Vzali by ste si v strednom veku muža, ktorý nič nemá?
Vzali by ste si v strednom veku "muža, ktorý nič nemá"? Nevlastní nehnuteľnosť, zarába možno tak normálne, ale časť má na ruku. Premýšľam, v prípade rozvodu aby som ho nemusela vyplatiť zo svojho.
Nezobrala by som si chlapa, ktorý v 35 rokoch nič nemá a je natoľko hlúpy,že si polku mzdy necháva vyplácať na ruku. Schopný chlap sa vie o seba postarať a má mať v 35 našetrené. Takého,nech si nechajú ostatné a potom nech vyplakávajú, aký je to neschopák.
35 stredný vek? 😳 to ja aby som si už začala hlinu prikladať, nech si zvykám čoskoro, keďže moje cislo už 4kou začína 😂. Podľa mňa stredný vek je až po 45-50, 35 ešte nie
Autorka,
My sme sa zhruba vo vasom veku zoznamili s mojim manzelom.
Ja som mala byt v Londyne, on v Prievidza.
Manzel sa ku mne nastahoval, but sme predali a kupili sme Dom.
Ja som ale v mojim manzelovi videla vysoky potential, nevadilo mi, ze nevlastni v UK nehnutelnost. On Mal velike srdiecko a sikovne ruky.
Ty musis vediet, co v tvojom partnerovi je, ci ma potential.
Moj manzel mi stal za vsetko, za cely svet.
@koniarova presne tak, keby mal nejaké vážne problémy a kvôli tomu sa nedokáže poriadne zamestnať OK. Ale 35 ročný si nechá vyplácať peniaze na ruku -ktožvie čo ho ešte napadne. S tým bytom - možno ho má slúbený. Ak je jedináčik, zdedí, tak na čo si brať úver. Ktožvie ako to tam je.
autorka - 35 rokov nie je stredný vek. Ja som myslela že má minimálne 45 r. A to ho tak málo poznáš, že nevieš či je alebo nie je sobášny podvodník? Na čo plánuješ svadbu, keď takto rozmýšlaš.
Ja neviem, asi som divna... myslela som si ze o chlapovi v strednom veku sa bavime tak tesne pred 50kou. Ak nikoho nemal, zrejme netuzil sa zaviazat hypotekou, pripadne ak ma kde byvat tak to proste neriesil. Poznam kopec 35rocnych ktory zial este nedorastli k tomu ze by do niecoho vacsieho investovali... Len ako priklad... ak studoval do 20-25 rokov, tak vlastne za 10 rokov mohol cestovat, resp. sportovat, uzivat si... nemusel zgrlosit kazde euro pre NIEKOHO...
Este je stale vo veku ze ked mu vysvetlis preco je dobre mat vyplatu oficialne (a nie polku na ruku), zisti pre aj proti a moze zmenit zamestnanie kde to tak proste bude. Zatial to unho nehra rolu, tak to neriesil... v hlave to ma ako z lavej ruky do pravej (kedze neriesi co s tym co by odviedol ako dane a odvody).
Ved mu daj sancu, uvidis ako to bude... este nezvonia zvony na kostole... netreba ho zato odhadzovat...
@karollka21 tak ja myslím vždy dopredu 😀 teda vždy nie, to až po prvom rozchode som začala 😀
35 rokov je mladý človek, nie stredný vek. čo robil s peniazmi doteraz, že nemá nič? užíval, hýril, rozhadzoval? byt má alebo bude mať po rodičoch, ok.
k tvojej otázke. tvoríte pár? ako dlho ho poznáš? bývate spolu? udrží "korunu" alebo všetko rozhádže? to sú dosť podstatné informácie, aby si sa nevypiekla. tu nejde o to, že nemá nič, ale o dôvod, prečo nemá v 35 nič. možno má a nepovedal ti to, lebo sa bojí práve toho, žeby si ho chcela pre peniaze. 🙂 dáš tu jednu otázku, nerozvinieš situáciu a očakávaš odpovede.
ja som čakala, že ide o chlapa po 50-ke, ktorý fakt nemá nič, žije kdesi v podnájme a ledva vyžije. tam by som uvažovala nad tým, že si ho iste nevezmem. u mladého rozhodujú aj otázky, ktoré som písala vyššie.
