Vraj som krkavčia mater
Ahojte, potrebujem radu. Som tehotná a budem slobodná matka. S otcom dietata sme sa dohodli na výživnom, ale keď budem na RD nevyžijem. Hypotéku a náklady na bývanie mám 600€ a dokopy (RD+výživné) budem mať 900€. Napadlo mi preto, že keď dieťa bude mať jeden rok, dám ho do jaslí a ja budem pracovať na skrátený úväzok, tj v jasliach bude len možno 3dni. Moja sestra ma doteraz posielala na potrat, keď pochopila že tam nepôjdem, tak ma začala obviňovať že som zlatokopka lebo všetko rátam cez peniaze, že som krkavčia mater lebo dám dieťa do jaslí. Núti ma, aby som sa vrátila k otcovi dietata, vraj v úlohe ženy je aj pretrpieť nejake veci a odpustat ( byvaly priateľ mi dost ublížil, nie fyzicky ale psychicky extremne) a on jej vypisuje správy a manipuluje ju.
Príde vám to normálne? Zevraj ja nemam dobrý prístup a všetko sa mi to v živote vrati. Normálne som neverila tomu čo citam. Možno to vidim len ja dobre z môjho uhla pohladu a sestra ma pravdu?
To my nevieme ci ma sestra pravdu. Pretoze sme nezili s tvojim priatelom a nevieme co ti urobil.
Kazdopadne to ze pojdes do prace a dieta do jasli je normalna vec, kedze inak nevyzijes. Len ti velmi prajem, aby bolo dietatko zdrave a darilo sa ti pracovat 🙏
sestra ma kolko deti a akeho partnera?
Načo si s takou sestrou vôbec v kontakte? Odstrihni ju zo života, ak ti doňho neprináša nič pozitívne.
@tykat 3 a je vydatá
Veď to je tvoj život,rob ako chces nepočúval by som v takýchto zásadných životných otázkach nikoho,len seba. A že krkavcia mater 🤦 v zahraničí majú niekde MD 6 týždňov,takže asi tak,to len my sme naučení,že to je 3 roky.
Ved dobre, daj sestre podobny breakdown tvojich prijmov a nakladov, a nech sa financne podiela, ked sa jej nepaci tvoje riesenie.
tak nech sa stará o svoje deti a o muza, ty sa o seba postaráš.
Zariad si zivot tak ako ti vahovuje, ako najlepsie vies. Sestra nebude za teba ani ucty platit ani plienky vymienat, tak ju ignoruj. Ona nech sa stara o svoju rodinu.
Mas dobry pristup, si silna a samostatna zena, nepotrebujes, aby ti hlupa sestra organizovala zivot. A uz vobec nepotrebujes trpiet psychicky teror od byvaleho.
Radim ti prerusit konktakt so sestrou, venovat sa sebe, svojmu dietatu a aj svojej praci. A popri tom sa ti mozno podari zoznamit s nejakym novym muzom.
Zo sestry, ktorá pokladá potrat za dobré riešenie a jasličky za zlé, si netreba robiť ťažkú hlavu…
Máš to dobre premyslene,len do toho,držím vám s drobcom palce 🤍
Mas dobry pristup. Rozhodla si sa nechat si dieta, tak jasne, ze ako samozivitelka sa musis vratit skor do prace. Okrem toho, nevidim nic zle na tom, ze dieta pojde ako rocne do jasli, v zahranici je to uplne bezne. Ja som sa od rocnych dvojiciek vratila na kratsi uvazok do prace, od 1,5 roka na plny a oni isli do jasli.
Ak je sestra taka mudra, nech za teba plati ucty a ty mozes byt doma cele 3 roky.
Zariad si život podľa seba a eliminuj ľudí ktorí ti podkopavaju nohy. Ja mam sestru, raz by mi niečo takéto povedala, dostane po hube a viac sa nevidíme. Ona nech si so svijim životom robí čo uzná za vhodne.
Sestra by si mala vyskusat byt slobodna matka a potom ci by si otvarala usta ze vsetko ratas na peniaze
svoj život si zariadď podľa seba. To ako je to medzi tebou a ex partnerom, vieš len ty. Druhého nič do toho. Inak posielať niekoho na potrat, tak to je už fakt sila.
Drzim ti palce, urcite to zvladnes a neviem ci by som udrziavala kontakt s takou sestrou - ak by som bola na tvojom mieste. Teraz mysli len na seba a babo. Nech vsetko dobre dopadne a nestresujes sa zbytocne. 😇
ja len taky detail --- tvoj ex je povinny ti prispievat aj ako nevydatej matke do 2 rokov veku dietata, takze nie len vyzivne ti bude platit, polovicu nakladov za tehotenstvo uhradi, ale je povinny ta este aj zivit kym male nebude mat dva roky.
vela zdaru, a sestru odstrihni - takehoto vyciciavaca energie vedla seba naozaj nepotrebujes.
Chlapa si uz do prdele poslala za psychoteror, teraz za to iste tam rovnako poslu aj sestru - najlepsie na vzdy. Psychošov v zivote nepotrebujes! Ani z rodiny, krv nekrv.
Ona ti zrejme zavidi, ma 3 deti manzela, pri ktorom vzdy treba nieco "pretrpiet". Ona predpokladam s 3 detmi moze odist tak konovi pod chvost, aj keby chcela, vsak?
Ja som zastanca byt s detmi tie 3roky, ano. Ale v tvojej situacii si sa rozhodla predsa spravne.
Co z tych 3 rokov keby niet co jest?
