icon

Vzali by ste si v strednom veku muža, ktorý nič nemá?

19. apr 2023

Vzali by ste si v strednom veku "muža, ktorý nič nemá"? Nevlastní nehnuteľnosť, zarába možno tak normálne, ale časť má na ruku. Premýšľam, v prípade rozvodu aby som ho nemusela vyplatiť zo svojho.

Strana
z7
slunicko251
20. apr 2023

@lelelienka
@lelelienka oj, chapem ta velmi dobre ale snad nechces porovnavat taketo veci , ja ked niekoho lubim.dala by som mu aj srdce nie len oblicku 😇dnesny svet je prilis materialny.

lelelienka
20. apr 2023

@slunicko251 tym som len chcela demonstrovat, ze rozumni partneri sa rozpravaju o vsetkom, vratane zabezpecenia majetku. A vopred. A to vobec neznamena, ze sa maju menej radi ako ti, co to neriesia.
Ale ok, je mi jasne, ze v tomto sa nezhodneme, pekny vecer 😉

sheila121
Odpoveď bola odstránená
srnqqa
21. apr 2023

@valeria_h ja tu vidím viac trendov, je to zaujímavé sledovať, niekedy mi to ani rozum neberie 😅

lelelienka
21. apr 2023

@sheila121 spolahnut sa len na jedno alebo len na druhe je nebezpecne, rozum a srdce musia “spolupracovat” 😉 a uvazovat racionalne sa urcite da aj ked si zamilovana.. A stale niektori nepochopili, ze nejde o byt ako taky, ten si mozu partneti kupit aj spolu, ale o PRISTUP k majetku a financiam a pod. a tam ked nie je kompatibilita, nebude to fungovat ani ked sa budete lubit ako kone. A to je prave to racionalne, co zvazujes v zaciatkoch vztahu, ze ci ste kompatibilni v nazoroch a pristupe k zivotu. Teda ak sa jedna o normalny dlhotrvajuci vztah a nie len nejake chvilkove hormonalne pobluznenie.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
21. apr 2023

Dôležita by bola premna jedna vec - či je v takom veku už finančné gramotny, čiže nie či niečo vlastní, ale to, či sa o svoje peniaze vie normálne starať.. predpokladám že býva v podnájme, premna nič nezvyčajné, že chodí do práce a žije normalne z vlastných peňazí.. ak je to tak, tak by som sa nad tým vôbec nezamýšľala a bola by som s ním vo vzťahu.. mat vlastný majetok nedokazuje o človeku vôbec nič..

sherynkamalinka
21. apr 2023

Nechapem, čo sa tu tak niekto čuduje rozmýšlaniu autorky. Rozmysla velmi dobre. Nie každy ma "svoje" lebo mu dali kupili rodičia alebo podedil. Niekto na to musí aj makať alebo sa zadlzit na cely zivot. A keby som pri takom zadlzeni resp. makani mala ešte odskodnovat niekoho, kto prisiel do vztahu doslova s holym zadkom, tak dakujem pekne. A tie co zijete z lásky, no ja vam to prajem nech tak zijete do smrti, ale pride sa pozriet ku mne, kolko tu mame sporov o vyporiadani bsm a ako koncia tí, ktorí zili z tej lásky. takze autorka, v tvojom pripade by som sa urcite nevydavala. V tomto veku musi byt uz partner, a je to jedno ci je to muz alebo zena, nejako zabezpečený a mat nejaky ten kapital.

panelacikova
21. apr 2023

@jana_eyre_2 žije v matkinom byte alebo u matky, tak nejak...

mpg
21. apr 2023

@jana_eyre_2 Ale autorka píše, že on niečo urobil tak, že teraz začína od nuly (ktovie či ešte tam nie sú aj exekúcie), býva v rodičovskom byte, ktorý zatiaľ patrí všetkým súrodencom, to znamená, že ak v ňom po smrti rodičov bude chcieť naďalej bývať, musí súrodencov vyplatiť. A keď je teraz na 0, tak odkiaľ vezme napr. 2/3 z ceny bytu, ak má napr. dvoch súrodencov? Veď to je celkom vysoká suma, ktorú nenasporí za pár rokov.Hlavne nie z takého platu(kde dostáva časť na ruku) a ešte ak by bol náhodou dlhodobejšie PN, tak ani nehovoriac.
V živote sa to môže všetko otočiť aj na dobrý smer, ale môže aj poriadne pohorieť. Jeho situácia je dosť riziková. Záleží hlavne na tom, aký má v sebe potenciál, či je šikovný, už sa poučil alebo bude ďalej plávať. To by sa dalo zistiť skúsenej žene, keby ho poznala dlhšie, ale bez záväzkov, bez svadby, bez spoločných financií.

jana_eyre_2
21. apr 2023

@panelacikova
@mpg úprimne, nechcelo sa mi prelistovať 7stran diskusie, neviem čo autorka kde píše.. reagovala som len na úvod, kde je napísané len to, že nič nevlastni a či by s tým mali ženy problém.. no ja by som nemala problém s tým že nič nevlastni, mala by som problém s tým ak by nevedel hospodáriť..

panelacikova
22. apr 2023

@jana_eyre_2 no v podstate na tom sa zhodli všetky diskutujúce, ktoré boli na autorkinej strane. a myslím, že aj samotná autorka to takto poňala 😉

zmrzlinka2021
22. apr 2023

@srnqqa manžel nemusí dediť, keď napíšeš závet.

zmrzlinka2021
22. apr 2023

Ak niekto ráta už s rozvodom, radšej nech ostane vo vzťahu na divoko, ktorý je pre tých, čo sa nechcú viazať na celý život.

srnqqa
23. apr 2023

@zmrzlinka2021 úprimne, vôbec som sa nezaoberala touto otázkou. Bola som v tom, že čo nadobúdam počas manželstva bude výlučne v plnom rozsahu dediť môj syn. 🙂

vecicky1805
12. júl 2023

@nepic si úžasný človek

Strana
z7