icon

Vracanie veci svokre

7. okt 2021

Ahojte.
Ako by ste riesili, keby vam svokra ( u nas je to tak) , alebo aj ktokolvek iny, neustale kupuje oblecenie, veci do domacnosti, a ine haraburdy a pritom vam to netreba a uz to nemate kd eodkladat, tie veci ani nenosite- su mimo vas vkus, a aj bes toho mate v skrini x veci ktore nenosite. A ani za mic si neda vysvetlit, ze nech nekupuje a ak uz nahodou, tak nech sa spyta co treba.
Vracali by ste tie veci dotycnemu - napr.posle oblecenie a vratim v taske s dozami ? Alebo ako to riesit ? Ako nechcem byt nevdacna, ale tie veci fakt nechcem, nepotrebujem, a aj z principu, ze ekologia a snazim sa co najmenej kupovat, aby to nekoncilo na skladkach.

Strana
z3
adrianap83
8. okt 2021

Ja som mala čosi podobné, aj keď nie lacnoty, ale postupne sa to zlepšuje. Povedala som jej, že radšej ako obiehať obchody, nech je s vnukom, že my si raz dva nakúpime sami a že ten čas, kedy je s ním je oveľa lepšie využitý. Možno ak by ťa to neotravovalo, skús takto. No a ešte máme jednu fintu, keď sa kúpi x tá ďalšia hračka, bez dohody, už zostáva u nich. A teda vidia ako to pribúda.
Mne išlo aj o to, že ja potom musím tie veci riešiť, to je jedno čo s tým robiť, všetko vyžaduje čas a energiu. Držím prsty, vyrieši to k spokojnosti všetkých ☺️

kaki3
8. okt 2021

Aj u nas to takto bolo, napokon som zacala veci davat po kamoskach, darovala som komu bolo treba a tak podobne, nedala si vysvetlit, ze su veci ktore nenosim, ktore nepotrebujeme. No casom ked sa pytala na niektore a som jej povedala, ze som to niekomu dalej dala tak ostala zarazena, ale prestala kupovat.

dilino
8. okt 2021

@elizabet173 ake perly pochvaľ sa tiež teta na pohľadanie.Co ti take kúpila nech sa pobavime tu na MK.

kulumulu123
8. okt 2021

Mne svokra vždy zozbierať veci po vnúčatá h jej kamarátiek a susediek a to veľkosť ktorú bude moje dieťa nosiť tak za cca 5-7r. Mužovi som povedala nech mi to sem nenosí lebo aj keby som to hocijako chcela v komore to dovtedy zožerú myší... Tak keď si nedá povedať zabalím v igelitke supnem do humany a ďalej neriešim.... Nemá zmysel to dookola riešiť a opakovať sa aj tak sa nezmení...

barborachors
9. okt 2021

To, co opisujes, co tvoja svokra robi, je choroba. Tesi sa z lacnych uterakov, ktore nepotrebujete, ale mixer ktory by sa zisiel, nekupi. Je to choroba hromadenia a polovacka na lacne, pani trpi pravdepodobne zavislostou od tohto "lovu".

Ale k autorke. Preco by mala zakazdym behat ku kosom, riesit charitu alebo nedajboze vyhadzovat veci demonstrativne pred jej ocami a este si zle urobit (aj pred muzom by si bola za hysterku). To je take zametanie problemu pod koberec.

Predpokladam, ze slovo razne a dorazne ma u vela ludi iny vyznam alebo vahu a nebolo to razne a dorazne povedane. Takisto zapojit chlapa a spolocne a naraz pani matku s vecami vypoklonkovat a ziadne ze "dakujem, ale my.... " Proste na hrube vrece hruba zaplata - Nekupuj to a hotovo. Cim viac vysvetlovaciek a vykrucaciek, tym viac svokra bude jednym uchom dnu a druhym von. Tu nepomoze nic, len kratko a vystizne NIE!.

Strana
z3