icon

Vplyv rodového zaťaženia na život

marica61
8. máj 2017

Prosím vás, myslíte si, že môže mať na náš život vplyv to, ako žili a čo robili naši predkovia? Napr. keď boli alkoholici, bojovali vo vojnách, vraždili - či to môže vplývať na to, že napr. žena /vnučka, pravnučka, prapravnučka/ si nemôže nájsť vhodného partnera, alebo že sa jej dejú zlé veci v živote?
Mne sa to vidí pritiahnuté za vlasy, preto píšem sem a chcem vás poprosiť o váš názor, prípadne skúsenosť. Vopred ďakujem za vaše príspevky a váš čas.

6mia6
9. máj 2017

@negymama ty si za rozumne riesenie ale aj mne sa uz stalo ze pani o mne a rodinnych "problemoch" vedela dost. Nikdy som tomu neverila ze je to mozne. V inom meste, vtedy bez facebooku atď. To su proste veci ktore treba zažiť. Doteraz to nechápem.

negymama
9. máj 2017

@6mia6 vies, ja verim ze su veci medzi nebou a zemou, su ludia co to mozu vnimat intenzivnejsie atd atd.

Lenze vzdy si treba uvedomit, ze tieto "dary" nie su len tak.
co som uz napisala... bud ide o podvodnikov, ktori sa velmi dobre vyznaju v ludoch a aj z naznakov ci nenapadneho vyzvedania "nasiju" nieco na mieru pytajuceho sa. Maju istotu ze clovek k nim pride v drvivej vacsine s nejakym rodinnym ci zdravotnym problemom. Od toho uz nie je problem do niecoho sa trafit.

to je o podvodnikoch.... teraz podme k "ozajstnym" mediam... zda sa ti zdrave a "duchovne ciste" nenapada ma iny vyraz... ze nejaky tebe neznamy clovek vie o tebe sukromne intimne informacie, informacie o tvojej rodine, o tvojom zdravotnom stave, co sa deje v tvojom tele /o com ani ty ani lekari nevies/...proste ma moc poznat, to co je vacsine ludi skryte, zrejme z dobreho dovodu, nevieme a ani nemame vediet o druhych ludoch take sukromne veci.

a teraz si zober, zda sa ti to OK, ze niekto ma take "kanaly" kde sa o tebe nieco akoze dozvie, tvoju minulost, buducnost, tvoje problemy, o tvojich pribuznych...je to koser, je toto naozaj praca anjelov?

ak by chcel anjel utesit skrusenu matku, neprisiel by za nou sam? Preto mi take veci nevonaju... aj ked sa to zahali do "utechy a pomoci"

lili2015
9. máj 2017

@marica61 Ano, ma to vplyv a dost. Bud negativny, alebo pozitivny. Samozrejme nehovorim o vplyve 10 generacii dozadu, ale minimalne prostredie rodicov a starych rodicov ovplyvnuje spravanie jedinca. Nie je to vsak tak, ze clovek s tym nevie nic spravit. Ide o naucene spravanie, podvedome reaguje na situacie tak, ako videl v rodine. Ak clovek chce zmenit svoj zivot, ma moznost, nemusis sa vyhovarat na osud. Aspon mne to tak psychologicka vysvetlila.

6mia6
9. máj 2017

@negymama neviem uz som tu pani nikdy nevidela a nejak sa tym nezaoberam. Mna to netrapi. Viem len ze ja by som to tak nechcela mat.
Neviem preco to tebe vadi? Ten clovek si to asi nevybral.
Vadilo by mi to asi keby som sa denne s tym dotycnym stretavala.
U mna to bolo tak ze som sla pre zabavu. Lebo som tomu neverila. Len som otvorila dvere a sadla si. Nic som nehovorila ked sa pytala len som mykla plecom. Pretoze som bola v tom ze tym ludom sami ti co pridu vsetko vyklopia. Odchadzala som v nemom uzase ale dalej ma to netrapi.

