Vracanie veci svokre
Ahojte.
Ako by ste riesili, keby vam svokra ( u nas je to tak) , alebo aj ktokolvek iny, neustale kupuje oblecenie, veci do domacnosti, a ine haraburdy a pritom vam to netreba a uz to nemate kd eodkladat, tie veci ani nenosite- su mimo vas vkus, a aj bes toho mate v skrini x veci ktore nenosite. A ani za mic si neda vysvetlit, ze nech nekupuje a ak uz nahodou, tak nech sa spyta co treba.
Vracali by ste tie veci dotycnemu - napr.posle oblecenie a vratim v taske s dozami ? Alebo ako to riesit ? Ako nechcem byt nevdacna, ale tie veci fakt nechcem, nepotrebujem, a aj z principu, ze ekologia a snazim sa co najmenej kupovat, aby to nekoncilo na skladkach.
Aj u nas to takto bolo, napokon som zacala veci davat po kamoskach, darovala som komu bolo treba a tak podobne, nedala si vysvetlit, ze su veci ktore nenosim, ktore nepotrebujeme. No casom ked sa pytala na niektore a som jej povedala, ze som to niekomu dalej dala tak ostala zarazena, ale prestala kupovat.
@elizabet173 ake perly pochvaľ sa tiež teta na pohľadanie.Co ti take kúpila nech sa pobavime tu na MK.
Mne svokra vždy zozbierať veci po vnúčatá h jej kamarátiek a susediek a to veľkosť ktorú bude moje dieťa nosiť tak za cca 5-7r. Mužovi som povedala nech mi to sem nenosí lebo aj keby som to hocijako chcela v komore to dovtedy zožerú myší... Tak keď si nedá povedať zabalím v igelitke supnem do humany a ďalej neriešim.... Nemá zmysel to dookola riešiť a opakovať sa aj tak sa nezmení...
To, co opisujes, co tvoja svokra robi, je choroba. Tesi sa z lacnych uterakov, ktore nepotrebujete, ale mixer ktory by sa zisiel, nekupi. Je to choroba hromadenia a polovacka na lacne, pani trpi pravdepodobne zavislostou od tohto "lovu".
Ale k autorke. Preco by mala zakazdym behat ku kosom, riesit charitu alebo nedajboze vyhadzovat veci demonstrativne pred jej ocami a este si zle urobit (aj pred muzom by si bola za hysterku). To je take zametanie problemu pod koberec.
Predpokladam, ze slovo razne a dorazne ma u vela ludi iny vyznam alebo vahu a nebolo to razne a dorazne povedane. Takisto zapojit chlapa a spolocne a naraz pani matku s vecami vypoklonkovat a ziadne ze "dakujem, ale my.... " Proste na hrube vrece hruba zaplata - Nekupuj to a hotovo. Cim viac vysvetlovaciek a vykrucaciek, tym viac svokra bude jednym uchom dnu a druhym von. Tu nepomoze nic, len kratko a vystizne NIE!.

Ja som mala čosi podobné, aj keď nie lacnoty, ale postupne sa to zlepšuje. Povedala som jej, že radšej ako obiehať obchody, nech je s vnukom, že my si raz dva nakúpime sami a že ten čas, kedy je s ním je oveľa lepšie využitý. Možno ak by ťa to neotravovalo, skús takto. No a ešte máme jednu fintu, keď sa kúpi x tá ďalšia hračka, bez dohody, už zostáva u nich. A teda vidia ako to pribúda.
Mne išlo aj o to, že ja potom musím tie veci riešiť, to je jedno čo s tým robiť, všetko vyžaduje čas a energiu. Držím prsty, vyrieši to k spokojnosti všetkých ☺️