icon

Vydieranie

lilysk
8. sep 2012

Ahojte .
Zhanali sme vacsi byt ,lebo momentalne zijeme v 2 zbovom byte a mame 2 male deti a to je uz privela ludi a malo priestoru 🙂Rok sme zhanali vacsi byt ,lebo nam nevyhovovala lokalita ,alebo dispozicia a vacsinou cena bola dost vysoka .Nasli sme jeden byt ,ktory bol nadherny ,ale cena bola asi o 30 000 eur vyssia ako sme si mohli dovolit ....ten byt sa predal ,tak nam bolo luto ,ale tak co uz vsetci maju svoje moznosti☹ Po roku sa ten byt zase objavil v ponuke jednej realitky ,tak som tam zavolala ,ze ci je to omyl alebo co ,lebo som mala info ,ze byt je davno predany .Dozvedela som sa ,ze ta predavajuca sa stala objektom podvodu a kupujuci bol podvodnik a potom este raz predala ,ale manzelia co chceli nemali peniaze ,takze pani uz 1.5 roka predava byt neuspesne .Tak sme si dohodli obhliadku ,ze by sme chceli vidiet ...obhliadka s realitakom trvala asi 5 min s tym ,ze on nema cas a aj tak sme byt uz videli a on sa ponahla a neviem co .Za ten cas uz aj cena pre nas bola prijatelna nakolko ta predavajuca uz isla dole s cenou ,len aby sa byt predal .Este v ten den sme volali realitaka ,ze byt kupujeme a chceme to realizovat cim skor .Realitak sa vyhovaral ,ze on teraz na to nema cas a on ide na dovolenku a pride o 10 dni a nech pockame a neviem co vsetko ...tak sme cakali 10 dni a potom z,e zase mame cakat neviem kolko ,lebo ten co robi zmluvu o kupe je mimo a je cas dovoleniek ...proste mi uz siel na nervy ...my sme za ten cas predali 2 mensie byty co sme mali aby sme mali peniaze na kupu toho velkeho .Uz ked som uplne stracala trpezlivost ,lebo sme samozrejme predali aj ten v ktorom sme byvali som sa nakontaktovala na tu predavajucu s tym ,ze mam zaujem o kupu a mam hotovost a chcem tak kaslem na realitaka co ma natahuje a podme byt prepisat .Ona suhlasila nakolko nemala s realitkou ziadnu zmluvu. Dohodnuta provizia pre realitku z jej strany (len ustna ) bola 3000 eur .Ja som jej ponukla ,ze tu proviziu si rozdelime tak ,ze 1000 eur jej dame viac ako kupnu cenu ....1000 menej zaplatime my a z tych 1000 eur co zostalo zaplatime naklady u notara za zapisnicu 460 eur a kolky na kataster 66 eur a este nejake drobne poplatky overovanie podpisov a pod a co sa zvysi to si rozdelime ...cize podla dohody este by sme jej mali dat okolo 150 eur co aj planujem urobit .Pri tychto dohodach bol aj moj manzel .
Po prepise bytu sme zavolali realitakovi ,ze byt sme kupili uz a ze dakujeme za jeho sluzby 😉)) On sa raz s nami presiel na ten byt a ani raz nam on nezavolal takze jeho naklady boli tak asi 10 eur aj to prehanam -to som mu povedala ,ze mu zaplatim .
Este v ten den prisla realitka aj za nami aj za predavajucou vydierat ,ze chcu 2000 eur proviziu a nas udaju a daju na sud a neviem co -vyvolavali donekonecna .Som im povedala aj manzelovi som povedala ,ze im nic nedam ani halier si nezasluzia a nebola by som kontaktovala tu predavajuci keby ma neboli natahovali .Povedala som im ,ze ked este raz zavolaju tak dam na nich trestne oznamenie za vydieranie a obtazovanie tak prestali vyvolavat ,ale predavajucu zlomili a vydrankali od nej 500 eur akoze odskodne .No a tu zacina moj problem 🙂)
Moj manzel (genius ) povedal tej predavajucej ,ze je mu to luto a ze samozrejme to bude pocitat ako slolocne naklady a tych 500 eur jej zaplati !!!!!!!takze jej chce zaplatit 150 z tych 1000 co sa zvysilo a 500 za to ,ze od nej vymamili vydieraci !!! Ja som nebola pri tom ked to tej predavajucej hovoril a zasadne s tym nesuhlasim !!!
neviem preco by som mala platit zene ktorej som zaplatila 131 000 eur za byt ktory bola v 7 nebi ,ze konecne predala -este dostala o 1000 eur viac z provizie ,ktoru by bola zaplatila realitke !!!!
Moj genius manzel sa so mnou ,ale hada ,ze on jej to slubil a ona si to zasluzi ,lebo sme povedali ze naklady za kupu budu spolocne a mne nadava ,ze som chamtiva !!!! Ja som chamtiva ???Pri nicom takom som nebola ked sa dohodol on sam s nou ,ze jej to zaplati -ona to ani nepytala .My sme do toho bytu dali uplne vsetky nase peniaze .Teraz musim zobrat uver 20 000 eur na rekonstrukciu ,lebo je to povodny stav .Ja som na materskej -mame 2 male deti -nemusim Vam pisat kolko stoja naklady na deti a moj muz je ucitel takze ani to nemusim pisat kolko zaraba🙂) Nemame ani korunu -nepoviem keby moj muz doniesol 3000 eur mesacne a polozil na stol ,ale takto ??????Akoze nemyslim si ,ze som chamtiva ,ale preco by som mala platit jej za to ,ze sa nechala vydierat ? A on sa obhajuje ,ze tak je to spravne a neviem co !!! Ja si ako je mesiac dlhy nic nekupim ,detom kupujem veci v sekaci -snazim sa setrit ako sa len da -tento rok sme neboli ani na dovolenke ani nikde ,lebo sme si chceli porisit to byvanie aby sme uz mali pokoj . A ja preco som akoze chamtiva ???To keby boli od nej vydieraci vydrankali 2000 eur ako povdne planovali tiez by im dal ???
Som uplne zufala !!! Povedala som jasne ,ze s tym nesuhlasim aby jej zaplatil tych 500 eur (ani ich nema ) ,ale on ma uplne iggnoruje a jeho egoisticky postoj ma privadza do sialenstva . Jeho argument je ,ze nie sm epodvodnici a takto to ma byt aby sme jej (dobre ,ze nepovie chudere ) zaplatili !!!!
Co si o tom myslite ???
Dakujem

