Vytáčajú ma svokrine reči
Ako by ste reagovali na nasledovné reči? Mňa už to prestáva baviť. Som 6.mesiacov po pôrode.
1. Prečo nedáš malému cumeľ do cukru? Bude sa mu lepšie spať
2. Ako to , že kojíš s takými malými prsiami?
3. Fíha,také malé prsíčka a toľko mlieka..
4. Naša (dajme jej meno Hanka - neter) . Naša Hanka je 7. mesiacov po pôrode a je taká štíhla, na ňu by si ani nepovedala, že rodila, za to ty vyzeráš, že sa na pôrod len chystáš.
5. Nikdy nebudeš štíhla ako naša Hanka, ty máš taký robustný typ postavy, ktorý nemôže byť nikdy štíhly.
Nový nick mám len preto, aby ma tu z rodiny nespoznali... potrebujem sa vyžalovať.
@martinak22
Stručne, bez emocii. Nebude to druhu stranu tak bavit rýpat.
1. Nedám, rozhodla som sa.
2. Kojím.
3. Dieta sa nestazuje. Ine ma nezaujima.
4. Ok.
5. Presne takato sa Jožkovi (meno vymyslene) pacim. Keby sa mu pacil typ Hanky, ma taku.
Inak takehoto burana s blbymi poznamkami ani neber vazne....
@martinak22 treba nájsť niečo na svokre a úprimne jej to povedať,
@petedea ihaaaa, to je top rada👍👍👍👍, to hovorí kadečo o autorovi🤪
moja, ja mám malé prsia, 2x som sa s nimi vydala, 2x som kojila 🙃 mám po 40 a nemám kozy po kolená 🤪 mám dve zdravé deti a spokojného manžela.. viac mi netreba 🥰 sústreď sa na svoje šťastie, bábätko a lásku od drahého
@martinak22
Autorka: Napríklad takto:
1. Prečo nedáš malému cumeľ do cukru? Bude sa mu lepšie spať
O: Lebo nedám
2. Ako to , že kojíš s takými malými prsiami?
O: Ako nič
3. Fíha,také malé prsíčka a toľko mlieka..
O: Paráda, že?
4. Naša (dajme jej meno Hanka - neter) . Naša Hanka je 7. mesiacov po pôrode a je taká štíhla, na ňu by si ani nepovedala, že rodila, za to ty vyzeráš, že sa na pôrod len chystáš.
O: Každý sme nejakí
5. Nikdy nebudeš štíhla ako naša Hanka, ty máš taký robustný typ postavy, ktorý nemôže byť nikdy štíhly.
O: Nevadí
@maciatkolulu Mne je uplne jedno, co to hovori, podstatne je, ze to funguje.
@petedea neviem, mňa tak neučili sa vyjadrovať a ani ja neučím svoje deti. Je to primitívne a vulgárne. Ale každý sme niekde inde. Myslím, že sa dá aj slušnejsie vyjadriť nesúhlas. Ale to choT, je tiež top... Nevadí, no
absolutne ignoruknrady jednym uchom dnu a druhym von (asi to nezazili) takychto ludi ak nezarazis hned budu to len stupnovat ved ti tym dobre robia
povedz jej a babka vy sa kedy chystate na pravdu Boziu ? uz vcera bolo neskoro
nech vas nepredbehnu 😉
a kludne jej aj vykric a pivedz ze aj hlupost je dar Bozi a vy ste bohato obdarovana
a obmedz kontakt a tvrdy ignor
Posli ju do teplych krajin alebo jej povedz, ze na jej nazor si sa nepytala, nech si ho necha pre seba.
@martinak22 tu budeš zbytočne argumentovať. Ani ťa nebude počúvať. Najlepšie je ignorovať. Na danú vetu vôbec nereagovať. Ja som sa naučila odpovedať "Takto nám to vyhovuje, ďakujeme že to rešpektujete." Aj keď niekedy vo mne vrie, ale ak by som im vysvetľovala tak len stratím čas.
@martinak22 Pri najhorsom sa jej spytaj, ci vie, co je to "chot topice".
V preklade z cestiny, je to manzelka kurica, takze tym nic zle nepovies, ale urcite to bude mat svoj ucinok.
Pekne to na Youtube vysvetluje Marcin.
Ak chces, najdi si video s nazvom:
"Chot topice uragan"
@angel993 Nie, nie.
Poznam ten typ ludi, na takychto ignorovanie neplati.
Na nich treba byt poriadne ostry.
Musis im dat velmi jasne najavo, kde su hranice, inak nikdy neprestanu.
Oni si totiz nedokazu uvedomit, co svojimi debilnymi recami sposobuju a priam sa v tom vyzivaju.
A jedine, co ich dokaze zastavit, je strach.
Mam s tym totiz bohate osobne skusenosti a poriadna ostrost bolo to jedine, co zabralo.
@maciatkolulu Teba neucili vyjadrovat sa spisovne???
Nevies, co znamena "chot topice"?
A pokial ide o to, pokial si to situacia vyzaduje a ten dotycny si to zasluzi, treba bez vahania pouzit aj vulgarizmy.
@petedea ahaa👍👍treba tak učiť aj svoje deti, najmä k autoritam, ako sú učitelia, nech sa vedia dietky brániť... Inteligentné. Zaujímavé,ze 45 rokov som to nemusela použiť. Čím to bude? Ako som dokázala vykorculovat vždy nejako inak z nepríjemných situácii a to bez ujmy. Ale ako som písala, každý po svojom. Ale choT je fakt top
@maciatkolulu Nechapem, co s mojimi komentarmi k tejto teme maju spolocne deti, jedine to, ze si nieco domyslas.
Ale vsak nevadi, ludia si radi domyslaju a miesaju hrusky s jablkami.
@elizabet173 ja sa pripajam. Tiez mam perfektnu svokru a som vdacna ♡