hoci sa dalo , nechcela by som žiť ani jej život" zato on mal doma vecne so vsetkym nespokojnu zensku, ktora chcela riadit este aj jeho rodicov, nic jej nebolo dost, tak si zmyslela aby jej dom postavil. Dom a peniaze z prace (z ktorej bola furt nervozna) jej boli viac ako vztah, ako rodina, ako domaca pohoda. Tak si nasla milenca, ale ani s nim nebola dostatocne spokojna, lebo neostala s nim.
Stavila by som sa, ze s manzelom zostava hlavne kvoli peniazom a nema na to, aby vyplatila manzela z domu, ktory chcela.

@anonym_15c1fd samozrejme že mal nespokojnú ženskú , ani ja by som nebola spokojná . Nemám rada tento druh mužov , vyhýbam sa im .
Dom a peniaze z prace (z ktorej bola furt nervozna) jej boli viac ako vzťah, ako rodina, ako domaca pohoda .... ako aký vzťah ? Zvládli by to bez jej práce finančne ? Postaral by sa muž o to aby mohla robiť niečo na pol úväzku, dostala ten priestor ?Ako zabezpečoval on rodinnú pohodu , ako sa pričinil o to aby boli naplnené jej sexuálne potreby , ako s ňou komunikoval, ako viedol on tú rodinu ? Či len čakal a čakal čo Ona, aký krok spraví ona, ako rozhodne ona, ako prevezme zodpovednosť ona, čo povie , dones, prines , urob .. toto je akože ten dobrák od kosti ? Nie toto je jedna guľa na nohe, ktorú vláčiš a vláčiš .
Aby bol jasné , ja tu neveru neospravedlňujem , ale keďže som zažila život s takýmto typom muža , po čase som sa mala chuť obesiť ,normálne kdesi na rám . To nie je život , to je umieranie za živa. Dva roky podľa všetkého sa v tom mága ten chlap, dva roky nie je schopný sa rozhodnúť čo so svojom životom a zas čaká čo urobí žena , či náhodou ho ona nekopne do prdele a ešte by bol aj rád za ten kopanec. Ja som to vyriešila odchodom a bol to jeden z najlepších krokov čo som urobila , odišla som od " dobráka od kosti " a našla som si zdravo sebavedomého muža.

bruno1
9. feb 2026
@anonym_ea7c08

@anonym_15c1fd samozrejme že mal nespokojnú ženskú , ani ja by som nebola spokojná . Nemám rada tento druh mužov , vyhýbam sa im .
Dom a peniaze z prace (z ktorej bola furt nervozna) jej boli viac ako vzťah, ako rodina, ako domaca pohoda .... ako aký vzťah ? Zvládli by to bez jej práce finančne ? Postaral by sa muž o to aby mohla robiť niečo na pol úväzku, dostala ten priestor ?Ako zabezpečoval on rodinnú pohodu , ako sa pričinil o to aby boli naplnené jej sexuálne potreby , ako s ňou komunikoval, ako viedol on tú rodinu ? Či len čakal a čakal čo Ona, aký krok spraví ona, ako rozhodne ona, ako prevezme zodpovednosť ona, čo povie , dones, prines , urob .. toto je akože ten dobrák od kosti ? Nie toto je jedna guľa na nohe, ktorú vláčiš a vláčiš .
Aby bol jasné , ja tu neveru neospravedlňujem , ale keďže som zažila život s takýmto typom muža , po čase som sa mala chuť obesiť ,normálne kdesi na rám . To nie je život , to je umieranie za živa. Dva roky podľa všetkého sa v tom mága ten chlap, dva roky nie je schopný sa rozhodnúť čo so svojom životom a zas čaká čo urobí žena , či náhodou ho ona nekopne do prdele a ešte by bol aj rád za ten kopanec. Ja som to vyriešila odchodom a bol to jeden z najlepších krokov čo som urobila , odišla som od " dobráka od kosti " a našla som si zdravo sebavedomého muža.

