icon

Vstávate ráno a chystáte mužovi obed do práce?

zuzulk
18. aug 2016

Vstavate rano a chystate muzovi obed do prace?Ja cca o 5 a ja mám čas ísť z domu aj o 8. Pár krát povedal, veď spi"nemusíš, ale niekedy mi vyčíta že zdochinam ráno 😀a nenaberem mu. Aj keď ai myslim že by si mohol aj sam keď som to už navarili😄ale čo neurobim, budem sa snazit vstávať😫

misicka27
19. aug 2016

@jahodka11 To ze by som to ja nerobila neznamena ze sa o svojho muza nestaram, ale ani to neprehanam lebo niektore veci by mali byt odtial potial...aj zena potrebuje mat cas na seba a nie len okolo chlapa skakat :D

zuat
19. aug 2016

@zuzulk ja mu to chystám ešte večer 😉

darinks01
19. aug 2016

nie nie veru nechystam mu ziadny obed ale mam stastie iba vdaka tomu ze z prace oni chodia na obedy 😀 😀

stradivarius
19. aug 2016

300 názorov a autorka je fuč 🙂

jahodka11
19. aug 2016

@misicka27 haha nie, nabrala by som mu vecer 😉

natalym
19. aug 2016

Ja si myslím, že nie je problém nabrať mu jesť, aj keď mi nie je jasné, prečo sa to nedá večer nachystať a ráno by si to zobral, ale problém je jeho správanie.
No však ale keď tu nie je zakladateľka.

sasa1310
19. aug 2016

@zuzulk môj muž vstáva do roboty o 4.40 a urobí desiatu deckám do školy ešte pred odchodom. Bohužiaľ, psa už vyvenčiť nechce 🙂

timea7
19. aug 2016

@lussyka táto téma bola troška zle pochopená. Tu nešlo o to, ukázať dokonalý model spolužitia muža a ženy, lebo taký ani neexistuje. Každá domácnosť je iná, iné povinnosti sú v rodinnom dome s veľkou záhradou, štyrmi deťmi a kopou domácich zvierat, iné v paneláku. Iné to má muž, ktorý tvrdo maká v lese, iné muž, ktorý pracuje napr. ako učiteľ. Iné žena, ktorá má tri deti, jedno z nich postihnuté, alebo jedného z rodičov na posteli, iné žena, ktorá chodí do práce, popri tom študuje, iné tá, ktorá nepracuje a má jedno dieťa, ktoré už chodí do školy. Ak sa obaja cítia spokojne, niet o čom. Ak to žena nerobí v nádeji, že ak sa takýmto spôsobom "obetuje" muž jej bude ležať pri nohách do konca života, tiež niet čo riešiť. Nie každý to totiž ocení, niektorý to ani nevníma, niektorý to berie ako samozrejmosť, nájde sa ja blb, ktorý ešte ženu uráža, to bolo myslím v úvodnom príspevku najdôležitejšie. Nie to, či žena vstáva o dve hodiny skôr, ak to chce robiť, nech to robí, nie to, že mu balí jedlo do práce, ale celkový postoj jej muža k nej.

timea7
19. aug 2016

@stradivarius
@natalym autorka špekuľuje nad názvom a obsahom ďalšej témy, nerušte ju 😎 😎 😎 😎

cervenaruza123
19. aug 2016

@zuzulk Ja vstavam a chystam mu ranajky, obed ma uz zabaleny, len mu to nachystam do tasky, aby nemusel on o to skor vstavat. A ak je on doma a ja idem do prace, tak chysta ranajky on mne 😀. Takymto sposobom si vyjadrujeme lasku radi obaja, ale nie je to zase pravidlo. Tak isto to robili aj moji rodicia. Samozrejme, nie je to kazdy den, ale ked sa da... Ale este nemame deti, este sa mame pomerne luxusne na to, aby sme si mohli dovolit vstavat jeden k druhemu pomerne bez problemov.

maximiliana
19. aug 2016

Zeny ako vas tak citam neviem ci sa tesit alebo plakat... tomu mojmu ked hrabne tak mi vykrikuje ze vsetky normne zeny natieraju svojim muzom pri spolocnych ranajkach rozky maslom...ked som sa mu snazila vysvetlit ze to je totalny blud tak som bola za hlupanu... som doma na pn, vstavam kvoli nemu o pol siedmej, cez tyzden doma neranajkuje, len veceria a cez vikend caka natrete oblozene rozky...kto z nas dvoch nevie kde je sever? 😊

natalym
19. aug 2016

@maximiliana Ja natieram a nerobím to rada teda, vyššie vysvetlené. Záleží čo robí Tvoj muž pre Teba.

maximiliana
19. aug 2016

@natalym nosi domov peniaze...inak splyva s gaucom..hoci on stale tvrdi, ze robi vsetko a ja si nic nevazim...

yollanda
19. aug 2016

ja varim vacsinou len polievky. Malokedy druhe. Muz dojde z roboty a navari si sam. Ja som cele dni vonku s detmi, nemam kedy. Ma teply obed, tak hadam mu sucha vecera staci. Neni som robot

lienkafoj
19. aug 2016

@fadama nie "s" Tebou ale Tebou a to je rozdiel 🙂

siska53
19. aug 2016

@maximiliana ja obcas natriem. Ale nie kazdy den. Tiez nechapem,preco by som mala okolo neho len ja skakat. U nas to je ale v podstate vyvazene,on mi casto spravi kavu,ribieva v poslednej dobe caj,prirpavi veci na ranajky. A pripravi aj malemu,malej robievam ja.
Ked vsak ide na krv,tak mu pripravim jedlo,ak ide na lacno,aj ked on nechce.
Cez vikendy pri obede vsak som to ja,co chysta stol a serviruje a na 60% si naklada sam.

