Vyhadzovanie jedla
Žienky, mám dcéru. Má manžela a dve malinké deti. Vie uvariť chutné polievky, mäská pečené, dusené v omáčkach.... Často, keď som u nej zistím, že nemá kto zjesť navarené jedlo. A to nevarí závratné množstvo. Upečie jedno kurča alebo 4 stehná, polievku navarí v 1,6 litrovom hrnci. Začínam to vidieť tak, aj podľa jej rečí, že muž toto nezje, tamto ignoruje. Nepáči sa mi to. Povedala som jej, že muž si neváži jej prácu. Podobne sa správa aj jeho otec. Ryžu nechce lebo je tam hrášok. Ide na menu, ale polievka nie je podľa jeho gusta, nezje ju. Tam sa jedlo vyhadzuje, ale jedia ho zvieratá. U dcéry sa učite vyhadzuje. Pritom jeden, aj druhý nezarobia viac ako 1 000 €.
Tak ja len či to je u niekoho takto.
@anonym_autor no u nas sa musi varit cerstve, ale inak sa zje. Ako ked nieco vyhodim, tak najskor nieco, co som zabudla, co sa neplanovane nieco prihodilo a nape hrozno a pod poslo takto . Ale varene nie, to sa zje hned a hotovo
@anonym_autor tak treba nechat varenie na manzelovi, alebo nech si panko povie co by zjedol.
@anonym_autor Tak časom sa naučí hospodáriť. Všetci sje nejako začínali. Aj som kedysi kapustnicu ,guláš v najväčšom hrnci a zjedlo sa.Teraz varim polievky v najmenšom hrnci a predovšetkým varim čo majú radi a čo si povedia.A MÁLO. Aj keď ja mám výhodu mám komu posúvať a nikdy nič sa u nás nevyhadzuje.
@anonym_autor Hlavne jej dohovor nech sa učí variť málo. A to co majú radi.
Varim len to co mame radi a zje sa to..ak niekomu nieco nechuti tak to nevarim
V živote som jedlo nevyhodila do smetí , varím pravidelne viac než 20 rokov. Jedlá ktoré muž nezje varím keď nie je doma
Nikdy sme nevyhadzovali jedlo. Všetko sa zjedlo.
Nech sa ho spýta, čo by jedol? Čo má navariť. Nebude nič vyhadzovať.
Oni nejak fungujú a su zvyknuti takto fungovat. Každý funguje ináč, ale sme dospeli.. viem, ze chces dobre, ale je to ich domácnosť... Mozno ona to dojeda na druhy den, mozno to vyhodia, je to ich vec... Podla mna vela nenariesis, ludi tazko menit. Nevnucuj svoje nazory, aj ked ta chapem..
Nevyhadzujeme vôbec jedlo. S mužom sme sa dohodli čo sa bude varievať a čo bola iba jednorazová záležitosť, ktorú už radšej nezopakujeme 😆😆
Ja som tiez vyberava dost, na druhu stranu manzel zje vsetko 😅tak sa skvelo doplname a vyhadzujeme minimum potravin….
Jasné, že sa aj vyhodí. Keď mám navarené a nečakane mi svokra pošle celé menu, tak to nebudeme džgať všetko nasilu, každý si dá, čo mu chutí. A niečo sa aj vyhodí. Alebo keď muž zostane neplánovane dlho v robote, snáď tam nebude 12 hodín o hlade a čakať na jedlo, čo je doma, keď ani nevie kedy sa vráti domov. No tak zostane. Nerobím z toho vedu. Úmyselne nevyhadzujeme. Horšie veci sa stávajú.
nikdy sme nevyhadzovali jedlo. mm je skromný zje aj na tretí deň. ale už mám odhad koĺko čoho a keď zvýši tak aj sliepočky niečo zďobú...
@anonym_autor aj u nas sa vyhadzuje, lebo mamzel je priebercivy 🙄a to aj ked uvarim, co by zjedol. Hrozni su niektori chlapi
Ano dialo sa to a casto, lebo ja nezvyknem vecerat, dietatu stacilo malo a muz nechcel nieco jest styri dni, obed si nechce nosit z domu, chce jest s kolegami (a ja tiez). No tak sa u nas minimalne vari. Maly je v skolke, my v robote a na veceru nam netreba teple varene jedlo. Cez vikend sme casto prec a ked nie sme, tak vtedy uvarim nieco na dva dni.
A nebrala som to, ze manzel si nevazi moju pracu a on nie je priebercivy ale videla som ako to na silu je, aby sa nevyhodilo, no na co.
A rovnako aj ja nezjem na menu polievku, ked mi nechuti, co je na tom cudne, hadam ju nebudem na silu jest. Ked viem, ze je taka co nelubim, rovno poviem, ze si ju neprosim.
Mne nepride v poriadku, ze stves dceru proti manzelovi, je to ich domacnost, ich vec, kym si k tebe nechodia peniaze poziciavat, lebo nemaju na jedlo a vyhadzuju, nechaj to na nich...
