icon

Vyhodila som syna z domu, lebo sa len povaľoval a nepracoval

1. sep 2020

Baby, som zlá matka keď som vyhodila syna z domu? Má 24 rokov, chodil na VS, ale nezvládol ju...ostal doma, a po pol roku mu pomohol môj brat nájsť prácu...v kancelárii na zahraničnom obchode...v práci s ním boli spokojný, ale on stále mlel že chce ísť do BA, takže keď prepúšťali, tak mu nepredĺžili zmluvu... už je to rok...odvtedy nič nerobí, celé dni leží za compom, a s prepáčením žere....pribral 20kg.. jasne som mu povedala , že ak nebude prispievať na domácnosť a pracovať tak musí odísť... včera som ho definitívne vyhodila...peniaze mu došli a on stále nič nerobí...som zúfalá....na jednej strane je to moje dieťa, ale na druhej strane, už je dospelý a musí si zariadiť život...

pieksamaki
1. sep 2020

Skoda....nedalo sa opravne?
Nie je koniec sveta...iba to usilie co do toho vrazil mu bude mozno neskor luto....

autor
1. sep 2020

@pieksamaki uz nie...zatajil nam to, lebk sa hanbil a potom uz bolo neskoro...

eliska13
1. sep 2020

Škoda, že nešiel do bytu, ktorý máš prázdny.Kolko km je od Vás?

autor
1. sep 2020

@eliska13 druhg byt 5 minut chodze 😁
Teraz je on v BA a my v MT

marsmykkok
1. sep 2020

Dostala som sa len po 3tu stranu, ale čo tomu predchádzalo, že si tak rázne sa rozhodla? žiješ sama alebo máš aj partnera, ktorý ho moc nemusí? Ja by som určite dala nejaké podmienky najprv, že napríklad o 2-3 mesiace očakávam od neho nejaký príspevok do domácnosti v určitej výške, ak nebude platiť má smolu. Vyhodiť, ked nepije, nedroguje, nerobí bordel, má dokonca aj peniaze mi príde trocha cez od matky, možno keby musel prispievať alebo sa sám stravovať, keby došli prachy rozhýbal by sa. Inak že mladí ľudia majú sklon meniť zamestnania a tak patrí k mladosti.

autor
1. sep 2020

@marsmykkok dostal podmienku zs do konca augusta musi zacat pracovat...nebolo to zo dna za den...uz pol roka vedel, ze bud praca, alebo odide....on normalne prispieval, ale peniaze dochadzaju, a pracovat sa mu nechce...dokonca odmietol pracu...rok nikde nerobil , a ani nechcel

meluela
1. sep 2020

@makova333 ludia co maju depresiu nemozu byt podla teba cely den na pc? skor naopak by som povedala ... hranie hier a/alebo socialne siete ti daju instatnu odmenu kazdu chvilu, to je celkom vec, ktoru clovek ktory ma inak priserne pocity vcelku oceni

makova333
1. sep 2020

@meluela depresia je stav, kedy straca clovek zaujem o vsetky aktivity, aj tie ktore mal predtym rad. Kazdopadne, aj keby pripustime, ze ide o cloveka, ktory ma depresiu, ale odmieta navstevu dr., co ho tam privedieme za usi?

autor
1. sep 2020

Asi nebude az v takej depke...napisal spravu, ze je v BA a ze ide s kamaratom von...teraz mam pocit, ze som ho mala postrcit skor

meluela
1. sep 2020

@makova333 nuz, da sa mat vaznu depresiu a pri tom denne cumiet do pc/mobilu a nemat silu na nic ine, drzim palce aby si si to nikdy nemusela zazit ci uz na sebe alebo tvojich blizkych. Mohla byvanie doma najprv podmienit nie najdenim prace, ale vyhladanim odbornej pomoci. Na dialku fakt neviem ako na tom je, velmi dufam ze je to len obycajna postpubertalna lenivost.

chiccco
1. sep 2020

Tiež nečítam všetko,len zbezne,ale ja som asi divna,ale ja by som svoje dieťa v zivote nevyhodila na ulicu....a to mam dospelé dcéry,z toho jedna toho navyvadzala v puberte až,až....dosť som sa preto trápila,aká bola rebelka,zo školy utekala,...no nebudem rozpisovať ale bolo toho fakt dosť,aj tie dosť zlé veci..vždy som stála pri nej,hlavne veľa rozprávala,aj celé noci....teraz je z nej šikovna baba ma prácu z dobrým postavením,je slušná...neviem si predstaviť keby ju vyhodim na ulicu...nedopadlo by to dobre..ale ja som taká povaha citlivá veľmi.

