icon

Vyhodenie dospelého dieťaťa z domu

25. dec 2025

Je správne vyhodiť 25 ročnú dcéru z domu, keď dlhodobo nepracuje ani neprispieva? Chodila pár mesiacov k psychiatrovi, vraj depresia, ale lieky jej nerobili dobre tak nechodi už.
Môj plán je taky, že dám jej na začiatok nejaké peniaze aby nespala prvé dni na ulici, aby si zaplatila ubytovňu tak na dva mesiace z nich ,teda aby si nasla aj nejakú prácu. Mohlo by to dobre dopadnúť? S tým, že jej poviem, že nech sa konečne postaví na nohy, lebo k sebe ju už bývat nevezmem.
Vyhodil niekto tak svoje dospelé dieťa z domu pre jeho dobro? (Chcem to realizovať niekedy v priebehu januára, samozrejme že nie dnes)

Strana
z6
anonym_1ff395
27. dec 2025
@ria_sprout

@anonym_1ff395 čiže tebe je jedno čo je s ním? Či umrel, alebo niekde trpí? Šialené

@anonym_8870e5
@ria_sprout dievčatá ak by ste mali také dieťa doma , mnohé veci by ste pochopili . Hranice sú to čo musíte nastaviť aby ste sa nedali zničiť , lebo ak sa necháte zničiť, absolútne nikomu tým nepomôžete.. Áno 8rokov neviem čo je s ním a ani jeho súrodenci , či mi to je jedno , už áno . Ak zomrel nepomôžem mu už , ak trpí , nepomôžem mu tým že mu " pomôžem ", jediné čo sa stane že začnem zas a znova ničiť nás, ničiť aj jeho súrodencov ktorí sa nemôžu pozerať ako nás ničí , čiže automaticky vznikajú konflikty . Ak si pomohol a je zamestnaný a žije normálny život , je to len dobre . Možno niekedy dozrie a ozve sa nám , ak nie , tak jednoducho nie . Máte tu xy prípadov kde sa roky rokúce medzi sebou nebavia rodičia s deťmi , odstrihávajú sa a nevedia o sebe nič, roky rokúce sa nestretávajú , netrávia čas a to je už v poriadku , lebo však to išlo o toxický vzťah . O čo išlo teda u nás ? Ak 29 ročné decko , vysokoškolsky vzdelané nepracuje absolútne tri roky, je vyradené z evidencie uchádzačov na úrade práce lebo nespolupracuje, hmotnú núdzu nedostane , lebo sa počíta celá domácnosť, s prepáčením zožerie čo vidí , celé dni by bol len na PC , okolo chaty nepomôže , doma takmer nepomôže . Naplníš chladničku, uvaríš jedlo a ráno si nemáš čo dať pomaly na chlieb a ani naplniť dózy jedlom do práce ? takéto dieťa mám podporovať a dokedy ? Rozhovory ? No zabudni , preletelo to ním ako keby nič , alebo vstal a bez slova odišiel . To som mala dať na chladničku zámok alebo si jedlo schovávať ? Čo sme komu my dvaja s mužom urobili ? Mám 60 rokov , manžel 64 rokov , my si už nezaslúžime trocha kľudu a normálneho žitia a dopriať si aj pre seba šunku , jogurty, kvalitné mlieko , mäso ? .

sidicek
27. dec 2025
@ria_sprout

@anonym_1ff395 čiže tebe je jedno čo je s ním? Či umrel, alebo niekde trpí? Šialené

@ria_sprout co by s nim bolo , bud zacal pracovat alebo sa na niekoho pricucol.Dospely zdravy vzdelany chlap, len lenivy a zjavne maximalne sebecky ,zozrat obed pracujucim rodicom a ist sa hrat na PC , no podme ho vsetci lutovat chudacika maleho.

ria_sprout
27. dec 2025
@sidicek

@ria_sprout co by s nim bolo , bud zacal pracovat alebo sa na niekoho pricucol.Dospely zdravy vzdelany chlap, len lenivy a zjavne maximalne sebecky ,zozrat obed pracujucim rodicom a ist sa hrat na PC , no podme ho vsetci lutovat chudacika maleho.

