icon

Vstávate ráno a chystáte mužovi obed do práce?

zuzulk
18. aug 2016

Vstavate rano a chystate muzovi obed do prace?Ja cca o 5 a ja mám čas ísť z domu aj o 8. Pár krát povedal, veď spi"nemusíš, ale niekedy mi vyčíta že zdochinam ráno 😀a nenaberem mu. Aj keď ai myslim že by si mohol aj sam keď som to už navarili😄ale čo neurobim, budem sa snazit vstávať😫

Strana
z8
katrin21
19. aug 2016

@zuzulk nikdy by som kvoli tomu nevstavala a podla mna je to od tvojho muza bezohladne, ak by ti vycital, ze " zdochynas".... on nema dve zdrave ruky, nevie si nalozit uvarene jedlo do nadoby? Ak ta ma rad, necha ta vyspat .
my sa obsluhujeme kazdy sam, aj dceru som skoro ucila k samostatnosti, nech si vie ranajky aj vsetko spravit,.. clovek nema robit druhym sluhu... 🙂 a ked si takto chlapa naucis, mas pakec na cely zivot.. akoze obcas takto potesit, prekvapit OK, ale neviem... nnechcela by som muza, co toto odo mna vyzaduje .. fakt nie... mozno som pohodlna a fakt je, ze milujem rano spat a kazda minuta navyse sa pocita 😀.... takze nie.
a inak, by ma zaujimalo, keby to bolo opacne, ci by to on spravil /robieval pre teba ..

zuzkavladko
19. aug 2016

Inac pri citani takychto tem si viac a viac uvedomujem, ake je dolezite, aby som z nasho syna vychovala dobreho a poriadneho chlapa a nie takehoto neschopneho a rozmaznaneho blbca, ktory si nevie urobit ranajky a nalozit si obed do prace a bude to vyzadovat od svojej zeny!

mb269
19. aug 2016

Vdaka Bohu za mojho chlapa ktorý predtym ako sme sa spoznali žil sám a vedel si navarit upratat, ozehlit a oprat. Teraz ked uz sme manzelia tak varím ja pretoze ma to hlavne baví, ked nestiham a poviem mu aby dal oprat neni problem, vyvesia , posklada, Ked som na služobke navarí si , dokonca ked mam prist uvarí spolocnu veceru. 😲 Kto cez vikend vstane skor ten druhemu urobí ranajky, kávu... cez tyzden ked vstava skor ani nepocujem ked odchádza tak ide potichučky a nie aby ma budil nech ho nabalim do roboty :D ved je to nasa spoločná domácnost tak sa na nej logicky spolupodielame. ked sme prerábali tak ja som zas malovala steny proste si vzajomne pomáhame a tak to má byt

timea7
19. aug 2016

@natalym no pravda bude aj podľa mňa niekde uprostred....

michaelamilan
19. aug 2016

Do práce nikdy nebalím, varí reštaurácia, poprípade chodí domov keď je čerstvo navrené a vtedy nakladám celej rodine ja(ak som varila ja) ak varí môj, nakladá na tanier on. Čo sa týka raňajok, či večer, u nás je to také vzájomné.....raz chystá jeden, raz druhý.
A tak tu u nás funguje so všetkým. No určite by som ho neobskakovala len pre pekné oči a už vôbec nie aby mi hovoril že zdechýnam či ako to bolo písané....

sosanna88
20. aug 2016

Tak moja svagrina je ,,zena v domacnosti,, a ked ma jej muz rannu, tak vstane o 5 s nim a spravi mu kavu. Potom si zalahne naspät. Ked ma jej muz volno, tak aj tak vstava ona, resp. ak aj vstavaju naraz, vzdy sa caka na nu. Kym ona nachysta kavu, ranajky atd...
Keby cakal moj muz na mna, tak by chudak od hladu a smädu umrel :D
To musi mat clovek v sebe taketo volaco. Taky ten pocit, ze robi mi to dobre ked volakoho obsluzim a je spokojny. Tento syndrom ma aj moja babka, svokra...Skoda, ze som to nezdedila, niekedy by som chcela byt ochotnejsia 🙂

amabeldan
20. aug 2016

Mojho EX mamina, ked sme s nim u nej boli a on vstaval do prace tak vstavala s nim a urobila mu kavu, jedlo, desiatu.. kebyze som s nim doteraz asi by si nezvykol ze by som ho ja nerozmaznavala a neobsluhovala.. a mojmu terajsiemu nic take nerobim. On ani nevstane skor do prace.

taotao1
26. aug 2016

tak ja chystam desiatu 🙂 rano o piatej vstanem, ma nachystane ciste oblecko, urobim chlieb, ovocie, sladkost, malinovku. Zalejem kavu, ak ma chut na chlebik hned spapat, urobim. Nemam s tym problem. Robim to odjakziva, iba ked ma vytoci tak nie. Sme spolu 18 rokov a 5 manzelia. Snazim sa ako sa da, ale nevazi si to. Poklada to nie za prejav lasky - lebo tak to citim ja, ale za samozrejmost. Ak mu nenachystam, nic si nevezme. On kvoli mne nikdy nevstal, dcerku nikdy neobriadil ak som doma a mne kavu rano neurobil. :( vlastne mi je smutno ked si to takto napisem 🙂 ale ano, robim to z lasky, aj ked sa mi to nevracia spat. Potom si uz nejdem lahnut, umyjem sa, namalujem, a uvarim si tu kavu 🙂 zobudim dcerku, vychystam do skolky a idem do prace 🙂

tinka01
26. aug 2016

@taotao1 to ti akoze za tieto tvoje prejavy lasky a pohostinnost, obskakovanie ani nepodakuje???? By som ho hnala palicou do roboty... Prepac ale ja by som mu sluzku bez slova vdaky nerobila...

