icon

Výlety s partnerovou mamou

30. máj 2021

Co si myslite o takejto situacii? S partnerom nie sme zobrati nemame zatial deti. Ide o to ze jeho mama nam vkuse predhadzuje ked sme u nich kam vsade ona chce ist v lete (akoze s nami) nikdy to nezabudne spomenut a partnera sa vzdy spyta ze kedy pojdeme? Pre ozrejmenie nie je tao stara nema zdravotne komplikacie akurat mi pride ze sa nudi a vymysla taketo p.... lebo jej muz okrem letnej dovolekky s nou nikam nechce ist a dalsie deti tiez nie. Cize ona si to predstavuje tak ze by som sla ja s partnerom na celodenny vylet a ona s nami. Nepovedala by som nic keby uz mame deti alebo ideme viaceri na rodinny vylet s tym nemam problem ale akoze sediet s nou v aute takto cely den to nieee. Som divna ze mi to vadi? Partner ten by ju aj zobral ale ja som povedala rovno ze taky vylet ja nepotrebujem. Ani si s nou nemam velmi co povedat takto ona je dost negativna osoba a riesi stale len pracu a aj preto to odmietam proste

mabenn
30. máj 2021

A hlavne preto ze sa vnucuje...

h_petra
30. máj 2021

@elizabet173 mas deti? Syna?

misulka22
30. máj 2021

Kym sme nemali dceru,tak sme teda so svokrou na ziadnom vylete toboz dovolenke nikdy neboli.ale moj chlap nikdy takyto napad ani nemal.az ked sa narodila dcera tak obcas ked ideme napr do zoo tak bereme aj ju nech je s vnuckou.

3009
30. máj 2021

Predstav si samu seba o 20-25 rokov keď budeš mať už dospelé deti a aj ty možno budeš chcieť ísť s nimi niekam, lebo vieš, že a pre teba sa čas kráti a nebudú ťa nikam chcieť zobrať. Nie je to nič príjemné. Samozrejme, že nie pravidelne. Mysli na to, že ak budete mať deti, tak ti bude svokra možno aj dobrá a keď ti ona povie, že staraj sa o deti sama a neotravuj ju. Treba sa na to pozerať aj z druhej strany. Veď nie je s vami stále.

petamich
30. máj 2021

podla mna nic netreba prehanat 🙂 podla toho co pises tvoj partner ma k tomu zdravy postoj a nie je "mamickar" a to je super - takze si to hlavne vy vydiskutujte doma, zladdte sa a ked aj bude chodit s napadmi na kazdy vikend (ver mi vedela by som ti rozpravat o mojich zaciatkoch so svokrou) - tak jej s usmevom poviete, ze nieco vymyslite a uvidite ci bude, cas a priestor, raz za cas (ktory je pre vas oboch okej) ju vezmete a bude to v poriadku - ona bude rada, ze je s vami, hranice si stanovite a snad budu vsetci spokojni a ak vam skutocne vola xkrat za den a je to neprijemne, tak nech jej to partner vysvetli, ze na nu nemate vzdy cas a zavolate, ked sa vam bude dat

do buducna len jednu (nevyziadanu) radu (sama ich obcas nemam rada, tak sa ospravedlnujem) ty sa snaz s nou mat korektne vztahy, kamosky byt nemusite a vsetky neprijemne a negativne veci, nech jej komunikuje partner, ja uz som sa poucila 😂 ked mi vola svokra, ci neprideme alebo ze pride ona alebo nieco nevymyslime, poviem jej, Betka neviem ja veru teraz takto narychlo, dohodni sa s prosim s Petom (manzel) a ten pride za mnou a dohodneme sa tak, aby boli vsetci spokojni a na druhej strane sa tesim, ze manzel ju ma rad a chce s nou travit cas, lebo to snad raz naucime nasho "chlapa" na ceste - a aj ja raz budem partnerova mama/svokra

marpel
30. máj 2021

Z tvojich príspevkov to vyzerá, že ti vadí svokra ako osoba. A preto chceš minimalizovať čas strávený s ňou.
S manželom sme nikdy neriešili či by sme mali/nemali zobrať našich rodičov (alebo iba mamku samu na výlet). 2-3x do roka sme ich bežne vzali. Veľakrát sme vzali iba svokru, lebo svokor by sa nudil. Dokonca plánujeme vziať svokru s nami na dovolenku, keďže svokor už nezvládne takú cestu. Povodne sme ju chceli vziať ako bezdetni, ale vyzerá to tak, že pôjdeme už aj s bábätkom.
Určite by som nebrala svokru na každý výlet, ale raz za čas jej to dobre padne. Alebo by som tomu dala aspoň jeden pokus a keď to nebude dobre, viac by som ju nevolala.

