icon

Vraj som brzda

25. okt 2023

Ahojte, chcela by som sa opýtať, ako by ste reagovali, keby vám muž povedal, že ste brzda. Je mi z toho smutno, v poslednom období mám ale naozaj zdravotné problémy, mávam často stavy na odpadnutie, závraty a bolesti hlavy... A je pravda, že mám spomalené reakcie... 😪

Strana
z2
marca12
25. okt 2023

Beriem,ze mu vyletelo z ust take slovo a mal by to olutovat a vediet,ze takyto slovnik nema co hladat medzi partnermi. Vyhubovala by som mu a obratila to na srandu,ale dala by som mu pocitit,ze to prepiskol a viac by sa to nesmelo opakovat. Ja vo vztahu vyzadujem uctu voci partnerovi. V ramci srandy sa doberame,ale aj ta sranda ma svoje hranice. Lebo ako sa hovori na kazdej srande je kusok pravdy.

k47
25. okt 2023

Možno vníma tú zmenu a spomalenosť a trápi ho to, ale snažil sa to nedať najavo a byť potichu trpezlivý, ale má z toho nahromadenú nervozitu. Úprimný rozhovor o tvojich problémoch, ako ich vníma on, ako ich vnímaš ty a čo viete ešte urobiť pre zlepšenie tvojho zdravia by mohol pomôcť.
Alebo zistíš, že on to vlastne vôbec tak nepreciťuje a bola to len jednorazová blbá poznámka.

stanka_k
25. okt 2023

Mne by to ani nepovedal, tak ani neviem ako by som reagovala. Asi by som len čumela a keď by som sa spamätala odkráčala kdesi, až ho nevidím... Pokiaľ sa máme radi a vážime si jeden druhého, tak sa aj oslovujeme tak, aby to bolo slušné. Teda my väčšinou zlatko a menom v peknom tvare. A to teda aj keď niekto niekoho vytočí. Podľa mňa to je o úcte k človeku, tiež kamošku neoslovujem napr Zuza, ale Zuzka 🤷 a také posmešné, tak to vôôôbec 🤢 Ale tiež mám kamošky kde si doma do jebnutých bežne hovoria a sú s tým ok 🤷

kittykat22
26. okt 2023

@jj298 nie, nalada u nas ako v krematoriu nie je. U nas je nalada velmi dobra a dokazeme sa bavit a zabavat sa, robit si srandu jeden z druheho bez urazlivych poznamok. To, ze to vy nedokazete, to je ina. Ak ti vyhovuje, ze ta tvoj manzel verbalne ponizuje a este ti to pride vtipne, tak si to uzi.

jj298
Odpoveď bola odstránená
zuzanna33
26. okt 2023

Záleží to od uhla pohľadu každý sme si niečo už v živote vypočuli ale väčšina mužov je frustrovaná či z práce , života a neotvoria si ústa inde tak hľadajú len niekoho slabšieho ako sú oni sami aby sa "vyburili" ale určite by som ho upozornila aj keď to môže mať opačný efekt ale koľko mu dovolíš toľko bude skúšať...

veronikam33
26. okt 2023

@marcellka32 No všetko je relatívne, záleží od uhla pohľadu, miláčik, laska atd pre mna sú všeobecne frázy, mojim deťom hovorím že sú pre mna soľou, vodou, vzduchom, cukrom atd, tým vyjadrujem to že môj život bez nich neexistuje, a keďže môj muž je automechanik slovo brzdicka neberiem ako urážku, je to veľmi dôležitá vec v prostredí v ktorom sa on pohybuje. Ja viem že som sibnuta, že prirovnávam lásku ktorú cítim k deťom k veciam, ale takto im priblizujem lásku v jazyku ktorému rozumejú, nie abstraktne. Určite som nemala v pláne vytočiť vás. Za mna je brzdicka Ok.

marcellka32
26. okt 2023

@veronikam33 mňa si nevytocila, mne je jedno ako sa oslovujete

pralinka25
26. okt 2023

ja by som sa zasmiala na tom a aj na sebe. to musis toho cloveka poznat a vies ako to mysli. moj muz by za mna dychal, robi prve aj posledne pre mna a uplne v pohode mi moze povedat ze som brzda a aj ja sama si to poviem ked som. viem ako to mysli a nemam dovod sa urazat. ale ja ho poznam uz naozaj dobre a viem ze by ma tym nechcel ranit. to slovo nema u nas urazlivu vahu. ale kazdy to ma inak nastavene vo vztahu. nase nazory ti nepomozu. ak ta to uraza povedz mu to v pokoji. vysvetli mu to. komunikacia je dolezita. my sa na svojich kiksoch dobre bavime, doberame sa navzajom a podpichujeme sa tym este dlho. ale to sme my. pre oboch je to u nas v pohode ale to neznamena ze je to v pohode inde. treba si to povedat inak ta to zrani nabuduce znova.

0kristina0
27. okt 2023

Bolo to prvy krat co ta takto urazil alebo sa to stalo aj v minulosti?

Strana
z2