Vzali by ste si v strednom veku muža, ktorý nič nemá?
Vzali by ste si v strednom veku "muža, ktorý nič nemá"? Nevlastní nehnuteľnosť, zarába možno tak normálne, ale časť má na ruku. Premýšľam, v prípade rozvodu aby som ho nemusela vyplatiť zo svojho.
Mne je skor divne, kde dáva výplaty? Ci to ma na ruku, alebo na páske, peniaze má. Ako to, že nemá ani nič nasetrene, kam idú jeho peniaze?
To by som sa radšej nevydala, ako čakať rozvod...
Autorka 35 rozhodne nie je stredný vek. Mňa na tom celom zarazilo len to, že si necháva vyplatiť časť výplaty na ruku, tu som spozornela. Prečo? Má nejaké dlhy, exekúcie, insolvenciu? Inak to či je dlžník si ľahko overíš cez internet. To, že nemá vlastný byt by mi nevadilo, možno nechcel sám do hypo. Môj manžel tiež nič nemal, ani ja a do hypo sme išli spolu po svadbe.
Wikipedia hovorí, že od 25 rokov je mladší stredný vek
Láska, Neláska ak zarábal 20 rokov a nič nemá tak kdesi je problém... Chápem, že niektorí majú ťažké životy a musia sponzorovať napr. rodiny a to je pochopiteľné. Ale pokiaľ nemá podobné dôvody tak utekaj preč od neho. Radšej by som chovala sama 3 deti ako sponzorovala muža 20 rokov :D bez významu. Výplata na ruku to je super ale len pre majiteľa firmy :D
@nepic tazko sa pochopime, ked ty si si postavil na jednu stranu majetok a na druhu lasku a si presvedceny, ze ak niekto neda vsetko, co ma, tak to urcite nie je prava laska.
Pricom prava laska moze byt i pri osetreni majetku.
Pretoze ona si ho vezme v podstate s nicim (alebo malom). Bez poriadneho zazemia. V podstate mu ponukne, predlozi vyhody hotoveho. Moze mu pomoct postavit sa na vlastne nohy. Konecne sa naucit hospodarit, rozmnozovat nadobudnute, chranit a starat sa, rozvijat.
Akurat nechce, ak by niekedy raz doslo na odchod, aby bral i z toho, co mu nepatrilo. Aby to zneuzil.
Ty mozno obetujes aj majetok, das ex-zene aj posledne na rozlucku, lebo ti na tom nezalezi, ak nebudes mat rodinu. A mozno budes zit v podnajme z minima. Lebo ti je to jedno, ak nemas rodinu.
Iny zase presne toto nechce.
U mna napriklad prava laska nie je ta, co iba dava. Tato prehnane zromantizovana verzia lasky.
Ale ta, co dava i prijima. Je nezistna, no nenecha sa zneuzivat.
@ivangeline zaujimave,ale ak tu pise baba,ze chlap ma vsetko,ona prisla do vztahu s nicim,tak sa jej tu naklada,aka je hlupa a nemysli na buducnost....
Nie,nevzala. Sprosto sa mozem zalubit v 15stich,ale v zrelom veku ma mat zena dost rozumu. Preco nie je aspon z casti zabezpeceny? Kam dal vsetky peniaze? Treba si hladat seberovneho,to,ze nema nic ti casom bude vadit. Ak clovek preflaka celu vyplatu,to je pruser.
Keby mal nasetrene, mohol navrhnut, že doplatí hypo a boli by ste podielový spoluvlastníci bytu. Nemusela by si splácať po svadbe. Otázne je skôr, preco nemá nasetrene za tie roky.
@marca12 ...ale ja to nie som :D :D :D a nič neplatí všeobecne na 100% pre každého..
