Vydrží zlepená rodina?
Mam priatela cca rok, pol roma spolu byvame. Ja dcerka 6r,navstevuje svojho ocka. Priatel ma 8r dcerku. Uz sme sa ako tak zosynchronizovali kedze kazdy mal v podstae inu vychovu. Dost casto sa ale hadame kvoli detom. Jeho dcera je dost konfiktna a zla. Moja dcera ho zatial nema rada. Aj sa tak patricne chova. Do toho toto koronove obdobie, deti doma, my doma. A stale vacsie dusno. Dokaze takato rodina prezit? Ked sme sami je nam najlepsie ziadne hadky nic 🙂
@melisss2014 to že tvoja dcéra žiarli na tvojho priatela je absolútne pochopitelne.
Ja som mala 18 rokov, keď mama doniesla nového partnera a tiez by som mu nohy dolamala, keď sa jej chytil.. 😂😂😂
Proste mi to bolo nepríjemné, že ošahava moju mamu a to som v týchto veciach mala isto omnoho väčšie jasno, ako ma tvoja 6 ročná dcéra.
Navyše som už v tom case mala samostatnu domácnosť - lebo je môj muž starší. Takže som s nimi nemusela ani bývať.
Dcérke treba podľa mňa povedať, že toho priateľa veľmi ľúbis. Záleží ti na ňom. Si s ním šťastná.
Všetci máte krásnu rodinu a je ti veľmi ľúto, že sa ona k nemu tak správa.
Že on je preto nešťastný, že on ju má tiež veľmi rád, ale že tiež ho to trápi.
A že máte na výber. Buď sa posnazite a budete všetci spolu, alebo budú všetci nešťastný.
Dcérka musí vedieť, že ju miluješ najviac na svete, ale máš právo milovať aj iných.
Tak isto aj ona isto ľúbi maminku, ocka, babku, dedka, a má rada aj svojich kamarátov.
A to že teba ľúbi tvoj priateľ a ty ľúbiš jeho, tak aj vďaka tomu si ty šťastná.
Nech sa ona nad tým zamysli. Nech pochopi, že on vôbec nie je zly a že si zaslúži sancu
@ivca88 sorry, ale v 18 rokoch uz divne.
@elizabet173 nemusí to byť divne ono je to zrejme do určitej miery aj normálna reakcia ak teda je to len prvotná reakcia...ktorá netrvá dlho.... Pretože dieťa má celý čas mamu len pre seba a zrazu je tu niekto.... Niekto kto chce mať mamu tiež pre seba... A je tu nejaký podvedomí strach co ak už nebudem mať mamu pre seba, čo ak mama ma už nebude chcieť, čo ak... Milión ďalších dôvodov....
A myslím ze je to rovnaké ako pre rodiča pocit keď sa dieťa zrazu chce osamostatniť, zrazu ms partnera, alebo v skorom veku zrazu ma kamarátov a už mama resp rodič nie je taký potrebný....Nie je na prvom mieste... Aspoň teda na prvý pohľad.. Ale tiež len ten prvotný pocit....
Divne to už je keď ten pocit al ta nevraživosť pretrváva dlho... Prípadne sa to vedome snaží "ten ukrivdeny" zničiť...
@elizabet173 divné ?
Neviem preco.
Ja som kvôli tomu nerobila žiadne scény, len som sa necítila príjemne, keďze to bol pre mňa cudzí človek.
Moja mama bola predtým 20 rokov vydatá za môjho otca. S iným mužom som ju nikdy nevidela. Nebolo to o tom, že ju chcem pre seba ( nie je to tak ako u 6 ročného dievčatka). Mne bolo nepríjemné to, že cudzí chlap sa chytá mojej matky.
Ale tak, darmo vysvetľovať, keď nezažijete..🤷
@elizabet173 toto som jej uz tiez bysvetlovala. Ja som uz zufala z jej chovania.strasne proti nemu bojuje. My sa potom aj hadame lebo mi vycita ze pri mojej dcere sa ma nesmie ani dotknut. Ja na malej vidim akoby tym trpela
@sense s ex ma dcera dobry vztah. Ako hej dcera stale vykrikuje nejsi moj otec nemusim ta pocuvat a podobne reci takehoto typu. Je hnusna ale vidim na nej aj ze trpi akoby
Stale tvrsi ze rodina je iba ja a moj ex.
