Využíva ma podľa vás susedka?
Ahojte, takže v skratke...obaja s manželom pracujeme, mame dve deti. Mam susedku - kamarátku, s ktorou udrziavam kontakt, kedze tu nikoho nepozname ani my, ani oni.
Problém je ten, ze si vkuse odomna požičiava...nevadilo mi to, pretože vzdy vsetko vratila. Neboli to vysoke sumy, 20-50€.
Ale v poslednych mesiacoch sa to zmenilo, pozicane mala 50€, po 3mesiacoch doniesla 20€, ale o dva dni dosla, ze potrebuje 30€... potom prisla, ze mi chce vrátiť 20€ (aj ich mala v ruke), ale ze hned si ich aj pozicia, atď.....cize takto mi chodí uz od zaciatku roka a ja mam stale u nej peniaze a zacina mi to vadit...
Na druhej strane, ma snahu sa odvďačiť, doniesla mi za tasku siat pre dieťa, srdečne som poďakovala, veci mi ale netreba, odniesla som inej rodine (jej som to nepovedala).
Este chcem podotknúť, ze ona je doma, jej muz pracuje príležitostne , jedneho syna ma po skole tiez doma, nemaju snahu niečo robiť, na vsetko majú odpoveď, preco sa to neda. Uz ja som jej ponukala prácu, ale na vsetko ma argumenty, jedno nevie, druhe sa jej nepáči, tretie je náročné...
Ako by ste reagovali?...podotykam, obaja fajcia a doprajú si aj flasku. Mne je ľúto detí, ked nema na chlieb, na salamu...sem tam som jej z mrazničky dala, ked nemali co variť..Mam chut stym seknut...teraz uz len cakam na den, kedy vrati vsetko ( ak vrati) a viac jej nepoziciam....ona je tu fakt ze takmer kazdy druhy den, nielen financie, ale aj toaletný papier, sol, cukor....(tieto veci berie automaticky a nevracia ich)...
Zmätená som z toho, ci je to fakt pomoc, alebo uz aj zneužívanie? 🤔
Autorka vyhovorky su ti nanic...
ked je suseda "kreativna" na vyhovorky, tak vymysli hocico..
Povies jej nemam toaletak.. - nevadi stacia mi servitky
Nemam muku... nevadi aj zemiaky mozes dat.
Nemam olej.. vyprazim aj na masle.
Nemam dnes peniaze... nevadi pridem zajtra. ked nie doobeda, tak poobede.
Potom budes mat zaludocnu nervozitu len ked ju uvids. treba ti to? zdravy susedsky a kamaratsky vztah z toho nikdy nebude. Ona ta nepotrebuje za kamosku ale na vyuzivanie. Mozna aj ten balik siat ti dala preto aby si ta na zaciatku zaviazala a bolo ti hlupe odmietnut ju. Da nieco co nepotrebuje, aby mohla z teba tahat , co chce ona. To su manipulacne triky, treba sa ucit tomu odolavat aj pri inych ludoch.
Ze deti😅ja som mala pri tom na mysli nejake chudence do 10r. hladne,smadne...to by som sa zlutovala a obcas im dala nieco najest. Ale toto su uz dospelaci,pracovne navyky asi maju rovanke cela rodina🤣🙈. Treba s nou seknut co najskor najlepsie narovinu. Smutne je ze ani pomoc s pracou neprijala,skonci to s nou a hned.
@negymama no uplne presne si to vystihla! Presne takto to funguje! Dokonca vie, kedy chodim z prace..ked meskam, tak pribehne, ze kde som bola, uz ma hladala...no des...
nemaj výčitky a odstrihni ju, uvidíš že za chvíľku bude k iným susedom chodiť a teba ani nepozdraví
nemam a hotovo nevymyslaj si taketo typy to hned pretocia
Uff. To už musí byt veľmi dobre zvyknutá na teba.
Nikdy nikomu nepožičiavať.
@elizabet173 práve to ma zaráža, že vždy som si davala pozor, komu pomôžem, komu prispejem...a v tomto pripade som sa do toho zamotala tak do hlbky, ze ani sama neviem, ako som sa do tohoto kolotoča s ňou dostala...
Vieš, tie srdcervúce reči, ze muž došiel domov opitý a nedoniesol ani cent ...no nechala som sa takýmito recami totálne oklamať...
V podstate čo ma je po tom, ako oni žijú? Sami si zvolili tuto cestu, maju sancu zmenit to, vsetky sance zahadzuju...
Tukam si na celo teraz fakt... ťažko to vysvetliť, proste je to manipulatorka...
Samozrejme máš pravdu, rovnako ako všetky, ktoré sa do tejto diskusie zapojili...som pevne rozhodnutá, ze dam stopku...som zvedava na odozvu...
Zamknúť bránu !!! Zamknúť dvere pozriet , kto zvoní keď ona, tak neodomknuť. Popýtať sa ľudí , čo sú tu dlhšie či ju nepoznajú tu rodinu čo sú zač a pýtať vrátiť peniaze keď nie tak nepožičať. Si jej aj prácu ponúkla. Povedz mi, kto len tak ako ty pomôže v dnešnej dobe málokto. Alebo sa aspoň s tými deťmi porozpravaj. Že čo oni nato.
A ináč sú to mladi ľudia starí ľudia ? Sú evidovaní na úrade prace ? Chodia sa hlásiť ? Hm. Bo všade len kopec dlhov narobia. Navyše tvoja susedka pracovala a dosť ma pracovných skúsenosti , prečo sa tak opustila.?
Vies co, ja Ta uplne chapem. Uvarila si sa pomaly ako zaba, keby Ta hned hodila do horucej vody, tak vyskocis. To su ludia manipulatori, ktorych tazko odhalis, ked nie si na to trenovana. Pomaly, s usmevom, skusa, kam jej dovolis. Ja som mala takyto "vztah" 12 rokov, niekedy intenzivny, inokedy menej. Zacalo to mukou, vajickami, olej. Najskor vratila, potom nie. S manzelom sme jej davali 2% z dani na syna, ktory je postihnuty. Jej muz si vypocital, kolko zarabame a asi sa im zdalo, ze dost na to, aby si brali od nas zadara. Presli sme vsetkymi fazami tohto "vztahu", lebo to trvalo velmi dlho a niektore situacie boli uplne bizarne. Ja som jej pomahala najma kvoli choremu synovi, strazila som ho, prenasala, moje deti sa s nim hrali. Paradoxne, skoncilo to necakane, ked mi v noci buchala na dvere, nech jej vyperem a dam do susicky koberec, lebo jej ho prestal pes. Zobudila deti a vtedy vyletel moj muz a povedal jej, ze skoncila, nech sa viac neopovazi. A neopovazila, pomohla nam aj korona. Presne taki, cigaretle, alkohol. Teraz sa normal pozdravime a to je vsetko. Myslim, ze taky vztah treba otvorene a vazne okamzite ukoncit, aby to aj ta druha strana riadne pochopila. Daj vediet, ako si dopadla.

Ináč a chodia sa hlásiť na úrad prace vôbec. Lebo z úradu prace by ju hneď niekde poslali.