Vyšinutí susedia
Poprosim vas o nazor,baby. Decká-predskolaci,dvojicky,jeden ma adhd. Byvame v rodinnom dome,v zagrade mame miesto zeleniny urobene ihrisko,futbal,bazen. V skolke su prazdniny,deti doma,cele dni za pekneho pocasia. Dnes ma sused cca 60rocny zahradkar,odchytil,ze aby som si deti vzala donutra,lebo on nema klud,ze nemoze v zahrade relaxovat pri kopani zeleniny... Ja som skoro odpadla,ako chapem ze pri futbale sa obcas aj zakrici,nie vzdy. Ale ak by mal za susedov opilcov,co zuruju do rana,pochopim. Ale deti idu von cca o 10tej,a vecer o osmej uz spia. Syn potrebuje sport kvoli adhd,vybit energiu,potom je ok. Nechcem mat zle vztahy so susedmi,nikdy som pol slova nepovedala,ze cely den mu huci traktor,ze pali bordel a popol mi sem lieta ma cerstvo oprate pradlo,ale co je vela to je moc...
@tomiholjubavi ja viem že žart 😀 chudák pes inak. Ale vieš čo, niektorí ľudia nemajú k svojim psom vzťah. Minule sa jednej baby pýtam, že akého má psa? A ona že nevie, že on je len na stráženie na dvore... úplne ho mala v paži.
minule sa jedna pani na FB stranke nasej obce stazovala presne na to iste, len ona bola ta suseda co chcela klud, tak mozno byvas tam kde ja 😀 😀
dokonca tych svojich susedov s detmi nazvala neprisposobivymi, pretoze sa deti kupu v bazene a oni sa citia ako na kupalisku.. ked som jej napisala co si myslim ako jedna z moznych "neprisposobivych matiek" dvoch deti, co sa radi blaznia na nasom vlastnom pozemku, tak status zmazala..
zahrady su na to, aby sa vyuzivali, pokial clovek dodrzuje nocny klud, neotravuje susedov palenim a prilisnym neprirodzenym hlukom, tak si susedia musia proste len zvyknut, na to, ze nie kazdy sedi kludne a ticho na verande..
ked niekto chce uplny klud, nemal by byvat na dedine, ani v meste ale rovno niekde na samote v lese.. len aby ho tam nevyrusoval napr. datel alebo tak.. 😀 😀
@maria1989 toto mi pride ozaj smutne ☹ ludia co nemaju k zvieratam vztah by si ich ani nemali kupovat... ☹ nezijeme v razovitych horskych krajoch začiatkom 19 storočia, aby sme boli nutení na strazenie majetku vlastnit psa... navyse taky nevycviceny, zanedbany a popripade priviazany jedinec aj tak ustraži prd ... ked vidim, že sa niektorí chovaju k psom horšie ako k veciam, je mi z toho strasne... ☹
@karolinka2010 ...no a preeesne tak, ako si to povedala nám to povedz aj jemu, slušne, rázne. + Dodaj, že všetci nadávajú, že deti sedia doma za PC, že keď boli oni malí, tak sa prišli domov len najesť, a tvoje deti sa pohybujú na čerstvom vzduchu. Na rozdiel od 80% ich rovesníkov, budú o 20 rokov zdravší, silní, a keď susedovi Pán Boh dá, budú robiť aj na jeho dôchodok a nebudú obézni invalidi so získanou cukrovkou, či kardiovaskulárnymi problémami 🙄
@tomiholjubavi pani bola z dediny, tam to proste tak je. 😒 To, že pes na dvore stráži, ok. Len títo ľudia zväčša napr. nejdú so psom na veterinu, ak treba, proste ho nechajú nech zdochne. Ja ani neviem, či ich to proste nenapadne, ísť k vetošovi, alebo nemajú peniaze, ktovie. Pes je pre nich úžitkové zviera.
@tomiholjubavi ono ked ti 4 psi stekaju od rana do vecera, tak mas nervy. Ale ze jeden pes steka na postarku beriem uplne normalne. Na dedine je sj cirkularka standard. Ked tak slusne poprosim, ci by to mohli o hodinku-dve odlozit...