PS : uz som sa odhodlala aj k takemu zufalemu cinu ,ze som mu povedal a,ze ak jej zaplati tych 500 a ukrati vlastne rodinu o 500 eur za co ja mozem ist s detmi na vylet ,alebo do aquaparku ,nieco im kupit -ide zima potrebuju oblecenie ,topanky ....ze ak jej zaplati tak mu urobim doma peklo ☹((
Tak sa zobral a tresol dverami a niekam siel ☹

Strana
z6
dominikabartlova
9. sep 2012

@dejnas presne.. nech sa rychlo odviaze 😀 😀 😀 😀 😀

dominikabartlova
9. sep 2012

@mamutka a s realoitakom boli 5min na obhliadke a uz ich hnal prec, nemal cas stale sa vyhovaral podla prveho prispevku...takze za co chce proviziu, BABY BUDTE EMPATICKE A NEMUDRUJTE A VEDZTE ZE VY BY STE NEDALI 500EUR Z RUKY ANI ZA BOHA..... JA SI MYSLIM ZE BY SME TO POUZILI INAK..... tiez by ste sa ohanali nieje zmluva- niesu peneze...... ci?

lila69
9. sep 2012

Ak neexistovala zmluva, nie je dovod realitke nieco platit. Ved to by mohol kazdy prist a pytat peniaze len tak z nicoho. A to ze ta pani predavajuca realitke nieco dala je vyslovene jej zalezitost. Je to predsa osoba svojpravna a sama musi vediet ci nieco s realitkou podpisala alebo nie. Relaitka proste skusila zatlacit a vytreiskala ze tej pani ked uz nie 3000 tak aspon 500. Ja osobne by som tej pani peniaze nedala, dat realitke 500 eur bolo jej rozhodnutie.

lila69
9. sep 2012

akurat ma napadlo, ze by sa mala lilysk spytat manzela, ze ak by ta predavajuca dala relaitke celych 3000 eur co vraj mala byt provizka realitky , ci aj vtedy by bol taky grant a delil by sa s predavajucou o naklady a daj jej polovicku. Lebo keby realitka mala tromfy v rukach (zmluvu alebo daco take), tak by trvala na vyplateni provizie v plnej vyske a nezobrali by "par drobnych". V klude sa treba porozpravat s manzelom a zaujat spolocne stanovisko. Nie ze ty zavolas predadavajucej ze nic nedostane a za pol hodku jej tvoj muz zanesie peniaze. 🙂 Ked jej slusne vysvetlite, ze vy nemate dovod brat na seba nasledky jej rozhodnutia tak to isto pochopi. Ona sa rozhodla dat realitke tie peniaze bez toho aby vas o tom informovala - takze nemohla pocitat s tym ze sa nejako budete spolupodielat.
Nehadajte sa s muzom, konecne sa vam podarilo kupit bytik ktory ste chceli, tak si nedajte pokazit radost hlupostou a naivitou (predavajuca) a chamtivostou (realitka) cudzich ludi. 😉

