icon

Vzali by ste si v strednom veku muža, ktorý nič nemá?

19. apr 2023

Vzali by ste si v strednom veku "muža, ktorý nič nemá"? Nevlastní nehnuteľnosť, zarába možno tak normálne, ale časť má na ruku. Premýšľam, v prípade rozvodu aby som ho nemusela vyplatiť zo svojho.

jsbb
19. apr 2023

Dnes je malo mužov, ktorí idú do manželstva s tým, že zabezpečia ženu a deti, s tým, že je to výhodnejšie pre ženu. Vacsina súhlasí s manzelstvom preto, lebo je dakym sposobom výhodné pre toho muža.

evaachesa
19. apr 2023

Omg že 35 stredný vek 😱 no ale ok. 😅 Ak si ním nie si istá a musíš takto uvažovať, neber si ho. Už len z toho čo píšeš mi tu niečo nesedí. Hlavne že nič nemá, nevieš či nie je podvodník. Kľudne si ho vieš preklepnúť aspoň či nemá nejaké dlhy/exekúcie. Cez tento portál si overujem budúcich nájomníkov. Neskutočné koľko exekúcií môže mať jeden človek. Vieš si dokonca vygoogliť či nemá dlhy na poistnom. Tak si ho teda najskôr preklepni keď ti na ňom niečo nesedí.
https://exekuciesr.sk/

jsbb
19. apr 2023

Autorka jasne, ze on by ťa bral, je to pre neho výhodnejšie ako on pre teba. Ja mam tiež okolo seba takých trtkov. Kvôli tomu som radšej sama

panelacikova
19. apr 2023

@srnqqa akože v pohode, adresovala som ti obdiv. a chápem ťa. a stále je to priateľ a je to OK. zmýšľaš rozumne. ani si ho neopustila, ale myslíš aj na svoje dieťa, je to v poriadku a súhlasím s tebou

srnqqa
19. apr 2023

@nepic k prispevku o nemocnici. Z vlastnej skusenosti. Brata vzali so zapalom pluc. Brat bol tazko postihnuty, musel mat 24/7 starostlivoat cely svoj zivot, nerozpraval, nesedel, proste komplet starostlivost. Chytena bola 1 strana pluc. To bola streda. V piatok robili znovu rtg. Uz mal chytenu i druhu stranu. A zaver dr? Prepustame domov!!!! Mal tazky zapal pluc, ktory nezvladal. To bolo v piatok, pricom som mame hovorila (musela byt s nim), aby toto nedopustila. Ani ho nechodili kontrolovat. A co sa stalo? Zadusil sa im!!!!!
Co z toho, ze v sprave je napisane, uspesna resuscitacia po vyse 20 minutach ozivovania. Ked po 2 minutach ti mozog odumiera. Co to znamena takato resuscitacia? Ze mu rozbehli srdce a my sme nevedeli, kedy dodycha. Lebo... Klinicky mrtvy... Cakame na ukoncenie cinnosti srdca. Kolko? Nevieme. Den, dva, tyzden, mesiac.
To aby si vedel viac. Moja prva reakcia bola temperamentna, taka som. Narobit poriadky. Stihol to oco a lietal aj riaditel nemocnice. Drzal ma, az tam nasledujuci den nevpalim a neurobim scenu i ja. A ked som sa ukludnila, venovala som tych par minut s respiratorom svojmu bratovi napojenemu na pristrojoch.
Mna i nasu rodinu nenapadlo pytat peniaze. Ani vtedy, ked brata poskodili vinou lekara pri porode. Ako sa narodil, tak i umrel - zadusenim.
Ale na druhej strane - naklady na rehabky, na vsetko mozne sme mali cely zivot my. Lekar, ktory pochybil, si zije v klidku... Lekar, ktory zavinil smrt dietata, zije v klidku. Kto znasa naklady na pohreb? Rodina tohto dietata. Tak, prosim, nepis o charakternosti odskodneho. Zivot to nevrati. Ale naklady na pohreb uhradi, rovnako mozno podaktori skoncia na pn, psychicky sa zrutia, ved vtedy mas len 55 % mzdy. Tak preco nie?

srnqqa
19. apr 2023

@panelacikova ja Ta chapem, a dakujem moc. Ale ved ma asi poznas, ked uz pisem, tak sa vzdy rozpisem 😅