majdalenka23
19. aug 2016

Omg to je téma. Dnešným ženám sa už nechce ani len rožok natrieť mužovi. Ja kávu nepijem a môj si ju urobí sám, neranajkuje, varím obedy každý deň a nemám problém mu nabrať aj dupľu, nemám problém vstať spolu s ním ráno a pripraviť mu dačo pod zub do práce, alebo mu podať vodu keď pozerá tv. Keď vám muž opatuje city a neberie to ako samozrejmosť je to OK, ale keby mal sprosté reči že sa váľam V posteli a on si musí natrieť chleba no tak to by nemal ani obed.

maximiliana
19. aug 2016

@majdalenka23 ved presne o tom to je, ze ked jeden dava a druhy prijima a este somre tak to nebavi nikoho...ja tiez nemam problem mu dat jest ked pride po celom dni domov unaveny, ale dokaze ma cvicit ako opicu a ja hlupa sa necham lebo neznasam tichu domacnost ... zial divna vychova

timea7
19. aug 2016

@maximiliana sorry za úprimnosť, ale divím sa ti, že sa s ním snažíš o ďalšie dieťa. Veď dve máš už teraz 😒 😒 😒 😒. Že nosí domov peniaze? Ty nepracuješ? Ak áno, akým dielom sa on podieľa na chode domácnosti a starostlivosti o dieťa? Zrejme nijakým. Ak si prečítaš príspevky vyššie, že ženy mužom chystajú jedlo, OK, ale väčšinou v ďalšej vete píšu, že manžel varí cez víkend, alebo chystá raňajky a desiate jej aj deťom počas víkendov a dovolenky. Tvoj sa v ktorom storočí zasekol? Tichá domácnosť? OK, ak ho to baví. Povedz mu, že ty to neznášaš, preto máš na každý deň a celý víkend program. Možno sa rozhovorí.

slecnamarplova
19. aug 2016

Podľa mňa je táto téma žart 😀

timea7
19. aug 2016

@slecnamarplova no autorka má potrebu zakladať stále dookola podobné témy, čo už, každý sa zabáva inak.... 😎 😎 😎 😎 😎

slecnamarplova
19. aug 2016

@timea7 hej? Je ich viac? Kde si to pozriem? Nech sa na vecer trošku odreagujem 😇

maximiliana
19. aug 2016

@timea7 momentalne nepracujem, ale ked som pracovala 14 hodin denne tak to bolo rovnake 😁 ono obcas mi aj vyhovuje ked sme pohadani, lebo vtedy odo mna nexce ani pohar vody a aj riad si vie po sebe umyt 😂😂

timea7
19. aug 2016

@slecnamarplova klikni na "fórum" a do okieneka napíš nick zakladateľky témy, vyhodí ti, ktoré založila, aj do ktorých prispela.

timea7
19. aug 2016

@maximiliana bolo to tak od začiatku, od prvého dňa vášho spolužitia? Ak áno, prečo? Bola si zamilovaná, chcela si mu ukázať, ako všetko zvládneš sama, či? No vieš, po rokoch to berie ako útok na seba, keď sa ti to nepáči, kto sa už len rád vzdáva výhod, ktoré má? Nerozmýšľaj nad ďalším dieťaťom, ale nad zamestnaním. Staň sa finančne nezávislou na ňom, potom mu môžeš povedať, že peniaze nosíš domov aj ty, že čakáš návrhy, ako sa podelíte o domáce práce, alebo ďalšou možnosťou je platiť pani na upratovanie a žehlenie, napr.

natalym
19. aug 2016

@maximiliana No vidíš a mne by celkom stačilo keby nosil domov peniaze. S gaučom nesplýva síce, ale v prípade nosenia peňazí by mohol pre mňa za mňa.

Najviac asi nebaví počúvať tie kecy, však?
Nuž mňa keď začne cvičiť, alebo mať blbé reči, tak sa do neho pustím, že prestane. Ja to neznášam. Buď sa bavíme normálne, alebo o čom to potom je. Potom prestane, ale nebaví ma to, radšej by som sa bavila normálne. Asi jeho to baví. Každý má niečo.

natalym
19. aug 2016

@timea7 A nenapadlo, že toto rozpráva, že má pocit, že ho vlastne na nič nepotrebuje, len na prachy?

@maximiliana Možno trochu úcty, vyjadrenie, že je potrebný + zaúkolovať trochu. zamestnať.

zuzkavladko
19. aug 2016

My s manzelom varime na striedacku, kedy sa komu ako chce a bud mu obed na druhy den zabalim a dam do chladnicky, alebo to urobi sam. A rano ked vstava si ranajky robi sam a chodi po spickach aby nas nezobudil. Castokrat ranajky urobi aj mne a necha mi ich na stole, aby som mala hotove, ked s drobcom vstaneme. A to ked som prisla z porodnice, tak este mesiac chodil na obed domov, aby mi prihrial a nabral jedlo. Jo hold, ako si naucis, tak mas. No je to hlavne o vzajomnom respekte, ucte a laske.

petulik1991
19. aug 2016

Neviem. Ja mu ked tak nachystam vecer, ked schovavam hrnce do chladnicky a len si to rano vezme z nej. Ak zabudne, jeho problem 🙂 Ale urcite by som koli tomu nevstavala

stellamaris
19. aug 2016

@tereskah ked takto chlapa vypravis,snad chodi do prace sam.................ja teda takto muza neobsluhujem.Manzel si zabali vyprane veci a obed plus desiatu do prace sam.Odporucam aj tvojmu chlapovi.