icon

Vplyv rodového zaťaženia na život

marica61
8. máj 2017

Prosím vás, myslíte si, že môže mať na náš život vplyv to, ako žili a čo robili naši predkovia? Napr. keď boli alkoholici, bojovali vo vojnách, vraždili - či to môže vplývať na to, že napr. žena /vnučka, pravnučka, prapravnučka/ si nemôže nájsť vhodného partnera, alebo že sa jej dejú zlé veci v živote?
Mne sa to vidí pritiahnuté za vlasy, preto píšem sem a chcem vás poprosiť o váš názor, prípadne skúsenosť. Vopred ďakujem za vaše príspevky a váš čas.

negymama
9. máj 2017

@dominika6 zda sa ti to ako sranda, ale na takych ludi sa netreba napajat. ale rob ako chces.

ked si zvedava, co bude v buducnosti, zacni tipovat.

dominika6
9. máj 2017

@negymama tipujem nepomáha 😀..nebolo to zo srandy..zo zvedavosti a odporúčaní

negymama
9. máj 2017

@dominika6 tak, tak, vecna ludska zvedavost, z toho tie zenicky ziju.

miluna777
9. máj 2017

@negymama Veď presne. Ja takých ľudí posielam na detskú onkológiu, že nech idú tým deťom vysvetliť, že boli zlobivé a preto trpia... Väčšinou sa na toto zarazia a nedovolia si ísť tak ďaleko, aby súdili deti s rakovinou. Ani ja neverím na zásluhovosť, lebo viem, že niekedy zlým ľuďom sa nič neudeje a tým najlepším život nadelí takú sbierku "lahôdok", že aj keby ten človek bol samotné stelesnenie čerta, tak si to nezaslúži.
Ale stejne to stále hovoria ľudia, ktorí majú hore nos že sú zdraví, alebo ako ty hovoríš, potom sú takí, ktorí majú pocit, že ich "prekliatie" si zaslúžil dakto iný. Nuž, iba ľudská hlúposť, závisť a pýcha. Žiaden osud ani zásluhovosť.

negymama
9. máj 2017

@miluna777 prisla mi na um ako mi jedna kolegyna hovorila, ze mala deda , ktory velmi dlho zil a hovorieval... ze za to on tak dlho zije, ze je dobry clovek a Panboh mu pozehnava dlhy zivot ... to este nic, ale v dedine zila jedna stara zena, a o tej ten isty dedo tvrdil, ze zato este neumrela, ze za vojny pomahala Nemcom, a Panboh ju tresce, ze ju ani smrt nechce 😀

no proste ako sa komu hodi, hlavna vec, ze my sme ti lepsi ako ti druhi....

miluna777
9. máj 2017

@negymama Inak aj moma mama veľmi holduje vešticám, kartárkam... a čo ju roky sledujem, stále jej tie šarlatánky povedia presne to, čo chce počuť, bez ohľadu na to, ako to bude. Len keby sa to všetko vyplnilo... Tak ja už som porodila futbalovú jedenástku. A zas sa raduje, že jej veštica predpovedala, že bude v rodine dieťa. Hej, len jej už to predpovedá od mojich asi 16tich, čo si mama rvala vlasy že otehotniem... Raz som mala mať chlapca, raz dievča, raz dvojičky, stále dokola... mala som kvôli tehotenstvu prerušovať školy... strednú, pak vysokú...Jednoducho mama chcela VNÚČA, a tak jej ho veštice predpovedali. No vždy si sama našla kľučku, prečo to nevyšlo a ako sa tá veštba naplnila namiesto toho... Nemá to s takými ľuďmi vôbec zmysel. Budú tomu veriť až za hrob.

miluna777
9. máj 2017

@negymama Heeej veď presne, ako sa nám to hodí, to sú stále kecy o Božích mlynoch a neviem čo. Akože kebyže sa mi narodí postihnuté dieťa a dáky náfuka mi začne tárať, že to mám za svoje hriechy, asi ho na mieste zabijem. To sa nerobí.

negymama
9. máj 2017

@miluna777 v takom pripade treba odpovedat " a vy ste co spachali, ze ste postihnuty takou sprostostou?"