panelacikova
19. apr 2023

@sheila121 vôbec nejdem do extrémov. ak by bol v rovnakej pozícii ako autorka +/- tak jej napíšem, nech do toho ide... to je všetko. do extrému by som zachádzala vtedy, ak by som autorke napísala, nech si nájde chlapa, ktorý ju zabezpečí, ktorý má 3 nehnuteľnosti, ktorý má tučné konto... nič také nepíšem. tak ma tu neočierňuj a nepíš, že idem do extrémov.
ja som sa s mojím mužom poznala v čase, keď jeho majetok bol asi o 30.000 menší, než majetok môj. ALE, mal kde bývať, mal byt na hypotéku, mal prácu, tesne pred sobášom si zaobstaral auto na leasing (kvôli práci ho potreboval). čiže ja sama som si šla vziať muža, ktorý v čase sobáša mal menej majetku ako ja. ale vedela som, prečo je to tak a vedela som, že je to človek, ktorý chce pracovať, chce sa postarať nielen o seba, ale v prípade potreby aj o mňa či moju dcéru. a dnes, po takmer 5 rokoch, čo sme svoji, má jeho majetok o niečo vyššiu hodnotu. takže nepatrím takisto k zlatokopkám.
stojím si za svojím tvrdením. 35-ročný muž by mal mať nejaký základ. hoci len "smiešnych" 20.000 na účte. neexistuje, že za 10-15 rokov práce a mierneho šetrenia by túto sumu nenašetril. ide o to, nakoľko je finančne schopný existovať. nejde o to, či dokáže platiť drahé dovolenky, drahé dary, drahé obedy, šaty, atď... ale ak ma silou-mocou nemieniš pochopiť, čo týmto myslím, neurobím s tým nič 🙂

jsbb
19. apr 2023

Mozno doma vyzerie rodicov, zarobené peniaze pomina, a možno ma aj dlhy. Takych jesto

tykat
19. apr 2023

Nie

sheila121
Odpoveď bola odstránená
jsbb
19. apr 2023

A to ešte ktovie aký je to mamánek. Doma navarene, poprate. Už len sa oženiť . ..

panelacikova
19. apr 2023

@sheila121 samozrejme, ako povieš 🙂

katkami123
19. apr 2023

To čo sa poznáte 2 dni a na 3. deň sa chcete brať, keď takáto téma? To nevieš s kým chodíš a žiješ? Aká je povaha, aký ma potenciál a ako premárnil peniaze? Je rozdiel ak mu krachlo podnikanie, hlavne korona znicila mnoho podnikateľov a je rozdiel, ak všetko nahádzal do automatov, alebo prepil. Od toho sa veľmi veľa odvíja. Ty sama máš hypotéku a nevieš co bude za 5 rokov, ten byt je majetkom banky, tvoj bude, až keď splatíš hypo, takze nechápem celej téme.

sisaka
19. apr 2023

Fakt čumim, že niekomu príde normálne nemať úplne nič v 35. Slobodný, bezdetný, žijúci v rodičovskom byte. To je úplne jedno, či žena, či muž, kdesi tie peniaze preflakal, takého muža by som určite nechcela a rozhodne by som si ho nezavesila na krk.
My sme sa s mužom brali veľmi mladí, nemali sme ani jeden nič, ale človek vidí, či je partner snaživí, či maká, či je socka, ako sa stavia k peniazom…. Ako by som ja nebola Ok s nejakým mamľasom, čo je viac nezamestnaný ako zamestnaný. utratí všetko čo zarobí, priživuje sa na rodičoch, tak by ani môj muž nebol spokojný s nejakou lenivou mľandrou, ktorá by sa chcela na ňom priživovať, sedieť cely život doma na riti, rodiť deti a nechať sa živiť. To, že niekomu take modely vyhovujú je ich vec, základ je nájsť si partnera, ktorí ma podobne zmýšľanie, podobne nastavenie a podobný vzťah k peniazom. Keď muž chce živiť ženu a ona chce byť vydrživana super, keď obidvaja majú peniaze na “háku” všetko preflakaju a nič nevlastnia a sú tak spokojní Ok. Nikdy som to, že sa pozerám na to, aký ma partner vzťah k práci a peniazom nepovažovala za vypočítavosť, ale hľadanie kompatibility.

aandrea9
20. apr 2023

@panelacikova skac koľko chceš, názor nezmením....

valeria_h
20. apr 2023

@sheila121 Tu na MK len byty, majetky a prachy. Keď to z nejakého dôvodu nemáš, si socka a finančne negramotná.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
sisaka
20. apr 2023

@valeria_h ty žiješ z čoho? Pekného úsmevu, alebo socialky?

valeria_h
20. apr 2023

@sisaka Joj moja kop si do iných a buď tej lásky a nevymýšľaj si o mne! Ja pracujem, nie som poberateľ dávok. Tak skľudni hormón.

gypsomilka
20. apr 2023

Necitala som komentare ale strasne sa mi paci ze este si sa za neho ani nevydala a uz premyslas co v pripade rozvodu 🤪😂😂😂

nepic
20. apr 2023

@srnqqa
Nič v zlom, prečítal som si tvoje príspevky aj v iných predošlých diskusiách a ja sa ani nejako nečudujem,že ten 14 ročný chlapec odmieta teba a tvojho syna. Hovorí sa,že dievčatá sú povahou po otcovi a chlapci po mame a ak to je aj u vás tak,tak sa nie čo čudovať. Ja keď som mal 14, tiež by som bol asi taký istý.
A ešte čo sa týka toho odškodného a pohrebu,mali sme aj pohreb v rodine ktorý sme odbavili za cca 1000€ a ja som mal na mysli odškodné čo niekto pýta v sume 30tis € a viac.
Ja by som nevedel vyčísliť v eurách akú hodnotu má pre mňa moje dieťa,resp manželka.