@sidicek áno, toho chalana ľutujem, lebo niekto ho vychoval. Keby dostal zdravu výchovu, nikdy tak nedopadne. A nech sa nikto neohranuje tým, že ostatné deti sú v pohode. Zrejme potreboval niečo iné ako oni a nedostal to k tomu aby sa z neho stal vyrovnaný jedinec.

sidicek
27. dec 2025
@ria_sprout

@sidicek áno, toho chalana ľutujem, lebo niekto ho vychoval. Keby dostal zdravu výchovu, nikdy tak nedopadne. A nech sa nikto neohranuje tým, že ostatné deti sú v pohode. Zrejme potreboval niečo iné ako oni a nedostal to k tomu aby sa z neho stal vyrovnaný jedinec.

@ria_sprout keby po svete chodili len ludia s idealnou vychovou, tak vymrieme.Od urciteho veku ma dospely clovek, pokial nema mentalny hendikep zacat fungovat sam a nevinit za vsetko inych.Tento zjavne tyrany nebol , iq ma dostatocne a kedze ho rodicia 3roky doma zivili a snazili sa ho nakopnut, tak asi im nebol ukradnuty.Mozno ho rozmaznali a vsetko strkali pod nos, ale stale plati , ze nezije vo vakuu a sam si mal uvedomit co je este ok a co nie.

kristina2412
28. dec 2025

Úprimne?mne je to celkom vtipné...sama som skončila VŠ ako psychológ s červeným diplomom, keď som mala 24 rokov, hneď ďalší deň po štátniciach som nastúpila do práce, hoci takmer všetci spolužiaci si ešte užívali posledné prázdniny. Môj plat bol viac ako mizerný , skúsenosti však k nezaplateniu pod dohľadom uznávaných psychológov. S rodičmi som bývala ešte 3 roky ,nikdy nechceli žiadne peniaze, jasné, že som nakúpila atď, ale nikto ma nikdy nevyhodil ,boli na mňa len hrdí a podporovali ma...Dnes som im za to veľmi vďačná.

ria_sprout
28. dec 2025
@sidicek

@ria_sprout keby po svete chodili len ludia s idealnou vychovou, tak vymrieme.Od urciteho veku ma dospely clovek, pokial nema mentalny hendikep zacat fungovat sam a nevinit za vsetko inych.Tento zjavne tyrany nebol , iq ma dostatocne a kedze ho rodicia 3roky doma zivili a snazili sa ho nakopnut, tak asi im nebol ukradnuty.Mozno ho rozmaznali a vsetko strkali pod nos, ale stale plati , ze nezije vo vakuu a sam si mal uvedomit co je este ok a co nie.

@sidicek no rodič čo by poskytol zdravu vychovu by nikdy nemal postoj, že mu je úplne jedno 8rokov čo je s jeho dieťaťom. A kto tvrdi opak, buď má narcisticku poruchu, alebo nemá deti.

ria_sprout
28. dec 2025

A ešte k tomu kvôli blbej šunke vyhadzat veci oknom a potom už nič nevedieť. Šialené.

anonym_8279f4
28. dec 2025
@anonym_1ff395

@anonym_8870e5
@ria_sprout dievčatá ak by ste mali také dieťa doma , mnohé veci by ste pochopili . Hranice sú to čo musíte nastaviť aby ste sa nedali zničiť , lebo ak sa necháte zničiť, absolútne nikomu tým nepomôžete.. Áno 8rokov neviem čo je s ním a ani jeho súrodenci , či mi to je jedno , už áno . Ak zomrel nepomôžem mu už , ak trpí , nepomôžem mu tým že mu " pomôžem ", jediné čo sa stane že začnem zas a znova ničiť nás, ničiť aj jeho súrodencov ktorí sa nemôžu pozerať ako nás ničí , čiže automaticky vznikajú konflikty . Ak si pomohol a je zamestnaný a žije normálny život , je to len dobre . Možno niekedy dozrie a ozve sa nám , ak nie , tak jednoducho nie . Máte tu xy prípadov kde sa roky rokúce medzi sebou nebavia rodičia s deťmi , odstrihávajú sa a nevedia o sebe nič, roky rokúce sa nestretávajú , netrávia čas a to je už v poriadku , lebo však to išlo o toxický vzťah . O čo išlo teda u nás ? Ak 29 ročné decko , vysokoškolsky vzdelané nepracuje absolútne tri roky, je vyradené z evidencie uchádzačov na úrade práce lebo nespolupracuje, hmotnú núdzu nedostane , lebo sa počíta celá domácnosť, s prepáčením zožerie čo vidí , celé dni by bol len na PC , okolo chaty nepomôže , doma takmer nepomôže . Naplníš chladničku, uvaríš jedlo a ráno si nemáš čo dať pomaly na chlieb a ani naplniť dózy jedlom do práce ? takéto dieťa mám podporovať a dokedy ? Rozhovory ? No zabudni , preletelo to ním ako keby nič , alebo vstal a bez slova odišiel . To som mala dať na chladničku zámok alebo si jedlo schovávať ? Čo sme komu my dvaja s mužom urobili ? Mám 60 rokov , manžel 64 rokov , my si už nezaslúžime trocha kľudu a normálneho žitia a dopriať si aj pre seba šunku , jogurty, kvalitné mlieko , mäso ? .

