Vraj som zlá matka
Lebo nedávam dieťaťu ochutený jogurt ale biely, lebo ho učím, že sladkosti sa nejedia každý deň a že keď má chuť na sladké, môže si dať lyo ovocie alebo čerstvé ovocie. Nedávam sladeny čaj a sirupové vody. Ja neviem či žijem v takej diere že tí ľudia sú totálne retardovaní, alebo som fakt taká zlá. Moje dieťa vôbec nepýta sladké, lebo je naučené, že nám to sice velmi chutí, ale nemôžeme to jesť každý deň inak nebudeme zdravi. Nevidím dôvod meniť to, moje dieťa prosperuje, nie je závislé na spracovanom jedle a má k jedlu zdravý vzťah. Ale to, čo mi minule povedala učiteľka v škole ma normálne obarilo. Učiteľka v škôlke mu ponúkla čokoládku a on jej na to vraj povedal, že si neprosí že on chce byť čo najzdravší. Tak mi to potom tá učiteľka povedala, s tým, že dodala že okrádam moje dieťa o radosť zo života a že deti podľa nej musia jesť sladkosti lebo potrebuju cukor. Čo je nezmysel ako Brno ale zaujíma ma váš názor na stravovanie detí.
Moj nazor je taky, ze to kus prehanas a prezivas. Deti by mali jest vsetko, samozrejme v zdravej miere.
Ja s deťmi fungujem ako ty 🙂
Za týždeň dostanú tak max 10 gumených cukríkov alebo kúsok horkej coko alebo kúsok keksiku.
Neexist každý deň. Cukor dostanú keď tak v domácom koláče.
Deti cukor potrebujú, hlavne na vývoj mozgu, ale dôležité je určite v akej forme.
Moj nazor je, ze nemusia, ale mozu. Cukrovym bombam a velkemu mnozstvu sladkosti sa vyhybam aj ja. Aj umelinam. Inac davam, ale nevadi mi, ked niekto nedava, sladkosti v strave potrebne nie su.
Ucitelka ma zaujimavu definiciu radosti zo zivota, ale je fakt, ze pre niekoho je tablicka cokolady denne jedna z mala radosti, ktore v zivote preziva.
A este ti napisem jeden priklad jednej premotivovanej mamicky, ktora takisto ucila svoje fieta, ze cukor je fuj. Teraz je to dieta skolak a nevie sa dozrat sladkosti, mamicka to nakoniec vzdala.
@0kristina0 suhlasim,moj nazor je rovnaky a hlavne aby male dieta argumentovalo,ze nechcem,lebo chcem byt co najzdravsi,hlavne to nie je v poriadku-autorka mu ideologiou raciovychovy ublizuje
tym nechcem povedat,ze mu musi davat sladke,ale tie argumentacie a vymyvanie jeho hlavicky tym by si autorka mala nechat pre seba,poznam totizto aj ludi s velmi zdravou vyzivou avsak zdravie im to neudrzalo...
Pokial je schopne akceptovat to dieta,preco to riesia ini?
Keby dieta robilo Circus a Plakate,ze chce a ty nedas,to je ine.
Nechspem tieto nevyziadane rady.
Pani ucitelka nevidi,aky je v dnesnej dobe trebd?
Ze Sa mnoho lufi zaujima o zdravu stravu ci zivotny styl?
Co by robila keby ste Vegetarierin?
Zakazovala by mu jest zeleninu???
@pipistrel13 preco by to malo byt vymyvanie hlavy? je dokazazne, ze dzrava strava je prospesnejsia telu... spracovane potraviny, vela masa urpaveneho sposobuju kolorektalny karcinom? ako vymyva hlavu dietatu? ma mu teda vedecky povedat, ze ked budes jedavat vela rychlospracovanych potravin, tak mas percentualne vyssiu sancu dostat kolorektalny karcinom a mas vyssiu sancu sa stat obeznym... cukrovka a dalsie veci ani nepisem... naozaj nerozumiem.
Jasné učitelka ti nemá čo vravieť také reči.
Ľudí nezmeníš, môžeš len zmeniť svoju reakciu a postoj k tomu. To, čo si myslí učiteľka a aké má ona postoje k strave, výchove a k životu je len a len jej vec a nič to nevypovedá o tom, ako by to malo byť.