@nepic dovolim si pridat sa a nesuhlasit. Mam partnera, ktory nema byt. Setrit som ho naucila az ja. Vsetko, co mam, prezentujem ako nase. Dokonca je uz cez 2 roky na pn a napriek tomu, ze nebyvame spolu, ani nie sme manzelia, platila som mu niektore vydavky, kupala ho, starala sa, ked nedokazal chodit, cvicila s nim a prisla aj k bolestiam chrbta z toho... Rada by som sa vydala. ALE!!! Aj ked mi na nom nesmierne zalezi, nebudem predsa blba. Nech sa nikto nehneva, ale preco v mene lasky by som mala rozdavat majetok, ktory som si sama nadobudla? Kym sa on zabaval, ja som poctivo studovala, popri tom makala a pomahala aj s tazko postihnutym bratom. Po skonceni VS som ostala na materskej a makala v 3 brigadach, neskor v klasickom pracovnom pomere 5 dni/8,5 h denne + 2 dalsie prace, ja roky nepoznam, co to je mat vikend, idem z prace do prace. To ja som odchadzala od 3-mesacneho, to ja som svojmu dietatu musela xy-krat povedat, teraz nemozem, pracujem, pockaj chvilku... Je pre mna ok pri rozvode vyplatit polku splatok, ale nie je pre mna ok, aby po mne dedil on. Moje dieta svoju matku nemalo riadne k dispozicii. On ma naviac dieta. Cize po nom pride k casti bytu jeho syn, ktory odmieta mna a moje dieta. Povedz, ako k tomu pride moje dieta, ktore som tolkokrat odmietla skrz prace, aby sme mali kde byvat?
Este by som dodala, kazdy to mame inak nastavene. Mozno teda patris k tym stastlivcom, ktori maju vztah naozaj ukazkovy. Mozno pri rozvode by si v klude vyplatil. Keby do takejto situacie pride tvoje dieta, bol by si s tym ok? Nevieme, ako by sme sa realne zachovali, az kym k danej situacii naozaj nepride.
@srnqqa už i tak pôsobíš ako matka tereza ty kokso.... toto by som nedala. zavesiť si na krk muža, ktorý má de facto v podstate holú riť, je 2 roky PN, jeho syn ťa má u riti a ty sa o tohto partnera ešte staráš.... no to by si fakt bola ultra hlúpa spojiť s ním majetky. dobre premýšľaš, hoci ja by som vôbec nešla do takého vzťahu, aký opisuješ. klobúk dolu, fakt.... a áno, súhlasím, že dobre robíš, že myslíš predovšetkým na svoje dieťa v prípade, ak sa tebe niečo stane. hoci ak by si sa vydala, svoj majetok, ktorý si nadobudla pred manželstvom, vieš závetom odkázať výlučne svojmu dieťaťu, je to aspoň ako-tak chránené.
nie
Chudák chlap. Radšej nech uteká.
@aandrea9 presne tak. chudák chlap. nech si radšej nájde rovnako chudák ženu. ženu, ktorá má 35 a viac rokov, nemá vlastné bývanie, nemá našetrené a v práci dostane výplatu 50% na ruku. presne takú chudák ženu by si mal tento chudák chlap nájsť. držím mu palce.
Inak po prečítaní tu dnešných príspevkov sa už nečudujem,ako môže niekto pýtať finančné odškodné od nemocnice kde mu vinou personálu zomrelo dieťa. Keď si niekto takto zakladá na peniazoch a majetkoch,je to smutné.
Ano ani mne by to nebolo jedno a pravdepodobne by som zobral spravodlivosť do vlastných rúk,aj keď by som pravdepodobne išiel tiež,ale ten dotyčný by išiel prvý.. Ale určite by mi nejaké vysúdené peniaze nenahradili stratené dieťa.
@panelacikova veru. Nech si zakladateľka nájde pracháča. Od toho sú aj modriny krajšie.
Väčšinou takí co nic nemajú, sú ešte väčší debili ako tí s peniazmi a majetkom. Aspoň ja mam také skúsenosti. Chudobny nerovná sa slachetny.