@anonym_1ff395 mali ste to riesit inak, nie roky tolerovat ze zerie sunku "bez chleba" a potom ho vyhodit na ulicu. To, ze decko nemalo zvladnutu vychovu, za to mozete vy, rodicia. Mozno potreboval iny pristup, mozno mal nejake crty diagnozy, ktore sa pred rokmi az tak neriesili ako dnes. A hadzat vsetko na nevydarene decko, no ok, ale ani vy, rodicia nie ste bez viny. Mozno stacil spravny pristup a chalanisko by sa uvedomil.

reela
28. dec 2025
@anonym_1ff395

štyri deti , tri začali po škole normálne pracovať a odsťahovali sa a žijú samostatné životy , jedno z nich po škole nepracovalo , doma niečo porobilo ale inak život gombička. Vydržala som to s mužom 3 roky , potom raz čo nám zjedol s mužom obed na druhý deň do práce a 200 g šunky na posedenie , len tak bez chleba, vyhodila z minuty na minutu . Veci si zbieral okolo paneláku , už je to 8 rokov od vyhodenia a nepočul o ňom nikto z rodiny , nikomu sa neozval . Či mi to je ľúto , nie nie je a nie je mi to ani teraz na Vianoce. Nemohli sme byť zlí rodičia , keď sa k nám deti vracajú , dve už aj so svojimi rodinami, aj dnes tu boli všetci traja, len jednoducho toto chlapča nám nejako nevyšlo . Ak by som ho doma nechala , zničil by mňa aj muža, sme už starší a potrebujeme už aj svoj kľud.

@anonym_autor svojej dcére daj podmienku že sa musí liečiť a chodiť na terapie, za týchto podmienok môže byť doma . Inak nech si hľadá niečo mimo vás.

@anonym_1ff395 co este take robil, resp.nerobil? Si viem predstavit, ze ten zjedeny obed a sunka bola posledna kvapka

anonym_1ff395
28. dec 2025
@anonym_8279f4

@anonym_1ff395 mali ste to riesit inak, nie roky tolerovat ze zerie sunku "bez chleba" a potom ho vyhodit na ulicu. To, ze decko nemalo zvladnutu vychovu, za to mozete vy, rodicia. Mozno potreboval iny pristup, mozno mal nejake crty diagnozy, ktore sa pred rokmi az tak neriesili ako dnes. A hadzat vsetko na nevydarene decko, no ok, ale ani vy, rodicia nie ste bez viny. Mozno stacil spravny pristup a chalanisko by sa uvedomil.

@anonym_8279f4 no to som aj čakala , nezvládnutá výchova, že sme ju zvládli u tých troch ďalších že ? Nie , žiadny iný prístup nepotreboval , nie nemal žiadne iné diagnózy , bol to inteligentný chlapec ktorý sa veľmi dobre učil , ovládal plynule dva jazyky , kde sme mu my dva s manželom ich platili , tak ako ostatným. Neboli s ním žiadne problémy v škole , problémy nastali po škole, kde usúdil že pracovať nie je nič pre neho , podnikať nie je nič pre neho , free život je pre neho to pravé . Nie, nemali sme mu to tolerovať tri roky, boli sme príliš trpezlivý , to máš pravdu , mali sme ho vyhodiť ďaleko skôr . Lenže my sme viedli rozhovory, dohovory , bratia s ním viedli rozhovory. Milujem takýchto pisálkov od PC ktorí nič také nezažili ale s istotou budú tvrdiť že je to zlá výchova.

