Vyhodila som syna z domu, lebo sa len povaľoval a nepracoval
Baby, som zlá matka keď som vyhodila syna z domu? Má 24 rokov, chodil na VS, ale nezvládol ju...ostal doma, a po pol roku mu pomohol môj brat nájsť prácu...v kancelárii na zahraničnom obchode...v práci s ním boli spokojný, ale on stále mlel že chce ísť do BA, takže keď prepúšťali, tak mu nepredĺžili zmluvu... už je to rok...odvtedy nič nerobí, celé dni leží za compom, a s prepáčením žere....pribral 20kg.. jasne som mu povedala , že ak nebude prispievať na domácnosť a pracovať tak musí odísť... včera som ho definitívne vyhodila...peniaze mu došli a on stále nič nerobí...som zúfalá....na jednej strane je to moje dieťa, ale na druhej strane, už je dospelý a musí si zariadiť život...
Podla mna si urobila dobre. Mal sa u teba dobre, vedel, ze nemoze byt u vas zadarminko a v klidecku. Taketo postuchnutie ho nakopne, lebo bude musiet zacat nieco so sebou robit. Asi by som to v takejto situacii riesila rovnako. A nemyslim si, ze si obluda atd.. pises rozumne, rozvazne, zalezi ti na nom a myslim, ze aj on to vie. Verim, ze jedneho dna ti podakuje. Si silna zena a dobra matka.
@uglybetty1234 dakujem...ved aj tie co ma odsudzuju mi navrhuju veci, ktore sme skusili...dali sme mu cas, dali sme mu lasku , nikto mu nic nevycital, ponukli sme mu pomoc, dokonca aj praca mu bola ponuknuta, vedel ze si musi zivot zariadit...nik ho nevyhodil zo dna na den, bez toho aby mal cas veci riesit....vsetko odmietal, tak snad teraz pochopi ze zivot nie je prechadzka ruzovou zahradou...
Tazka situacia,urcite mu chces len pomoct, no popisovany stav moze znamenat depresiu a mozno potrebuje psychologa al psychiatra :( pride mi to take "americke"... na jednej tiez som par krat sklzla k takymto radam voci inym, na druhej ale neviem, ako realne mu to akoze ma pomoct? Nemam pocit, ze bezdomovci si vedia rychlejsie ci lahsie najst pracu, ze by to bola nejaka "konkurencna vyhoda"... a co by som robila? mozno by som mu dala platit najom v trhovej cene, zodpovednost za cast domacnosti, mozno skusila tych lekarov al nejaku terapiu... a ak by nesuhlasil/nesnazil sa, moze odist, ale bola by to jeho volba a nie vyhadzov od matky.
Keď tu bola diskusia s matkou, ktorá mala roky doma syna prizivnika, vsetci účastníci diskusie jej nadávali, že to mala dávno riešiť. Autorka, dobre si spravila 👍
Obdivujem tvoju odvážnost (ak môžem tykať). V mojom okolí žije veľa takýchto dospelých “chlapčekov” v mama hoteli, a každý vidí, že najlepšie riešenie by bolo vyhodiť ich, ale ich mami to neurobili už roky.. resp. jedného vyhadzujú pravidelne ale o týždeň-dva je nazad, úplne v pohodičke pokračuje vo vylihovaní..
ja mám ešte malých synov, a dúfam že takéto niečo nebudem musieť riešiť, ale mužovi vždy vravím, že ak by nastala podobná situácia u nás, tak dúfam že budem mat dosť sily na to aby som ich “vykopla”.
Mám živé príklady, ako ničia svojich rodičov taký príživníci... takze podľa mna si urobila dobre, hlavne ak píšeš že už je v Ba na ubytovni. Od zajtra si iste bude hľadať aj prácu a raz na neho budeš hrdá a on tebe vďačný.
Aj mna bude zaujímať ako to dopadlo 🙂
@sasesoe vsetko co navrhujes sme skusili...vsetko odignoroval a odmietal...prave preto som mu povedala ze musi odist...sam od seba by nikdy neodisiel a ani sa dalej neposunul
Dobre si urobila, chlapec keď sníva o BA, tak nech si ten sen konečne splní. Ty si mu k tomu len dopomohla. Bez teba by sa možno ešte roky nerozkyval.
kriste pane truby jerichove este raz daka zadre, ze hrozna matka takto NARYCHLO ho vyhodit. 👉2 roky je zo skoly a rok sedi na riti, zerie a lenivie👈
@lija22 😁😁😁
@aiti kazdy obcas chce pocut cudzi nazor
Je to odvaha, neviem si predstaviť aké to muselo byť ťažké.. a syn ti možno bude v budúcnosti za ten krok aj vďačný.. niektorí ľudia ak nemajú nakopnutie, neurobia nič..