@aandrea9 tu nejde o pracháča. tu ide o to, že je všeobecne predpokladateľné, že muž vo veku 35 rokov buď už niečo vlastní (nehnuteľnosť - aspoň na hypotéku) alebo má našetrené úspory alebo teda peniaze investoval do niečoho naozaj nevyhnutného (náročná liečba náročnej diagnózy svojej, svojich rodičov, súrodencov...). všetko ostatné predpokladá neuvážené míňanie zarobených peňazí bez záujmu o vlastnú budúcnosť...
autorka má vlastný byt, na ktorý spláca hypotéku. ak si vezme takéhoto chlapa, tak aj tak si túto nehnuteľnosť bude splácať asi sama, pričom chlap sa ako manžel bude postupne nabaľovať a "priživovať" - cháp to tak, že autorka bude zrejme aj naďalej uhrádzať svoje hypotekárne splátky sama, ale keďže budú manželia, tak to náš pošahaný zákon vníma tak, že splácajú tento úver spoločne.. a ak autorka zistí po 2-4 alebo 8 rokoch, že jej manžel je prísavník a rozvedie sa, manželovi bude podľa nášho prišahaného zákona prináležať polovica všetkého majetku nadobudnutého v manželstve. a teda aj polovica splátok hypotéky v prípade, ak si autorka bude chcieť svoj vlastný byt splatený vlastnými prostriedkami ponechať.
už chápeš?
či mám poskočiť?
@nepic
@sheila121 prečo zachádzate do extrémov? autorka nikde neuvádza, že potrebuje chlapa s vilou, služobníctvom, 3 nadupanými autami a tučným kontom v banke. slušne sa pýta, kto by šiel do vzťahu s chlapom, ktorý v 35.roku života nemá nič a žije v rodičovskom byte. ak ste dobre čítali, ani ten mu neostane, pretože má súrodencov, ktorých bude potrebné po smrti rodičov vyplatiť. chlap nemá z čoho, nemá ani úspory. chlap je hlupák, ktorý si polovicu výplaty necháva vyplácať na ruku, čím mu neodchádzajú potrebné odvody pre prípad dôchodku, pre prípad PN-ky, atď.... takže nechápem, prečo zachádzate do extrémov (boháč, zlatokopka, chudák chlap, apod.)
@panelacikova myslim si, ze kazdy si zasluzi sancu, z domu som tak naucena. Pri ex ich bolo milion, uz som sa poucila. Ale s priatelom sme sa dali dokopy, ked este pracoval, zial, zdravotne problemy sa ozvali. To predsa nie je dovod na rozchod.. Nebudem klamat, psychicky je to narocne, dokonca som vyse 1,5 roka nechodila nikam, na ziaden vylet, aby mu nebolo luto, ale uz je cas mysliet na seba, lebo priroda mi uz chyba. Naviac, buduci mesiac to bude rok od smrti brata a cim blizsie je ten den, tym viac je to pre mna narocnejsie. Beriem segru a syna (skola v tomto pripade - volam to prakticka geografia a historia - ustupuje do uzadia) a ideme labzovat po bosne, odskocime na plitvicke jazera, mozno hercegovina.
V kazdom pripade, vidim zmeny, ale jasne, nie som zaslepena. Uprimne, pri mne sa posunul o levely vyssie.
A jeho dieta? No, co... Mohol mat vo mne kamosku. Pred nim som mala este 2-rocny vztah, kde boli 3 deti, vsetky so mnou vychadzali, nebol problem, jedno som vzala na niekolko dni na vylet. Ale toto dieta sucasneho mna a syna nechce prijat. Jeho problem. Ma 14, cize dost na to, aby pochopil, co vsetko som pre jeho otca urobila a ze je pri mne naozaj spokojny a stastny, smeje sa. Moj ma "len" 11 od vcera, ale je uzasny v tom, ako dokaze ludi prijat.

A ako dlho ste spolu?