@anonym_ea7c08 tak prečo si si ho zobrala za muža? To si tú nerozhodnosť u neho nevidela? Či v tedy ti ťa jeho dobráckosť od kosti ,imponovala?Ty si v podstate zničila dobráka.Nebojíš sa že ťa dobehne Karma?

anonym_ea7c08
9. feb 2026
@bruno1

@anonym_ea7c08 tak prečo si si ho zobrala za muža? To si tú nerozhodnosť u neho nevidela? Či v tedy ti ťa jeho dobráckosť od kosti ,imponovala?Ty si v podstate zničila dobráka.Nebojíš sa že ťa dobehne Karma?

@bruno1 vôbec sa nebojím . Prečo som si ho zobrala za muža , nuž preto lebo sme boli mladí , ja som bola dravá a plná sily. Lenže čas a zodpovednosť ma vyčerpali k smrti a z priemerného muža sa stal prikyvovač, ako povieš zlatko , neviem zlatko , začalo mu to jednoducho vyhovovať tá nezodpovednosť , však rozhodni ty ..po 7 rokoch som myslela že si priložím pušku k hlave . Nikdy viac. Jednoducho slabý muž a ja takého nechcem, ja budem radšej spokojná žena ako silná žena , tou som už bola a stačilo mi .

bruno1
9. feb 2026
@anonym_ea7c08

@bruno1 vôbec sa nebojím . Prečo som si ho zobrala za muža , nuž preto lebo sme boli mladí , ja som bola dravá a plná sily. Lenže čas a zodpovednosť ma vyčerpali k smrti a z priemerného muža sa stal prikyvovač, ako povieš zlatko , neviem zlatko , začalo mu to jednoducho vyhovovať tá nezodpovednosť , však rozhodni ty ..po 7 rokoch som myslela že si priložím pušku k hlave . Nikdy viac. Jednoducho slabý muž a ja takého nechcem, ja budem radšej spokojná žena ako silná žena , tou som už bola a stačilo mi .

@anonym_ea7c08 a deti ste mali?Ak nie ,to sa predsa len ľahšie odchádza zo vzťahu.

subartic
Autor odpoveď zmazal
anonym_15c1fd
9. feb 2026
@anonym_ea7c08

@anonym_ea7c08 a preco ona od neho neodisla? Ked sa spolu hadali takmer na dennej baze? Ak by ho mala seriozne plne zuby ako Ty svojho ex, tak by odisla. Ale ona nie, ona chcela stavat dom.
Preco s nim doteraz je? Preco sa vybraza samovrazdou, ked ju on opusti?
"Ako zabezpečoval on rodinnú pohodu , ako sa pričinil o to aby boli naplnené jej sexuálne potreby , ako s ňou komunikoval, ako viedol on tú rodinu ? Či len čakal a čakal čo Ona, aký krok spraví ona, ako rozhodne ona, ako prevezme zodpovednosť ona, čo povie , dones, prines , urob .." toto pises zrejme o svojom ex, nikde nie je napisane, ze takyto je aj autor prispevku. Vieme len, ze sa hadali. Ty si mala nerozhodneho. To je rozdiel. Taky ako bol ten Tvoj, taky sa nehada, taky poslucha.

anonym_15c1fd
9. feb 2026
@anonym_ea7c08

@anonym_ea7c08 aj oni sa brali mladi a relativne skoro, plus hned na to mali dieta. Mozno sa len poriadne nespoznali ake su povahy. A to, co autor popisuje, ze "Vtedy som si začal uvedomovať zmenu správania u manželky." je mozno skutocna tvar jeho manzelky. Vtedy ked bola unavena, nevyspata, uz sa nedokazala pretvarovat a ukazala svoju realnu verziu, taku aka je v skutocnosti. Ukolovala by este aj svokrovcov, ze maju pomahat. Z toho je jasne, ze jeho (autora) komandovala kolko sa len dalo.

bruno1
9. feb 2026
@anonym_15c1fd

@anonym_ea7c08 a preco ona od neho neodisla? Ked sa spolu hadali takmer na dennej baze? Ak by ho mala seriozne plne zuby ako Ty svojho ex, tak by odisla. Ale ona nie, ona chcela stavat dom.
Preco s nim doteraz je? Preco sa vybraza samovrazdou, ked ju on opusti?
"Ako zabezpečoval on rodinnú pohodu , ako sa pričinil o to aby boli naplnené jej sexuálne potreby , ako s ňou komunikoval, ako viedol on tú rodinu ? Či len čakal a čakal čo Ona, aký krok spraví ona, ako rozhodne ona, ako prevezme zodpovednosť ona, čo povie , dones, prines , urob .." toto pises zrejme o svojom ex, nikde nie je napisane, ze takyto je aj autor prispevku. Vieme len, ze sa hadali. Ty si mala nerozhodneho. To je rozdiel. Taky ako bol ten Tvoj, taky sa nehada, taky poslucha.

