Vplyv rodového zaťaženia na život
Prosím vás, myslíte si, že môže mať na náš život vplyv to, ako žili a čo robili naši predkovia? Napr. keď boli alkoholici, bojovali vo vojnách, vraždili - či to môže vplývať na to, že napr. žena /vnučka, pravnučka, prapravnučka/ si nemôže nájsť vhodného partnera, alebo že sa jej dejú zlé veci v živote?
Mne sa to vidí pritiahnuté za vlasy, preto píšem sem a chcem vás poprosiť o váš názor, prípadne skúsenosť. Vopred ďakujem za vaše príspevky a váš čas.
@aniele Hej, aj ja som počula aj o previneniach z minulých životov. Len oni sú zdraví preto, že sú dobrí, nemajú hriechy v tomto ani v minulom živote... Všetkým im prajem, aby nikdy neochoreli zákernou nemocou, ani nikto im blízky. Potom by si len tĺkli makovice o steny, akí boli hlúpi a mohli toto pustiť z úst. Nuž... Sýty hladnému neverí.
@marica61 ahoj, ked si v tom druhom prispevku osvetlila, o co presne ide v tvojom resp. dcerinom pripade, pride mi to ako typicky syndrom starej dievky. Bez urazky, poznam viacero takychto zien po 30-tke bez partnera resp. deti, ktore neviem ci vplyvom hormonov alebo prilisneho volneho casu zacinaju riesit vselijake, casto dost zvlastne temy. myslim ze najlepsie pre svoj fyzicky aj psychicky stav dcera urobi, ked zacne cvicit, sportovat, tancovat, stretavat sa po praci s ludmi a nesediet moc za internetom a sama 🙂. myslim to naozaj v dobrom a zelam vsetko dobre !
@miluna777 boze , to su ake zvasty... ze choroby z vin . Heh taky Hitler by musel mat prinajmensom rakovinu, syfilis, mor a tuberu dokopy. 😨 ale co ja viem mal choru len jednu cast tela /mozog/ 😕
ja celkove neznasam tieto radobyduchovno psychologicke vymlety... pozliepaju z roznych uceni ci nabozenstiev , najcastejsie vychodnych rozne nesurode veci, a potom to vydavaju za "osvietenie" pritom samotne tie vych. nabozenstva v ich kulture a prostredi nie su zle, len ked sa vyuziju tuna, tak to je takyto trapny maglajz.
@aniele rakovina je nahoda vid. https://www.cas.sk/clanok/303936/padol-velky-my...
@deltaa Však mne to nemusíš hovoriť 🙂.
Celkovo bola tá baba dosť mimo. Na začiatok mi začala vykladať, že väčšinu života prežila ako muž. Ja, hlúpa, som si myslela, že je preoperovaná 🙂. Len potom mi doplo, že tým asi myslela spôsob života a myslenia, ktoré sa genderovo pripisuje mužom. Skrátka, tiež to bola taká zlátanina, ako vyššie spomína @negymama.
@danielak84 dobry den, viete mi dar kontakt na pani ktoru ste spominali?
@marica61 vies co? Je to mozne.
Cloveka velmi ovplyvnuje vychova, to, v com vyrastal. Neznasam vetu ludi, zien, muzov, ked povedia, aj mna rodicia bili, a som tu, a som slusny clovek.
Tu ide skor o to sebauvedomenie si sameho seba v dospelosti, ci vies, a chces na sebe pracovat.
Ja by som to pretavila do extremu, situacie vo vojnovych krajinach, alebo kde sa ludia zabijaju kvoli enticite. Ked v tom clovek vyrastie, bud vyrastie aj duchom, ze pochopi zvonka, ci zo svojho vnutra, ze to nie je spravne, ze nasilie plodi iba nasilie, alebo sa k tomu prida, a takto sa to cykli generaciami. Osveta, a vzdelanie su v tomto najdolezitejsie. Pretoze ked nevies, ze sa nieco da robit aj inak, nemozes to dobre posunut dalej.
Ja som mala napriklad dve stare mamy, a kazda ina. Jedna tvrda zena, ktora ma v zivote nepohladila, nepovedala mi, ze ma lubi, vkuse ma iba kritizovala, ze ake mam vlasy, ze pisem lavou rukou,a podobne, a druhu, ktota ma lubila. A zhodou okolnosti ta lubiaca bola mamou mojej mamy, ktora svoju dceru hned po narodeni odvrhla, a nechala ju vyrastat u starych rodicov do 6 rokov, lebo maminin otec nechcel dievca🤦😭. A moja mamina bola velmi prisna, nelaskava. Ale povedala mi, ze mam aspon domov, nie ako ona
Takze ano, takto sa dokazu generacie ovplyvnovat.
Mamine som odpustila, lubim ju, je mi luto, co si zazila, a ju to poznacilo, takze pri vychove zbala na one veci. Ale robila veci najlepsie, ako vedela.
Ja si to uvedomujem, snazim sa byy dovrou mamou, velakrat sa pristihnem, a pripominam si x-krat za den, ze mam detom hovorit, ako ich lubim, ze im dakujem, ze som ich mamou. Aby som pretrhla tu "nit".
@veronikaxoxo Dobry den. Bohuzial uz ho nemam.

@miluna777 Tak ja som takú ženu zažila. Robí v jednej predajni so "zdravou" výživou. Začala okrem iného hovoriť o tom, ako sú všetky ochorenia prejavom nášho nesprávneho myslenia a chýb či vín. Nuž som jej oponovala deťmi s rakovinou. Aj na to mala odpoveď. Pykajú za svoje previnenia z predchádzajúcich životov. Čo už na takéto odpovedať? S bláznami sa neoplatí hádať.