marsmykkok
28. dec 2025
@anonym_1ff395

@anonym_8279f4 no to som aj čakala , nezvládnutá výchova, že sme ju zvládli u tých troch ďalších že ? Nie , žiadny iný prístup nepotreboval , nie nemal žiadne iné diagnózy , bol to inteligentný chlapec ktorý sa veľmi dobre učil , ovládal plynule dva jazyky , kde sme mu my dva s manželom ich platili , tak ako ostatným. Neboli s ním žiadne problémy v škole , problémy nastali po škole, kde usúdil že pracovať nie je nič pre neho , podnikať nie je nič pre neho , free život je pre neho to pravé . Nie, nemali sme mu to tolerovať tri roky, boli sme príliš trpezlivý , to máš pravdu , mali sme ho vyhodiť ďaleko skôr . Lenže my sme viedli rozhovory, dohovory , bratia s ním viedli rozhovory. Milujem takýchto pisálkov od PC ktorí nič také nezažili ale s istotou budú tvrdiť že je to zlá výchova.

@anonym_1ff395 Nikto nie je dokonalý a mohli ste aj vy ako rodičia chyby urobiť ktoré si ani neuvedomujete a dvaja bratia boli silnejší a neurobilo to s nimi nič a on sa s tým nevysporiadal a rovnako vek po 20tke je u muža vek kedy často začínajú aj psychiatrické diagnózy, ak zrazu ostal nečinný, v tomto veku po 20tke u mužov začína aj schizofrénia a na začiatku sa neprejavuje bludmi, skôr tým že človek nevie sa zaradiť v živote... A ako nik by nebol s tým ok, že dospelé dieťa sedí doma a vyžerie mu jedlo a nemá si čo zobrať ráno na raňajky a na obed do práce, plne chápem. Ale vyhodiť dieťa ako psa na ulicu okamžite je sila. Proste nájdem mu garsónku, zaplatím na 2 mesiace a pomôžem odniesť veci a je, nie vyraziť veci na ulicu. Toto je fakt cez čiaru.

anonym_233ca6
28. dec 2025
@ria_sprout

@sidicek no rodič čo by poskytol zdravu vychovu by nikdy nemal postoj, že mu je úplne jedno 8rokov čo je s jeho dieťaťom. A kto tvrdi opak, buď má narcisticku poruchu, alebo nemá deti.

@ria_sprout ešte nevieš ako dopadne tvoje decko tak nekrič hop

anonym_1ff395
28. dec 2025
@marsmykkok

@anonym_1ff395 Nikto nie je dokonalý a mohli ste aj vy ako rodičia chyby urobiť ktoré si ani neuvedomujete a dvaja bratia boli silnejší a neurobilo to s nimi nič a on sa s tým nevysporiadal a rovnako vek po 20tke je u muža vek kedy často začínajú aj psychiatrické diagnózy, ak zrazu ostal nečinný, v tomto veku po 20tke u mužov začína aj schizofrénia a na začiatku sa neprejavuje bludmi, skôr tým že človek nevie sa zaradiť v živote... A ako nik by nebol s tým ok, že dospelé dieťa sedí doma a vyžerie mu jedlo a nemá si čo zobrať ráno na raňajky a na obed do práce, plne chápem. Ale vyhodiť dieťa ako psa na ulicu okamžite je sila. Proste nájdem mu garsónku, zaplatím na 2 mesiace a pomôžem odniesť veci a je, nie vyraziť veci na ulicu. Toto je fakt cez čiaru.

@marsmykkok žiadna garzónka , bolo by to len predlžovanie agonie. Zmluvu nájomnú by nepodpísal lebo však načo , doma je dobre, museli by sme nájom podpísať my dvaja a my dvaja ju aj platiť. Predstavuješ si to veľmi jednoducho . No tak by ho vyhodil Prenajímateľ a potom by čo ako stál pred našimi dverami ? Žiadne diagnózy nemal , jediná jeho diagnóza bol KOPR ( Kurevský odpor k práci ), žiadne depresie, žiadna schizofrenia , nič také čo spomínaš ( manžel lekár , syn lekár) . Tu si pred voľbou buď ty alebo on , buď sa necháš zničiť alebo toho nepodarka vyhodíš nech sa stará o seba.

