Vymrieme na nevšímavosť a neochotu
Ľudia my vymrieme na nevšímavost a neochotu .Včera večer bol krstný na pohotovosti bolela ho chrbtica ,nikdy sa na nič nesťažoval tak to bolo asi dosť zlé , poslali ho nazad domov nemal mu kto spraviť covid test mal prísť ráno s ag testom .Dnes ráno sa už nezobudil 😭😭😭😭😭.
@snezienka33 Oh, uz som si precitala aj ine tvoje prispevky v inych diskusiach a uz mi je to jasne... tak uz mi nemusis ani odpisovat.
Moj dedo odysiel do nemocnice koli horuckam mal 80 rokov. Doma sa k neho srarala babka mal aj ine problemy ale vrátil sa ako ležiaci z Preležaninami! Lebo za tie 2 tyzdne co tam bol ho nikto neotocil na posteli. Predtym ich nemal nikdy. Moja babka ked videla v akom stave je tam socialne zariadenie tak sama kokenačky vydrhla kupelnu vlastnymi cistiacimi prostriedkami, co sa jej to tak hnusilo. Deda na noc priväzovali k posteli, lebo zo spanku volal babku. ( asi sa bali, ze bude robit bordel) a to Bolo 5 ROKOV PRED COVIDOM. Cize ja uz sa nedivim nicomu.
@evalin88 A si vezmi, že momentálne k tým nemohúcim pacientom nemôže ani rodina, ktorá by ich umyla, nakŕmila, skontrolovala, prebalila. :/
@zuzanapjat no snad netvrdis, ze sestricky v nemocnici pacientov nenakrmia a neprebalia. Je smutne, ze nemozeme ist na navstevu do nemocnice za blizkymi, ale je to hlavne o stretnuti. Myslim, ze nikto z nas tam v minulosti nesiel na sichtu.
@evalin88 nikdy absolutne NIKDY som nevidela v nemocniciach alebo DSS zariadeniach, aby polohovali kohokolvek. a bolo im jedno ze maju take dekubity, ze tym ludom je uz kost vidiet. cize znovu. nie Covid ale lenivost bezohladnost a neschopnost zdravotnych pracovnikov.
@kockopes2206 nakrmia narychlo lebo ak pacient dobre rychlo neprezuva tak nemaju trpezlivost a prebalia ano dva alebo trikrat za 24hodin.
@kockopes2206 vela ludi tam chodi na sichtu. v DSS sprchuju starych zaplienkovanych ludi raz za tyzden, v nemocniciach sa bojim odhadnut....ale od septembra ked nabehnu praktikanti, je to trochu lepsie. minimalne raz za tyzden sa ludom v nemocnici ujde aj hygiena.
@nistika neviem ako je to v dss, nemam skusenost, takze sa neviem vyjadrit, moze to tak byt. Ale v nemocnici som zatial osobnu skusenost v rodine nemala zlu. Myslim leziaceho pacienta s plienkami.
@kockopes2206 závisí to od sestričiek. Sú prípady kedy jedlo dajú na stolík vedľa postele a nezaujíma ich, že to dotyčný nedokáže sám zjesť. Ale to nesúvisí s covidom, to tak bolo vždy. Napr. mamka bola onko pacientka tak sme si zažili rôzne situácie. Keď tri ležali na izbe po operácii pľúc, jedna mala silné bolesti a moja mamka jej musela dávať napiť, lebo nevládala pani sama si uržať pri ústach pohár. A keď zavolali sestričku, že pani ma silné bolesti tak im tam ziapala, že ona sa na nich môže vysrať a že nech sa o nich starajú Ukrajinky. (5r dozadu) Alebo akurát mamku sme odprevadili po prijatí do nemocky na izbu, niesli sme jej veci. Ona sa prezliekala pomaličky a vletela tam sestrička a začala vrieskať, že či mama nevie, že na obed má ísť do jedálnej časti a hodila jej tam kolienka s tvarohom o skrinku pri posteli, ako psovi. Som išla domov ako námesačná odtiaľ. Úplne sme sa nezmohli na slovo. Takže JE TO O ĽUĎOCH.
@kockopes2206 na prebalovanie maju presne cas rano, raz poobede a raz na noc.....moze mat clovek prehananie ine zazivacie problemy, nezaujem.....v DSS maju presne rozvrh kupania, ked kazdy den okupu niekoho a na kazdeho vychadza raz tyzdenne. cize napriklad je dnes utorok budu sa kupat podla rozvrhu tieto tri osoby....atd
v nemocnici takyto rozvrh nemaju. a ak tam niesu praktikanti, ktory robia taketo prace je to bieda
@nistika dedo je uz po smrti 5 rokov, to spravanie tu bolo vzdy. K lekarskej sprave dali max kontakt na mnišky, čo potom babke 2x v tyzdni pomáhali. A jeden lekar raz povedal babke, ze uz tu dlho nebude, srdce mu pracovalo na 30%.. a povedal jej to pred nim. ( potom zil este 3 roky) a kopu inych story este máme. Dedo byval presne 1 zastavku busom od nemocnice a vzdy cakal na sanitku ( odvoz domov 4-5 hodin). Raz moj otec so strykom ukradli vozik z prijmu a odviezli ho domou sami. Potom isli vozik vratit...
@simsalabim evidentne to závisí od vybavenosti obvoďáčok, čo v prvej vlne bolo i tak jedno, pretože väčšina ordinovala telefonicky.