Niektorí ľudia sú fakt divní. Ono ja tiež nemám v obľube susedovie psov lebo zásadne štekajú keď mi to práve nevyhovuje, útočia na všetko živé, venčia sa vonku bez majiteľa..... ale to je skôr vizitka majiteľov. Tiež mám chvíľku keď ma ide urvať ak si sused púšťa film tak nahlas že mi poháre v obývačke nadskakujú......sú veci ktoré si niekedy ani nevšimnem a inokedy z nich idem do vývrtky 😅 ale zas mám trochu súdnosti a so svojimi náladami zakaždým neotravujem suseda. U nás napríklad zvyknú mamičky volať na obecný úrad že im rozhlas budí deti 😀 😀 😀 😀 ako ja ich chápem sama mám dve, ale volať by ma teda nenapadlo 😀 😀 😀 😀 😀
Aj ja mam taku smolu, ze sused vecne zapne kosacku, alebo brusku, ked dam malu spat...a hlavne ked spi vonku v kociari...a pritom cely den je ticho...a vidi, ze som vyliezla na obed von s kociarom, napriek tomu zapne nieco, co huci rovno nam pri plote...obcas uvazujem, ci to len staremu panovi nedocvakne, alebo mi to robi naschval, ale tak co uz...byvam na dedine, je to moj problem...on je na svojom pozemku, tak sa teda radsej idem prejst s kociarom k lesu a neriesim, nebudem si kazit susedske vztahy...
@lili2015 vieš čo, ale ten sneh by ste mali riešiť. Je to problém. Za to si fakt zodpovedáte. Moji svokrovci s tým mali riadne opletačky a museli to riešiť 😒
@alenah31 mne napríklad nevadí ten bežný hluk, že autá mi pred domom prefrndžía, strpím aj hasičov- pubertálnych dobrovolníkov, aj kosačku suseda, ktorí príde z mesta na chalupu a kosí od 20:30h., aj občasné "mulačáky" susedovcov. Však ked je to pár krát cez leto, no budiš. Ale sú iné veci, ktoré sa nedajú preglgnúť, avšak sú len tri možnosti. Vykúpiť to tu všetko dokola 😀 Alebo sa odsťahovať... alebo sa s tým zmieriť 😝
@alenah31 akože nemáš susedov, veď máš. Len už nevŕtajú... 🙂
@marcelatje Sa ti priznam, ze aj ja som minule volala...no to preto, lebo hral na plne pecky hodinu a pol...nielenze mala nemala sancu spat, ale uz aj mne z toho sibalo...a najhorsie, ze tri pesnicky dookola...a oni, ze skusaju, ci to funguje, tak preto tak dlho...a to uz asi tretikrat za posledny mesiac...tak som im navrhla, ci sa to aspon neda skusat potichsie, sak ten ujo, co sa snazi prejst vsetky stlpy v dedine iste bude pocut, ci funguju, aj ked to pojde potichu...do piatich minut to vypli...a nezabudli mi nakoniec dodat, ze uz som piata, co vola...
@marcelatje to s tým rozhlasom 😀 ako tiež som mala nervy, ked zapli rozhlas práve ked mi malá zaspala, máme ho rovno pred domom. Ale toto by mi nenapadlo 😀 Inak rozhlas mne osobne vôbec nechýba. Ja by som ho povolila púšťať iba kvôli živelným pohromám alebo iným hrozbám. Inak sa dá oznam napísať aj na obecnú tabulu alebo na webovú stránku. Rozhlas je prežitok. My sme mali problém, že im to chrčalo celé dni a noci. Ale ku podivu sa tento rok stal zázrak. Nič nepočujem. Dúfam že to už bude takto navždy 😀
@laura1804 😀 😀 😀 😀 😀 😀 u nás veru neskúšali dávno, mamičky len tak pri bežných oznamoch volajú 😅
@sharmana no, snáď to nebude tým že si ohluchla 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@sharmana Uplne suhlasim...ja by som to zakazala, alebo aspon odstrihla ten kabel, co ide k nam 😀 Tam kde si teraz staviame dom nam z obce odmietli natiahnut elektriku, hoci su tam same novostavby, ze si mame tahat na vlastne naklady, lebo oni to nemaju v uzemnom plane obce...tak sa tesim, ze ani rozhlas tam nebude...a to sa postaram o to, aby tam ani nikdy nebol, ked to tam nemaju "v plane".
