Vraj som zlá matka
Lebo nedávam dieťaťu ochutený jogurt ale biely, lebo ho učím, že sladkosti sa nejedia každý deň a že keď má chuť na sladké, môže si dať lyo ovocie alebo čerstvé ovocie. Nedávam sladeny čaj a sirupové vody. Ja neviem či žijem v takej diere že tí ľudia sú totálne retardovaní, alebo som fakt taká zlá. Moje dieťa vôbec nepýta sladké, lebo je naučené, že nám to sice velmi chutí, ale nemôžeme to jesť každý deň inak nebudeme zdravi. Nevidím dôvod meniť to, moje dieťa prosperuje, nie je závislé na spracovanom jedle a má k jedlu zdravý vzťah. Ale to, čo mi minule povedala učiteľka v škole ma normálne obarilo. Učiteľka v škôlke mu ponúkla čokoládku a on jej na to vraj povedal, že si neprosí že on chce byť čo najzdravší. Tak mi to potom tá učiteľka povedala, s tým, že dodala že okrádam moje dieťa o radosť zo života a že deti podľa nej musia jesť sladkosti lebo potrebuju cukor. Čo je nezmysel ako Brno ale zaujíma ma váš názor na stravovanie detí.
@sense mame to rovnako☺️
To je jej názor .môže povedať čo chce .ja som stotoznena s tvojim názorom
Počkaj až dieťa bude väčšie a začne si kupovať sladkosti samé....neusledujes to ani náhodou.
Nikdy nezabudnem ako ma jedna známa zvozila pod čiernu zem,len preto,že som jej dieťaťu ponúkla brumika.Podotykam,že dieťa sa ma slušne opýtalo,ci si môže dať brumika,lebo také nikdy nejedol.Ja som dostala hubovú a dieťa odchádzalo vzlykajuce preč,lebo mu to matka nedovolila.
Ako super, ani ja nedavam denne sladke. Ale myslim, ze si dietatu kvapku vymyla mozog. Akoze odmietnut kusok ponuknutej cokolady? Uz to poniektore fakt s tym cukrom pehanate.
Ja som odjakziva nazoru, nech si kazdy robi ako uzna za vhodne, ale zas hovoriť dieťaťu, ze ked bude jesť sladkosti, tak nebude zdrave, je trochu psycho.. Je fajn, ze mu nedavas halabala nejake lacne srajdy, ale ked žijete takto mega zdravo, mala sladkosť hoci aj kazdy druhy den mu neuskodi.. Je to ale len moj skromny nazor, rob ako myslis a casom sa uvidi, ci dieta bude aj v neskoršom veku nasledovať trend zdravej stravy alebo sa utrhne z retaze a bude jest vsetko za radom, ako tu pisali baby, ze sa stava.. Ucitelka si povedala svoje a tym by to malo aj skončiť.
on je škôlkár? Potom môžeš byť pyšná až keď trošku podrastie a bude si vedieť zbehnúť do obchodu bez tvojho vedomia
@kristinapetronela nazor sa vyjadruje vtedy, ak niekto pani ucitelku k tomu vyzve, hovori sa tomu tiez uprimnost, ak sa jej nikto nepyta a ona vyjadri svoju kritiku, stara sa do veci do ktorych ju nikto nepozyval - je to drzost.
Tie radioaktivne sladkosti urcite nie ale kvalitnu čokoládu prečo nie? Je dobrá na mozog mala by si si aj Ty dať.
@halci ved ja mu dám aj tu milku, aj kinderko aj vsetko, ale každý deň rozhodne nie.
Stačí sa rozhliadnuť po bežnej slovenskej škole/škôlke a vidieť, s akou radosťou zo života tam pobehujú tie obézne deti, čo im rodičia denne dovolia horalky, čipsy a colu. Stav chrupu je u mnohých slovenských detí tiež katastrofa (vraj genetika, tvrdia...). Mám rovnaký systém ako ty. Môj predškolák má voľne dostupné kvalitnejšie sladkosti a slanosti - najmä čokoládu, zmrzlinu, sušené ovocie, rôzne aj solené oriešky. Chápe prístup nás rodičov - že tieto pochutinky sú ozaj chutné a je v poriadku si ich občas dopriať, ale nie sú zdravé a preto ich nemôžeme jesť denne. Cez víkend po zjedenom obede sa opýta, či si môže niečo vziať. Cez týždeň príde s takou otázkou nanajvýš raz, takže má sladkosť 3x týždenne, plus občas zájdeme na koláčik alebo zmrzlinu niekde von a občas má na raňajky sladké pečivo. Je to aktívne zdravé dieťa, ktorému nič nechýba a s ktorým nemusím riešiť žiadne zdravotné problémy.
@pipistrel13 a ako potom dieťaťu vysvetliť, že sladké sa nemá jesť vo veľkom množstve? Zakazovať, či dávať za odmenu? To mi príde ako chorý prístup
@annm81 presne taký systém chcem zaviesť u svojej dcérky, idem príkladom, no aj tak.. ako ste riešili okolie ? Také to "nech sa páči daj si cukríky", prípadne časté návštevy babičiek s hordou sladkostí aj napriek "zákazu" ..
@deti95060810
@makakova dievcata, rada si necham vysvetlit, ako by mal pocet deti vplyvat na moje rozhodnutia ohladom zivotospravy 😉 som zvedava na logicke argumenty.
