Vymrieme na nevšímavosť a neochotu
Ľudia my vymrieme na nevšímavost a neochotu .Včera večer bol krstný na pohotovosti bolela ho chrbtica ,nikdy sa na nič nesťažoval tak to bolo asi dosť zlé , poslali ho nazad domov nemal mu kto spraviť covid test mal prísť ráno s ag testom .Dnes ráno sa už nezobudil 😭😭😭😭😭.
tak toto je neochota a nevsimavost...ved ked nieje test tak cloveka neosetria?? preco ucitelka ktora ma v triede covid pozitivne dieta a stravila s nim hodinu tvrdia ze sa nemohla nakazit a nemusi brat karantenu ale cloveku ktory potrebuje byt 5minut v ct-cku neposkytnu starostlivost lebo je to hrozba....je to priserne. presne o tomto je zdravotnictvo...ale bolo take aj pred covidom, cize nie covid za to moze a rovnako ak odide sa to ani nezlepsi, akurat nebudu mat viac covid-vyhovorky
uprimnu sustrast.
Úprimnú sústrasť, ale tak to bohužiaľ je v našom zdravotníctve, to nie je nevšímavost a neochota ale totálny nedostatok a vyčerpanosť personálu.
@snezienka33 veru tak, to sú hajzli, že sa nechali od pacientov nakaziť a teraz neordinujú... no čo si to dovoľujú? 🙏 prosím ťa, buď ticho keď nemáš čo múdre povedať
tiež mi to je ľúto. no ako súvisí bolesť chrbtice s tým, že umrel? toto celkom neviem spracovať. chrbtica bolí ako sviňa, to je pravda, ale nejak sa na to neumiera... no a čo sa týka covid testu, tak to mi je tiež divné, ak šiel na pohotovosť, tak ho mali vziať, nie? či mali podozrenie, že je pozitívny? alebo bol pozitívny? je tu veľmi málo informácií a bolesť chrbta nemusí vôbec súvisieť s jeho smrťou.
ale inak súhlasím s názormi ostatných. covid zahltil nemocnice a personál a začne sa umierať. ale už na iné diagnózy...
@nistika nehádzala by som všetkých do jedného vreca.... ja mám veľmi dobré skúsenosti s lekármi (občas nejaká výnimka), a to som ich veru pochodila za svoj život dosť...
Neviem ako to funguje v inych nemocniciach,ale u nas v Nitre robia testy v areali nemocnice kde triedia pacientov na urgent,posielaju tam testovat aj ludi z pohotovosti
Preboha 😯 oni sú preťažení v tých nemocniciach, tomu všetci rozumieme, ale takto poslať domov človeka... lebo mu nespravili nejaký test, čo zachyti aj tak len zlomok prípadov? Tak ho mali ošetriť s podozrením ako keby bol pozitívny. Hádam aj to sa dá. Len sa musí chcieť
@nistika tak u mňa je to opačne. 90% bez problémov vyšetrili, urobili čo mali a 10% mali na háku...
@panelacikova dobre mas stastie...ja mam ine skusenosti a viem co som videla v nemocniciach nie jednej....ale minimalne v tych Bratislavskych ano. a to vieme ze zdaleka niesu najhorsie nemocnice Slovenska.
Nechápem, prečo mu na pohotovosti neurobili test. Veď strčiť tyčinku do nosa dokáže každá zdravotná sestra, je to bežný úkon.
Nechcem byt zla, ale ak v pohode odisiel domov a nepotreboval si hned alebo neskor volat sanitku s tym, ze naozaj je to neznesitelne, tak neviem ci to priamo suvisi s jeho smrtou. Mozno by to dopadlo rovnako aj keby ho osetrili, to nemoze nikto vediet.
Mna zarazilo to, ze ked uz je so mnou tak zle, ze idem na pohotovost a tam ma neosetria a mne je stale strasne, tak zavolam sanitku, nenecham to len tak. Ak je to nieco co pocka do zajtra, tak neriesim pohotovost, ale pockam si na obvodneho lekara, naopak ak je to surne, tak riesim pohotovost, sanitku, idem na CP do nemocnice...
Je smutne co sa stalo, ale nevieme vsetky okolnosti ako presne sa to stalo ale hlavne ze hned vieme zaskatulkovat uplne vsetkych zdravotnikov, zato ani gramatiku nevoladame, ale na vsetko ine sme odbornici... kazdy na lekarov a zdravotnikov nadava, nikto to robit nechce, ale potom ked sa nieco stane, tak zrazu je dobre obratit sa na nich a ziadat pomoc. Tiez su to len ludia, nie roboti, aj oni maju svoje ludske limity.
joj, toto ma mrzi, uprimnu sustrast, no niekde chyba nastala to je zjavne, ale otazne je, ci by mu aj vedeli pomoct, kde bol problem, to je tazko uz teraz tapat :(
mozno by stalo za to taketo pripady medializovat, aby ludia vedeli ze nie iba covid zabija, ale ludska lahostajnost. by ma uprimne zaujimalo ci covid alebo neochota dosahuju v sucasnej dobe vyssie cisla. ale taky prieskum nikto neurobi.
@sterea áno, to tiež. rovnako to môže znamenať 1000 iných diagnóz... tým ich neospravedlňujem. ako píšem vyššie. nebude mať kto v nemocniciach riešiť bežné (iné) diagnózy, lebo sa všetci venujú covidu.
len by bolo zaujímavé zistiť, na čo presne pán zomrel. ale autorka sa tu rozhorčila a už sa neozvala... takže teraz ani nevieme, či mal infarkt alebo spadol zo schodov a zlomil si väzy. a to teraz nesrandujem, ale píšem úplne vážne.

úprimnú sústrasť ☹ "nemal mu kto spraviť covid test" však nie je nevšímavosť a neochota, ale totálne vyčerpanie zdrav.personálu (vyčerpanie aj fyzické, ale aj čo sa počtov týka... lekárov si nenamnožíme, proste chýbajú)