@panelacikova presne. Žalostne malo informácií.
@kvetinka75 tak ma ďalších súrodencov, tam stačí že zomrie jeden rodič a môže ich z bytu vyplácať, ak by som bola práve na materskej, môže to byť problém, preto len uvažujem ako sa nedostat do problemom. Nechcem vydajom zarobiť, ale ide mi to, nezostat raz sama aj na deti či už finančne alebo aj reálne.
@koniarova sú dôvody a dôvody prečo nemá,
Mne by z toho mála čo napísala, bliká iba to , že " na ruku". moj chlap, keď sme sa zoznámili mal 35+, a toto som mu hneď vysvetlila čo za konina, v lete mal dovolenku a hneď sa mu to ukázalo v praxi.
Takže hneď riešil novú prácu, už ok, a teraz je v štátnej firme a ešte lepšie sociálne istoty.
Podla mna rozmyslas velmi dobre a uvazene, tiez by som sa mala na pozore pri chlapovi kt v 35 rokoch nema nic. Najmenej co mozes spravit je nevydavat sa.
autorka - tak v tom prípade buď sa nevydávaj a nemaj deti s ním alebo si nájdi niekoho, kto bude mať vlastné bývanie a nebude musieť nikoho vyplácať. Tam nehrozí že by ste sa zadlžovali aby mal peniaze na vyplatenie. To ani žiadne úspory nemá?
@nepic môj muž si tiež zobral ženu s bytom😂. Dúfam, že mi to v prípade rozvodu súd zoberie do úvahy 😂
@kvetinka75 nemá
@kvetinka75
Ja si myslím že určite,pokiaľ ti pôjde viac o ten byt ako o to,že sa rozvádzaš.
🤑
@nepic tak v 25tke som aj ja riešila takého ktorý nemal nič, a zarábal menej ako ja a riešim to aj teraz v 35tke. 😂
Nie, nevzala. Toto nie je o tom, ze by niekto chcel vztah kvoli peniazom. Ale ocakava sa, a podla mna uplne logicky, ze v urcitom veku uz je clovek zabezpeceny, ma aj nejaky majetok. Pretoze to napoveda vela aj o povahe, snahe, schopnostiach… Takze babraka co nic nema by som v urcitom veku uz rozhodne nechcela.
@tenerifka
Áno verím,každý máme v živote iné hodnoty.
Napr ja som si bral manželku s koncovej dediny,ktorá do 25 študovala,nemala ani poriadny bicykel,nikdy nebola pri mori a dokonca ani v zoologickej. A aj tak si myslím,že mám tú najlepšiu manželku na svete,akú si hádam ani nezaslúžim. Aj keď "nemala nič".
@nepic no už keď sa budem rozvádzať tak nech to stojí za to, ja robím veci poriadne a na maximum😂
@nepic vzdy je to ine, ak dvaja zacinaju spolu na zelenej luke, ako ked jeden ma a druhy pride uz na hotove.
A tiez inak uvazuje ten, koho expartner bezohladne osklbal (ked city pominuli a nastal rozchod/rozvod) a ten, ktory nieco take nezazil.
@moonlight1210
Ale ja myslím že som už mal všetko,už len tá manželka mi chýbala. A aj tak som si ju zobral,aj keď nič nemala. A neľutujem,som spokojný.
Nikdy sa tu u nás nepovedalo že toto je moje alebo tvoje. Aj deti to učím,to čo máme doma to je všetko naše.