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2020

@meluela v dnesnej dobe to moze byt taka uplne obycajna prokrastinacia, ktorou trpia mnohi mladi ludia, takze taketo prebudenie mlademu moze jedine pomoct.

yasmeena
1. sep 2020

len mu nezrus trvaly pobyt..bez neho si nebude moct ani hypoteku ci pozicky vybavit..v ba to nie je sranda a byvanie je predrazene...kazdy sa so sklamanim vyrovnava inak-ved jeho urcite trapilo,ze nespravil skusky,ze ho vyhodili zo skoly,nateraz sa citil,ze sa mu zrutil svet,mozno aj zahanbeny-niekto by sa isiel ozierat,on utiekol do virtualneho sveta...to si musel v sebe spracovat sam-a podla toho co pises,nevyzieral vas,akurat nevedel co dalej..nebol zas az tak zly,ked mal nasetrene...postrcila si ho-pol roka bolo dost casu na rozhybanie sa,podla mna sa uz nevrati...

missdiva
1. sep 2020

suhlasim s @lucka_ke a @hettinka

Nezachovala si sa ako matka ale ako prenajimatel bytu... to je strasne krute, obzvlast teraz cez koronu ked sa praca tazko zhana. Nevravim dat mu vsetko na tacke ale podporit ho psychicky v tazkych chvilach a nie vyhodit ho na ulicu.

Toto by som ti ako matke nikdy neodpustila.

meluela
1. sep 2020

@dskjhfdlkdjhl moze a nemusi ...

jonnie
1. sep 2020

Budem rada, ak sem po cca mesiaci napises, co je nove...

Myslim, ze si skusila toho dost. Cas ukaze. Aj ked tuto vetu neznasam. Nas na jednej prednaske ucili, tykalo sa to vsak zavislosti...ze jedine, co moze rodic urobit-je vyhodit dieta. Bud sa spamata alebo zlyha. Ale rodic musi chranit aj seba. Toto je sice nieco ine...no mame vo vzdialenej rodine pripady...kefy uz dochodkyne znasaji nalady svojho syna a boja sa ho...takmer vsetko.mu hradia...a len preto...ze na dedine sa nepatrilo dieta vyhodit...ved kam pojde?

pseudomonas87
1. sep 2020

Dobrý den, na začiatok vám chcem povedať nenechajte sa vy tu z tejto diskusie uvrhnut do Depky, aká ste zruuuuda a podobne. Niektorým mladým ľuďom proste treba ukázať, že môj milý takto to nejde, to ze nemá vs, no boooze na svk by mal najradšej každý titul, ale nie každému je to dopriate. Drzim vám aj synovi palce, dúfam ze ho to nakopne. Zmena prostredia mu urobí dobre, bude mať zodpovednosť sám za seba, dospeje.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
viestta
Odpoveď bola odstránená
dee01
1. sep 2020

@missdiva 😂🙈🙈 dakujem pekne mať také decko doma

makova333
1. sep 2020

@meluela podla toho co autorka popisala, chlapec depresiou netrpi.

autor
1. sep 2020

@chiccco je mi hrozne, ale este chcem podotknut, ze zo skoly uz je prec viac ako 2 roky....neviem ako este som mala dokazat aby zacal zit ako clovek a nie ako povalac

autor
1. sep 2020

@jonnie napisem

eliska13
1. sep 2020

A čo spravíš, keď výlet v Ba po mesiaci ukončí a povie, že chce ísť domov a tam si hľadať prácu?

eliska13
1. sep 2020

@eliska13 podľa mňa, ale to som ja je hlúposť ho nechať platiť ubytovanie v Ba, keď máte voľny byt.Aj, keď tu si asi skôr nájde prácu, ale aj skôr zvlci😉

autor
1. sep 2020

@missdiva a citala si vsetko? .keby pracu hlada a nedari sa ok...ale on pracu aj ked mu ponukli tak odmieta...a dobru pracu...co mam urobit? Nechat ho doma dalsie roky bez prace, lebo nevie co od zivota chce?

autor
1. sep 2020

@eliska13 aj to sme mu ponukli, aby isiel byvat do jednoizboveho bytu sam...nechcel...ze nebude v byte v MT, ked chce zit v BA....on v BA zil 3 roky, keed chodil do skoly....vratit sa uz moze len ak bude mat pracu...

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2020

@meluela Keby aj nie, tak praca zvykne byt najlepsia terapia😉 A nie, nepodcenujem tento problem.

aiti
Odpoveď bola odstránená
6mia6
1. sep 2020

@jonnie presne toto som už počula a dlho som s tým bojovala že treba proste takého človeka vyhodiť. A čím som staršia tým viac tomu verím