miluna777
9. máj 2017

@negymama Akože raz som sa bavila o známej, ktorá bola dlho v paliatívnej starostlivosti a liezlo jej to na mozog, bola občas protivná. Mala metastázy všade a už len čakala na koniec. A iné baby ju hodnotili, že tú rakovinu dostala isto za to, ako sa správa. Vzájomne sa hecovali a pritakávali si, že tomu veria a isto je to tak. Bolo mi z nich na grc, naozaj. Nevnímali že pred nemocou to bola iná žena...

negymama
9. máj 2017

@miluna777 tvoja mama ma uz asi zavislost na tom... sak to je vzruso a adrenalin. dakto hracie automaty dakto vestice.

danielak84
9. máj 2017

Ja som nepotrebovala poznať budúcnosť.Trapila ma len jedna vec a to ci je moja dcerka šťastná.Je, a mne sa tým veľmi uľavilo a keby pani anjelickarka chcela zobrať odolná peniaze tak by som jej s radosťou dala aj 100€ ale ona nechcela nic iba to aby som verila Bohu lebo on vie co robi.

marica61
autor
9. máj 2017

Milé prispievateľky, ďakujem vám za príspevky, ktoré som si všetky pozorne prečítala, ale musím sa priznať, že nie som z toho múdra. Vo svojom úvodnom príspevku som napísala pomerne málo, aby ste si utvorili obraz o probléme, preto sa vynasnažím napísať viac.
Mám dcéru 35-ročnú, ktorá ešte nemala vážny vzťah s mužom a ona to berie podľa mňa veľmi tragicky a dosť sa trápi. Veľa sa zaoberá duchovnými vecami, myslí si, že niečo sa v minulosti našej rodiny muselo stať, keď ona má problém nájsť si partnera. Vypytuje sa stále, ja som jej povedala, čo viem, ale jej to nestačí, stále sa v tom rýpe. Naša rodina, teda manžel, ja a tri deti - sme slušná rodina, deti nikdy nezažilii žiadne traumy, vychovávali sme ich podľa nášho vedomia a svedomia, v našej rodine nikdy neboli násilnosti, ani alkohol, či psychický teror, neboli rozmaznávané, ale ani utláčané, študovali a robili to, čo sami chceli. Nikdy v živote nás deti nevideli opitých. Vychovávali sme ich s láskou, aj teraz, keď sú už dospelí, tak sa tešíme na ich príchod domov. Ako každá matka, aj ja by som chcela, aby moje deti boli šťastné v živote, trápim sa, že to tak nie je. Ak aj bolo niečo traumatické v minulosti našich predkov, neviem o tom, viem jedine o alkoholizme, ale keď sa ma dcéra opýtala na vojnu, tak to už mi pripadá fakt uletené. Samozrejme, že v I.svetovej boli
pradedovia bojovať kdesi na Piave, ako dieťa som zachytila nejaké historky od deda. Pozomierali nejaké deti, ale to bolo v tej dobe bežné.
Moji a manželovi rodičia, aj starí rodičia boli veriaci, ja s manželom nie sme, aj keď sme tak boli vychovaní a ani naše deti sme k tomu neviedli, akurát sme ich dali pokrstiť.
Verím, že ak dieťa vyrastá v traumatickom prostredí, tak sa to podpíše na jeho ďalšom živote, ale to nie je náš prípad. Nechce sa mi veriť,že ak by sa niečo strašné v minulosti aj stalo, o čom neviem, či by to mohlo mať vplyv na súčasnosť. Z vašich príspevkov vyplýva, že jedni to pripúšťajú, ďalší nie. Zostáva mi len veriť, že čas všetko porieši, ak by sa tak náhodou stalo, dám to sem vedieť. Prajem vám všetko dobré.