21oktober
30. máj 2021

ja verím že keď budete mať deti , že ti tá svokra povie , neotravuj , nemám chuť sa venovať tvojim usopleným uteplotovaným deťom , nebaví ma 100 krát za deň pozerať detské knižky. Prázdniny si tiež vyriešte sami .
Ako sa do hory volá tak sa z nej ozýva. Ja mám so svokrou veľmi korektné vzťahy , normálne ľudské . My ju občas vezmeme niekam a to aj na dovolenku a ona nám to zas vracia iným smerom .

stanulienkat
30. máj 2021

Je to partnerova mama, 1-2 x do leta by som ju zobrala na dvojhodinový výlet spojený s kávičkou. Treba budovať dobré vzťahy. Pre ostatné baby by som chcela uviesť, že svokra má 50 rokov, čo je veľmi mladý človek. Ta má behať po výletoch s vlastným manželom, alebo s kamarátkami. Ta má ešte naplno žiť, takže nie je namieste, aby sa plietla do života mladým.

renirv
30. máj 2021

Raz za cas to podla mna nie je na skodu pre kazdu stranu, aj my takto absolvujeme zopar vyletov ale samozrejme v takej tej zdravej miere, kedze nie je jednoduche si niekedy najst cas a treba hovyuzit hlavne medzi partnermi

elizabet173
30. máj 2021

sorry, myslela som, že vám tam vtrhla. Prečo priateľ dvíha mobil v intímnych chvíľach? Ak má svokra 50 rokov, tak by som ju fakt dva krát do roka zobrala niekde na výlet a finito. Podstatné je, aby ste v tom či a koľko krát ju zobrať boli s priateľom zajedno

elizabet173
30. máj 2021

@h_petra áno mám, dospelého, prečo? Má priateľku a ani by ma nenapadlo tlačiť sa na výlet s ním a jeho frajerkou, mám dosť aktivít, nepotrebujem, aby mi oni robili program. Na dovolenku by som s nimi nešla ani náhodou, aj keď máme pekný vzťah a sem tam grilujeme, ideme na koncert ( keď sa dalo), ale oni sú tam so svojími priateľmi, my so svojími, nie sme spolu celý večer. Pár krát sme boli s jeho priateľkou aj plávať, ale preto, lebo ma volala ona, syn nemohol a samej sa jej nechcelo.

marsmykkok
30. máj 2021

súhlas s @cacianka raz za čas sa obetuj, dohodni si pravidlá s partnerom, vzťahy sú o kompromise, ty nechceš aby chodila vôbec, ona/partner aby stále, kompromis bude že pôjde občas.

terezka1947
30. máj 2021

Jeeeemine...vy ste niektore tak ostro vyhranene voci rodicom,akoby to boli odrazu cudzi ludia.
Normalne smutne citat.
Doslova su to otravy zivota. Maju a musia byt vo svojej ohradke.
Kam tato doba smeruje.

marca12
30. máj 2021

Boze ja nechcem byt svokra 😀

terezka1947
30. máj 2021

@marca12 nno......ono nesmies byt ani priatelova mama

marsmykkok
30. máj 2021

@terezka1947 nech dávajú peniaze, postrážia vnúčatá, ale inak nech sa neopovážia ani zavolať, asi tak to funguje teraz, hlavne zo strany neviest. Preto ak budem mať deti chcem radšej dcéru, lebo ak syna tak bude cirkus z toho že mu raz za čas zavolám.

terezka1947
30. máj 2021

@marsmykkok no...co ti poviem,mam dvoch synov.
Cize ja som uz skoncila.

elizabet173
30. máj 2021

@terezka1947 hrotíš to, nemyslíš?

elizabet173
30. máj 2021

@marsmykkok tiež ideš do extrému, veď tu nikto nič také nepísal. Ty chodíš dva krát ročne so svokrou na dovolenku, ako tu ktosi vyššie navrhoval? Alebo ju brávaš raz mesačne na výlet?

terezka1947
30. máj 2021

@elizabet173 nemyslim,ze to hrotim ja.

elizabet173
30. máj 2021

@terezka1947 ja si myslím, že hej, prečo by si mala skončiť, keď máš synov? Aj ja mám syna a? Veď vzťah, keď má syn šesť je úplne iný ako keď má šestnásť, či dvadsaťšesť. Keby išiel žiť do USA a bol by tam šťastný, bola by som šťastná s ním. To, že má priateľku, neznamená, že nepokecáme, nezasmejeme sa spolu aj len my dvaja, ale rešpektujem, že má svoj život, necítim vôbec potrebu trepať sa niekde s ním a jeho priateľkou na výlet.

monka105
30. máj 2021

No tak chce ísť na jeden deň niekam s vami, sama si napísala, že muž ju nikde neberie, jej deti s ňou nechcú nikam chodiť, úprimne ja ju aj trochu ľutujem. Ubudlo by z teba, keby ste ju raz zobrali niekam s vami? Na pol dňa? Nehovorím, keby s ňou máte ísť niekam na týždeň do zahraničia, ale veď ju môžete zobrať len niekam do okolia. Keby bola situácia opačná a šlo by o tvoju mamu, ako by ti padlo, keby sa k tomu tvoj priateľ postavil takto odmietavo? Veď to možno raz bude tvoja svokra, pokiaľ sa k tebe vyslovene nespráva povýšenecky, nechápem prečo by si s ňou jeden deň nevedela vydržať v aute.

