Vyplatenie náhradného výživného

jankoalaura
7. nov 2017

Ahojte chcem.sa Vas spytat ja som si podavala o nahradne vyzivne v maji tohto roku najorv mi to neschvalili leboze musim dodat papier o vyzivnon na druhe dieta ktore mam s druhym partnerom.Lenze! Som sa odvolala dodala papier ze co ma moj druhy syn s nahradnym vyzivnym na moju dceru.Priznali si samozrejme svoju chybu a len.som dodala papier este ze exekutor nic nevynohol a prislo mi minuly tyzden rozhodnutie ze mi nahradne vyzivne schvalili.Lenze..Na papieri mam napisane ze nahradne vyzivne mam platne od februara tohto roku... Chcem sa spytat vyplatia mi vlastne peniazky do toho februara??? A ked som dostala rozhodbutie 2.11.tak vypkatia mi ho tento mesaic? Vyzivne mam stanovene 100e mesacne.Dakujem

andrbeata
7. nov 2017

@jankoalaura Pokiaľ je rozhodnutie právoplatné a náhradné výživné je schválené od 1.2. príslušného roka, tak ho dostanete aj spätne. Poväčšine sa vyplatí náhradné výživné za ušlé obdobie a potom osobitne za aktuálny mesiac.

jankoalaura
autor
7. nov 2017

@andrbeata dakujem a kolkateho posielaju aky datum v mesiaci?

veroniak12
7. nov 2017

ano mali by ti to normalne doplatit od toho februara 🙂 a potom ti poslu za aktualny mesiac

andrbeata
7. nov 2017

@jankoalaura Keďže sa náhradné výživné považuje za dávku v hmotnej núdzi, vypláca sa mesiac dozadu do 20-teho v mesiaci. Ušlé obdobie by sa malo vyplatiť skôr.

jankoalaura
autor
7. nov 2017

@andrbeata dakujem za odp.

sisulik82
8. nov 2017

@jankoalaura pýtaš sa to isté, na čo som ti už minule písala...15 dní od prevzatia je rozhodnutie právoplatné...

jankoalaura
autor
8. nov 2017

@sisulik82 ano.pytam lebo kazdy mi hovori nieco ine tak preto sa chcem uistit....