Vrátili by ste sa k niekomu, kto vás opustil s 3-mesačným bábätkom?
Expriateľ ma opustil a nechal s 3mesačnym synom. Neviem dôvod jeho odchodu, tvrdí že nezvládol prichod dieťaťa, ja v tom však cítim niečo iné. Ubehli 3 mesiace a chce sa vrátiť späť. Neviem čo za ten čas robil ani či niekoho mal a možno ho aj poslala do čerta.
Moja rodina ho nenávidí, po jeho odchode som sa zosypala a skoro skolabovala.
Určite Nie neblázni ten človek je nezodpovedný.
Len tak na okraj vráti sa k tebe malému u pôjdu zuby v noci bude plakať TY tiež nevyspatá a ON len tak odide a potom zasa si vymysli niečo čo nemá ani hlavu ani pätu. Už si si vytvorila svoj režim s malým tak načo TI ho nazad vyskytne sa problém a utekám. Tak sa sprava normálny chlap otec syna never mal nejakú tam to skončilo tak sa vrátil. Ale nazad by som ho nechcela.
Nie, nie, nie!!!! Nechal ta v stichu, ked si potrebovala moralnu a fyzicku oporu. To nebolo opustenie v afekte. Hnusne a zakerne sa na to pripravoval, ked si postupne odnasal veci. Zakerny hajzel. Urobi to o rok opät a budes zase zrutena. Vybavit vyzivne, uoravit styk s dietatom a zrusit ho zo svojho zivota. To nie je partner do zivota, ani do nepohody.
Bohvie, preco sa chce vratit ale urcite si nevstupil do svedomia. Cudujem sa, ze vobec nad tym uvazujes.
Neboj sa, on si užíval s nejakou inou ale ona nebola taká hlupaňa a keď jej došlo čo je to zač tak ho vyhodila a teraz sa chce natisnúť k tebe, už si mu aj ty dobrá aj keď nad tebou ešte donedávna ohŕňal nosom :D
Možno to s tebou prežije aj 3-5 rokov a potom zas nájde nejakú ktorá bude lepšia ako ty v jeho očiach a zas tajne začne odnášať veci. Odporúčam ak ho zoberieš naspäť spísať inventár a priebežne si to kontrolovať, aby si vedela keď začne odnášať veci, že už je na odchode 🤐
Ja som za druhé šance, ale keď čítam akým spôsobom to spravil (že na tajnasa vynasal veci a raz sa proste nevrátil) tak to by druhá šanca nebola ani náhodou.. veď to bol premyslený čin, odchod čo plánoval.. je dospelý, mohol to riešiť 100sposobmi, on zbabelo ušiel od svojej ženy a dieťaťa.. nemyslím že si zaslúži druhú šancu.. nech sa ukáže aký bude otec svojmu dieťaťu, avšak už by som z neho nikdy neurobila partnera.. držím ti palce..
Fuj, nie..to by som musela byt riadna troska 🙂
@autorka...vieš čo, neviem ti asi úplne povedať, prečo sa to vo mne zlomilo v momente keď mi dal prsteň. Bola to spleť udalosti. Ja som si uvedomila, že on 3 mesiace nevidel svoje dieťa a ja ani neviem, či pozrel vôbec do postieľky. Na otázku, kde do čerta bol, tak sa usmial a povedal 'hlavne, že som tu teraz'. Proste vnímala som to tak, že odišiel v čase, keď som sa ja dávala dokopy fyzicky..a on mi podkopal psychiku. Jeho absolútne nezaujímalo, čo je s jeho dieťaťom a to ma v tom momente strašne zranilo. Prišiel a tváril sa, že nič sa nestalo. Ok, ja beriem, môže mať aj chlap takéto stavy. Ale keď od detí odíde matka, spoločnost ju hneď odsúdi. Otcom sa to bude tolerovať?
Preto som ti napísala, aby si pozerala hlavne na seba. On keď chce byť otcom, nech je, nebrán mu. Ale ako partnera, len kvôli tomu, že máte spolu dieťa....to prosím nerob.
Ked to bolo tak, ako opisuješ, tak 100% nie..Jeho charakter sa ukazal, za 3 mesiace nezmenil, čize pri najbližšej priležitosti zad toto z neho vylezie
@lonely66 😁😁 Tak, co si ty robila na jej mieste? Ved mlada uvazuje, ze mu da sancu..🤔
@lonely66 https://eduworld.sk/cd/martina-matejova/3402/po...
“ Najdepresívnejší boli otcovia medzi tromi až šiestimi mesiacmi novorodenca, príznaky tohto ochorenia zistili u každého štvrtého muža.”
@lonely66 ja súhlasím. A ako som spomínala vyššie, keď žena opustí dieťa a vráti sa po nejakom čase, spoločnosť už na ňu pozerá ako na nezodpovednú matku. A nikoho netrápi, že možno dostala depresiu. Ale keď sa takto vytratí muž, tak dobre, že ho potom nevitame s otvorenou náručou 🙈
Keď nad tým rozmýšľaš, tak by som išla na to pomaly, postupne. Najskôr, aby vás navštevoval, aby ukázal snahu, že naozaj chce byť otec a partner a postupne pomaly ísť na to. Neotvaraj mu hneď dvere na návrat. Nech on ukáže ako veľmi o vás stojí.