anonym_8279f4
28. dec 2025
@marsmykkok

@anonym_1ff395 kazdy moze mat zle obdobie. Cely zivot ste s nim nemali problemy, dobre sa ucil, sikovny chlapec, inteligentny a pride 3rocna kriza a saty lietaju von oknom? Mne ho je luto, dalo sa to aj inak, aspon tak ako pise @marsmykkok
Snad sa ma dobre.

anonym_1ff395
28. dec 2025
@anonym_8279f4

@anonym_1ff395 kazdy moze mat zle obdobie. Cely zivot ste s nim nemali problemy, dobre sa ucil, sikovny chlapec, inteligentny a pride 3rocna kriza a saty lietaju von oknom? Mne ho je luto, dalo sa to aj inak, aspon tak ako pise @marsmykkok
Snad sa ma dobre.

@anonym_8279f4 žiadna kríza , nechcelo sa mu jednoducho pracovať a to vôbec. Z úradu práce ho vyradili lebo nespolupracoval , posielali ho na pohovory a nešiel , brat mu našiel prácu v odbore a za 1800 v hrubom on robiť nebude ani ako absolvent, druhý brat mu našiel prácu na stavbe v Nemecku , nooo to zas je ďaleko a z VŠ tam robiť nebude. Nedalo sa to inak ani ako píše @marsmykkok, bolo by to predĺženie agónie. Naplakala som sa dosť , neprespala nocí veľmi veľa. UŽ mi nie je ľúto nič, niektoré deti nech robíš čo robíš sa nevydaria.

ria_sprout
28. dec 2025
@anonym_233ca6

@ria_sprout ešte nevieš ako dopadne tvoje decko tak nekrič hop

@anonym_233ca6 nie, to neviem. Viem však že je to moje decko a vždy ním bude, lebo ja som ho porodila a ja som ho vychovala a tak sa nebudem tváriť že neexistuje ak ma nasere.

anonym_1ff395
28. dec 2025

https://www.martinus.sk/6537-nedajte-sa-zabit-v... .Doporučujem prečítať každému kto ešte ide na vlne naivity , že niečo zmení . Čítala som asi 10 krát túto knihu, je síce o deťoch ktoré drogujú a pijú alkohol , ale ide o rodinu psychológa ( autor ) ktorý vyhodil dve svoje deti , jedno na drogách , druhé na alkohole , po rokoch života s nimi boli s manželkou úplne zničení a jediná cesta ako a zachrániť bolo ich vyraziť oboch z domu . Nie , môj syn nedrogoval , občas sa napil , ale hlavnou nosnou jeho neresťou bolo príživnictvo , ktoré vás dokáže ako rodičov taktiež zničiť.

saxana000
28. dec 2025

Takze mas dceru ktora byva u vas normalne pomaha v domacnosti viac menej sa stara sama o seba a tebe vadi iba ze ti neprispieva na domacnost? Nekradne nechlasta nerobi sprostosti...Skus jej pomoct vyriesit jej zdravotny stav ked jej bude lepsie urcite to bude aj s pracou jednoduchsie a postupne sa postavi na vlastne nohy..takto radikalne to podla mna nemas preco riesit. Psychika predsa nie je angina. S depresiou ruka v ruke ide melancholia nezaujem.mozes nastavit podmienky ze praca musi byt na zaciatok akakolvek a bude prispievat adekvatne tomu co zarobi..

estellas
28. dec 2025

@anonym_autor Vyhodiť z domu niekoho s depresiou je veľmi zle rozhodnutie. Mohla by skočiť pod vlak, zabiť sa...
V prvom rade treba trvať na tom, aby si zlepšila svoj psychický stav. Nasadiť novú liečbu, ak má problémy a neberie lieky škodí tým sama sebe.
Ak jej liečba zaberie, treba hľadať zamestnanie, možno bude lepšie pre ňu na začiatok polovičný úväzok.

any_soj
29. dec 2025
@anonym_1ff395

https://www.martinus.sk/6537-nedajte-sa-zabit-v... .Doporučujem prečítať každému kto ešte ide na vlne naivity , že niečo zmení . Čítala som asi 10 krát túto knihu, je síce o deťoch ktoré drogujú a pijú alkohol , ale ide o rodinu psychológa ( autor ) ktorý vyhodil dve svoje deti , jedno na drogách , druhé na alkohole , po rokoch života s nimi boli s manželkou úplne zničení a jediná cesta ako a zachrániť bolo ich vyraziť oboch z domu . Nie , môj syn nedrogoval , občas sa napil , ale hlavnou nosnou jeho neresťou bolo príživnictvo , ktoré vás dokáže ako rodičov taktiež zničiť.