eugenie
9. máj 2017

@negymama Tak to potom o anjeloch veru vela nevies 😉

negymama
9. máj 2017

@eugenie a ty co vies?

miluna777
9. máj 2017

Som síce laik, no na našej rodine vidím, že to nie je ani tak genetická záťaž ako výchovná. Keď je niekto tvrdý generál a manipulátor, jeho dieťa raz vyrastie a povie si že teraz po tom všetkom konečne schmatnem bič do ruky ja... mám už predsa nárok.... a tak tyranizuje svoje deti a tie zase potom svoje deti. No stále sa to dá zmeniť, keď si to človek uvedomí a chce.

negymama
9. máj 2017

@6mia6 to ma zaujima, ty si k pani vestici dosla rovno z ulice, zaklopala si, nepovedala svoje meno, len si bachla na stolicku a teraz mi o mne nieco povedzte...,

negymama
9. máj 2017

@miluna777 ano, aj ja to poznam, ze sa predavaju krivdy, tvrde spravanie... dieta tym najprv trpi, potom to spracuje roznym sposobom... bud si rodicov ospravedlni , v style bolo to potrebne, vdaka tomu som dobre vychovany, tak aj moje deti to "potrebuju" aby z nich boli slusni ludia.

alebo sa snazi ist inou cestou, ale je to tazke, lebo nema vzor, vie ako by to nemalo byt, ale nevie ako je to spravne.

6mia6
9. máj 2017

@negymama presne tak

miluna777
9. máj 2017

@negymama U členov mojej rodiny je to tak, že si to ani neuvedomujú. Napr. kritizujú správanie svojich rodičov a priznávajú, že sa im stala veľká krivda, no nevidia, že sami sa k deťom správajú rovnako. Možno s malou obmenou, inak ale úplne takisto.
Lebo "keď mňa mama urážala, že som škaredá a tučná, veľmi ma to mrzelo. Tebe to ale hovorím preto, aby si so sebou niečo robila, lebo ja to myslím dobre".
A takých je, nielen v mojej rodine...

patkobo
9. máj 2017
negymama
9. máj 2017

@6mia6 no ja by som bola tiez v uzase z pani vestici...hlavne z jej sikovnosti.

clovek si musi minimalne to stretnutie dohodnut, povedat svoje meno a ze pride na nejaku hodinu, alebo dat t.c., alebo tam prist na odporucanie niekoho, kto ma pozna. toto vsetko su "kanaly na informacie. Z t.c. sa da zistit meno...a potom uz takmer vsetko.

My ani netusime kolko informacii o nas koluje, ustne, pisomne, telefonicky, ... pribuzni, znami, kolegovia, pamatam ako dieta ked som bola na prazdniny u babky, ludia sa na ulici pytali " a ty si cia?" niekedy ani to nepotrebovali, uhadli podla tvare z ktorej som rodiny... a vsade kolovali info typu " Jaj to je tota, co jej baba byva pri kostole, oni mali 6 deti ale jedno umrelo, vies ten co mu syn vystudoval v bratislave a dcera isla za ucitelku, bla bla bla. tetky babky, kolegynky, kva kva dookola o kazdom.

staci ze v tom "neznamom" meste byva svagrina tvojej tetky z muzovej strany a uz to jede. 🙂

negymama
9. máj 2017

a bohuzial ludia maju radi bulvar, tragedie...takze informacie o problemoch , nestastiach, chorobach, stratach dietata...sa siria este rychlejsie ako neutralne ci pozitivne info.

