Vysoké nároky partnera

7. mar 2024

Ahojte začala by som v krátkosti …
Som vo vzťahu s partnerom s ktorým plánujeme spoločne byvanie … začiatkom poviem ze viem s kým som sa dala do vzťahu. Problém tohto vzťahu ak sa to dá nazvať problémom je to že môj partner ale niekoľko rokov úspešne pracuje podniká ja som len teda nedávno skončený absolvent vysokej školy síce s dobrou prácou ale vyžadujúci určitý rozbeh kariéry živote. Problémom je to že partner teda nechce ísť bývať do spoločného podnájmu ale zvažuje resp. prídem mu ekonomickejšie skrz hypotéku si zariadiť vlastné bývanie čo čo mu veľmi chápem problém však je to že tým že som v podstate na začiatku svojej pracovnej kariéry nejako to vnútorne nepociťujem aby som všetky svoje úspory ktoré som si vlastne odkladala na nejaký štart v živote utratila na spoločné bývanie Skrz jeho vysoký životný štandard o ktorom som si to vedela ale nepríde mi to nejako rozumne. Ja teda chápem že nemá význam investuje peniaze niekeho Bývanie a zbytočne to preplácať a je lepšie bývať vo svojom no zase som toho názoru že ak dvaja chcú byť spolu tak budú spolu bývať aj možno menej náročnejších podmienkach a bývaní.
A teda som sa dostala do nejakého začarovaného kruhu ktorý ktorý mi nepríde veľmi ideálny zmysle a teda utratenie všetkých svojich finančných prostriedkov na Bývanie o ktorom v podstate nie som presvedčená a priateľ si chce zachovať Bývanie v rovnakom vysokom štandarde ako zvyknutý. Zaujíma ma váš názor teda ako by ste postupovali v tejto situácii možno ako to od komunikovať pretože kebyže dáme finančné prostriedky vložím na budovanie možno kariéry a podobne tak sa mi to vie vrátiť ale úplne s vyhádzať podstate Zo všetkých peňazí na Bývanie ktoré vlastne mi ne zarába na život mi príde absurdné.

tttbb
7. mar 2024

Nemusis sa vyhadzat zo vsetkych penazi. Nechaj si rezervu. Ak sa necitis na spolocne byvanie, tak mu to oznam, no je mozne ze to vasim vztahom asi otrasie..

A zabudol som dost podstatnu vec, vo vztahu vacsinou vedie a udava smer chlap, takze ak chlap povedal ze takymto smerom sa pojde, bolo by vhodne ho podporovat a naskocit na vlak s nim (samozrejme ak sa neprieci s tvojim vlastnym presvedcenim a hodnotami). Ono sa ti to casom vrati. ;) Tolko moja rada.

veklipo
7. mar 2024

No, ja by som šla určite aspoň na rok do podnájmu. Ak máte byt spolu, máte celý zivot na ekonomicky výhodne rozhodnutia. Najprv treba pracovať na vzťahu.

autor
7. mar 2024

@tttbb na spoločne byvanie sa cítim ale nepotrebujem k tomu nutne luxusný mezonet ,aby som sa ním chválila. Takéto byvanie je pre mna finančne náročné… lebo je asi porovnateľne ak niekto pracuje niekoľko rokov a niekto s normálnym zárobkom iba krátko.

tykat
7. mar 2024

Teraz obaja byvate kde?

martinkatinka
7. mar 2024

A ked ma partner vysoky standart, podnika... Kde byva teraz? 🤷

doriiis
7. mar 2024

Autorka,trošku divné zmýšľanie máš.
1.Aka je to práca,do ktorej musíš investovať,aby si si vybudovala kariéru? Podnikanie?
2.Nad nehnuteľnosťou,ktorá ti zarába na život uvažuj až vtedy,keď budeš mať vlastnú strechu nad hlavou.

danieli
7. mar 2024

Vadi ti vysoky standard byvania mozno buduceho manzela? Mala som podobny start, tesne po skole, manzel starsi, zacinal podnikat, kupili sme rodinny dom, myslela som, ze do konca zivota ho budeme splacat…ale nie…je to ten najlepsi domov, aky som si mohla zelat, hoci pred 15-timi rokmi to bolo pre mna tazko za ciarou a nadlimitny luxus, prisli deti a ja by som mu obrazne ruky nohy vybozkala, ze aka to bola kupa, sebe tiez, ze ma nenapadlo vymyslat, sama musis vediet

hipuska
7. mar 2024

No, tak nech ten byt kupi on za svoje. Ty budeš mesačne dávať do energii (to, čo by si platila za podnájom). A časom si zase.kupis svoju nehnuteľnost. Nie ste manželia, takže ísť do spoločnej nehnuteľnosti je trochu hlúposť

chodec15
7. mar 2024

Nech si zoberie hypo na seba, ty sa iba nastahuj. Ale byt nebude na teba. Prispejes polovicu na energie.

dskjhfdlkdjhl
7. mar 2024

Vyzera to tak, ze nemate celkom rovnake zmyslanie, rovnake priority, tak je otazka, ci ten vztah je uplne OK. Od tohto by som sa odrazila.

mabenn
7. mar 2024

ako dlho ste spolu?