Môj názor je, že zdravie nestojí na tom, či moje deti zjedia každý deň nejakú sladkosť alebo nie, ja vo všetkom fungujem v zdravej miere a nič nepreháňam- a áno, okrem zdravej vyváženej stravy, veľa čerstvého ovocia, zeleniny a kvalitných obedov in dovolím aj sladkosť, zdravie sa buduje aj zdravým spánkom, pobytom na čerstvom vzduchu- to zase mne nejde do hlavy, že počas zimného obdobia sme každý deň vonku jediní a keď sa mimoriadne oteplí a vyjde slnko, zrazu neviem prejsť po chodníku, koľko ľudí s deťmi tam je, ale ok🤷♀️No a v neposlednom rade psychikou- láskou, pozornosťou od rodičov, zdravým zázemím- toto má obrovský vplyv na zdravie, nie kúsok čokolády.
Absolútne ale nijako nepozkazujem na Tvoj názor a rozhodnutie a postoje..A nikto nemá právo Teba ani nikoho súdiť a pomenovávať a hodnotiť, aká si matka. Ak si Ty stotožnená so svojimi názormi, okolie nech Ti je ukradnuté
Pozri, ja mojej dcere sladke davam, v primeranom mnozstve samozrejme ale taktiez respektujem aj tvoj nazor a vychovu tvojho dietata a tak by to mala urobit aj pani ucitelka v skolke
Jasne. ze to co povedala ucitelka, je spostost. No kvalitna cokolada (nehovorim o Milke a pod.) v normalnej miere ublizit nemoze, prave naopak. (kakaove boby obsahuju flavonoidy znizujuce krvny tlak a ma pozitivny vplyv na kardiovaskularny system). Ozaj nie je cokolada ako cokolada.
@toiba nie ma mu davat stravu aku uzna za vhodne bez nejakeho vysvetlovania,jednoducho je to dieta a nemusi byt prehnane informovane o vsetkom a ano ak dieta argumentuje,ze chce byt zdravsie,ako myslis,ze to aj chape do dosledkov?nechape,je to iba naucene,takze to nema ziaden vyznam
a hlavne ho urcite neudrzi takto dlhodobo,takato ceste k tomu nevedie,trocha dospeje a nezastavi sa v jedeni sprostosti...
@0kristina0 moje dieťa jedáva úplne všetko, akurát denne jedenie sladkosti nie je rozhodne zdravá miera. A nic by som nepovedala, keby si tu sladkosť od nej vezme. Ale som pyšná, že som ho naučila mať zdravý vzťah s jedlom .
Naše deti majú sladké samozrejme tiež radi, ale to neznamená, ze ho môžu ladovat hlava nehlava… Obaja sú aktívni športovci, takze obrovský vydaj energie. Malú sladkosť majú každý deň. Mala sladkosť je trebárs tabuľka čokolády, alebo 2-3 cukríky, pripadne lízatko.
Ty si moc premotivovana a učiteľka by sa mala starať o seba
@minarova22 samozrejme, každý potrebuje cukor ale nie zrovna biely v cukríkoch. Komplexné sacharidy v prilohach a jednoduché cukry v ovocí má denne. Sladkosti reálne žiadne dieťa nepotrebuje, majú slúžiť ako potešenie, nie výživa.
@0kristina0 ja neucim moje dieťa, že je cukor fuj 😂😂 bože. Učím ho, že sladkosti sa nejedia každý deň lebo to nie je zdravé. Ale dostáva ich pravidelne a nezakazujem.
Veru si zla matka 😁, ale pridam sa k tebe. Moje deti este nepili farebnu vodu a to ma syn skoro 11r a dcera 4r. Nejedia cukriky a lizatka. So sladkeho preferujeme domace, kde viem co je. Ale samozrejme si obcas doprajeme aj horalku a ine smakociny, ale nie na dennej baze. Myslim si, ze nemaju ochudobnene detstvo, lebo sa nenapchavaju cukrom a umelymi sladidlami. Po ruke maju stale domace cerstve, alebo susene ovocie.
@pipistrel13 je malý, mám mu povedať že keď sa bude zdravovat zdravo, že aj tak môže ochorieť? To už je len motivácia k zdravému životnému štýlu. Nedávam mu nič čo mu nechutí a nie som ten typ, čo by vyhadzoval sladkosti len aby to dieťa nejedlo. Nie som hlúpa, viem že to by malo časom opačný efekt.