6mia6
9. máj 2017

@negymama nemusis verit mne je to jedno... pisem ze by si musela zazit. To neboli veci len o mne. Aj ked kednu podstatnu by musela vytiahnut asi z archivu nemocnice.
Ju meno nezaujimalo.
Pre mna to bola recesia a davala som si pozor aby nemala kde cerpat info.
Teraz staci kliknut fb a mozem byt vestica aj ja.

negymama
9. máj 2017

@6mia6 ok... mna v podstate ani nezaujima ci to ona fakt vedela z ludskych zdrojov ci jaksi mimozemsky. len som chcela podotknut ze to v obhoch pripadoch nie je ciste. no ale ty si tam bola len z recesie , zo zabavy a len raz...takze to moje upozornenie nie je ani tak pre teba, skor aby sa druhi zbytocne nenamotali. treba si davat pozor, to je vsetko.

negymama
9. máj 2017

@6mia6 a navyse sme sa aj odklonili od temy, to nie je o vesteni, ci anjeloch...ale o vplyve nasich predkov na sucasny zivot.

6mia6
9. máj 2017

@negymama no jasne ale aj to ma zaujima s tymi dedicnymi hriechmi a tak.

bmuller
9. máj 2017

@efka_k no napriklad minimalne v pripade "dedicneho" zatazenia alkoholizmom by bolo treba pouzit ten rozum a slobodnu volu, ktorymi Boh obdaril cloveka 😇
(aj ked, zial, zivot ukazuje, ze oslobodit sa od rodinnych vplyvov asi nie je niekedy take jednoduche...) 🙈

negymama
9. máj 2017

@6mia6 no tak toto ja neovladam, fakt, dedicne hriechy mozno ovladaju nejaki teologovia.

ja mam taku mozno zjednodusenu predstavu, ze je to len o pokazeni cloveka tou prvou neposlusnostou v raji. a to mozno neviem zmyva krst. fakt ale nechcem spekulovat o temach kde nie som doma.

neviem si predstavit, ze by ale na nas obrazne "viseli" previnenia nasich predkov. rodicov prarodicov atd. Iste ked sa clovek dozvie ze pradedko spravil to a praprateta hento, tak sa moze clovek pozastavit nad tym, porozmyslat ako sa vo svojom zivote toho vyvarovat, ale nie ze ja nutne musim svoj zivot rezignovat, lebo moji predkovia to a to zle spravili.

negymama
9. máj 2017

@6mia6 teraz si mi pripomenula, v jednom pribehu Jezis vyliecil slepeho, ktory nevidel od narodenia. a vtedy sa ho pytali. "Kto zhresil on ci jeho rodicia, ked je takto postihnuty?" on im odpovedal. "ani on ani jeho rodicia, ale aby sa na nom zjavila slava Bozia"

zrejme zidia verili ze postihnutie je akymsi trestom za hriechy, inak by sa tak nepytali. Jezis im to ale vyvratil, tazko povedat ci len pre tento pripad, ci vseobecne.

miluna777
9. máj 2017

@negymama Zaujímavé je, že ešte dnes tomuto mnohí ľudia veria. Že postihnutý človek si to niečim zaslúžil, dokonca som počula niektoré hovoriť takto aj o ľuďoch s rakovinou. Vždy to tvrdí človek 100% zdravý, ktorý nikdy nemal vážnu nemoc v rodine a môže si dovoliť byť na to pyšný... Takže sa od biblických čias vlastne nič nezmenilo.

deltaa
9. máj 2017

a co ked ste v praci a dojdete do podatelne ze idete zaslat nejake doklady, odovzdate kolegyni veci a kedze je tam sama tak spusti a zacne "kecat" zacne mi hovorit take veci ktorym vobec nerozumiem ze s tym a tym si nemam lamat hlavu a ze odtialto odist prec a treba sa ucit toto a toto a ja kedze uz stade chcem ist prec lebo nemusis taketo zenske "kecanie" 🙄 a ku koncu mi povie ze ona robi karty a ze sa pozerala na mna a ja uz ju nepocuvam poriadne iba cakam kedy skonci a ked si teraz na to spomeniem comi povedala tak to vsetko sedi na "rit na serbel" uplne na moju sestru ta je v zahranici a teraz sa uci a chodi na rozne kurzy a tak isto som mala kolegu, predstavte si ze vobec taketo veci nevyhladavate a niekto pri vas spusti o vas veci aj pri cudzich ludoch a dokonca mi kolega opisal aj mojho muza aky bude, podla toho opisu by som si takeho cloveka nikdy nevybrala 😅 a predsa som si vybrala a vsetko mi do doplo az potom 😅 podla mna je to divnejsie ako ked sami take nieco vyhladavate a ocakavate co vam kto povie