tttbb
7. mar 2024

Kolko ste spolu?Ak to beries ako vazny vztah a nemate problemy chod do toho. Konieckoncov ak je partner uspesny a ma "vysoky standard" tak na tom mozes len ziskat. Uvazovat nad vlastnou nehnutelnostou je pre mna cisty redflag vo vztahu. Radsej si dohodnite co a ako, pripadne pomaly rieste svadbu a byvanie rieste spolocne.

tenerifka
7. mar 2024

@tttbb ty z ktoreho storocia si sa sem prepadol chudaku?
Vo vztahu udava smer chlap? V akom vztahu, vtom tvojom?

drago12587
7. mar 2024

Počuvaj chlapa, evidentne ma z vás dvoch rozum a logiku..on si to vsetko rozrátal a urcite platit svoje vynde ekonomicky lepšie ako roky platit niekomu inemu byt.. na jeho mieste by som si hladal mudrejsiu ženu.. tvoje nazory ho dovedu do bankrotu..

tttbb
7. mar 2024

@tenerifka V kazdom fungujucom. ;)

zmrzlinka2021
7. mar 2024

Autorka, ak máte vážny vzťah, plánujete manželstvo, je lepšie mať spoločnú vlastnú nehnuteľnost. Čo sa týka platenia, hádam ťa nenechá prispievať polovicou na všetko. Peniaze budete mať spoločné.
Ak však len chodíte spolu, lebo chodíte, a nie si o ňom presvedčená ako o budúcom mužovi, určite podnájom, nie žiadne spoločné záväzky

zmrzlinka2021
7. mar 2024

@tenerifka žiaľ, z časti má @tttbb pravdu. Na Slovensku ešte stále muži o väčšine veci rozhodujú.

tenerifka
7. mar 2024

@tttbb to fakt?, no to moje sice nie je vztah, ale riadne manzelstvo, dobre funguje uz 25 rokov a mozem ta uistit, ze manzel nie je ten, co udava smer. V tomto si sa kapanek sekol.

domkakvet
7. mar 2024

nech kupi byt on a bude napisany iba na neho.

tenerifka
7. mar 2024

@zmrzlinka2021 verim, a je to hrozne. Hlavny dovod je ta zazracna zobracenka zvana "rodicovska dovolenka", kedy je zena totalne odkazana na milost a nemilost testosteronom zmietaneho tvora. A samozrejme aj praktiky tretieho sveta, kde v rovnakej praci s rovnakym vykonom zena zarobi menej. Hnus, grac, hanba. Sa necudujme

tttbb
7. mar 2024

@tenerifka No ak by si citala co som pisal tak som tam dal par podmienovacich viet: 1. ak to nie je v rozpore s jej hodnotami a presvedcenim 2. ak maju vazny vztah bez nezhod. To znamena, ze nazor partnerky povazujem za podstatny, co vsak nic nemeni na tom, ze stale chlap prioritne udava smer. A to nie je moj nazor, to je nazor xy vztahovych poradcov a ludi so zivotnymi skusenostami. To neznamena, ze zena je menejcenna a nema pravo na nazor. Takze nemusis byt prudka.

lakebabe
7. mar 2024

Pokiaľ je taky úspešný podnikateľ a žije na vysokej úrovni kde býva teraz? U rodičov? Určite s nim nekupuj bývanie hneď ešte ste spolu nebyvali ako to budeš riešiť o rok ak sa rozidete? Nech si kúpi on a ty mu prispievaj zatiaľ na energie. Alebo choďte aspoň na čas do nájmu kým si to vyskúšate vôbec spolu žiť a rozbehnúť si karieru

tundra
7. mar 2024

@lakebabe mudro pises👍💪

lakebabe
7. mar 2024

@tundra mne to príde také nasilu hrr len začala robiť už od nej nejaký chlap ťahá úspory a co potom ako sa podelia ak si nesadnu

timing
7. mar 2024

Mna by zaujimalo,ze kde podnika ked chce nehnutelnost aj s usporami partnermi.Tak bud nato mam a kupim si ju ja na svoje meno a priatelka so mnou bude byvat a financovat co bude v jej moznostiach.
Alebo az taky " uspesny" podnikatel nie je,ale pacilo by sa mu vyuzit tvoje uspory na hypoteku.

A ked sa rozidete lebo nebudete spolu vediet fungovat,co potom? Len kompikacie.
Zariadila by som si podnajom a on nech si robi ako chce

harrisson
7. mar 2024

@tenerifka tvoj manžel je asi podpapučník 🙂

tundra
7. mar 2024

@lakebabe presne tak,ved za par rokov sa moze situacia zmenit a potom co?Bude nova tema:"Priatelovi som prispela na byt,ale rozisli sme sa,co teraz?"

tenerifka
7. mar 2024

@harrisson zeby?, no ale tak dari sa nam skvelo, on sa nestazuje, nemusi vela veci riesit

lakebabe
7. mar 2024

@tundra toto bude nejaký novodobý podnikateľ s 10 eurami v peňaženke keď je odkázaný na úspory čerstvej absolventky. Radsej by som išla sama do podnájmu ako toto

tundra
7. mar 2024

@lakebabe alebo cely luxus na dlh...