Bože žena ty robíš z komára somára... mala by si mať viac detičiek, potom by si toľko nevymýšľala...
Podla mna tvoj postoj nie je nijak extremny, iba dbas na to, aby dieta minimalizovalo mnozstvo pridaneho cukru v strave, co je z mojho pohladu uplne v poriadku a spravne. Pokial by si mu zbesilo zakazovala akykolvek cukor, to by bola vec ina, ale takyto postoj v tvojom prispevku nevnimam.
Nechapem, co ucitelka riesi. Ponukla dieta cokoladou, to odmietlo, tak cokoladu nedostalo a vyriesene. Vobec nechapem, preco ma potrebu ti do tohto kecat. Ak by tvoje dieta odmietalo akekolvek jedlo v skolke, tak tam je urcite na mieste to z pozicie ucitelky riesit. Ale nedostatok pridaneho cukru v cokolade naozaj nijak neovplynuje zdravy vyvoj dietata. Cukru (sacharidov) ma dieta v inych potravinach az az, o to ucitelka vazne starost mat nemusi.
@deti95060810 presneeeee,,,toto je presný príklad premotivovanej matky s jedným dieťaťom 😄
nepovedala som,ze si hlupa,ale ak maly tym argumentoval,tak to asi nepocul raz a ani dvakrat...samozrejme je dobre,ze ho nenapchavas sladkostami,ja detom davam raz za den kusok cokolady a zopar gumennych cukrikov,viac nepytaju a ani nechcu,snazim sa tiez o zdravsie stravovanie,kedze som sama doplatila na stravovanie zle-dlhodobo lieceny zaludok na opakovane zapaly (asi 6rokov),ale ja som jedla len sladke
ono tvoj prispecok vyznel akoby si bola radikalna,a kazdy extrem je zly,ale mozno to len tak vyznelo
ale zla matka za to rozhodne nie si,no aj tak si myslim,ze dieta striknejsie vedene v comkolvek hranicu prekroci ked bude moct
si dobra matka, nemusis o sebe pochybovat. ucitelke treba vysvetlit kde jej pravomoc zacina a kde konci.
@0kristina0 tiež poznám jednu takú, ktorá ešte aj tvrdí že jje deti sladké nepotrebujú a ani im to nechuti a keď sa niekde dostane dieťa k sladkostiam (oslava narodenín, návštevy kamarátov) tak sa nevedia dojest kým im nie je spatne....minule som myslela ze zle vidím keď prišlo na návštevu a deti v ruke čokoládky a jednu podávali aj mojej... Pýtam sa jej ze co sa stalo... Ze to vzdala lebo by nemohli nikam na návštevy chodiť ani dcéru púšťať na narodeniny...
A pamätám si ako sa hodila o zem kvôli sušienka v čajovni, alebo ako zjedla mojej celý balík bonbonov podotýkam 200g (ktoré mala v skrinke v izbe) kým, moja v kuchyni jedla ovocie... A len mi vola večer známa ze jej dieťa zváracia a je jej zle
tak ja len poviem, ze keby som riesila kazdy odlisny nazor, ktory mi nejaky clovek prezentuje ako spravny, tak by som nerobila nic ine. vsak ju nechaj, pousmej sa alebo oponuj, to uz je na tebe, ale sama vidis, ze obchody su plne sladkosti, takze ludia to kupuju. niekto robi tak a dalsi inak a nijak to nezmenis, budu zit dalej svoj zivot so svojim nazorom.
hore pises ze si sladke nepyta a v komente zas, ze dostavaju pravidelne 🙆🏻♀️
Ja som svoje dieťa učila ze môže všetko ale s mierou. A ešte doteraz akceptuje ze pred jedlom sa sladkosti nejedia, od cudzích sa sladkosti neberú. Sladkosť môže, jednu keď zje co je navarene. Ma šuplík so sladkosťami a napriek tomu vždy keď ma chuť sa spýta ci môže a koľko môže.
Ak si presvedčená o tom ze to co robíš je správne tak si reči co ti povedala učiteľka nevšímaj, okrem toho tam nevidím nikde napísané žeby ti učiteľka povedala ze si zla matka.

Povedala by som pani učiteľke, že rešpektujem jej názor a poprosila ju, nech rešpektuje aj ona môj a nech nabudúce môjmu dieťaťu čokoládu, ani nič iné neponúka.