icon

Vstávate ráno a chystáte mužovi obed do práce?

zuzulk
18. aug 2016

Vstavate rano a chystate muzovi obed do prace?Ja cca o 5 a ja mám čas ísť z domu aj o 8. Pár krát povedal, veď spi"nemusíš, ale niekedy mi vyčíta že zdochinam ráno 😀a nenaberem mu. Aj keď ai myslim že by si mohol aj sam keď som to už navarili😄ale čo neurobim, budem sa snazit vstávať😫

lussyka
19. aug 2016

@fadama rob to čo ťa baví a napĺňa 🙂 ak to robíš rada tak to rob ďalej 🙂 🙂

fadama
19. aug 2016

@lienkafoj a ja s tebou uz vobec nie.

fadama
19. aug 2016

@lussyka Dakujem. 🙂 🙂

bubinko1506
19. aug 2016

moj vstava do prace o 7ej, ale nechava ma spat dalej. varim kazdy druhy den a vecer to muzovi chystam do chladnicky. ked sa mi nechce varit, tak sa jednoducho ide najest. ranajky si kupuje cestou do prace - ma ruky a usta, vie si v obchode vypytat, co chce. cez vikendy si ranajky pripravujeme spolocne, respektive jeden ide so psom von, druhy chysta ranajky.
ked som chodila na sluzobky a vstavala som rano o 4:30, aby som stihla lietadlo z viedne, tak vzdy vstal aspon na chvilu za mnou a dal mi nejaku malickost.
coskoro sa nam narodia dvojicky a varit bude par tyzdnov muz - ved to nie je ziaden problem.

mysga
19. aug 2016

Inak, aj takú poznám, čo ráno vstane o pol hodku skor ako muž, spravi mu kavu a raňajky, ide ho zobudiť... a keď nám to v jeden večer hovorila, videla som, že sa z toho teší, že je na seba hrdá, ako sa oň stará.na konci preslovu povedala mužovi- a takto mu všetko nachystám, že zlatíčko? - a zlatíčko na to - ...no. hej, a čo. :D :D :D

stevvvka
19. aug 2016

moj manzel ma obedy varene v praci, ale ranajky mu chystam. niekedy aj o piatej rano do pekarne idem, a samozrejme aj kavu ma nachystanu. robim to teraz, ked som doma, a robila som to aj vtedy, ked som chodila na poobednu smenu.

robim to, aby mal lepsi a krajsi den, a robim mu ranajky aj vtedy, ked sme pohnevani.

a si predstavte, ze ked sa mi niekedy chce, tak mu v zime aj auto oskrabem od mrazu, a dam ho nahriat, aby mal teplu sedacku. divne, ze sa mi chce prave vtedy, ked sme pohadani...

on mi zas opravi auto a stara sa o "chlapske" veci ako vymena gum, stk, vymena okien, oprava sifonu, instalacia potrubia..
ked aj sme pohnevani, zavola mi z prace, ci sa mam dobre.

nemame idealne manzelstvo a minimalne raz tyzdenne sa s nim chcem rozviest. ale prave tie malickosti, drobnosti, ktorymi sa starame jeden o druheho, to robi manzelstvo krasnym.

fadama
19. aug 2016

@stevvvka pekne si to napisala, aj my ked sme pohnevany aj tak rano vstanem a urobim mu tu kavu a jedlo do roboty zabalim.
Ano presne tie malickosti robia partnerov, manzelov krasnym. 🙂 😉

luciahaluskova
19. aug 2016

Ja vzdy navarim tak aby sa naveceral a zostalo mu aj na obed na dalsi den a zabalim mu to

mysga
19. aug 2016

...a jedna z rodiny šla do pôrodnice, mužovi nachystala do dóz a do mraziaku v dózach jedlo na týždeň. A jej muž jedol celý čas pizzu. :D lebo si nevie zohriať sám jedlo. A teraz mu ona nemôže ani nechať ich dieťa na dlhšie, ako na pauzu medzi jedlami, lebo by jej nevedel dať jesť. :D Takže asi tolko, je toho strašne vela v mojom okolí, kedy ma ide šlak trafiť z neschopnosti chlapov, resp. z debilkov, ktorých z nich robia ich mamy a ženy. ALE to neznamená, že si chlapa neobslúžim, kým vidím, že to vidí a vníma a je za to rád a vďačný a nepovažuje to za samozrejmosť.

