icon

Vrátili ste sa z Bratislavy na východ?

23. jan 2021

Ahojte babule, prosim zaujimaju ma hlavne osobne skusenosti, nie nazory typu isla by som ci nesla by som. A uz vobec by som nebola rada, keby sa tu strhla debata typu zapad proti vychodu a opacne, to prosim ozaj nie. Zaujima ma, ci je tu niekto, kto pochadza z vychodu, prestahoval sa a niekolko rokov zil v BA a vratil sa spat na vychod. Ste spokojni? Alebo by ste sa vratili spat do BA? Ake boli vase dovody na navrat a ako to vnimate s odstupom casu? Dakujem 😊 Mier ✌

Strana
z2
autor
24. jan 2021

@alice8mi jej dakujem, ze si sa rozpisala 🙂 kolko rokov ste byvali tu v BA prosim ta?

alice8mi
24. jan 2021

nieco cez 8 rokov 🙂
kludne ked mas nejake konkretne otazky tak sa pytaj 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
karollka21
25. jan 2021

@beata_k my sme dali výpoveď z podnájmu v BA, v PP sme nemali nič zarezervovane, spoliehali sme sa, že motyka vystrelí 🙂. Zohnali sme si podnájom na poslednú chvilu, ako píšeš, byty (kúpa) sa hľadajú (aj hľadali, keď sme my šli) ťažko narýchlo. Zostali sme teda v podnájme nejaký čas, postavili medzitým dom a už pár rokov sme vo svojom. Všetko sa dá, aj keď ten "sťahovaci medzičas" je trochu náročný 🙂

silviatko
25. jan 2021

My sme presne tak na tom ako vy..ale ja sa na vychod nechcem vratit..ale to zalezi aj kde na vychode byvate..ci dedina..no my uplny zapadakov..alebo mesto..trebars kosice..zalezi ci na vychode sa najde praca..no my ostavame ba urcite..

beata_k
Odpoveď bola odstránená
katjas8
25. jan 2021

Ahoj, my sme z východu, zili sme 6 rokov v Žiline a teraz sme sa vrátili späť na východ. My sme to chceli, nešli by sme späť. Tá mentalita tu nám viac vyhovuje, poznáme to tu a máme tu rodiny. Ale každý si taký krok musí zvážiť sám. Nie je to jednoduché a stojí to veľa stresu a námahy, zvlášť keď sú tam deti. Je dobré si najprv nájsť pracu a tak ísť.

katjas8
25. jan 2021

@beata_k Je dobré kontaktovat realitku, lebo dobré byty sa na inzerát ani nedostanú, realitaci ich hneď ponúknu cakajucim klientom.

autor
25. jan 2021

@katjas8 chapem vas a je fajn, ze ste spokojni 🙂

hopsadobrandejsa
25. jan 2021

Vseobecne je momentalne velmi zle obodobie na stahovanie. Kvoli corone sa rusia pracovne miesta uz aj na zapade ako napr. v AT&T. Na vychode je to momentalne vseobecne horsie a ked k tomu pridas fakt, ze nehnutelnosti sa kupuju za historicky najvyssie ceny tak ti to vsetko to stahovanie len stazuje.

Ak by clovek mal nieco vlastne tak je to urcite jednoduchsie, ale akurat dnes som cital, ze sa nadalej pocita s rastom cien nehnutelnosti.

Mozno by bolo mudre pockat aspon rok. Prave teraz je rozbehnutych vela developerskych projektov ktore ked sa dokoncia, mohli by stlacit ceny starsich bytov nadol. U nas v PP sa byty predavaju za neskutocne ceny len z toho titulu, ze je pretlak na trhu. Uz som videl aj 1i byt u nas za 80 tisic. To uz je hardcore aj na Poprad.

danginko
31. aug 2021

Och,aspon vidim,ze nie sme sami.Teda asi ja,sama☺️byvame pri Trnave,pracujeme v BAod r.2014,dosli sme sem po zanechani vypovede v KE kvoli lepsim platom.No a ako plynul cas,tak sme sa vzali,teraz sa nam narodilo druhe dieta.U mna tiez sa bije rozum so srdcom uz odkedy sa nam narodila prva dcera (bude mat 5r) a citim,ze tu su 'len'susedia a rodina,pribuzni mi chybaju.Nateraz sme kupili pozemok a urcite pracovne by sme sli tiez do KE (obaja pracujeme ako technici v IT).Len este chceme pockat isto co urobi ta korona+kym sa bude moct zacat vystavba na pozemku.Pozemok je mimo KE,tam nepotrebujem byvat priamo.Manzelovi sa velmi nechce,predsa uz nejakym sposobom zijeme a je tu aj ten strach co praca a aj to ohodnotenie...mna uz ale nebavi nariekat za navratom,viacmenej som rozhodnuta.Radsej trochu menej penazi,ako tu si zit a nariekat,ze mi je smutno a ze sme tu sami...

autor
31. aug 2021

@danginko držím Vám palce 😉 hlavne aby ste boli spokojni

klaudika_v
2. apr 2023

Skusim tu napisat aj ja, po dlhsej dobe, ci sa niekto chytí na túto temu 🙂 Som v BA uz 9rokov (posledné 2 roky zijeme v MA) . S manželom intenzívne rozmýšľame o presťahovaní sa na východ. On je stredoslovak a ja z HE. Hlavným dôvodom je tiež rodina, že sme tu na dcérku sami a keby sme sa presťahovali, bolo by to jednoduchšie už len z tohto hľadiska. Rozmýšľame nad KE, tam mame manželovho brata s rodinou. Najhoršie na tom je to, že Košice sú momentálne drahšie ako Malacky, cize ešte by sme museli doplacat/navysovat hypo alebo ako to napísať.. a plus, netuším ako to riešiť s prácou. Ako sa dá skĺbiť sťahovanie/hypoteka/nová praca.. dcerka bude od septembra v predškolskej, cize ideálne to stihnúť do septembra. 😁😅
Nečakám ani radu, len som sa tak rozpísala.

Ale, ako ste na tom vy, ostatní, ktori ste sa už stihli naspäť presťahovať? 🙂

alice8mi
18. máj 2023

@klaudika_v ahoj, ja som tu uz pisala, vtedy to bolo este "cerstvo" po prestahovani. aktualne je tomu uz 5 rokov co sme sa vratili. a absolutne nelutujem 🙂. zivot sa tak nejako sam vyvinul. "vdaka" corone moja povodna praca z Bratislavy presla na homeofficovy system a teda ked som po druhej materskej chcela zacat pracovat, tak mi bolo umoznene vratit sa na moje byvale miesto 🙂. pracovne raz do mesiaca chodievam do BA, pravidelne sa teda stretavam s kolegynami aj vsetkymi kamoskami. a pritom byvam na vychode, mam tu rodinu, postavili sme si dom...
takze nam vlasne vyslo vsetko co sme chceli 🙂

Strana
z2