Nečítala som ale celú diskusiu tak neviem - nemôže trpieť depresiami z neúspechu? To ma len tak napadlo keď píšeš že kedysi taký nečinný nebol..
Mňa naši "vyhodili" v 19tich..na výšku sa mi nechcelo, doma som nepomáhala ani čas netrávila, práca v nedohľadne + veľmi zlé vzťahy boli medzi nami...vtedy som bola dotknutá, urazená, no dnes som emancipovaná, samostatná žena a vďačím tomu práve tým, že som tak skoro okúsila aké je to starať sa sama o seba...odvtedy prešlo už 9 rokov. Vzťahy sa napravili 🙂
@jana_eyre_2 myslim ze nie..ani podla psychologa ked som sa s nim rozpravala
@masha185 dufam, ze sa k tomu postavi ako ty a coskoro mi zavola, ze ma pracu
Nezavolá, ak sa cíti ako vtedy ja ...naši rok o mne nevedeli kde som, s kým som, kde žijem pracujem proste som sa od jedu prepadla pod zem...zmenila číslo, mesto ....uzmierenie prišlo časom neskôr
@masha185 mne uz vcera pisal kde je, aby som sa nebala 😉
No uz len ubytovna je vyhra
A toto ma byt akože riešenie??? Čoho???
Autorka...dobre si spravila. A na tieto moralistky, "ktoré by to nikdy v živote nespravili" vôbec nereaguj. Nech im deti hnijú doma na kavalci aj 25 rokov.
@acrobaleno dakujem
@anita6666 zeby si nasiel pracu?
aspoň ste mu mohli zabezpečiť ubytovanie na dlhšiu dobu a nejakú štartovaciu prácu v BA keď už tak veľmi túžil tam ísť... neviem si predstaviť, že by mne mama zbalila kufor a vyhodila ma z domu, aj keď moji rodičia neboli ideálni a v podstate od 18ich som mimo domov vždy som im mohla zavolať a poradiť sa, vždy mi pomohli
@lenuliatko84 vsak nech si kupi byt ked zacne robit...my sme mu aj byt ponukali, ale v MT nechcel
@lucka_ke Chalan má 24 či koľko, prečo by mu mali rodičia niečo zabezpečovať? Veď mu toho zabezpečili až až. Nevyhodili ho zo dňa na deň mal ultimátum a zrejme si myslel, že to neurobia.
@lucka_ke aj my sme mu vzdy pomahali, ale rozdiel pomoct a rozdiel sa prizivovwt...treba si precitat vsetky komentare..ponukali sme mu aj byt, a mal ponuknutu aj pracu...vsetko odmietol..ja mu mam ako zabezpecit pracu ked nechce, a este v BA ked ja zijem uplne niekde inde...ved o to ide aby zacal pracovat...keby ostal doma tak by do prace nikdy nesiel
@lucka_ke robotnícke ubytovne nestoja vela a vies tam prist cez den a mas izbu. Moj bratranec prisiel takto do BA po škole isiel rovno na ubytovňu odtial chodil na pohovor. Nasiel pracu po prvej vyplate nasiel podnájom a bolo. Nic strasne. Ked človek chce riesenie sa najde. Ale musi chciet a preto nieco urobit
u nás podobne. Dcéra, 23 rokov, vysokú nedokončila, prácu nemala, sedela doma internetovala... žiadna ponúkaná práca nebola dobrá... vyvrcholilo to hádkou, odstahovala sa do BA, našla podnájom a prácu, vzťahy sa zlepšili. po necelom roku sa na prácu vykaslala a vrátila domov....momentálne je vyše mesiac nezamestnaná, ponúkla som jej možnosť práce, podľa mna perfektnej, odmietla. Školu si dokončiť očividne nemieni, nad každou prácou ohrňa nosom. Dávame jej ešte mesiac a budeme to riešiť podobne, vidím to na ešte tvrdšie podmienky ako predtým.

@pseudomonas87
@viestta dakujem...ludia vedia sudit, aj ked nas nepoznaju....chcela by som vidiet tie co ma odcudzuju , keby ich dieta sedelo doma, nic nerobilo a dufalo, ze ked mu dojdu peniaze tak ich budu zivit....ja verim , ze dostane rozum, a bude z neho znova tan usmiaty chalan co bol....