misicka27
19. aug 2016

@stevvvka o manzela sa mozes starat aj inak ako mu robit full servis 🙂 ved v kazdej domacnosti to tak funguje ze raz viacej uprace/ navari zena, inokedy ked nestiha/potrebuje time out tak ju zastupi muz...aspon by to tak malo byt....ale vstavat rano 2 hodiny skor a naberat muzovi jedlo ako autorka temy tak to je uz odveci 🙂 Manzelstvo/partnerstvo je o tom sa spolocne starat o domacnost, o potomstvo , o zarabanie peniazkov....nech si to kazdy podeli ako mu vyhovuje,aby bol vo svojej domacnosti spokojny. Ale zo svojho okolia viem ze chlapi velmi rychlo spohodlneju a zeny su potom znicene lebo nevladzu....a same si za to mozu....ked budes mat dieta...dve ....tri...a chodit do roboty a na krku 40tku tak potom pochopis :D

stevvvka
19. aug 2016

@fadama
moj muz po praci akurat prezlecie monterky a ide makat na chalupu, dennodenne preraba NAS dom aby sme mali kde byvat. tie ranajky pre krajsi start do dna su to najmenej, co mozem spravit...

cez vikend mi donesie kavu az do postele a podobne.
aj sa mi podakuje a obcas povie, ze nebyt mna, zaspi aj trikrat tyzdenne, lebo jemu vstavanie robi problem...

a mame veeeela problemov a hadok, fakt niekedy rozmyslam, preco som este stale s nim. napriklad nakupy z auta povyklada a nechce, aby som tazke vlacila, ale niekedy mu to musim aj trikrat pripomenut, lebo porste ma tolko starosti, ze zabudne, ze som bola v obchode...

ale tak ani ja nie som dokonala.

lussyka
19. aug 2016

@fadama ja robím to isté a vôbec sa za to nehanbím 🙂 partner ma večer poriadne pomiluje a funguje taká symbióza medzi nami 😀 😀

stevvvka
19. aug 2016

@misicka27 suhlasim s myslienkou, ze naucit muza na pohodlnost je chybny krok.

lenze kazdy prispieva do domacnosti svojimi moznostami, a on ked cely den maka, dennodenne, a ja som doma cele dni, bolo by mi trapne aby napriklad riady umyval.

obcas aj tu pracku zapne, aj povesia pradlo, tento rok zavaral vyse on ako ja a popri tej vsetkej praci a prerabky okolo chalupy chova kozy, ovce, zajace, sliepky, aby som ja mala zdrave masko. ked chcem, idem sa pozriet na male zajaciky a kozliatka, ked nechcem, aj mesiac ich nevidim.

nemyslim, ze zena ma stat iba pri sporaku, ale su prace, ktore lepsie sadnu muzovi alebo zene.
ze mu robim ranajky, je dokaz toho, ako si vazim, ze dennodenne vstava do prace.
a obcas objednam pizzu, velakrat ani nevarim, vytiahne z mrazaku zabijackovu kasu a da si ju s chlebom. respektuje, ze nie vzdy sa mi chce varit.
a taky bonus - kupil sijaci stroj - pre seba. sam si podsil monterky, ked bolo treba...

fadama
19. aug 2016

@stevvvka 🙂 super 🙂

misicka27
19. aug 2016

@stevvvka tak to ma byt...hlavne aby vam to vyhovovalo, to ako zijete obom...u nas je to na striedacku, aj ked som doma na materskej teraz, niekedy nachystam cez vikend obed sama, niekedy mi pomoze, riady tiez umyvame kazdy sam po sebe lebo nie vzdy jeme naraz. Nemame to striktne podelene, vzdy podla nalady a okolnosti. Ja sa staram cely den o dieta nevyvalujem sunky, iba ked maly spi :D a on to tiez pochopil ked zostal s malym sam cely den lebo musel, ze je to tiez praca a este k tomu aj nezaplatena a obcas nedonecena. Dufam ze po svadbe sa nic nezmeni :D

sense
19. aug 2016

@stevvvka predpokladam ze keby tie ranajky raz nenachystas tak sa ti nedostane takwj vdaky ako zakladatelke temy

simca06022011
19. aug 2016

@sense presne tak, to si asi nedocitali tie co sa nad vyhodami chystania jedla pre partnerov rozplyvaju :D

charity
19. aug 2016

Tato tema mi zavana tyranim zo steany manzela.

operaphantom
19. aug 2016

Som rad ze nemam doma takuto gazdinu a takyto usadeny pseudorezim s varenim 😀

stevvvka
19. aug 2016

@sense to je pravda... to by som sa aj ja vykaslala na cele ranjky aj na ine sluzby.