@anonym_15c1fd já si tiež myslím ,že autor má ďaleko do ťuťmáka.Veď vybaviť stavebné povolenie,kataster,úver,stavebný dohľad a zohnať materiál za dobrú cenu😉,to by Betasamec len ,ťažko zvládol a ešte aj makať v práci na stavbe a aj dieťa zaopatriť.

anonym_b686da
9. feb 2026

@volajmajanko ahoj, asi ti neporadim, aj ja by som potrebovala radu, ale rozumiem ti... Zijem podobne, s tym ze manzel mal tiez paralelny vztah. Mame dve deti, mladsie ako ty. Tiez sa to tak nabalovalo, povinnosti s malymi detmi, financie, dom, malo casu na seba, komunikacia, unava, nervozita, chlad od muza... Ale ze sa dozviem taketo, tak to bola podpasovka. Napriek vsetkemu, ja som bola ta, co navrhla, podme na tom makat, zachranme to... Ale on, on to hodil vsetko na mna, ze ja som ho dohnala aby isiel inde.. A stretavaju sa doteraz, a ja sa mam snazit ho presvedcit, aby sme zostali spolu.. Neviem komu sa rozum zastavil v tomto pripade.. No ta burka co je vo mne ma zachvilu zabije. Od prevalenia to bude tristvrte roka...

anonym_15c1fd
10. feb 2026
@bruno1

@anonym_15c1fd já si tiež myslím ,že autor má ďaleko do ťuťmáka.Veď vybaviť stavebné povolenie,kataster,úver,stavebný dohľad a zohnať materiál za dobrú cenu😉,to by Betasamec len ,ťažko zvládol a ešte aj makať v práci na stavbe a aj dieťa zaopatriť.

@bruno1 tutmak, ci betasamec, nevidim dovod davat niekomu nalepky. Ale to je jedno, aku ma partner povahu. Manzela jej nepridelili ani rodicia, ani mesto, ci stat, hadam vedela aky je.
Ak nemala zaujem o vztah, tak to mala regulerne ukoncit a tak riesit dalsi. A nie hladat bokovky a este sa potom vyhrazat samovrazdou.
Ona si len vybera hrozienka z kolacov, tak sa mi vidi. Tu dieta, tam dom, inde zase sex .... ale ked je potrebne na niecom zapracovat, tak to uz nie.

anonym_04c714
10. feb 2026
@anonym_b686da

@volajmajanko ahoj, asi ti neporadim, aj ja by som potrebovala radu, ale rozumiem ti... Zijem podobne, s tym ze manzel mal tiez paralelny vztah. Mame dve deti, mladsie ako ty. Tiez sa to tak nabalovalo, povinnosti s malymi detmi, financie, dom, malo casu na seba, komunikacia, unava, nervozita, chlad od muza... Ale ze sa dozviem taketo, tak to bola podpasovka. Napriek vsetkemu, ja som bola ta, co navrhla, podme na tom makat, zachranme to... Ale on, on to hodil vsetko na mna, ze ja som ho dohnala aby isiel inde.. A stretavaju sa doteraz, a ja sa mam snazit ho presvedcit, aby sme zostali spolu.. Neviem komu sa rozum zastavil v tomto pripade.. No ta burka co je vo mne ma zachvilu zabije. Od prevalenia to bude tristvrte roka...