A čo máš 5 rokov že ideš počúvať svoju sestru ? Vieš existuje aj tlačítko blokovať na messengeri ..tomu sa skryto hovorí chcem aby si žila ako ja a pretrpela si čo ja od muža a závisť že sa nemôžeš mať lepšie ...
Tak asi mas pochybnosti o svojom rozhodnuti a sestra ma zjavne v niecom pravdu ked mas zapotreby to tu pisat. Tazko sudit otca dietata ked neviem co tam bolo. Mozno ma sestra pravdu a dalo by sa to este napravit. Ona vas vztah ppzna lepsie ako my tu na MK.
Niektore narody pozostavaju asi iba s krkavcich matiek … zacneme USA a v DE skoncime. To je len vysadou Svk, ze su zeny 3 roky doma… tvoja sestra asi nevytiahla paty za hranice a tiez nepracovala na vyssej pozicii, pretoze tam su 3 roky No Go aj na Svk a s retazovou MD 9 rokov si po skonceni bez prace … najviac potom vyplakavaju typy tvojej sestry … manzel debil, 0 na konte, max 1 igelitka, ziadne vlastne byvanie …. Poslala by som ju volakam. Si uplne normalne mysliaca zena … na zapade ludia este nevykapali aj ked chodili do jasiel, mali opatrovatelky atd ….
Rob tak aby tebe a dieťaťu bolo dobre. Sestra nech sa stará o seba. Zisti si na čo všetko máš nárok a vybav si to. Možno budeš mať dosť a ani jasle nebudú potrebné.
Tvoja sestra je toxická a mala by si sa jej vyhýbať, jej rady do života, skutočne nepotrebujes. Nebudes prva ani posledná matka bez otca dieťaťa. Je úplne logické, že v takomto prípade musíš pozerať aj na peniaze, nakoľko budeš nielen matka ale aj živiteľka rodiny. Nedovol sestre ani nikomu aby ti kázal čo máš robiť so svojím životom, či sa vrátis k priateľovi, má byť len tvoje slobodné rozhodnutie. Vôbec nie je úlohou ženy/matky trpieť a odpúšťať 🙄 Sestra nech sa preberie a žije si ako ona chce ale treba jej dať najavo, že si so svojím životom urobis čo ty budeš chcieť. Nie si krkavcia mater, keď musí ísť žena skôr do práce aby uživila dieťa, v jasliach bude o neho postarané. Držím ti palce.
máš to naplánované rozumne, sestru si nevšímaj, ona nech si pretrpí, čo chce, ty nemusíš
Si bojovníčka a paci sa mi, ze si si nezvolila ľahšiu cestu smerom k UPT. Po ex.ovi si skrtni aj sestru, dokedy nedostane rozum. Nech si oni spolu hrkutaju, obaja rovnaká mentálna úroveň. Chod si svoje, mas pred sebou veľké veci, ale aj veľké odhodlanie. 👣
Ona ti nemôže nič príkazovat. Nie si jej dieťa, si jej sestra a si dospela, tak nech neprekračujte hranice, lebo o teba môže prísť. Aj keby jej neviem co písal, hádam ta pozná a neuverí mu len tak každú blbosť. Ma hlavu, tak nech ju použije. A keby si bola zlatokopka, tak s nim zostaneš kvôli finančnej istote, lebo po tejto stránke by si to mala o dosť ľahšie. A ze na všetko pozeráš cez peniaze? Nepoznám ťa, ale za všetko sa platí, nič nie je zadarmo a keď nechceš ísť pod most, tak áno musíš sa pozerať na peniaze. Ona sa nepozerá? Ide bývať aj tam kde na to nemá? Oblieka sa do vreca od zemiakov? Keď nie sú peniaze treba ísť robiť. Plno žien šlo do prace už po roku. Lepšie než revat, že nemám peniaze, no prečo, prečo....
A tehotnej žene takéto veci rozpráva?! Netuším aká si, ale tvoja sestra je sprostá
No budeš to mať ťažké. Keď ex robil teror Tebe tak možno bude aj dieťaťu. Bude mať na Teba dosah cez dieťa. Takže kým budete rodičia sa ho ,,nezbavis" a do života Ti zasahovať bude. Sestra keď Ťa má rada by mala držať s Tebou. Mozno budeš potrebovať aj jej pomoc sama s dieťaťom. Ver tomu, že to nie je vôbec ľahké. Ani finančné ani nijak. Dá sa to všetko zvládnuť, ale je lepšie keď máš pomoc a oporu. Ak tvoj ex nie je pomoc a opora, tak pravdepodobne bude v tom celom príťaž. Držím veľmi veľmi palce a prajem veľa veľa síl.
Robis spravne a sestra si nema co vypisovat s tvojim ex.
Tvoja sestra je krava. Hádam nebudes trpieť nevhodne správanie chlapa ktorý ti ubližuje a budeš len trpieť a spolu s tebou aj dieťa.
Len pre to že dáš dieťa do jaslí nie si krkavčia mama. Práve naopak robíš len to najlepšie čo uznáš za vhodne.
TY odstrihni svoju sestru zo svojho života. Nech sa stará o svoju rodinu. Ja by hodila reč s jej mužom či ON vie vôbec že či si jeho žena vypisuje s tvojím EX priateľom. A žalúdok by som jej tak vyčistila že do smrti by zabudla že je tvoja sestra.

Musis si zariadit zivot tak ako ty uznas za vhodne a nenechaj si kecat inymi do toho 🙂