Ja vyhadzujem dost. Moj muz je totalne priebercivy, dnes som uz hukala ze naposledy som varila. Mam na salame
Nikdy nevyhadzujem jedlo vždy ked niečo zostane vždy to zužitkujem.Napríkald zo suchých rožkov urobim struhanku.Ak ej pečene kurča oberiem mäso urobim s mortadelou cestoviny.Chlieb a pečivo tiež len koľko spotrebujeme nikdy sme nič nevyhodili.
nikdy sme nevyhadzovali jedlo. mm je skromný zje aj na tretí deň. ale už mám odhad koĺko čoho a keď zvýši tak aj sliepočky niečo zďobú...
@deti95060810 joj, aj moj je taky, zje vsetko a uci aj syna. Co ideme vecerat? Mame dake "dojedacky"? Perfektni su 😅
My tiež vyhadzujeme občas, no stane sa že ostane jedna porcia. A nemá to kto už zjesť tak buď to čo sa dá zje pes alebo sa vyhodí. Ale neviem keď je taký vyberaví buď by som varila to čo ma rad s tým že no keď nechce tak nech neje s nech si sa svoje kúpi jesť. Popravde ja tiež varím len čo mne chuti, našťastie snúbenec nemá problém zjesť skoro všetko
Máš dcéru, dcéru (asi) baví variť, sama tvrdíš že vie variť dobre a nerobí veľké porcie pri varení - to že sa niečo vyhodí zo stravy je tým pádom očakávateľné. Keď to jedlo nezjedia malé deti, manžel jedáva prieberčivo a dcéra zje normálnu porciu bez toho aby zamrazila zvyšok (čo sa napríklad dá pekne spraviť pri vývaroch, potom sa dajú použiť na základ iných jedál), tak v nejakom bode to jedlo ktoré bolo uvarené už nie je vhodné na konzum. Možno má mrazničku plnú a jednoducho má chuť si spraviť radosť a uvariť si niečo čo chutí najmä jej, prečo nie..
Nevyhadzujem jedlo a čo uvarim už vôbec nie. U nás sa várka vždy zje. Keď aj vyhodim, tak niečo, čo už bolo dlhšie v chladničke po záruke alebo niečo začne hnit a tak
Mne sa zase nepáči tvoj postoj k zaťovi, prečo by si nevážil jej prácu? U nás sa jedlo vyhradzuje minimálne, za tých 20 rokov čo som s manželom, už viem čo má rád a cca koľko toho zjeme, aj keď už máme deti.
Píšeš, že dcéra nevarí veľa. Možno by sa skôr mala manžela a deti opýtať, načo majú chuť. Ja varím to čo viem, že zjeme všetci. Keď aj ostane 1 porcia alebo trochu ryže a dám to sliepkám, nerobím z toho drámu. Polievky varím trochu a hlavne jedlo max na 2 dni.
Ja napríklad nie som moc mäsová, tak uvarím hlavné jedlo s mäsom muž s deťmi majú palacinky ako dezert a ja ako obed.😊
@anonym_autor tak nech nedá mužovi týždeň žrať a potom mu bude dobrá ryža aj bez hrášku. Nemám rád takých, čo im nič nie je dobré.
@anonym_autor nevyhadzujem nič v tejto dobe. U nás si nepreberaju. A potom že ľudia nemajú peniaze. Nakúpia lacné potraviny a vyhodia. Keby radšej kupovali kvalitne drahšie slovenské a menej, by si rozmysleli dvakrát, či vyhodia.
Polievka niekedy ostane naviac. Ale druhé jedlo varím tak, aby sa zjedlo, málo kedy sa vyhadzuje. A vlastne sa ani nevyhadzuje, lebo dostanú naše feny a tie sú z toho nadšené, takže ani nemám až tak zlý pocit.
Mať takého manžela, varí si sám.
varím to čo máme radi a toľko, aby boli presné porcie. len raz by muž nezjedol to čo chcel aby som uvarila a vyhodilo by sa to - varil by si sám. ale ako vravím - ja sa pred varením pýtam či to čo chcem variť je ok…
Veľmi, veľmi by mi vadilo, keby sa jedna alebo druhá babka starali do toho, či a koľko jedla vyhadzujeme a koľko peňazí to stojí.
Nemiešaj sa do toho, nie je to tvoja vec. To myslím v dobrom. Oni sú rodina, oni nejako fungujú. Poznámka z tvojej strany že muž si ju neváži je absolutne nevhodná.
@anonym_autor treba manžela zapojiť do varenia a za všetko čo sa vyhodí nech platí viac za stravu ..
@anonym_autor nevyhadzujem nič v tejto dobe. U nás si nepreberaju. A potom že ľudia nemajú peniaze. Nakúpia lacné potraviny a vyhodia. Keby radšej kupovali kvalitne drahšie slovenské a menej, by si rozmysleli dvakrát, či vyhodia.
@tibor79 presne a preto je vela odpadu a zvyšujú ceny za odvoz smetí. Aj to balené mäso v umelinách... lepšie je pultový predaj. Aj Markety orebalujú v skladoch mäso, ktoré nie je kvalitné

@anonym_autor stane sa aj u nás, že sa vyhodí. Ale ak je jej manžel taky preberavy nech vari dcera len pre seba a pre deti po 1 porcií, pripadne on.