Podľa mňa sa musí veľmi zle žiť ľuďom,ktorým tak ide o peniaze,ktorý majú peniaze radšej ako samých seba,resp manžela/manželku.
@tinka8512 Aj ja si myslím, že uvažuje dobre, treba sa pri mužovi pozerať aj nato, akú má prácu a aj na to ako býva, keď má 35 rokov. V tomto prípade by bolo na mieste, ak by mal niečo našetrené na vyplatenie súrodencov pre prípad, že sa to môže stať aj neočakávane, však ak nebude mať, byt budú musieť predať a rozdeliť sa.
Aj rozdielne pohľady na hospodárenie s financiami a bývanie môžu byť neskôr problém vo vzťahu.
Mila autorka,bola by som v strehu- nie preto,ze chcem byt chlapom zabezpecena,ale preto,aky ma pristup k zivotu a zodpovednost aj voci sebe samemu. A ten mu zjavne chyba..on sa neobava,ze bude treba vyplacat z bytu..ze na dochodok nic nedostane...ved ked bude manzelja zodpovedna,potiahne to aj za neho....a ver,ze casom si uvedomis,naco ti taky chlap je,ked budes na vsetko sama. Takze nie ci ma msjetky,ale aky ma pristup k "peniazom".
@malva123 no veď takto to aj ja myslím. Ja sa zabezpečiť sama viem, ale neviem zabezpečiť momentálne aj jeho 😀 netrvrdim, nikdy mi nedal nič platiť, v tomto je ako gentleman. Ale práve kvôli nezodpovednosti sa dostal do problémov v mladsom veku, prišiel o všetko a zacina od nuly
@nepic Keby u vas nahodou vyhasli city a doslo na rozvod a pani manzelka by zrazu tvrdo isla po vyrovnani a snazila sa ziskat najvyssiu moznu sumu z toho, co by si urobil? No chranil si majetok a financie. Nepacilo by sa ti to. Aj by si jej pripomenul, ze prisla s nicim.
Pochop, ze mysliet na buducnost je smerom ku vztahu tiez zodpovedne. Nie vypocitave.
To je taka romanticka hlupost polarizovat to, ze ak niekto nedava nezistne vsetko, tak to nie je laska.
Velmi krasne to znie, dokonca az "mudro".
A potom tu mame ludi, co ked pri rozvode pridu o vela, tak im druhi povedia jedine: tvoja naivita. Zrazu nezistne davanie je hlupost.
A uprimne, zo sucitu druhych dlhy nepoplatime. Takze nam moze byt srdecne jedno, ako v ociach druhych vyzerame.
Ja skor autorkine uvazovanie vidim ako stabilnejsi zaklad do vztahu, nez romanticke davanie. Jasne pravidla, na ktorych sa da stavat.
@moonlight1210
Hmm,to je tvoj názor. Neviem ťažko povedať čo by bolo,keby... Len si myslím,už mám dosť rokov(ťahá mi na piaty krížik),na rovinu poviem že som už starý a keby sa aj niečo také stalo,tak by som sa asi snažil prispôsobiť situácii a žiť dalej a hotovo. Mám zdravé,slušne vychované a nadané deti a to je pre mňa všetko. Pre mňa naozaj peniaze a majetky nie sú nad všetkým,alebo teda určite nie viac ako manželka a deti. Mňa by naozaj viac trápilo to,že som prišiel o rodinu,ako to že som prišiel o nejaký majetok. Len to bude asi tým že som už "starý" a mám iné hodnoty.
Ale bolo to vždy,už dedko s babkou vedeli rozprávať ako sa ľudia brali kôli roliam,majetkom,alebo keď bol jeden evanjelik a druhý katolík tak rodičia nedovolili.

Mne je skôr divné,že niekto vôbec takú ženskú chce ktorá takto rozmýšľa. Normálny chlap to ale nebude.
Čo s toho,že má vlastné bývanie na hypotéku,keď zas inde má ubraté.