petramelka
9. sep 2012

@aduskatt tak to veru vydieranie nie je, to je otravovanie a obtazovanie.. nie vydieranie

lilysk
autor
9. sep 2012

@petramelka To ,ze ti niekto zavola a chce od teba peniaze je podla trestneho prava vydieranie.
To ,ze ti opakovane niekto vola aj napriek tomu ze si vyslovene nezelas aby ti volal -a nemusi od teba absolutne nic chciet ) je obtazovanie.

aduskatt
9. sep 2012

@petramelka myslim, ze nemas pravdu, ak ti niekto vola a chce prachy, vydiera🙂

mamutka
9. sep 2012

@dominikabartlova stale tu pisem o tom, ze tetka predavajuca, tot slaba povaha asi, bola obtazovana a nutena platit pre nic za nic za ich hranie sa na hrdinov, tak pochop. lebo to co urobili sa proste nerobi. ako sa vysporiadaju s hadkou okolo penazi je mi uplne jedno, ked nabuduce stretnu neokrochaneho neprofesionalneho debila, nebudu ho drazdit a vysmievat sa mu. ak sa poucili. nejde o zmluvu, nezmluvu, ani nic, ide o to, ze urobili totalnu somarinu, mne to moze byt tak jedno, ale nepacilo sa mi ako sa to tu obracalo na nenazratu predavajucu, ze ona od nich daco chce. nijaky problem by nebol, keby ho sami nevyrobili.

mamutka
9. sep 2012

@lilysk no ak bol realitak taky lenivy ako pises, tak by som sa neobavala, ze si dodatocne najde na katastri informacie kto to kupil. ved keby on potom prisiel, ze daco chce, povedalo by sa mu nech ukaze zmluvu.... ale volat magorovi a pripomenut sa mu, to je jasny pruser, hov.o ktoreho sa uz nezbavis - ostalo u predavajucej a vracia sa ti cez muza..... tvoj muz sa k tomu aj tak stavia divne, ale to tu podla mna neporiesis, on vyzera nejak trochu mimo reality sa mi zda. ako ja a vybavovat vsetko popri deckach, aj murarov a plany po nociach a on by riesil len napravu svojej posramotenej cti u nejakej tety, tak by ma to tiez stvalo, ale tak asi uz nic nevysvetlis.....

dominikabartlova
9. sep 2012

@mamutka ja som nepovedala teda ak to m&yslis na mna ze tetka je nenazrata ale je to jej problem ze daLA Ppeniaze do luftu...aj ked rypali co nemuseli..by zistili ze byt tetka predala a tak ci tak by pozadovali provizku...tetka je povinna dat ak mala zmluvu s realitku ale aj tak predavajuca s tym nema nic kedze ona zmluvu ziadnu nemala..... a realitka obchod nesprostredkovala...ale uz sa motame a motame...prijemny den

lilysk
autor
9. sep 2012

@mamutka A co akoze by si mu ty povedal akeby ti volal na dalsi den ,ze ma pre teba zmluvy vyhotovene ?Ze akoze uz nemas zaujem o kupu bytu ?😉))
Ci akoze by predavajuca zavolala ,ze stahuje z ponuky ,alebo uz predala ?To ,ze bol lenivy je jedna vec ,ale nikde som nepisala ,ze bol debil -ved keby bol lenivy a este k tomu aj debil tak by asi nevydrankal ani tych 500 nie ???
Ani som nikde nepisal a,ze som mu zavolala a som sa mu smiala do telefonu to neviem odkial si nabarala .Som mu normalne zavoala,ze nepotrebujem jeho zluzby a tym to haslo .Ake pripomenut sa ???Akoze myslis ,ze on na to zabudol ,ze ja ten byt chcem ked som mu denne volala 2 krat ,ze co robi ked ja to chcem kupit ?
Zase uplne na hlavu nie som tiez ...ake ked je niekto kto vie kde byvas a ma na teba nervy tak neviem ci by si bola taka hrdinka ty sama a este ked mas deti 🙂)
Ze by ta klepol po hlave ,ze si ho obrala o biznis este si mu ani nepovedala nic a sa tvaris akoze nic sa nestalo ?
Neviem ako by si to ty rieisla na mojom mieste ...asi by si si si vypla telefon na 2 mesiace ,alebo take nieco ?
ja som mu to normalne povedala a myslim si ,ze este v tej celej kauze tento krok bol najferovejsi z kazdeho strany ...ze ked uz som ho obrala aspon som mu to povedala na rovinu .