@autorka, robim to rovnako. Si skvela, ze dbas o zdrave navyky deti. Ja ked vidim, ako tlacia cokolady a lizatka doslova batolata.. Deti cukor mozu prijimat aj v zdravej forme predsa, nepotrebuju k tomu lizatka, cokoladu, cukriky. Aj nasa suseda sa velmi pozastavovala, ze nasim Mikulas doniesol oblubene ovocie. Este to aj podkopala takymi tymi poznamkami, ze asi neposluchali, ked nedostali sladkosti 🤫
co ja viem,ja mojim davam vzdy poobede a ani neviem ci sme niekedy riesili v akom mnozstve a preco sa viac nesmie,sem tam spomeniem,ze sladkosti sa mozu az ked sa normalne najedia a dolezite je kazdy den zjest ovocie a zeleninu
dokonca s dcerou sme mali fazy,ze aj nedostala sladkosti,pretoze nejedavala v skolke nic a brala to ako normalnu vec,oni tie sladkosti vnimaju normalne,ako je obed,ovocie tak sa moze aj sladkost a okrem ovocia a zeleniny sa nicoho neje neviem ake mnoztvo a napr.ked niekde sme a zjedia viac,tak aj sami sa zbadaju,ze im to ani nechuti uz a aj prestanu nejako bezbreho
ja myslim,ze je to take proste prirodzene,deti take veci neriesia,len my dospely,preto im to netreba prehnane vysvetlovat
@annelise17 My máme šťastie, že babičky žijú ďaleko, takže riešiť sme to denne nemuseli 🙂 A keď sme k babičkám šli na návštevu, sladkosti dieťa dostalo, ja som ich vzala a povedala, že neskôr si z nich dáme. Neskôr z nich niečo dostal a na zvyšok jednoducho zabudol, lebo sám prišiel na to, že lacná čokoláda bez kakaa s kilom cukru jednoducho nie je taká dobrá ako kvalitná a že lízanka sa nevyrovná mandliam, lieskovcom a soleným pistáciám.
@h2o2 kvalitnú čokoládu ani nepovažujem za sladkosti. Tú jedavame pravidelne
@cimage ja už som sa dozvedela, že sme určite sociálne slabší, keď mu dávam piť prevažne vodu 😂
@monuska112 ja už som zvyknutá na drzych ľudí ,preto nech si povedia čo chcú je mi to vlastne jedno .máš pravdu nema sa čo starať
@deti95060810 urobiť si viac detí, aby som neriešila časté jedenie sraciek má zmysel podľa teba? Aj keby mám 10 tak sa budem zaujímať o to co jedia a budem ich viesť k zdravému prístupu k jedlu. Nikde sa to neučí, je to na nás rodičoch aby sme toto v deťoch prirodzene vybudovali.
@pipistrel13 myslím si, alebo teda snažím sa o nenuteny prístup. Rozhodne mu neopakujem denno denne že musí byť zdravý a nemá jesť sladké. Majú viac obeznejsich deti v kolektíve a asi si uvedomuje, že chce vyzerať lepšie, vládať vonku behať atď.
@natyzara nepýta si ho na dennej báze, ale keď si raz za čas vypýta tak mu dám. Alebo keď dostane od niekoho, nerobím z toho vedu a normálne to môže zjesť.
kolko rokov ma dieta?
Moja dcerka do 3 rokov nevedela, co su sladkosti. Ano, piekla som domace kolace, no miesto cukru, vzdy som davala med. Vyzivy som robila domace tiez. V zivote som jej neponukla vodu so sirupom....teraz ma 7 rokov a urcite o nič neprišla. Doteraz ma najradsej len cistu vodu, dzusy, malinovky vobec nechce. Je zdrava, stastna, spokojná. Samozrejme, teraz si da obcas dobosku, aj čokoládu, no tiez vie, ze toho sa vela jest nema. Nemyslim si, ze svoje dieta o nieco pripravujem
@doriiis tak ale toto už je extrém 😂 nikde nepíšem, že sladkosť nedostane a máme doma vojenský vycvik
Necitala som vsetko ale… podla mna je zdravy nejaky ten stred.
Nie prehnane sladkosti ale zase sa im ani nemoze vyhybat. Resp zakazovat.
Kazdopadne ta reakcia ucitelky kusok pritiahnuta. I ked okej dieta nechcelo tak okej. Nechce a neriesim.
Ak by chcelo okej. Nech si vynimocne maly kusok da. Nerobim z toho tragediu.
@pipistrel13 Wow, pre teba je vymývanie mozgu, že dieťa pozná fakt, že nezdravé jedlo je nezdravé? Zaujímavý postoj. Ja k tomu ešte učím deti, že si majú umývať ruky, lebo baktérie, umývať zuby, lebo kaz, cvičiť, lebo inak budú tlsté a slabé, používať na bicykli prilbu lebo v hlave majú mozog, a chodiť po prechode na zelenú. Myslela som, že si učím deti nejaké základné veci ohľadne starostlivosti o vlastné zdravie, ale tu sa dozviem, že sú úplne vymleté propagandou :D
Mala som kamošku takú, nič sladké mala nemohla keď bola skolkarka, raz som ju varovala nasla sladké mojej malej co boli schované a s prepáčením zožrala na tajnasa koľko stihla schovaná , nenapadlo ma to schovať keďže naša bola naucena sladké z rozumom,,, zdula sa na mňa ako keby som bola na vine ja 😪 potom sa nejak uvedomila a dávala z rozumom ako ja a nie na tony

Ty uz to zenies do extremu. Ako moze jedna tablicka horkej kvalitnej coko decku ublizit? Alebo obycajne keksy. Maj si svoju vychovu, nakoniec aj tak dosiahnes len to, ze ti dieta bude jest sladkosti potajme ked bude vacsie.