icon

Vzali by ste si v strednom veku muža, ktorý nič nemá?

19. apr 2023

Vzali by ste si v strednom veku "muža, ktorý nič nemá"? Nevlastní nehnuteľnosť, zarába možno tak normálne, ale časť má na ruku. Premýšľam, v prípade rozvodu aby som ho nemusela vyplatiť zo svojho.

kamatopo
19. apr 2023

Nie nevzala. Ale ak nad tým uvažujes a máš takéto pochybnosti dá sa to poriešiť dakou predmanželskou zmluvou no to skôr oslov právnika....

vikss1
19. apr 2023

Som myslela, ze ludia sa zvyknu este aj v dnesnej dobe brat z lasky. Tak teraz si ma vyviedla z omylu. Mas ho rada? "Ano mam, milujem ho, ale nema peniaze, tak to asi necham tak." Halo, zeny, zobudte sa.

gabym
19. apr 2023

Načo premýšľať nad svadbou keď hneď v závere premýšľaš o rozvode??

autor
19. apr 2023

@gabym nikdy nevieš koho si berieš, čo ak je to sobášny podvodník?

kamatopo
19. apr 2023

@vikss1 ja som sa vydávala z lásky a BSM som vyplácala z peňazí rodiny. Takže poniektoré sme sa tu zobudili už dávno. 🙈A to som rada že takú veľkú lásku som stretla ako mladá a dokázala som sa znova nakopnúť a nie v strednom veku ako autorka...jej pochybnosti chápem.

kaktusik007
19. apr 2023

autorka -- ja ti uplne rozumiem. Bola som 2x vydata a hovorim ze sa vydam aj tretikrat, kvoli vdovskemu dochodku 🙂

takze ano, je spravne ze sa na to pozeras takymto sposobom. Co ti doporucujem spravit pred manzelstvom --- spisat zavet, aby Tvoj majetok zdedili vyhradne Tvoje deti, a nie cast aj manzel. Aby si detom neubrala z ich podielu majetku po tebe, ak by nahodou. Ja aj preto zavet mam uz niekolko rokov spisany u notara, za cca 50 eur je to dobra investicia.

Neviem vek, neviem ci sa chystas este kupovat nehnutelnost sama pre seba... v kazdom pripade, ak platis hypo sama, tak tvoj manzel ma pravo ziadat polovicu vsetkych splatok, ktore sa zaplatia pocas manzelstva, cize tvoj manzel v tebe tym ze si platis hypoteku ma akoby sporiace prasiatko --- pri splatke hypo 250 eur mesacne a trvani manzelstva 7 rokov to mas 10.500 eur, ktore by si bola povinna mu vyplatit. Toto sa musis rozhodnut sama.
Ja ked pojdem do manzelstva treti krat, tak idealne s rozdelenymi financiami. Je to celkom narocne riesit zrusenie BSM, len tak sa to ani neda, ale napriklad u teba by bol priestor - kedze cast vyplaty dostava v hotovosti, aby ti v hotovosti tie peniaze vo vyske polovice hypoteky daval a ty ich budes davat niekam do ponozky pre strycka prihodu a pomaly si budes setrit na to, ze ho z nich vyplatis pri vasom rozvode 🙂))) blbost, jasne..

proste manzelstvo je aj riziko. ze to nevyjde. Zase - ak by ho kleplo, mas vdovsky. Proste obchod - nieco za nieco. Takze ty si zvaz -- ako si na tom majetkovo a ci si ochotna mu potom tych 50% z tvojej hypo vyplatit, ak neskor budete riesit vyporiadanie BSM. Ale prvotne si osetri zavetom, aby ako manzel nededil rovnym dielom spolu s tvojimi detmi.

viestta
19. apr 2023

Vsak sa nevydavaj, nebudete mat BSM, nebudes riesit delneie majetku po rozvode.
A okrem toho, ze nema majetok vidis na nom aj nejake pozitiva?

kamatopo
19. apr 2023

@viestta vdovský 😂😂😂😂

kvetinka75
19. apr 2023

autorka - to myslíš vážne? Sobášny podvodník? To čo sa poznáte mesiac? Veď keď s niekým chodím dlhodobo, poznám jeho rodinu, priateľov , sem-tam niekto povie s kým čo mal, či s niekým chodil. A čo je rozvedený? Ak by bol sobášny podvodník tak by si asi vedela že bol niekoľkokrát ženatý nie ? a to by asi nebol bez peňazí a majetku

viestta
19. apr 2023

@kamatopo z toho "normalneho" zarobku, z ktoreho je cast na ruku, teda bez odvodov do SP velky vdovsky nebude. Mozno tie odvody su len z minimalky, takze vdovsky bude viac ako symbolicky 😀

luccija
19. apr 2023

Skôr by ma zaujímalo prečo nič nemá a prečo súhlasí s výplatou pomimo.Je rozdiel, keď začína od nuly, lebo vyplácal bývalú, lebo mu krachlo podnikanie, alebo je len nepriebohny lenivý, má nižšie vzdelanie...Co je stredný vek chcete ešte deti?ak by som už neplánovala deti určite by som sa nevydávala čo je moje to je moje a on odíde s tým, čo má.
Ďalej píšeš, že vydávať sa má z lásky tak prečo tieto otázky?