@kockopes2206 by si sa divila, babka tam deda umyvala sama, minimalne raz co viem. Aj ho prezliekala do čisteho oblečenia.
@evalin88 sk zdravotnictvo je drsne....nikdy by som tam mojich rodicov nenechala, ale to len preto, lebo viem co sa tam deje....nie kazdy ma tuto skusenost....radsej podpisat vsetky reversy nech aspon kludne doziju doma....ono ak by ste doma aj nic nerobili horsie nez v nemocnici to nebude....tiez mam milion zazitkov ktorych som len bola svedkom...ale to by som mohla napisat knihu.
@zuzanapjat to je smutne. Ja verim, ze su aj zdravotnici, ktori si svoju pracu zlahcuju a aj odflaknu. Ale je nespravne sa vyjadrovat vseobecne negativne,akoby si vsetky sestricky nechali podvyzivenych, zaparenych pacientov s prelezaninami. Je asi stastie,ze som sa s tym nestretla. Moja mamina je tiez onkologicky pacient a personal si nevie vynachvalit. Samozrejme toto by sa diat nemalo.
@zuzanapjat ano, urcite to zalezi od vybavenia. Mna vzdy povavi, ze to ma nejako napojene na notebook... a tam vidim, co to kresli. A potom to vytlaci a ked sa jej daco nezda, posiela dalej. A moja ordinuje stale, ale objednanie na presny cas a v skafandri aj so sestrickou.
@kockopes2206 nepísala by som že nikto z nás tam nechodil v minulosti na šichtu, pretože za mojim otcom chodila mamka DENNE a ona ho holila, umývala, prezliekala i kŕmila. Takže mal top starostlivosť a to odľahčilo samozrejme i personál. Verím, že mnoho ľudí, keby nemuseli do práce a nemali i povinnosti s malými deťmi doma, tak by radšej pomáhali blízkym v nemocniciach. Aj z psycho hľadiska je isto lepšie, keď intímne veci ako prebaľovanie, umývanie, prezliekanie robí rodina. Nie cudzí,
@nistika on velmi nechcel ist, vzdy ked mu bolo iba nieco teploty a tak, to si hned pytal sanitku. Ale ked uz to bolo fakt vazne tak nechcel. Raz bol s jednym panom na izbe, ten umrel a nikto na to neprisiel az kym ho v ten den neprisla navstivit rodina. Ze prides navstevu a pribuzny tam lezi mrtvy..nikto nic. Deda to strasne vystrasilo ze sa mu to stane. Odvtedy uz odmietal volat sanitku.
@zuzanka.zuzu ahoj, hrozne, co sa stalo... ale pisat, ze sa lekari nechaju nakazit, aby nemuseli ordinovat je uz silna kava. Prosim Vas, najdite si na Facebooku blog primara Kulkovskeho, je v prvej linii. Je to katastrova. Doktori tahaju sialene sluzby a ludia im na COvid umieraju ako muchy. Doktori su na pokraji sil a casto placu. Oni, co su otrli... Nase zdravotnictvo je na tom zle, neurobili sa ziadne reformy, peniaze sa rozkradli a nemocnice nezvladaju napor. Doktori a sestry nam utekaju za hranice, nema kto robit. Doktori kazdeho testuju, ale je tam teraz aj nejaky problem, ze niektore testy su nie moc dobre a doslo sa na to neskor, tak nemali vzdy celotelovy skafander a nakazili sa... Vazte svoje slova a ked neverite, stale sa hladaju dobrovolnici do prvych linii.
Tri strany filozofovania a obhajovania neobhajitelneho. Zdravotníci pochybili je to zanedbanie starostlivosti ako vyšité, nenechajte to tak. Úprimnú sústrasť 😢
Ako čítam na Slovensku je to ešte horšie, ako som si myslela... kým budete toto obhajovať nikdy sa prístup zdravotníkov nezmení.
@nafka0483 - sanitka nepríde, lebo nemáš test ☹ , aspoň u nás pre toto zomrela jedna pani. Obvodná ju nevyšetrila, lebo nemala test, test si nedala urobiť lebo mala vysoké teploty a nebola schopná vystáť rad na test, večer volala sanitku a tá ju nevzala lebo nemala test a samozrejme skončilo to na druhý deň smrťou. Takže asi takto to je momentálne na Slovensku.

Mrzí ma Vaša strata. My sme mali podobnú skúsenosť pred pár rokmi, našťastie ale dopadla lepšie. Môj krstný je kardiak, nakoľko sa pár dní necítil dobre a mal pocit, že nie je všetko úplne v poriadku išiel teda na kardiológiu k lekárovi ku ktorému chodí. Celý deň si odsedel v čakárni, lebo bolo u lekára veľa ľudí. Keď prišiel na radu bol čas obeda a doktor ho len popočúval a povedal, že je to dobré a poslal ho domov. Nespravil ani len EKG obyčajné. Tak sa krstný obliekol, že teda je všetko v poriadku. Vyšiel s ordinácie a kým zišiel schody z prvého poschodia dostal ešte na poliklinike infarkt. Našťastie išiel zrovna okolo iný lekár, ktorý vedel hneď čo ma robiť. Krstný to prežil no s doživotnými následkami. Takže to nie je len teraz, žiaľ vo veľa prípadoch sú pacienti lekárom úplne ukradnutý.