Vydieranie priateľovej ex ohľadom striedavej starostlivosti o ich syna.
Priatel sa rozvádzať hned po narodení ich spoločného syna. My sme sa zoznámili asi 2roky po jeho rozvode. Horko tazko si vybojoval stretávanie so synom, jeden tyzden ho ma vo stvrtok od 14:00-18:00, a na druhy tyzden od piatka 17:00-nedele 17:00. So mnou ma priatel 3 rocneho syna a byvame v 2izbovom byte, kde mame prerobenú jednu menšiu izbu aj pre jeho syna, ked je u nas. Ma tam počítač, telku, postel, skrine, písací stol.Chodi ku nam rad, nakolko my fungujeme vo veselej nálade, mame super vztah. Priatelova ex a jeho matka si vsak stale nieco vynucuje. Stale ma v našom tyzdni nejake programy, napr. ide s nim gratulovat jej manželovej sestre, svojej svokre, teda ziadnej príbuznej chlapca. Napr teraz mala jeho babka z tatovej strany narodeniny a znova ho nedala, Chlapec ma 15rokov. Momentalne ho nedala 2vikendy za sebou z dovodu, ze cez tyzden chodi na tréningy fotbal, tie su vsak od 20:00-22:00, nie je to v priatelovych dňoch, takze priatel ho tam voziť nema, nakolko on pracuje aj na smeny. Ona vsak dala synovi na vyber, bud bude chodit k otcovi alebo ho ona bude voziť na tréningy, ale k otcovi ho neda. Ako sa ku tomu postavit, nikdy nemôžeme mat nic dohodnuté my doma, ona nam to vzdy zruší, ci prazdniny, stáleho da ns 2dni, potom naspäť, potom zasa ns 3dni, my mame pokazený vzdy cely rok
ak dohovor že má nárok nezaberie, podat na sud , za branenie stretavanie sa so synom
no podľa môjho názoru 15 r. chlapec si vie povedať čo chce a čo nie..
a ak by mal ho mať otec, tak taktiež by ho mal voziť na tréning ako matka..
a ak je otec v práci s kým je? - ak píšete že chodí gratulovať neznámym, tak s kým je keď je jeho otec v práci? - vy ste pre neho aká rodina?
Ak to je osetrene sudom, tak chlapcovi matka v tom case nema robit program. ...ak to sudom schvalene nie je, hold smula, mozete si robit co chcete, nedosiahnete svoje. Treba sa porozpravat aj s chlapcom, nie je to 5 rocny, ale 15rocny, uz tiez chce mat aj vlastne zaujmy, program.
Ak by mal syn alternatívu , že teda ok, nevoz ma mama ty ale bude ma voziť otec , tak by to šlo, taktiež môže chodiť autobusom . 15 ročný chlapec nie je malé dieťa, ak by veľmi chcel chodiť k otcovi , toto nech si porieši .
15 ročné dieťa stráca záujem tráviť čas s otcom alebo matkou , takže to môže íst aj čiastočne prirodzene. Má svoje záujmy , svojich kamarátov ....a nie byť celý víkend s trojročným bratom . Aj to treba zobrať do úvahy .
@maminuska 👍
nech si da partner a jeho ex strdtko u mediatora
@maminuska Ona vsak dala synovi na vyber, bud bude chodit k otcovi alebo ho ona bude voziť na tréningy, ale k otcovi ho neda
Tu sa píše niečo iné , nie o tom že syn má iné záujmy a stratil záujem tráviť čas s otcom .
Evidentne majú zle navrhnuté dni a čas .
Tu matka úraduje tak som to pochopila
Nech si chlapec sám povie, kde chce tráviť čas, poprípade je možnosť to znova podať na súd a nech aj tam povie ako to on vidí, v takomto veku to už isto nebudú brať na ľahkú váhu
@stela01 dobre, ale či je to tak alebo tak , výsledok je rovnaký .
Syn k otcovi nechodí , tak nech sa odstráni vydierateľnosť, nech ho vozí otec , alebo teda nech mu zaplatí otec kartu na autobus a je .
Syn môže mat aj iné záujmy , len o nich nehovorí , je to skôr prirodzené a normálne, že obracia svoju pozornosť na kamarátov a baby , a v podstate sa aj dobrovolne podriaďuje matke.
@stela01 ale matka dala synovy na výber buď ho bude voziť na tréning alebo pôjde k otcovi, ktorý ho očividne nemá záujem voziť na tréning. Chlapec má 15 r. a dokázal si vybrať, že radšej bude ako pubertiak tráviť čas s kamarátmi..
čo na tom súd porieši?
@stela01 každý máme nejaký prístup jej spôsob neschvaľujem ale to čo vy navrhujete , len situáciu zhorší .Ak podá teraz na súd, možno do dvoch rokov je to právoplatne ukončené , to bude mať 17 , a zas je ten chlapec niekde inde myslením , sociálnym správaním .
Súd rozhodne že má 17 ročný chlapec vtedy a vtedy chodit k otcovi a sme zas tam kde sme, ak matka povie nie , chlapec nepôjde.
A 17 ročný chlapec už ozaj nebude mať záujem drepiet pri otcovi, 5 ročnom nevlastnom bratovi a priateĺke jeho otca.
@pretty_woman tak ja si myslím že taketo veci by som si ja poriesila s ex manželom .
Fotbal nemá v čase keď má byt u otca . A 2 r netrvá súd dá sa aj rýchlejšie .
Ťažko ale keď ľudia nechcú.
Vozenie na tréning a nedávala by som dieťaťu na vyber buď futbal alebo otec ?!
Tiež mám ex a syna , syn má 7 r a už začína nechcem ísť k otcovi lebo preto lebo .
Nechce nie že ho nemá rad ale rad by xy veci iných robil .
Ja som tu od toho aby som ho usmernila .
@stela01 aj keby netrval dva roky , stále nevyriešiš nič.
Aj ja mám ex , aj syna už 20 ročného a ja by som bola strašne rada keby si ho brával , ale nebrával . Ale videla som sama že približne od tých 15 strácal záujem tráviť aj čas so mnou ako matkou , bol rád s kamarátmi , na tréningoch , s babami .

Veď ide už o 15 r chlapca čo už má svoj názor a vie si trosku presadiť svoje .....
Podať na súd .