kvetinka75
19. apr 2023

@kamatopo ale muži väčšinou zomierajú skôr , takže šanca je 😉

luccija
19. apr 2023

@viestta nehovoriac, ak by mal dlhodobé zdr.problemy ID, chrbtica...

kvetinka75
19. apr 2023

@viestta no starať sa o nejakého cudzieho chlapa, ktorého až tak nemilujem (pretože inak by asi takto neuvažovala) mi za tie drobné nestojí 😀

gabym
19. apr 2023

@autorka sobášny podvodník 🤦 nevydávaj sa.. Veď ani nevieš koho si chceš brať

mamula20
Odpoveď bola odstránená
martinka13
19. apr 2023

Keď už teraz rozmýšľaš, čo by bolo v prípade rozvodu tak by som si ho určite nebrala 😀

autor
19. apr 2023

@martinka13 a co keď rozmýšľam? Ja viem zaručiť sa len sama za seba, nie za to, ako bude on roznyslat. Pri tej rozvodovosti a neštastnych manželstvách, by sa nemal brat nikto, stačilo by 10% manželstiev, aj menej.

nikpa
19. apr 2023

Keď uz pred svadbou rozmýšľas, čo bude po rozvode, to je také divné. Ale v podstate ťa aj chápem, v dnešnej dobe sa nedá veriť nikomu a je rozumné myslieť dopredu. No to čo si nadobudla pred manželstvom, je len tvoje, aj v prípade rozvodu nie?! Delíte si len to, čo ste nadobudli počas manželstva.

autor
19. apr 2023

@nikpa no to sa síce delíme, ale myslím že majetok z dedenia sa do toho delenia nezahŕňa. A on nevyzerá, že by chcel meniť prácu a ani si brať hypoteku. Teraz žije v byte, ktorý vlastnia jeho rodičia.

tenerifka
19. apr 2023

stale si nenapisala, kolko mate obaja rokov, je to dost podstatny detail

autor
19. apr 2023
dharmasanata
19. apr 2023

Možno vie že ten byt v ktorom býva raz zdedí tak nevidí dôvod aby si vyberal hypotéku a zadlžoval sa.. s tým platom ktorý má možno vie žeby to neutiahol a keď má teba musí myslieť aj na financie aby s tebou mohol fungovať keďže ženy sú často náročné, zrejme aj budeš náročná keď riešiš tieto veci..

gabym
19. apr 2023

@dharmasanata veľmi dobre napísané 👍

maxalla
19. apr 2023

Nema nahodou nejake exekucie, ked nic nema a este aj cast vyplaty mu davaju na ruku? Alebo ine zavazky - deti o ktorych nevies a pod.
Ak mam pochybnosti, ci si niekoho brat alebo nie, tak by som sa priklonila k nie, vez ohladu na dovod.

autor
19. apr 2023

@maxalla to neviem, ci ma dlhy, povedal, že nemá.

autor
19. apr 2023

@dharmasanata nie som náročná, a nemôžem tu písať všetko, nechcem aby ma tu niekto spoznal, preto je realita taká skreslená

sense
19. apr 2023

35 rokov nepovažujem za stredný vek.
Ak sa vezmete bude mať nárok na polovicu splátok zaplatených počas manželstva.
Ale ak takto rozmýšľaš by som sa ne vydávala, môžete žiť ako partneri len.

tenerifka
19. apr 2023

planujes s nim zalozit rodinu? 35 rokov-to nie je stredny vek, ste obaja mladi. Skus s nim aspoñ rok-dva zit ako partneri, na tom nic nepokazis a lepsie ho spoznas, v dnesnej dobe sa netreba hrnut do manzelstva za kazdu cenu. Uz iba to, ze premyslas aj o moznych rizikach svedci o tom, ze to mas v hlave zrovnane, tak sa nikam neponahlaj

0silvia0
19. apr 2023

dosť podstatnú vec, či máte deti alebo plánujete deti si nenapísala.