Vtipná babka alebo skôr lakomá svokra?
Sťažujete sa na svoje svokry, ale moju svokru neprekonala asi žiadna žena. Večer zavolá jej syn (môj partner), či môže tam ísť 10 ročná vnučka. Samozrejme, súhlasila. Išla tam a celý deň sa k nej ani neprihovorila. Našťastie býva u nej aj druhá vnučka (9ročná), čiže bolo to znesiteľné pre dcérku.
A 9 ročná vnučka sa pýta od babky, keďže mala 2 džúsiky v krabičke, že čie sú to džúsiky? Babka odpovedala, že moje! Otvorila a oba naraz vypila pred dievčatami.
Obed bol hamburger z Mcdonaldsu, ten priniesol jej druhý syn, ktorý tam žije s rodinou. A poobede? Nuž babka zjedla 2 snickersy naraz pred dievčatami, ktoré zhodou okolností patrili tej 9 ročnej vnučke. (dostala ich na meniny). Večeru pripravoval opäť syn. 🙂
Čo ja viem, mne to príde strašne povytrhane z kontextu. Možno si chces ponadavat na svokru, ale toto sú také parminutove útržky, že sa k tomu nedá zaujať žiadne stanovisko.
@matullienka tak zase to by asi mala babke dať vedieť, že je to pre deti, nie pre ňu.
@lenkakravcova a babka je blba,ze nevie,ze ked je chora tak to nesmie? A nikde nepise autorka,zeby to babka jedla
iba odpovedala co doniesla jej dcera
@lenkakravcova omg, ano, pomaly, ale isto sa snaží babku odstrániť langošmi.... 🙄
Ľudia zakotvili sme pri jedle, ale čo také dieťa môže urobiť starému rodičovi, aby sa k nemu neprihovorilo? Tak ja som sa nad týmto pozastavila. Áno, ako ste niektoré písali, že povaha. To hej, mala vždy čudnú povahu. Aj jej mama vraj bola taká istá, povedal môj muž.
Inak babka má 69 rokov.
Ak ma taku povahu,neurobis nic. Vysvetlit to dcere a hotovo. Mam 10r neter a ta uz rozmysla inak. Babku nezmenis. Ja som rada ake babky som mala a ake maju moje deti. Pretoze co tu niekedy citam je hrozne
@lenkakravcova a babka akoze nevie ze ked ma cukrovku nesmie jest osie hniezda? Co jej mala nevesta zavolat ze babka vy tk nejedzte, mate cukrovku? Babka velmi dobre vie co moze a co nie. Len jej je to jedno ked zje 2 Snickersy. Moja starka s cukrovkou sa ladovala blbostami a tyzden predtym ako isla k dr tak drzala dietu 😀
@11bodka11 Toto isté robí moja svokra! Presne! Vtedy sa dokáže ovládať so sladkosťami.
@11bodka11 ak má demenciu, tak už ťažko. S takými ľuďmi veľmi nenakomunikuješ. Už to, že s dieťaťom celý deň nehovorila je zvláštne správanie od babky. Ktovie ako to je. Buď je babka striga alebo je chorá.
V oboch prípadoch by to mal riešiť manžel autorky.
A inak ked tu niekto napise ze babka, tak kazdy si predstavi 100rocnu babicku v zastere 😀 Aj moje deti volaju svokru babka. Ma 68 rokov, vrtulu v zadku. Nic jej neni, behat vladze, aj na turu chodit, aj kade tade na pivo. A zaujem o vnucata slaby.
@lenkakravcova a kde si sa dočítala, že babka jedla langoše a osie hniezda? Ja nikde
Ja sa prikláňam počiatočnej demencia,ale.aj alhajmer sa tak začína
"ale čo také dieťa môže urobiť starému rodičovi, aby sa k nemu neprihovorilo?" Pozri, tak napr. ja som mala podla babky "zle" meno. Ako dieta som to až tak hrozne nevnimala, ale ona ma v detstve,keď som bola u nej, volala inym menom, určite som mala už aspoň 6 rokov,keď si na to pamatam a trvalo to roky, v podstate kým som k nej chodievala (do zaciatku puberty). A mne to prislo vtedy skôr vtipne, že mame take niečo svoje, o com mama nevie. Nepovedala som jej to,lebo nejako som tusila, že by jej to z nejakeho dôvodu zrejme vadilo. A vobec neviem,ci ma nejako oslovovala,keď sme tam boli všetci alebo ona u nas, ale tým "jej" menom ma volala naozaj len vtedy,keď sme boli same. Až casom, som pochopila, že to asi na nu bolo moc moderne meno a toto bol jej druh bojkotu. Moja mama potom nad tým už len tiež mavla rukou a nechapala,keď som jej to mimochodom spomenula, že ma babka volala inak.
Tak to k tomu, ze dieta nemuselo babke nič spravit, ale babka ma niečo voci rodicom (zatrpknutost, zlobu - jedno či objektivne alebo len v jej hlave niečo skrslo) a cez deti to riesi,lebo rodicom zle spravit nemôže.
Inak tie mena - moje je niečo na styl Oxana a to druhe "jej" bolo tradicne ako napr. Hanička.

Neviem pre mňa je normálne zistiť si niektoré veci dopredu... Napriklad čo babka varí, ci netreba s niečím pomôcť... Čo jedla babka a či jedla babka...
Naše obe babky zvyknú sa pýtať vnúčat čo im môžu uvariť s radosťou... To isté bolo v mojom detstve.... či halušky, buchty, karfiol...
Ak nemá babka o vnúča záujem tak buď je taká od začiatku, v tom pripade ju tam nenechám na celý deň...
Alebo má zdravotný/psychický problém....