roxy2
26. aug 2016

@taotao1 tak keď mu nenachystáš a on si nič nevezme - asi to jedlo ani nepotrebuje a ty sa namáhaš zbytočne.

ebi88
26. aug 2016

Tak toto nepochopim, nakupit, nieco navarit ok, ale chystat mu obed , a este pribor balit a este nejake ovocie... :-O este ked je zena doma chapem, alebi raz za cas, ale led tiez pracuje, a stale pravidelne, to nepochopim. Krmit ich netreba? Ci trafia do ust pribor? ...😱

zuzkavladko
26. aug 2016

@taotao1 co on chysta pre teba??? Lubim svojho muza najviac na svete, ale nevstala by som ani nahodou skor ako on, len aby som mu pripravila jedlo. Ja som na materskej, s drobcom vstavame okolo deviatej, neviem si predstavit, ze by som za tvojich okolnosti bola uz 4 h hore. Moj muz este chodi po spickach, aby nas nezobudil. Btw pred babom, ked sme chodili spolu do prace robil ranajky moj muz, kym ja som zo seba robila cloveka 😀

alenky
26. aug 2016

Manzel vstava pravidelne okrem vikendov o tretej rano-vstava sam, ranajkuje sam, vyprevadza sa sam. V kuchyni by som mu len zavadzala a popravde nechce sa mi s nim vstavat-mam potom problem zaspat. Ale castokrat je to o tom ako to zena chlapa nauci-na dobre sa lahko zvyka. Ja sa snazim ho v kuchyni velmi neobskakovat-aby si nezvykol tak ako pise vacsina ruky ma-nabrat si to je uz najmenej. Boli aj casy, ked po narodeni dcerky chudak musel zehlit kosele sam, ja som bola total vystavena. Ale teraz sa snazim zenske prace nechavat vylucne na seba, predsa su to nase povinnosti 🙂

cuculiatko88
26. aug 2016

Nech si chysta den predtym,aj moj muz si tak chysta,parkrat som sice chystala aj ja ale vacsinou on,ani by ma nehlo vstavat o 5tej a pankovi chystat obed lebo on je lenivy ...

katrin21
26. aug 2016

@maximiliana on asi nepochopil, aky je rozdiel medzi manzelkou a mamickou 😀

katrin21
26. aug 2016

@zuzkavladko PRESNE ! vsetky sme matky, a toto su nasledky obskakovania a vychovy :(

papricka33
26. aug 2016

Tak ja som manzelovi s laskou porodila 2 krasne deti, a pocas ich nespavych noci som sa im venovala a venujem, kym on sladko spi v inej izbe. Aktualne som takto neprespala celu noc skoro 2,5 roka. (Okrem dalsich 1000 veci, ktore pre neho robim) Takze ranajky aspon cez vikend od neho beriem ako samozrejmost, ak popri tom uvari obed nenahnevam sa, kosele uz zasadne nezehlim a v pripade, ze nieco potrebuje, je uz isty cas zvyknuty ma o to poprosit (alebo si urobit sam 😉
Inak na budenie existuje taky vynalez, tusim sa to vola budik, a pocula som, ze dnes sa to normalne instaluje aj do poslednych supackych mobilov, takze je to dostupne pre vacsinu obyvatelstva. Keksiky mu nebalim. Tie mu obcas pribali jeho maminka, ked sa u nej zastavi ( Len neviem preco mu nepribali aj peniaze na zubara, ci ustnu hygienu)
Mno, u nas je to takto 🙄

katche
26. aug 2016

Joj, toto robila moja mama, babka si tak synov vychovala...25 rokov trvalo, kym mam povedala dost a odvtedy si sam nachysta do doziciek este vecer, ale tych reci okolo toho...ja maximalne operiem kucharsky mundur manzelovi, poskladat a dat do kufrika si vie aj sam ☺ obcas som s nim hore aj kavu si dam, no vacsinou ma zobudi mladsia dcera ci sa preberiem na to, ze nejak je uz svetlo a muz stale spi, hoci uz mal byt davno v praci 😂

simca06022011
27. aug 2016

@papricka33 presne!
U nás to inak bol boj... Môj chlap rozmaznané z domu očakávania varenú a nachystaný stravu 3x denne (aj obed, aj keď sme v práci, žiadne krabičky a neviem čo) a ani jblko si nevzal sám... Ja som odolala a teraz ak tak musím asistovať pri príprave inak nič :D

babullka1
30. aug 2016

Moj muz casto vstava rano,aby mi pripravil cerstvy obed do prace(opecie maso,zeleninu..atd..)
Dame si kafco a pak valim do prace....robi to sam od seba,nie preto ze to vyzadujem....viem ze je to jeden z jeho prejavov lasky

v_alika12
31. aug 2016

Áno. Chystám mu obed vždy večer na druhý deň. Z čistej lásky. Veď aj on pre mňa znesie aj Modre z neba. Toto je Malina 🙂

sisaka
31. aug 2016

@sosanna88 aj ja poznam zeny s tymto syndromom. Jedno som si vsimla, ze sa Priam masochisticky vyzivaju v Tom, ze niekto je na nich zavisli. Jednym dychom sa na to stazuju a zaroven sa tesia z ich nenahraditelnosti. Aj ked si pytaju radu, co s tym, v skutocnosti to ani zmenit nechcu. My si vzdy s muzom potukame po hlave a nechame tak, on uz par krat tiez skusal prehovorit takymto chlapom do duse, ale tiez bez ucinku

micha7
31. aug 2016

ja mu chystam obed vecer predtym.... zje hocico,nevybera.....

Strana
z8