Vykanie alebo tykanie
Baby ahojte, moji budúci svokrovci mi uz pri prvom zoznámení povedali, aby som im tykala, ze nechcú vykať. Aj keď som naliehala, že budem radšej vykať, stále mali ústa na krivo až teda im tykam avšak moji rodičia priateľovi takú to možnosť nenavrhli. Vyká im a viem, že takú možnosť mu ani nrnavrhnú. Sú názoru, že je to slušnosť a úcta a že tykanie sem tam nerobí dobrotu. Lenže niekedy priateľ túto tému spomenie a mám pocit, že mu "vadí", že on vyká. Moji rodičia sú starší ako jeho a keď som sa s nimi o tom bavila nepristúpili. Takže som ako medzi dvoma mlynskéými kameňmi😅
tak je to asi aj o tom vekovom rozdiely. ak je mlady par tiez by mi prislo zvlastne tykat manzelovym rodicom, pokial je par starsi tak preco nie, ale tiez si myslim ze je to prejav ucty 🙂
@evabb35 vo svojej podstate sa to nepáči ani mne, ale ako hovorím, my ešte nie sme manželia a nemáme dieťa, takže to neriešim. Podľa mňa obe strany čakajú na nejaký krok / posun. O našich viem, že to určite navrhnú a podľa toho ako poznám priateľovu mamu, tak to navrhne tiež. Len už som ostražitá po minulej skúsenosti, keď tykanie zo strany rodičov mojho ex neprišlo ani po zásnubách, hoci moji rodičia to jemu navrhli. Aspoň sa tak vyhnem nejakým nervom, lebo ľudia sú rôzni.
Chápem ale myšlienku. Mať raz v budúcnosti budúcu nevestu alebo zaťa tak určite budem chcieť, aby mi tykali. 🙂

@evabb35 suhlasim