mamutka
9. sep 2012

@lilysk ja by som mu povedala, ze vdaka jeho dlhodobej necinnosti sme sa dostali do problemov, kedze nas povodny byt uz davno predany a vdaka nemu nemienim ist s dietatom na ulicu. ze som musela urgentne vyriesit problem, kde mi dieta bude spavat, kedze o karton pod mostom zaujem nemam a kedze zmluva nijaka nebola, proste som sa rozhodla vyhnut prietahom. ze ked jemu bola prednejsia dovolenka, mne je prednejsie, kde mi dieta bude spat.
inak moj muz zase nasej kupujucej kol dokola ustupoval, kedy uz vypadneme z bytu - nas novy byt este nebol volny a ona uz tlacila, nech ideme, lebo sme jej slubili, ze odideme skor ako je na papieri. lenze potom sa daco pokazilo a vyzeralo to, ze odideme az v termine, aky je na papieri. a to sa tete nepacilo, ta uz sa chcela stahovat. ono ti manzelia vseobecne potrebuju vyzerat ako strasni granti a stat si za slovom, hlavne na cudzom fronte...

lujza123
11. sep 2012

@lilysk no skoda ze to tej pani uz nasluboval. Na obhliadkach bytov som uz bola xxx krat a vacsina realitiek ma takuto situaciu osetrenu zmluvou ktoru budto podpisuje predavajuci alebo predavajuci aj kupujuci priamo pri obhliadke. Byva tam vacsinou nieco o tom ze kolko si realitka bere proviziu a stat o tom ze ak byt predavajuci preda kupcovi realitke poza chrbat tak plati pokutu realitke. Pani ked nic nepodpisala nic im nieje povinna davat.
Celkovo mi ta realitka pride divna, co ich poznam otravny su ako muchy, stale vyvolavaju a len co zacitia nejaku sancu obchodu tak len nahanaju a suria..ziadne ze idem na dovolenku, hned tam je 500 kolegov co su ochotny.
Podla mna sa pravom hnevas na manzela, 500 eur je zimna vybava topanky, bundy pre celu rodinu, nie to len tak davat nejakej pani co moze byt este rada ze ma nejaky peniaz navyse. Ak sa rozhodne celu sumu za byt dat trebars na charitu, realitke, zakopat do zeme atd... je to jej vec, jej peniaze preco by ste jej mali nieco platit

lilysk
autor
11. sep 2012

@lujza123 Na 100% s tebou suhlasim !!!

indiankaindi
11. sep 2012

@lilysk nečítala som to všetko, tak neviem či ti to už niekto písal, ale možno hej. Ja osobne si myslím, že v tomto prípade ide o trojnásobné NIE!! Za prvé, realitka nemala za čo dostať peniaze, pretože nemali žiadnu zmluvu. Oni mohli od nej chcieť aj 10000€ ako províziu, keďže to nebolo nikde na papieri. Ďalšia vec je, že vy jej to nemáte prečo platiť. Aj keby ste šli cez realitku a ona by znížila cenu, tak z tej zníženej zaplatí rovnakú províziu. Je to výhradne na nej, pretože províziu platiť je jej povinnosť. Čiže vy s tým nemáte absolútne nič, dohodli ste sa s nou predsa na spoločnom hradení poplatkov spojených s prepisom bytu a toto prepis bytu nie je. To, že je pani neostrieľaná v zákonoch nie je váš problém a nemusíte za to vy a vaše deti platiť predsa!! A posledná vec, keď už teda by som so zúrivosťou zatvorila oči celej rodine, tak ste sa dohodli, že idete na polovicu nie? Tak prečo jej máte dať 500e a nie 250?

Inak ja osobne by som to asi riešila tak, že pokiaľ tvoj muž prinesie 500€ mimo výplaty a neukráti nijak rodinu (následnými splátkami), tak nech sa páči, nech jej to zaplatí. Ale potom chceš každý mesiac tých mimoriadnych 500€ vidieť, pretože ak ich vie zohnať raz, tak aj opakovane. V každom prípade by som nepoľavila, je potrebné chrániť si svoje peniaze a rodinu. Držím palce

lilysk
autor
11. sep 2012

@indiankaindi Ahoj presne tak to vidim aj ja !!!
Inak to s tym argumentom co si napisala,ze potom chcem mesacne 500 naviac je genialne !!!!!🙂)))
Hned mu poviem ked pride domov 🙂))))

Strana
z6