Výpoveď z nájmu bytu. Treba ju dodržať?
Pekny den moja kamaratka dostala vypoved z najmu bytu s 3mesacnou vypovednou dobou ktora jej uplinie uz teraz vo februari,ma 4deticky a je sama nema kam ist,aky je postup pri vypovedi z najmu?Musi sa koncom februara vystahovat alebo ma daku sancu este?Ak sa nevystahuje co jej hrozi?Strasne sa boji,poradite nam?
hga: No jenže aby pak nakonec nemusela platit ještě soudní výlohy. Času měla podle mě víc než dost. Však výpověď už trvá dva měsíce. A když věděla, že na ten byt nemá, tak si měla najít levnější a ne se ještě bránit vystěhování. Akorát si to udělá ještě horší.
ona musi zvazit ci sa jej to oplati.
tiez si myslim, ze si to len zhorsi, ked to bude natahovat. No a na napadnutie vypovede z bytu podla mna treba mat dovod, nie je jednoduche tvrdit ze nedostala vypoved, ked mozno podpisala rekomando list, no neviem, ak aj nie, ziska len odlozenie problemu s tym, ze ju aj tak vystahuju, len potom bude dlhsie splacat dlzoby. Netreba si robit zbytocne nadeje, ze napadne vypoved z bytu a bude tam moct zostat, iba to vystahovanie na chvilocku oddiali, ale urcite nie roky..
havedka, nic v zlom, toto nie je o tom, ci je ona dobra mama alebo nie, to ich asi nebude zauijmat, ich zaujima skor to, ako narasta dlh za najom
Nema narok ani na nahradne byvanie?Jedna pani mala vypoved,islo to na sud,trvalo to 2roky pokial sa sud vyjadril a musela odyst ale jej nakoniec pridelili nahradny 2izbovy byt nizsej kategorie ale dostala.
havedka: Teď jsem našla dobrý článek z roku 2002, snad pořád platí. http://www.pravnik.cz/a/83/vypoved-najmu-bytu-b...
Píše se tam, že napadnutí smlouvy se může udělat do 60 dnů, takže už je stejně pozdě.
Dále se píše, že pokud neplatila nájem, tak ji nepřisluší náhradní bydlení, ale pouze poskytnutí přístřeší.
Přístřeším se rozumí provizorium do doby, než si nájemce opatří řádné ubytování a prostory k uskladnění jeho bytového zařízení a ostatních věcí domácí a osobní potřeby.
Z jakého důvodu dostala ta paní výpověď?
havedka: Ale teď mě napadlo, že to jsou české zákony a ne slovenské, tak nevím, jestli to je stejné.
havedka, ja si myslim, ze ma narok na nahradne byvanie len v takom pripade, ak nedostala vypoved kvoli vlastnemu pochybeniu, ako neplatenie najmu, ale v takom pripade napriklad, ak by sa jednalo o nejake vysporiadanie majetku a vtedy ak sa clovek musi vystahovat, nie z vlastnej viny, vtedy by mal narok na nahradne ubytovanie, ale takto sa to bude brat tak, ze si vlastne sama zapricinila tuto vypoved.
Ver mi najlepsie bude, ked sa zacne co najskor obracat za niecim inym
Jak to vypadá?
Jak to dopadlo se asi nedozvíme, že?
neviem kamaratka nebola u mna,len viem ze bola na bytovom v pondelok co dalej,a boli u nej novinari tak neviem.dam vediet
no asi si nepomoze na slovensku je to tak a zadarmo ta tu nikto nenecha byvat pokial nie si obcianka tmavej pleti zijuca na luniku 9 mi sme tak dopadli ked som bola este neplnoleta,(mama nemala majetkopravne vysporiadanie a brat zdedil po svojom otcovi ktory s mnami aj po rozvode normalne byval i ked mali svoje zivoty ...mama nemala na nic narok kedze neboli po rozvode vysporiadany mamu skoro porazilo kedze zistila ze po tolkych rokoch nema narok na nic a brat bol jediny detic,vlasnik a alkoholik vies si predctavit ako to dopadlo o byt dosili kedze skor ako z uctu mali odíst peniaze vsetko vybral a na byte vznikol dlh) ale myslim ze pokial kamaratka vedela ze neplati najom ratala stym ze ju vystahuju a ak nema s coho platit najom asi nebude mat k najmu ani na dlznu splatku urcite sa takto na to pozerali aj na bytovom podniku len nechapem preco nezacala hned ako sa dozvedela ze sa ma vystahovat zhanat niaku socialnu ubytovnu aj s potvrdenim ze sa musi vystahovat v bratislave take su a vide to lacnejsie ako daky podnajom a deti jej ostanu takto moze one prist moja mama ako sa dozvedela ze o byt prideme hned zhanala socialnu ubytovnu zo strachu ze o nas pride a este pred donutenim vystahovanim sme boli prestahovany a to sme boli 4 a ona na nas sama s toho boli dve deti malinke no uz sme dospeli nebolo to lahke ale zvladli sme to takze odporucam kamaratke zhanat radcej ubytovnu alebo ist do krizoveho centra ako cakat ze ju tam nehaju o mesiac dlhsie. a ak ma o ten byt niekto zaujem urcite jej ho nenechaju
Tak jak to dopadlo?