@alenah31 a na Dušičky! To musia byť žúrky... 😉 😀
Tak toto poznam.mi sme vytiahli bazen deti sa santili blaznili a ta trubka od vedla.dajte si tie decka do laty kdo to mu pocuvat.toto kricala za plotom.maly sa mi uz ani kupat nechcel tak sme to zbalili.a ja ja som sa prichytila ako sepkam.no chapete na vlastnom dvore cez den.joj normalne som sa az potom nasrala.vtedy som nepovedala nic ale este raz tak sa uz normalne ozvem nech si da stuple a hotovo.
@papricka33 No doriesili sme ho mame tam tie zabrany proti padaniu a ked ho je velmi vela, oco ho zhadzuje dole, tak aby im nepadal na tuje a nelamal vetvicky, kedze im za polamane vetvy platil 100 eur, aj ked tym riskuje vlastne zdravie. To je problem tych dnesnych malych pozemkov, moji rodicia cely zivot tuzili po dome, ale asi sa vratia do bytu a dom predaju Ale mily pan sused si postavil hned altanok vedla nas s tym, ze ryna presahuje nas plot, a odkazal nas, nech sa nestarame, ze altan nema zaklady a jeho netrapi, ze z altanu pada sneh k nam. Takze tolko k tym susedskym vztahom 🙂 Ale ja verim, ze existuju aj tie dobre.
@marcelatje nie, zatial počujem velmi dobre.. aj ked niekedy by som nechcela počuť 😀
@katkakovac
@maria1989 nas sused na slovensku ma zas na dvore starú, už takmer nepojazdu "Vetriesku"... nikde s nou nechodi, ale ma zvyk si parkrat do tyzdna do nej sadnút, zapnút motor a nechat ist na volnobeh aj hodinku...keby ste sa ma pytali, čo ho k tomu motivuje, tak ani parom netuší 😀 hluk, smrad, atmoška prijemna...ale on jednoducho tento rituál praktizuje pravidelne a nedá sa od neho odradit...ta sme si len zvykli..samozrejme cirkular, kosačka a podobné zvuky vidieka k tomu patria ako bonus... Jeho mama okrem toho mala asi tak 15-20 mačiek (fakt sme to neratali, ale vela). Jedneho dna sa zobudime a mačky nikde..milovany synačik ich zobral do vreca a všetky do jednej potopil. chudak teta, tak plakala, doteraz to mam pred očami...Mali aj psíka, hoci skorej by som povedala, že bol celo-dedinsky (kedze nemaju branu a pobehoval slobodno)...tiež mala chuderka blchy, kliešte, veterinara nevidela nikdy. a starali sa o nu všetci...jeden sused jej dal frontline, druhy hodil čosi zjest, tretí pohladkal.. taka pritulna fenočka strednej veľkosti... Potom tiez začala niekomu vadit, tak ju majitel pritlkol retazou k bude a onedlho nato zdochla ☹
No a susedia z druhej strany zas chovajú sliepky (a k našej velkej radosti aj kohuta 😀 )
podla mna sa da vzdy dohodnut na všetkom, len treba aspon trochu chciet.
@sharmana no ešteže tak, odľahlo mi 😀
@lili2015 vieš čo, ja ani veľmi neverím 🙂 Len existujú ľudia čo sa chcú dohodnúť, či ustúpia a takí, ktorí nemajú mieru a hranice. Jaaaj, by som vedela rozprávať... 😒
@tomiholjubavi ako smrad z tých starých áut, to je fakt dosť bezohladné.. ale budiš, ak zavrie človek okno... My to máme tiež, ked idú hasiči, alebo jeden čo má o dva domy dalej nákladné autá a štartuje si ich na ulici 😝 Ale kohút mna osobne cez leto zabíja 😀 Raz mali susedia, to bol des... Teraz má niekto obdom, tiež pokial nespím tvrdo, tak rátam kolkokrát kikiríkal... Ale v zime je to lepšie 😉
@tomiholjubavi aj my máme kohúta. Každé ráno si o 4.30 hovorím "pôjdeš do polievky"... ale nemá ho kto zabiť 🙂 hovorím si, že aspoň niečím budeme iritovať susedov, lebo inak sme sa vždy držali hesla "len nech je pokoj". Sused si postupne uzurpoval právo na svet a okolitý vesmír, až kým sme sa s ním nešli súdiť 🙂

@maria1989 to bol žart...neboj sa, susedov je trestne dat uspat 😀 (nastastie, lebo si viem predstavit, ze ak by to bola realna moznost, nezostala by nevyuzita...)
ale dat utratit psa iba preto, že vadi susedovi, to si tiez zrovna neviem predstavit... 🙄