@anonym_1ff395 odkiaľ máš, že je to psychológ? Pokiaľ viem, je to podnikateľ, má reklamnú agentúru...
A teda odporúča nastaviť si pevné hranice a dodržiavať ich. Mali ste to? A bolo jasne stanovené, že ak bude jesť veci z chladničky, tak mu rozhadzete veci okolo domu? Vieš, podľa mňa ste veľmi trpeli, a tú knihu si si vysvetlila trochu po svojom. Mne sa stalo niečo podobné. Tesne predtým, ako sme prijali do pestúnskej starostlivosti syna, som sa náhodou dostala ku knihe Malý tyran. Veľmi to ľutujem, lebo veľmi veľmi negatívne ovplyvnila môj vnútorný postoj aj moje pocity a aj správanie voči synovi, ktorý k nám prišiel pár týždňov po tom,ako som ju čítala. Neskôr až som zistila napríklad, že táto psychologička nie je ani veľmi všeobecne uznávaná. A hlavne že to čo opisuje sú extrémne prípady.

lenusiatko
29. dec 2025
@any_soj

@anonym_1ff395 odkiaľ máš, že je to psychológ? Pokiaľ viem, je to podnikateľ, má reklamnú agentúru...
A teda odporúča nastaviť si pevné hranice a dodržiavať ich. Mali ste to? A bolo jasne stanovené, že ak bude jesť veci z chladničky, tak mu rozhadzete veci okolo domu? Vieš, podľa mňa ste veľmi trpeli, a tú knihu si si vysvetlila trochu po svojom. Mne sa stalo niečo podobné. Tesne predtým, ako sme prijali do pestúnskej starostlivosti syna, som sa náhodou dostala ku knihe Malý tyran. Veľmi to ľutujem, lebo veľmi veľmi negatívne ovplyvnila môj vnútorný postoj aj moje pocity a aj správanie voči synovi, ktorý k nám prišiel pár týždňov po tom,ako som ju čítala. Neskôr až som zistila napríklad, že táto psychologička nie je ani veľmi všeobecne uznávaná. A hlavne že to čo opisuje sú extrémne prípady.

@any_soj suhlasim s tebou, Jirina Prokopova za mna velke sklamanie, tyrana som citala bez toho, aby som este len tusila, ze budem mat dieta so specialnymi potrebami a bola som velmi zmatena jej "odbornymi" radami.

anonym_ff34e6
29. dec 2025
@anonym_1ff395

@kp7333 ono sa dobre rozpráva takto od PC , ale živiť niekoho tri roky komu sa nechce robiť a na všetko má výhovorky , tak to si treba vyskúšať na vlastnej koži . A nie dieťa som nestratila kvôli jedlu , ja som nikoho nestratila , syn stratil nás a svoju rodinu svojim správaním . Jedlo bola len posledná kvapka na tom vrchole ľadovca čo sme s ním zažívali . Ty si kľudne vyživuj dieťa aj do jeho 50 tky a viac, ja som toto odmietla, myslím na seba a aj na svojho muža , to že som niekoho porodila neznamená že môj život skončil .

@anonym_1ff395 Neskončil, ale máš doživotný záväzok, či sa ti to páči alebo nie.

any_soj
29. dec 2025
@lenusiatko

@any_soj suhlasim s tebou, Jirina Prokopova za mna velke sklamanie, tyrana som citala bez toho, aby som este len tusila, ze budem mat dieta so specialnymi potrebami a bola som velmi zmatena jej "odbornymi" radami.

@lenusiatko presne... A k nám prišiel 9 mesačný chlapček, ktorý ma kopal hrýzol škriabal... Profi mama nám povedala, že ho nechala robiť čokoľvek (napríklad strhávať jej okuliare z očí), lebo nezvládala jeho krik, keď mu niečo nedovolila... A mne hneď naskakovali katastrofické scenáre z knihy :(

anonym_1ff395
29. dec 2025
@any_soj

@any_soj je to vyštudovaný psychológ a v čase problémov svojich detí aj túto prácu robil , neskôr prešiel do inej sféry. Knihu som opakovane čítala než sme sa k tomuto kroku odhodlali .

Strana
z6