@anonym_b686da stretáva sa ďalej?
Tak ho pusti, nech si ide k nej.
Teba ma na co ? Pereš mu trenky a uziva si inde?
Halooo..nemá ta ani rad, klame a podvádza.. pokračuje veselo a ty mas zachraňovať?
Kopnúť do riti, on si vybral, tak dovi dopo..
Kurev#nik sa nezmení.

anonym_b686da
10. feb 2026
@anonym_04c714

@anonym_b686da stretáva sa ďalej?
Tak ho pusti, nech si ide k nej.
Teba ma na co ? Pereš mu trenky a uziva si inde?
Halooo..nemá ta ani rad, klame a podvádza.. pokračuje veselo a ty mas zachraňovať?
Kopnúť do riti, on si vybral, tak dovi dopo..
Kurev#nik sa nezmení.

@anonym_04c714 no prave tam nesexoval dlho, emocionalna nevera. Sexoval doma, mna klamal ze nie je s nou, ju klame ze so mnou nic nemal odkedy sa to prevalilo...

terry658
10. feb 2026

@volajmajanko toto je extrémne ťažká situácia. No ak nebude chcieť aj ona pracovať na vzťahu tak sa nikam neposuniete. Tu to chce systematickú každodennú prácu a starostlivosť jeden o druhého. Obaja ste extrémne zranení a to sa nenapraví za pár mesiacov možno ani rokov. Prosto musíte opäť vybudovať niečo pekné a to sa nedá ak nespravíte hrubú čiaru za minulosťou.

anonym_04c714
10. feb 2026
@anonym_b686da

@anonym_04c714 no prave tam nesexoval dlho, emocionalna nevera. Sexoval doma, mna klamal ze nie je s nou, ju klame ze so mnou nic nemal odkedy sa to prevalilo...

@anonym_b686da ty zachraňujes? Co robi on?
Ako ti dokazuje ze ho to sualene mrzi, co robi preto aby ti dokázal, ze ta miluje?
Je si tebou istý, vieš, preto je s ňou naďalej v kontakte, lebo vue, ze neurobíš nic.
Ty s takym sexujes? Vážne?
Ukáž mu hrdosť, ukaz mu ze mize ísť, a nie ze ty ideš lepiť, dokazovať, prečo by mal ostat. Ty mas viduet jeho,ako sa snazi.
Robíš to opačne. Dobre ze požehnanie mu nedáš.

Prepáč za úprimnosť.
Ale správa sa presne tak, ako mu dovolíš.

anonym_b686da
10. feb 2026
@anonym_04c714

@anonym_b686da ty zachraňujes? Co robi on?
Ako ti dokazuje ze ho to sualene mrzi, co robi preto aby ti dokázal, ze ta miluje?
Je si tebou istý, vieš, preto je s ňou naďalej v kontakte, lebo vue, ze neurobíš nic.
Ty s takym sexujes? Vážne?
Ukáž mu hrdosť, ukaz mu ze mize ísť, a nie ze ty ideš lepiť, dokazovať, prečo by mal ostat. Ty mas viduet jeho,ako sa snazi.
Robíš to opačne. Dobre ze požehnanie mu nedáš.

Prepáč za úprimnosť.
Ale správa sa presne tak, ako mu dovolíš.

@anonym_04c714 v pohode, kludne bud uprimna. Viem, ze som hlupa v tomto. Keby spolu spavali, urcite by som preto nerobila nic. Klamal ma, ze sa nestretaju, ze s nou nic uz nechce atd...
Uprimne, myslim, ze by mu bolo jedno keby odidem. Ano, ja viem, o co tu potom bojovat, ked mu to je jedno a nezalezi mu na mne. Mozno len na tom, ze deti maju radi oboch a nechce im ublizit, za nas maju oboch. A presne ako autor, aj ja nechcem o deti prist a prehadzovat si ich. Lebo aj moj muz bude bojovat o striedavku. No neviem co ako dalej...

anonym_15c1fd
10. feb 2026
@anonym_b686da

@anonym_04c714 v pohode, kludne bud uprimna. Viem, ze som hlupa v tomto. Keby spolu spavali, urcite by som preto nerobila nic. Klamal ma, ze sa nestretaju, ze s nou nic uz nechce atd...
Uprimne, myslim, ze by mu bolo jedno keby odidem. Ano, ja viem, o co tu potom bojovat, ked mu to je jedno a nezalezi mu na mne. Mozno len na tom, ze deti maju radi oboch a nechce im ublizit, za nas maju oboch. A presne ako autor, aj ja nechcem o deti prist a prehadzovat si ich. Lebo aj moj muz bude bojovat o striedavku. No neviem co ako dalej...