aurecon,tak dopadlo to dobre,bola priamo za starostom a dohodli sa,zrusil jej vypoved a dovolil splacat
No výborně. Tak snad se z toho vyhrabe 🙂
Ahojky, prosím potřebovala bych poradit.
Jedná se o : Jsem vlastníkem bytové jednotky se 4.byty, teď mám soudně vyhráne, že se jedna rodina musí vystěhovat, bydlí tam už jen matka s dospělým synem, a jde o to, že já chci jejího bývalého manžela odhlásit z tohoto trvalého bydliště, protože on se tam, už delší dobu nezdržuje(asi 4.roky). Na úřadě mi řekli, že potřebuji napsat nějako žádost, a to e právě můj kámen úrazu, nevím jak ji mám formulovat? Nemáte s tím někdo zkušennost?? Moc děkuji za radu. 😉
Samozřejmě chci ho přihlásít na Městský úřad, a takhle to udělám asi i s jejich dcerou a se synem, dcera se tam nezdržuje už dlouho..
Ak sme dostali vypoved najomnej zmluvy s okamzitou platnostou k 30.5. 2012 a neporusili sme ziaden clanok najomnej zmluvy, akurat odmietame platit nedoplatok vo vyske 1000 eur za energie, kvoli tomu ze majitelka platila male zalohove platby, a namiesto troch osob uviedla len jednu, chcel by som vediet ci aj tu plati vystahovanie sa do 3. mesiacov alebo tak ako to majitelka uvidela vo vypovedi, ktora nie je ani podpisana?
@jaroke30 Podľa mňa to, čo je uvedené v nájomnej zmluve, to je najdôležitejšie. Teda ak je tam uvedené, že nájomca je povinný zaplatiť všetky vzniknuté nedoplatky a takisto má nájomca nárok na všetky preplatky, tak toho sa treba držať. Ak ste zistili, že zmluva bola uzatvorená na základe klamlivých a nesprávnych postupov, tak treba podľa mňa zmluvu napadnúť, toto je jediný spôsob ako sa brániť.
@havedka može to skusiť na bytovom družstve,magistrate ale ak nezaplatí najom+ dlžnu splatku tam už pada aj dophoda o splatkach a znovu bude vypoved z najmu už nemusí byť ale 3 mesiace prakticky može byvať v dome pokial sud nenariadi vypratanie bytu,dovtedy to bude brané ako nedobrovolné obohacovanie tak či tak bude platiť,pozor za vypratanie bude platiť ak to bude musieť robiť správca bohužial ja mám na krku 3exekucie za brata mal najomny byt od mesta kde sme boli nahlasený ( otom že som tam aj ja som nevedela) neplatil dostal vypoved z najmu,rok na to bol sud hoci sem tam niečo zaplatil bolo to nedobrovolne obohacovanie,a po 1,r 2 mesiacoch nasledovalo vypratanie ,nakolko on nerobí musím to zaplatiť ja bolo by dobré zistiť či jej deti su na byte napísané v evidenčnom liste ak má nijaké 18r. treba ho odhlasiť lebo všetky dlžoby bude musieť platiť pokial je na tom najomnom byte nahlasený.čím dlhšie to bude natahovať budu to tisíce a exekutor jej bude brať viac,nech už teraz rieši socialnu ubytovnu,bohužial azylak je len do 6-max 12m. a platí sa tam tiež matka s dieťaťim 150€ neviem či sa platí od počtu detí ale kamoška s 2 detmi platila 150€ mohla tam byť len 6m.

za ten cas co tam bude moct byvat moze ziskat $$ navyse ktore teraz hned nemusi mat