@misicka27 cele je to o kompromisoch, a o pomahani si. ja som si vedoma, ze stale okolo chaluby bude robota, ci opravit plot alebo upravit dvor, takze povacsine ostanu prace v domacnosti na mne...ale tak zas nemusim sa starat o zumpu, o odstavku vody, o drevo, aby bolo cim kurit...co sa tyka deciek, planujem ho zapriahnut od prvej minuty do vsetkeho - aj kupat bude, aj prebalovat. ze sa staram o domacnost je kvoli tomu, ze on sa stara o dom auta a pod, ale dieta mame dvaja a mali by sme sa mu venovat rovnako. teda vlastne podla moznosti, ked bude v praci, nemoze sa potom osem hodin starat iba on...ale planuje ist na matersku, takze toho sa nebojim 🙂

@fadama ked si to po sebe citam, zda sa ze mame harmonicke manzelstvo, a ani zdaleka to tak nie je...kolkokrat mu vytknem, ze teda moze ten tanier aspon do umyvadla dat, ale potom mi povie napriklad,, ze on si chcel dat este duplu neskor a nechcel zbytocne minat vodu, kedze ju nosi vo vedrach :D

mima4
19. aug 2016

@stevvvka

prosim ta, vysvetli mi ako mu robis ranajky?

lebo moj muz si vyberie z chladnicky "niečo", k tomu rozky a ma ranajky. To ako mu krajaš ako školkárovi?
Mažeš mu maslo, davas sunku,...?
prepač, ale pre mňa by toto bolo ponižujuce smerom k chlapovi...

stevvvka
19. aug 2016

@simca06022011 si predstav, ze ja som to docitala...
ja reagujem na tie baby, ktore si viacmenej nevedia predstavit chystanie ranajok, lebo nevidia dovod...

tak som poukazala na ten moj dovod... 🙂

fadama
19. aug 2016

@stevvvka Aj u nas sa to stava, ze tanier neda do umyvadla, preto lebo si este bude chciet neskor nabrat, ale to neriesim, ked umyvam riad je my jedno ci je uz v umyvadle alebo zoberem z linky cize o 20cm dalej. 🙂

stevvvka
19. aug 2016

@mima4
obcas idem do pekarne, aby mal napriklad teple sisky s dzemom - cca dva-tri krat do mesiaca.
ano, rozrezem rozky, natriem povacine domacu pastetu, ktoru on robil, nakrajam domacu zeleninu, ktoru on sadil a aj pretrhal, a dam do sacka, pretoze on si svoje ranajky zje az v praci.
plus kava - aby ju mal vychladenu, pretoze jeho vstavanie je take, ze ide na wc, oplachne ruky tvar, natiahne monterky, vypije kavu aby rozlepil oci a uz startuje auto.
fakt neznasa ranne vstavanie.

misicka27
19. aug 2016

@mima4 no ked si to podelite, raz nachysta ranajky on a raz ty tak preco nie? ale iba cez vikendy samozrejme, cez tyzden ani za svet :D ja papam rano jogurty a on nech si da co chce

fadama
19. aug 2016

@mima4 odpoviem ti aj ja. Tvoj si zobere napr. z chladnicky celu stanglu salamy alebo surove vajce? ved to treba nakrajat, alebo ten rozok aj maslom natret alebo pastekou ci inou natierkou.
Alebo co si take tvoj bere z tej chladnicky ze stym netreba nic robit??????

fadama
19. aug 2016

@stevvvka prewsne ako u nas wc, kupelna, obliekanie, kava a ide.

mariankaa
19. aug 2016

@mysga Krásne. "Teplo domova"..
@stevvvka Tiež mi to príde ako úplne normálna vec nachystať mu jesť. Po celodennej makačke - fyzickej, je to naozaj to najmenej. Môj tiež presne tak funguje. Pracuje v zahraničí, tam sa musí o seba sám postarať, a keď je doma, tak maká na domčeku, ktorý pre nás sám vlastnoručne postavil.

mima4
19. aug 2016

@misicka27 no neraz cez vikend ked vstanem, moj muz uz ma po ranajkach, lebo je 11 hodin 😀

mariankaa
19. aug 2016

@mima4 Raňajky nie sú len rožok s maslom a šunkou. Raňajky môžu byť aj teplé..