anna_2
20. apr 2023

@evaachesa na tejto stranke si preveris exekucie zadarmo. Toto je oficialna statna stranka. https://obcan.justice.sk/poverenia/rozsirene-vy... je zadarmo. Ta adresa, co si pisala, su len nejaka sro-cka, ktora za poplatok presmeruje tvoju poziadavku.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
evaachesa
20. apr 2023

@anna_2 ooo veľmi pekne ďakujem. To som nevedela. Stále preverujem cez túto spoplatnenú stránku. Tuším za 1e alebo tak. Zapisujem, ďakujem. ☺️🌷

srnqqa
20. apr 2023

@nepic pozri, ja som sa snazila voci nemu, tortu dostal napr.na narodky v teme jeho zaujmov, sama som ju robila, a mnoho inych veci atd... Ale ked nema zaujem, ja sa nebudem podkladat neustale. Ja detaily nebudem rozpisovat, bola som svedkom istej udalosti, na zaklade ktorej mam tento postoj, ale 3 ine decka - a boli to vsetko chalani - so mnou problemy nemali 😂 vek deti 4, 11 a 15, kazdy inej povahy... Takze neviem, podla coho hodnotis moju osobu, na zaklade akych prispevkov.
Ja som nepresla romantickym a dokonalym vztahom ako ty, takze mam viac roznorodych a aj dost skaredych skusenosti, na zaklade ktorych mozem hodnotit mnohe veci. Len teda mnohe z nich vesat na net nebudem ;) Ty, pokial chces, si zi svoj sen o laske, kludne si majetok rozdaj, aj zatom, len tak, ale rozumny clovek proste v mene lasky rozdavat svoje majetky nebude. Rovnako nevidim nic zle na tom, ked niekto ziada odskodnenie. Za chyby sa plati, preco by lekar, ktory jednoznacne zanedbal starostlivost, nemal platit?

slunicko251
20. apr 2023

velmi chore zmyslanie, ist do manzelstva ze ked sa rozvediem.. ved ked si niekoho beries tak aj v bohatsve a chudobe, predstav si ze on by takto rozmyslal nad tebou. vezmem si ju aj ked nic nema? to nieje laska, v laske raz taha jeden raz druhy, pomahat si navzajom, mojho muza som spoznala s exekuciami. spolu sme ich vyplatili a teraz ma lepsiu pracu a vsetky nase ucty plati sam a ja sa staram o varenie nakupy osatenie.. radsej sa nevydavaj , chudak chlap

valeria_h
20. apr 2023

@srnqqa A presne kvôli takýmto osobám ľudia radšej založia diskusiu anonymne. Lebo tieto hrdinky si vytiahnu Tvoju diskusiu či komentáre a točia sa okolo toho ako zmije. Ale asi sa musia strašne nudiť, keď si dajú tú námahu sliediť.

lelelienka
20. apr 2023

@slunicko251 kolkym problemom by sa zabranilo, keby viac ludi rozmyslalo racionalne…Zivot nie je prechadzka ruzovou zahradou a pripravit sa na mozne aj ked zatial hypoteticke situacie je rozumne, obzvlast v dnesne dobe. To nie je chore, to je rozumne.

slunicko251
20. apr 2023

@lelelienka nech hodi kamenom ten kto neporobil blbosti ako mlady, nie kazdy ma dobry rozbeh do zivota, ci uz rodinne zazemie ,skoly atd.
ale.ak sa niekto zamysla co bude ak sa rozvedie ten vztah je uz odsudeny, nech si hlada autorka zabezpeceneho teda , a.mozno tento muz si najde zenu ktora ho bude lubit so vsetkym co ma resp nema .

lelelienka
20. apr 2023

@slunicko251 dam iny priklad- vezmi si ze cely zivot s niekym zijes, lubite sa, vsetko ok, nechces na to sice mysliet vopred, ale nebavis sa s clovekom o tom, co by si zelal napriklad keby sa mu nieco stalo a podobne? Ci by chcel napriklad darovat organy? Hrozne veci, ale je lepsie ich mat vydiskutovane, aby ta to neprekvapilo, nezaskocilo. Asi nepovies ze je vztah odsudeny, ked sa o tom bavite. No a presne tak isto je dobre mat predstavu o tom, ako sa zariadit ked nahodou nieco nevyjde a dojde trebars k rozvodu. Tiez to nechces, ale rovnako nemozes ani vylucit, ze sa to stane. A vtedy je fajn byt pripraveny. Chapeme sa?