negymama
9. máj 2017

@danielak84 viem ze je to tazka tema, ale su take skupiny, mamy anjelikov, tam su si zeny navzajom oporou, medzi sebou sa chapu, lebo kto toto nezazil, nedokaze to pochopit

bmuller
9. máj 2017

Nuz k tym vesticiam, ktore o cloveku toho tolko vedia, ze je z toho paf - pocula som rozumne vysvetlenie od duchovneho (no nechcem, aby to vyznelo nejako "strasidelne") - zly duch vie, co sa stalo v minulosti a tym padom pri vyuzivani ducharskych osob takymto sposobom dokaze zvysit ich doveryhodnost. Lebo - ktovieake sily vyuzivaju pre svoju cinnost (pozor, mozno ani nie vedome, mozno aj s dobrym umyslom)... Len tym padom clovek sa viac nez doveru v Boha moze zacat spoliehat na vestice alebo podobne ducharciny. To by si mal uvedomit veriaci clovek (krestan), ktory fandi vesticiam a spol.. A v pripade ateistov - zda sa mi z principu divne verit a vyuzivat nieco mimozmyslove ako su vestice.
Na kazdy pad sa mi to zda dost nebezpecne - napr. upadnutie do zavisloti na roznych jasnovidcoch, lieciteloch, horoskopoch. Alebo len jednoducho ocakavat nieco a vidiet v roznych veciach znamenia - lebo to predpovedala vestica - namiesto snahy dobre zit svoj zivot s optimizmom a doverou v lepsiu buducnost 😉

miluna777
9. máj 2017

@marica61 Nehnevaj sa, no podľa mňa len dcéra hľadá ospravedlnenie, aby nemusela vziať život do svojich rúk... Ono sa to vždy snadno zhodí na rodičov, výchovu, predkov, únos mimozemšťanov...
Než aby si človek priznal, že je asi niečo v neporiadku len a len s ním.

negymama
9. máj 2017

@marica61 dcera asi prilis tlaci na pilu a stavia svoje stastie na tom ci najde partnera alebo nie. Mala by sa uvolnit, najst si stastie aj bez partnera a potom paradoxne bude aj viac pritazliva pre potencionalnych muzov, ako takto v krci.

ja som sa vydavala 33rocna, moja kamaratka presne na 40 rokov. a pamatam si ze tie vztahy zacali prichadzat v okamihu, ked som ich prestala cielene vyhladavat.

a urcite to nema suvis z rodinnou zatazou, ved logicky aj ty a manzel ste z nejakeho "zatazeneho" rodu, a vy ste si partnera nasli a zalozili peknu stastnu rodinu.

marica61
autor
9. máj 2017

@negymama ja jej to tiež hovorím.

negymama
9. máj 2017

@bmuller presne pred tym som chcela varovat, tie zeny si neuvedomuju, ze im moze ublizit ani nie tak vestica, ktora je len nastroj, ale ten "zdroj".

deltaa
9. máj 2017

@marica61 mozno ju viac laka a bavi skor to hladanie priciny miesto toho aby si zacala viac vsimat svoje okolie a muzov v nom

danielak84
9. máj 2017

@negymama ďakujem,viem a som v tej skupinke.

eugenie
9. máj 2017

@negymama Napr. to. ze je to presne ako bolo napisane vyssie. Anjeli komunikuju so zosnulymi a casto su prave zosnuli tymi anjelmi.

negymama
9. máj 2017

@eugenie prepac, ale ta "vestica" asi nebola zosnulam, ci??

ty ako mozno som daco prehliadla , ale vzdy som si myslela ze Boh stvoril ludi a anjelov, a proste anjel je anjel a clovek clovekom, a clovek po smrti nie je anjelom ale clovekom zijucim v nebi dostanuc nove telo.

gita17
9. máj 2017

@mirkaaa80 myslim, ze autorka necakala takuto odpoved, skor je naladena ezoterickym stylom a nechcem byt zla, ale pochybujem, ze bude vediet rozumovo pochopit co jej pises 🙂 to je tak, ked sa snazis vysvetlit racionalne veci jednoduchsim ludom... neporozumie a vymysli si neaku svoju mentalnu skratku

gita17
9. máj 2017

@marica61 keby si radsej tvoja dcera priznala ze ma neake chyby a snazila sa ich napravit...ja ju teda nepoznam, ale pochybujem, ze priemerne pekna (vlastne staci udrziavana), sympaticka, mila a nie uplne blba (nie vsetci ocenuju inteligenciu) baba si do 35 nenajde svojho prveho frajera a musi sa vyhovarat na nadprirodzene javy. Tym ze sa bude hrabat v rodokmeni sa v nicom nezlepsi a chlapa si nepritiahne....nic v zlom, ale ked sa jej to nepodarilo kym bola mlada cucoriedka, tak po 35 jej vazne ostava asi len ta ezoterika..