pillipilli
9. máj 2017

@marica61 ahoj mne tiez jedna vestica povedala ze ja a moji suradenci nesieme prekliatie z otcovej strany . Niekto nas proste preklial,aby sme nemali stastny zivot. Neviem, clovek si za svoj zivot moze sam... ale ja verim na duchovno

zbruna
9. máj 2017

@danielak84
To, co spominas ako svoju skusenost, je kliatba, ktora sa moze tiahnut napriec niekolkymi pokoleniami (podobny duchovny vplyv moze mat napr. urieknutie). Jediny sposob, ako to prelomit, je oslobodenie menom Jezis a osobne obratenie sa ku Nemu. On porazil zlo, satana a jeho demonov na krizi a ma moc zviazat tieto demonske sily. Mozno sa to niekomu zda divne, ale tento duchovny svet tu je medzi nami a prebieha v nom skryty zapas o ludske duse...

negymama
9. máj 2017

@deltaa jaj, podatelna, to ti aka kleparen...

negymama
9. máj 2017

@miluna777 ja som to dokonca zazila v opacnej polohe, ked rodic postihnuteho dietata, nam naznacoval akusi nespravodlivost, v zmysle ze my by sme si to "zasluzili" viac...mat to postihnute dieta, nez oni.😕

co teda je nad moje chapanie, ze niekto sa povazuje za duchovne vyssieho, co by zrejme pan boh mal nejak ocenit a nie nanho hadzat kriz a hriesnych pozehnavat.

preto ja take veci ako "zasluhovost" zla ci dobra v tomto zivote...nehladam to suvis, lebo clovek by sa asi zblaznil a v jednom kuse by videl nespravodlivost, ze ten a ten ma to a to , a nie je odmeneny ci potrestany.

lenze nie je nasa uloha sudit a nevieme ako to v skutocnosti je a ako to s kazdym z nas dopadne...

dominika6
9. máj 2017

@negymama žial aj ja som sa stretla s takou pani..
nevedela o mne nič vopred..
ked som sa nej objednala nepovedala som ani meno..napísala som jej sms z cudzieho mobilu len že sa chcem k nej objednať na presný čas,..
za hodinu som nepovedala ni ň..a ona o mne povedala veci na ktroé som ja už dávno zabudla..nič sa ma nepýtala,nič zo mňa neťahala..len hovorila a hovorila..čo bolo,čo je a čo bude..
2 dni som predýchavala..

negymama
9. máj 2017

@dominika6 a naco ti to bolo. ma zaujima, preco taketo panie vlastne vyhladavate? aby ste sa dozvedeli o minulosti a pritomnosti, ktoru poznate, alebo o buducnosti , ktoru nepoznate?

poznat buducnost je velke riziko, ak je nepravdiva, naprogramuje cloveka do inych kolaji nez by siel a zbavuje ho casti svojej slobodnej vole. ak je pravdiva, prinasa pasivitu, cakanie na nevyhnutny osud.

ja som rada, ze svoju buducnost nepoznam.

dominika6
9. máj 2017

@negymama pravdu? ani neviem..šla som za ňou zo zvedavosti,preto som si to uistila cudzím číslom,bez mena,bez otázok..a veru skôr ma dostalo to čo len nastane...ako to čo už bolo..
preto to asi skúsim o rok,ked si ma nebude pamätať či sa trafila 😀