@anonym_b686da takze rovnako ako autor, kvoli detom strpis cokolvek.

anonym_04c714
10. feb 2026
@anonym_b686da

@anonym_b686da nechce im ublížiť, hm, a teraz im robi co??
Rozbíja im rodinu, svet..véd im ubližuje predsa aj teraz.
Su ženy, ktoré znesú vsetko, odtoleruju klamstvá, neveru..lebo deti..
Prosím ta, koľkí sa bili za struedavu star, a ledva pošlú vyzivne.

A ak by som ja vedela, ze by mu bolo jedno, ze odídem, to by mi uplne stačilo,aby som sa zbalila.
Nebudem s človekom, ktorý o mna nestojí.
Zaslúžim si vuac. Ale to som ja.
Potom je tu skupina žien, ktoré dokážu zit v klamstve, s neverernikom, nechať si ujsť zivot a debilom..
Nestojís mu za to, aby ukončil kontakt s milenkou a zachránil rodinu. Milenka je pred tebou a ty s takym sexujes?
Preco sa ponižujes?

anonym_b686da
10. feb 2026
@anonym_04c714

@anonym_b686da nechce im ublížiť, hm, a teraz im robi co??
Rozbíja im rodinu, svet..véd im ubližuje predsa aj teraz.
Su ženy, ktoré znesú vsetko, odtoleruju klamstvá, neveru..lebo deti..
Prosím ta, koľkí sa bili za struedavu star, a ledva pošlú vyzivne.

A ak by som ja vedela, ze by mu bolo jedno, ze odídem, to by mi uplne stačilo,aby som sa zbalila.
Nebudem s človekom, ktorý o mna nestojí.
Zaslúžim si vuac. Ale to som ja.
Potom je tu skupina žien, ktoré dokážu zit v klamstve, s neverernikom, nechať si ujsť zivot a debilom..
Nestojís mu za to, aby ukončil kontakt s milenkou a zachránil rodinu. Milenka je pred tebou a ty s takym sexujes?
Preco sa ponižujes?

@anonym_04c714 uz nebudem a ked sa nezmeni, rozvedieme sa. Keby netrval na striedavej, uz som davno prec s detmi. A deti urcite mu daju do striedavky, zasa ako otec je dobry, stara sa o ne

anonym_04c714
10. feb 2026
@anonym_b686da

@anonym_04c714 uz nebudem a ked sa nezmeni, rozvedieme sa. Keby netrval na striedavej, uz som davno prec s detmi. A deti urcite mu daju do striedavky, zasa ako otec je dobry, stara sa o ne

@anonym_b686da predstavuje si striedavu ako co?
Píšeš ze mate male deti, čiže škôlka, choroby, OCR, starať sa, neskôr škola, krúžky, učenie.. padne mu kohútik veľmi rýchlo.
Nenechaj sa zastrašiť. Striedavo starost? Ano Janko, súhlasím, ved sú to aj tvoje deti, rada si odpočiniem, ked sa budeš starať. A ano milenka sa isto tesi ako sa bude starať o cudzie..

anonym_b686da
10. feb 2026
@anonym_04c714

@anonym_b686da predstavuje si striedavu ako co?
Píšeš ze mate male deti, čiže škôlka, choroby, OCR, starať sa, neskôr škola, krúžky, učenie.. padne mu kohútik veľmi rýchlo.
Nenechaj sa zastrašiť. Striedavo starost? Ano Janko, súhlasím, ved sú to aj tvoje deti, rada si odpočiniem, ked sa budeš starať. A ano milenka sa isto tesi ako sa bude starať o cudzie..

@anonym_04c714 na ocr chodi aj on teraz. Ale vie ze ma navyse, ze ja mozem akurat k rodicom alebo do podnajmu.. A co v takom pripade, ked by sme sa rozviedli. Ako budu na to pozerat ohladom striedavej, keby ja mam len vyssie popisane moznosti? Nebudu viac nakloneny k nemu, ked on zostane v dome? Samozrejme casom ho bude musiet asi predat, aby ma vyplatil, a on to sam z platu tiez neda...