terezka1947
30. máj 2021

@elizabet173 to je ok.
Ale v kontexte temy,aj niektorych vyjadreni (nie iba v tejto teme) zien,nesmie mama zavolat,na nic sa opytat,nesmie sa k nucimu vyjadrit,ale musi toto,tamto,atd.
Ja som mala choru mamku...cely zivot,aj sny sme myseli(chceli) prekopat,lebo soms nou byt musela.
Manzel to bral ok. Hoci to lahke nebolo. A to iste o par rokov neskor-necakane moj svokor.
Jednodnovy vylet riesit,zavolanie svokry "nevhodne"pocas welnesu....a podobne nezmysly mi nepridu ok.
Berieme si aj rodiny svojich manzelov.
Aj v dobrom,aj v zlom.
Ked ja mam rada svojich rodicov,viem si predstavit,ze aj partner ich ma rad.
Tu nejde o nezdrave miesanie sa do vztahov.
Ale zacina byt trend,kedy nie iba partnerovych rodicov,ale uz ani svojich neakceptujeme.
A potom....radsej odstrceni rodicia sa tvaria,ze su stastni,ze ich detom.sa dari....niekde v dialke. Ze ich nevideli par rokov,raz do roka si zavolaju.
Samych seba presvedcili,ze to tak ma byt. Aby ich to nebolelo.
Myslim,ze vztahy sa buduju,su o tolerancii a nie o podmienkach,prikaxoch a zakazoch.
A najma...rodina je rodina.

elizabet173
30. máj 2021

@terezka1947 reagujem na túto tému, ak je téma o inom, reagujem možno úplne ináč, som nevestou a o nejaký čas možno svokrou, takže to vidím z oboch strán. Úcta a tolerancia, ale ako píšeš, z oboch strán, tu keď sa mama priateľa vnucuje a plánuje kde všade s mladými pôjde, mi to tak nepríde.

autor
30. máj 2021

@petamich no to je asi najlepsie ked si to oni komunikuju ako ja sa tiez nestaram do toho co maju medzi sebou aj doma tp si nedovolim lebo si to ani ja neprajem..nuz budeme musiet najst nejaky kompromis len aby dobre bolo. Dakujem za postrehy 🙂 teraz na to aj trosku inak pozeram

autor
30. máj 2021

@21oktober tak ja od nej nevyzadujem nic a bolo by blbe aj do buducna jej jadzat decka na krk pokial by sama s nimi byt nechcela ze ano 🙂 zas taka drza nie som.

autor
30. máj 2021

Tak dakujem vsetkym za postrehy trosku som sa aj zamyslela nad sebou vdaka tomu ze aspon dam tomu sancu. Jeden maly vylet predsa zvladnem a ak to nebude dobre stopnem to radaej na zaciatku a uvidime ako to bude..vsak ja to tiez beriem tak ako pisala jedna kocka ze je este relativne mlada vitalna. Z toho co viem ona napr ani so svojimi rodicmi ked bola mladsia nikam nechcela chodit ono vzdy len zobrali deti a tak sli aj na dovo. Mozno to teraz lutuje ze nesla neviem aky mala dovod ale to je jej vec. Takze uvidime no 🙂

misinka26
30. máj 2021

Jezisi kriste, ty chodis s mojim ex?? Presne toto som mala pocas svojho 7 rocneho manzelstva, mamicka vsade s nami chodila a ked nie tak olakala, ze ako aj ona by sla a ako nam zavidi... Moja rada, ktora vsak u mna nezabrala a nakoniec som sa rozviedla z maminym ceckom je, urob si hned na zaciatku poriadky, neustupuj, ale vravim neviem ci to pomoze... U mna sa to nakoniec otocilo proti mne lebo ja som mamicku odhanala a nemala ju rada... Teraz by som si uz s chlapom co mu mater chodi za ritou nezacala...

autor
30. máj 2021

@elizabet173 tiez si myslim ze to uz hrotia niektore ved predsa kazdy respektuje rodicov. Napr my obaja pomahame aj nasim aj partnerovym s cim treba. Normalne chodime na navstevy na oslavy ked sa dalo samozrejme teraz to uz nie je take skrz tejto situacie. Len proste mi to prislo take nevedela som.si predstavit my dvaja a ona na vylete. Lebo tie nase vylety su ine ako si mozno ona predstavuje ze sediet nikde alebo tak. My sme skor aktivni chodime na hory na tury co ona inak nemusi..no a zase jedna pravda ktoru aj moji rodicia stale hovoria mladi maju zit sami po svojom oni bh sa aj preto nestareli. A taktiez ja nemam preco vyzadovat od nich nieco. Ani od partnerovych ze ked budu deti pomoc a postrazenie atd. Nie je to ich povinnost

miriam11
Odpoveď bola odstránená