juliet86
9. máj 2017

@marica61 posli dceru ku kvalitnej vztahovej psychologicke. Napr z institutu virginie satirovej. Chybu robi zrejme ona nie predkovia. Mozno ma fyzicku ci psychicku prekazku co si ani neuvedomuje. Nech pracuje s tym co vie zmebit. Teda seba. Mozno je asexualka ci latentna homosexualka mozno je trans. Bohvie. Mozno ma nerealne ocakavania od seba vztahov vi partnerov. Ty si co myslis preco memala vztah? Co tvoje dalsie deti a vztahy? Co dcerin vzhlad vzdelanie komunikacne schopnozti sexualita atd atd?

mandala77
9. máj 2017

@marica61 myslím, že väčšina žien keby mala 35 a nemala vážny vzťah s mužom, by to brala tragicky, hlavne ak by po ňom túžila. Mám kamarátku, ktorá má cez 20 a tá sa pre toto tak trápi, že by jeden neveril a to je mladé dievča.

Ono, čím viac sa človek rýpe, tým viac sa zamotáva, chytá sa každej slamky a v tom ezoterika má široké pole pôsobnosti.
Nemá priestor mať iné myšlienky, odpútať sa od toho. Čo živí, to rastie.
Prijatie a zmierenie sa nedajú nikde kúpiť. Buď k tomu sama dospeje, alebo sa bude trápiť. Lebo v stave nespokojnosti, nenaplnenia vnútorného, nemá ani druhému čo poskytnúť.

negymama
9. máj 2017

@mandala77 pamatam sa na to obdobie, ked som mala medzi 25-32 rokmi, vzdy na jesen prisiel na mna splin, ze zase o rok starsia a zase sama...

uz ani neviem ako som to prekonala, kamaratky, vylety, navstevy neteriek, clovek si musi najst nieco co mu prinesie radost-
@marica61 Napadlo mi ze ked sa dcera tak zaujima o rodinnu historiu, nech toto pretavi na cinnost, ktora jej prinesie radost, uspokojenie. Nech spisuje rodokmen, rodinne pribehy, vesele i smutne, nech si o tom pise knihu ci aspon blog... na to sa jej moze namotat viac ludi /sak i chlapov/ , mozno tak najde spriaznenu dusu, ktora ma tiez zaujem o tieto veci.

takze namiesto odradzania by som ju v tom podporila.

bzsiska
11. máj 2017

@danielak84 viem, že strata dieťaťa je pre rodiča veľká rana.
Ale, nenapadlo ti niekedy, že v rodine je nejaká genetická predispozícia? Umreli iba dievčatá a iba z matkiných strán? Veda už síce v dnešnej dobe dosť pokročila, ale ľudské telo ešte stále nie je úplne odhalené...

bzsiska
11. máj 2017

@negymama čítam tu tvoje príspevky... Paráda. Ako fakt v dobrom. Človek keď je zúfalý, tak asi odloží zdravý sedliacky rozum nabok.
Mi tak napadlo. Predstavte si kryštáľovú guľu,aké mali voľakedy veštice. Možno aj teraz majú. A teraz si predstavte, že je to len iný dizajn počítača,v ktorom sú zhromaždené všetky údaje o nás...trošku pošúcham akože, napíšem meno a tadaaa. Veštba je na svete. Psychologický profil nemáme? Jasné, že máme. A už vieme predpokladať, akého si budem hľadať partnera, kam pôjdem, atď. atď. 🙂 Je naivné myslieť si v dnešnej dobe, že je niečo, čo môžem vedieť iba ja.

danielak84
11. máj 2017

@bzsiska moja mama a babka mali synov a moja dcerka nemala žiadne choroby,tam pochybila lekarka.