Urobi ti este druhe dieta a zase zdrhne...ser na neho. Pride lepsi ;)
ak si chceš zopakovať to martýrium, tak mu tu šancu daj...a druhé decko k tomu🙄 ja len dúfam, že ak ty stratíš rozum, tak vaši ho chytia za krágel a vyšmaria do riti
ja osobne by som si to nechala vysvetlit, a racionalne to zhodnotila. Ak mas pocit, ze bol s inou , rovno by som sa opytala, zistila. ZAse ak je toto jedine problem, ze nieco nezvladol psychicky (nuz kto vie kolko mate rokov...). Ak ale vies, ze je to podrazak, nedoverujes mu, tak ho neber spat. ALe neziv v sebe nenavist, a duplom nie v tvojej rodine, nie je to dobre ani voci tebe, jemu ale hlavne dietatu do buducna.
Ak ste sa aj v tom obdobi cakania babatka vadili a vztah bol na figu aj predtym o nic neprides podla mna. Nic sa dietatom nezmeni.
V tomto prípade určite nie....keby je to skrat a jeden večer sa zbalí že situáciu nezvláda a potrebuje čas (bola by som ochotná pouvažovať ak by mi dal riadny dôvod skúsiť to znova).
Ale toto čo spravil on že si postupne vynášal veci, nakoniec potajomky utiekol a ešte ťa ťahal aj 3 mesiace po pôrode po súdoch. On si celý tento odchod naplánoval takže sa nejednalo o žiadny skrat. Takže za mňa veľké nie.
Po tvojom druhom príspevku NIE!
To nebol skrat,dopredu to mal premyslené... ktovie ci už počas tvojho tehotenstva nebol zároveň aj s inou... nežiadala by som od neho už ani len vysvetlenie nezaujímalo by ma.. ak mal psychické problémy, "nezvládol to", dala sa to rozhodne riešiť ináč... za mňa veľmi chaba výhovorka..
Ps: upraviť styk s dieťaťom a žiadať výživné... teraz ho ťahaj po súdoch ty!
Ste zlaté žienky. Chcela som počuť aj nestranný názor, i keď si myslím že sama vnútri viem, že sa vrátiť nechcem. Boli sme spolu 10 rokov a takýto podraz by som nečakala v najhoršom sne. Styk máme upravený, aj výživné.
Cítim ako sa táto zrada podpísala aj na mojej psychickej stránke, nezveličujem keď poviem, že v tom období som myslela že to neprežijem.
Má to mnoho ďalších nechutností ako to, že keď sa to stalo som volala jeho mamke a tá mi nezdvihla ani telefon iba po ňom odkázala ze nechcela so mnou hovoriť”. Na súd ho prišla podporiť, iná mamka by sa za syna hambila. Teraz plače že si nevída vnúča, len sem tam. 2x do týždňa sme s “tatkom” on vyberá program kam ideme. Syn je malý preto som pri stretnutiach aj ja. Dokonca si svokra vypýtala vianočný darček ktorý nám dala do domácnosti - hrnce.
Myslím že by synovi nebol dobrým otcom na plny úväzok, má cez 30 ale koníčky sú kaviareň, auto, kamaráti a futbal. Keby nemám dobru rodinu nemali by sme ani kde byvat čo sa k ničomu nemal ked sme riešili kde pojdeme byvat
@miggy a ako si zvládala keď sa s ním dcéra musela stretávať tak maličká? Bola si prítomná pri stretnutiach? Ja musím byť nakoľko je syn malý… ale ťažko sa odpútava od niekoho na koho by si najradšej zabudla keď ho musím ešte vídať tak často
Ty si tu už písala, že? No moc dlho mu ten " utek" nevydržal
No, po tom odmietnutí chodil k nám veľmi sporadicky. Raz za 3-4 mesiace. Ale tým, že dcéra bola dlho kojena, chodila som na stretnutia aj ja. Súd sme mali kvôli korone, až keď mala dcéra 2,5 roka. Tam sme sa dohodli na každej druhej sobote na 10 hodín (odsťahoval sa totiž cez 200 km ďaleko). A na prvých 2 stretnutiach bola dcéra sama. Ale prvé komplet preplakala, vraj na ňu aj kričal, nech je ticho. A druhé prišla domov vyhladovana, lebo ju vzal na obed do vietnamskej reštaurácie (2,5 ročne dieťa). Takže sme sa dohodli, že pre všetkých bude lepšie, ak budem prítomná aj ja. Teraz fungujeme tak, že síce s nimi idem, ale oni dvaja sú buď na ihrisku, alebo v centre, kine...a ja si zatiaľ nakupim, prip. idem na kávu.
Mne sa teda odpútalo ľahko, tým, že k dcére po odmietnutí ani nechodil....aj korona mu hrala do karát. Ale aj po tých rokoch máme veľmi vlažný vzťah.
Ja by som trvala na to,ze ked ozaj olutoval a je si istý ze chce byt partner a otec,tak povie pravy dôvod odchodu a kde bol.
A ked pises ako sa zachovala jeho mama, tak to je narcisticka celá familia...skoda ze za 10 rokov sa neprejavili, az ked bolo babo na svete.
Autorka, ty sa nemusis rozhodnut hned.
Nechaj plynut cas, nauc sa zvladat vsetko sama.
Urcite by som ho do bytu hned nepustala. Nie je zly, potrebuje vyzriet. A ty si musis uvedomit svoju cenu.
Nie

Autorka, tazko sa radi, ked nevieme detaily. Vidis, podla tvojho prvotneho prispevku by som mu tu sancu dala.
Potom citam, ze ste sa hadali, riesil veci cez sud atd…
Asi by som si rady pytala od tvojej a mozno aj jeho rodiny a priatelov.