@melisss2014 aj moja síce nevykrikuje že nemusí počúvať ale pre moju je tiež táto rodina... Vždy som jej zopakovala že áno on je jek tatino aj ním stále ostáva... A nikto nechce ani aby brala môjho priateľa ako otca ale to neznamená ze ho rešpektovať nebude... A aj priateľovi som ale musela vysvetliť ze nemá "bojovať" proti jej otcovi pretože toho má a nemôže po nej chcieť že ho bude brat ako otca keď toho svojho ma aj keď spolu nebývajú... Ze môže jej byť kamarátom. Samozrejme občas majú obaja momenty keď je ona drzá a on ma "blbé" pripomienky ale vzápätí je zas všetko dobre.... Ale neviem ako u vás ale môj priateľ moju dcéru nevychovava, keď sa mu jieco nepáči alebo tak tak to povie mne bez dcéry a potom to vyriešime.... Rozhodnutia týkajúce sa môjho dieťaťa sú na mne a jej otcovi.
@ivca88 mas pravdu, nezazila som, ale v 18 by som cakala iny pristup.
@melisss2014 tvoj partnet sa ta dotknut moze a nech to kludne robi, dcera si jednoducho bude musiet zvyknut. Samozrejme, ze sa nebudete pred nou pat minut bozkavat, alebo ta nebude oblapat pred nou, chytat za zadok a pod. ale pusa, ked pride domov, sem tam objatie, pohladenie je ok. A treba jej povedat, ze nie je jej otec, ani nikdy nebude. Moze byt kamarat, ak bude chciet. Ale pocuvat ho bude tak, ako pocuva teba. Spytaj sa jej, kto by sa o nu postaral, keby si musela ist na dva, tri tyzdne do nemocnice. Ale akekolvek prikazy, vsetko co sa tyka skoly ries s nou ty. A partnet nech jej povie, ze ho nemusi mat rada, ale bude respektovat, ze on ma rad teba
@melisss2014 stary muz opusti svoju novu kamaratku kvoli svojim uz dospelym detom, ktore mali radi svoju nebohu maminku. Skratka im tato nova pani nereze.
Ty mas problem opistit muza este ked mas malu zdravu dcerku, ktoru dobrovolne nechas vyrastat v tomto neporiadku.
Mozete sa rozist v dobrom. Netreba hned po sebe hadzat granaty. Pre dobro vasich deti, dusevneho zdravia vas vsetkych, pre zdravy vyvoj.
Ty a tvoja dcera by ste mohli byt spravna dvojka. Zivot sa predsa tymto muzom nekonci. Nie je fer drzat sa jeden druheho a cakat kedy uz tie protivne deti vypadnu z domu. Vela ludi nema deti na prvom mieste. Toto nikdy nepochopim. Tvrdia nieco take, ze aj oni su len clovek a potrebuju uspokojit aj svoje potreby nie iba potreby toho dietata. Tak ale nebude stastny nik.
@evica01 prečo by sa mala s priateľom rozchádzať, ak si s ním inak rozumie? Ona predsa svojmu dieťaťu lásku neupiera. Autorka témy ho neodsunula, iba prijala do svojho života muža. Že to nasťahovanie sa k nemu bolo predčasné som jej napísala, ale podľa toho, čo píše, by reakcia jej dcérky bola rovnaká alebo podobná aj o dva roky. Skôr by som volila psychológa, ale vzťahu by som sa nevzdávala. Dieťa musí pochopiť, že aj mama má svoje práva. Toto sa nedeje len u rozvedených žien a mužov, stáva sa to aj v kompletných rodinách, že dieťa má problém s tým, ak otec objíme matku, vyháňajú jedného z rodičov z manželskej postele a pod. a pritom mu všemožne dávajú najavo, že patrí k nim, že milujú ako aj partnera, tak aj dieťa. Dieťa na prvé miesto v živote určite, ale zase nedovoliť mu manipulovať s matkou. Šesťročnému sa už predsa dá vysvetliť, iné je, ak má dieťa tri, štyri roky.
@elizabet173 jej super odpoved tej pani vyssie. Velmi dobre si ma poxhopila aj to cele. Dakujem. A urxite si z toho zoberem priklad pretoze mas pravdu 🙂
@evica01 ja dceru mam na 1mieste.to ale neznamena ze teraz musim zit iba s nou ak naozaj stretnem niekoho naozaj dobreho. Tak ci tak by sa to raz stalo. A nikto nepovedal ze cakame kym tie protivne deti vypadnu z domu. To vobec.

@melisss2014 tak jej treba vysvetlit, ze ziadny clovek nie je majetkom dalsieho cloveka. Ze ju milujes, ale keby si mala tri deti, milujes rovnako vsetky tri. A laska k dietatu je uplne nieco ine, ako laska k partnerovi. Ved v rodinach jej kamaratiek ma rada mama deti aj muza. Raz aj ona bude mat niekoho rada, ked bude dospela, bude mat rada muza, svoje deti a stale aj teba, lebo ty budes ju mat rada ju. Laska matky k dietatu je do smrti. Toto mi uz zavana vydieranim. Bolo to vsetko bohuzial prirychlo, daj jej cas.